Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Komputery-pytania, odpowiedzi, problemy, dyskusje, wasz sprzęt.  (Przeczytany 190671 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Cavaron

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Komputery-pytania, odpowiedzi, problemy, dyskusje, wasz sprzęt.
    « Odpowiedź #720 dnia: Września 24, 2011, 16:36:48 »
    Ram.net.pl udało mi się kupić zanim gtx'y 570 podrożały o kolejne 100zł. :>
    Nie ma emocji - jest spokój.
    Nie ma ignorancji - jest wiedza.
    Nie ma namiętności - jest pogoda ducha.
    Nie ma chaosu - jest harmonia.
    Nie ma śmierci - jest Moc.

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • UMAD?
    « Odpowiedź #721 dnia: Września 24, 2011, 17:55:34 »
    Nie wiem czy odpowiedni dział ale chce się zapytać:
    Czy znacie jakieś fajne,przystępne cenowo i sprawdzone oferty związane z internetem?Bo umowa mi się niedługo kończy (10 mb/s UPC - 75 zeta miesięcznie)

PROBLEM?

Offline Cavaron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #722 dnia: Września 24, 2011, 17:58:12 »
    http://www.upc.pl/internet/ - 25Mb/s za 66zł? ;d

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • UMAD?
    « Odpowiedź #723 dnia: Września 24, 2011, 18:07:35 »
    Nie chce mi się przedłużać umowę z tymi noobami.Ale rozważę - po co mi szybszy?Team Fortress 2 (8 gb) w 90 minut się ściągnął.

PROBLEM?

Offline Cavaron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #724 dnia: Września 24, 2011, 18:14:55 »
    To za 56zł jest 10 Mb/s btw. UPC to najlepszy dostawca internetu

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #725 dnia: Października 05, 2011, 18:02:25 »
    Mam wielki problem z javą. Problem jest taki, że ją mam i jednocześnie jej nie mam. Chciałem wgrać nową wersję, no to odinstalowuje starą. Patrze w "dodaj lub usuń programy(panel sterowania)". Jest... Ale podwójnie. No to usuwam pierwsza, non problemo. Przy drugiej jest problem, bo wyskakuje error. ("Błąd krytyczny podczas instalacji")
    No, to skoro tak się nie da, no to wywalam pliki. Wywaliłem każdy plik, który w nazwie miał java lub jre. Nie pomogło. No to do rejestru. Wywaliłem wszystko. Nic, nadal to samo.
    Próbuję zainstalować javę na nowo, nadal mi wykrywa, że mam, ale reinstalacja się nie udaje, ponieważ info o niej ciągle się powtarza aż instalator się wyłącza. I nic nie mogę zrobić... Więc co robić?
    Bez javy raczej ciężko funkcjonować...
    « Ostatnia zmiana: Października 05, 2011, 18:05:33 wysłana przez EMOsek »

Offline bezlitosny

• Użytkownik
    • Piwa: -6
    • Król Wikingów
    « Odpowiedź #726 dnia: Października 07, 2011, 20:41:57 »
    Mój sprzęt

karta graficzna nvidia geforce gt 220 1 gb ddr3

ram 2 kostki po 2 gb razem 4 gb ramu ddr2 od kingstona ( ddr3 nie podejdzie pod moją płyte ) ale i tak ram jest spoko 800 mhz x 2 = 1600 mhz :)

hmm procek procek procek tu szczegółowych danych nie napisze ale mam 2,9 ghz

jak narazie wszystko chodzi na full a karta kosztowała mnie 200 zł ram 1 kostka 2 gb 70 zł więc nie jest to dużo ;]

co do upa nie wiem co się stało z tą javą ale polecam zajrzeć na strony poświęcone komputerą ( nie wiem czy moge wysłać link ale co tam http://www.forumpc.pl/ )
    Veagirskie strzały nie dadzą rady mnie zatrzymać

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #727 dnia: Listopada 18, 2011, 17:55:37 »
    Ważne!

Od dłuższego czasu doskwiera mi problem mizernej grafiki, a już prawie zdecydowałem się na kupno Skyrim i aby w pełni cieszyć się tym tytułem, chociaż na średniej/wysokiej grafice postanawiam kupić nową kartę graficzną. Jestem w stanie wydać do ~1300zł. Podam moje pozostałe komponenty aby móc zoptymalizować do nich kartę:

Procesor: Intel Core 2 Quad Q6600 2.40GHz
    Pamięć RAM: 4 GB
    Płyta główna: MSI G31M3-F FSB 1600 LGA 775

Podałem tylko (według mnie) najważniejsze komponenty, dzięki którym (mam nadzieję) pomożecie mi znaleźć odpowiednią kartę graficzną dla mojego komputera.

Z góry dziękuję za pomoc.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #728 dnia: Listopada 18, 2011, 18:35:49 »
    Jaką masz obecnie kartę graficzną?

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #729 dnia: Listopada 18, 2011, 19:35:22 »
    Nvidia GeForce 9500 GT 1 GB.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #730 dnia: Listopada 18, 2011, 20:19:14 »
    Jak dobry komputer(sam piec) może zostać złożony za 4 tysiące i na ile lat by starczył(chodzi o to by nowe gry za parę lat nadal na nim chodziły)??
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #731 dnia: Listopada 18, 2011, 20:22:45 »
    Generalnie jeżeli się postarasz już za 2000zł kupisz sprzęt, który udźwignie 95% najnowszych tytułów. Dodasz powiedzmy 500zł i masz sprzęt na dzisiejsze standardy. Wiedz jednak, że takie standardy bardzo szybko prą do przodu, wiec za około rok powoli, ale nieubłaganie będzie odchodził do lamusa, a po 3 latach przyda się wymiana. Jakbym miał 4000zł, to bym sobie taki sprzęt dobrał, że hej.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #732 dnia: Listopada 18, 2011, 20:32:34 »
    Cieszy mnie to. :D
    Póki co fundusze nie są jeszcze pewne, zgłoszę się po porządne informację jak już będę ich pewien czyli w okresie tak pół roku.
    To że można złożyć bestię to sam się domyśliłem, ciekawiło mnie tylko na ile by ta bestia starczyła jako platforma do gier. Wie ktoś, chociaż w przybliżeniu?
    No i w końcu będę mógł nadrobić zaległości w grach(choćby Skyrim, BF nowe, Rage, Wiesiek 2 i Fallout NV)
    Wreszcie będę mógł się przerzucić z starej już podstawki na WB, a w przyszłości M&B 2.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 18, 2011, 20:39:26 wysłana przez Rybopiotr »
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #733 dnia: Listopada 18, 2011, 21:19:33 »
    Obecnie jest cholernie niekorzystny trend przy kupowaniu elektroniki ze względu na rosnący kurs euro i wszystko bardzo podrożało. Jednak myślę, że do 3 tysięcy da się złożyć mocnego PC'ta. Tyle tylko, że krążą plotki o nowej generacji konsol, która może zadebiutować w 2012 - choć bardziej prawdopodobny jest 2013. Jest to w kwestii "wytrzymałości" konfiguracji o tyle niekorzystne, że obecnie gry robione są pod generacje konsol, które zostają w tyle za przeciętnym komputerem, jednak w chwili pojawienia się next genów zacznie się dziki pęd i wymagania nowych gier będą rosły z miesiąca na miesiąc doprowadzając do strasznie szybkiego starzenia się konfiguracji. O ile dziś mój domowy piec mający ponad 4 lata jest w stanie poradzić sobie z 95% gier (nowy Shogun 2 działał, Wiedźmin 2 podobnie) tak, gdy pojawi się nowa generacja konsol, to kupiony komputer po roku(?) (może dwóch latach) będzie nadawał się do wymiany... Dlatego jestem za tym by nowa generacja pojawiła się jak najpóźniej. :)

@Wesch - Dużo osób poleca w kwocie do 1000 złotych tego Radeona: http://www.morele.net/gigabyte-radeon-hd6950-1gb-gv-r695oc-1gd-1-0-372749/
    Problem jest jednak taki, że taka karta będzie się marnował przy Twoim procesorze i myślę, że absolutny max. to jakiś Radeon HD6870*, choć pewnie nawet HD6850 by wystarczył. Obie karty i tak są świetne, więc problemów z nowymi produkcjami nie uświadczysz żadnych.

EDIT: *Np. Taka http://techplanet.pl/produkty/karty-graficzne/sapphire-ati-radeon-hd6870-1gb-ddr5256bit-dvihdmidp-pci-express-11179-09-20g,22618.html
    Tylko podstawowa kwestia... Nie podałeś marki i mocy zasilacza. :)
    « Ostatnia zmiana: Listopada 18, 2011, 21:26:10 wysłana przez proud »

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #734 dnia: Listopada 18, 2011, 21:28:19 »
    Proud dobrze mówi, ale za cholerę nie zgodzę się z tym, że domowy pecet pozostawia w tyle konsole. Nie ma co ukrywać, że ostatnia konsola Sony PlayStation 3 jest potężniejsza od każdego domowego komputera, a jej procesor jest tak potężny, że domowe komputery jeszcze przez jakiś czas nie nadrobią. Aktualnie nie istnieje potężniejszy pojedynczy procesor w podobnej architekturze, od procesora sony playstation 3, który cały czas jest modernizowany. Ba, aktualnie chyba nawet nie istnieją procesory w zbudowane w podobnej architekturze, gdyż Sony wykorzystało bardzo unikalny i dziwny system budowy, który mimo iż trudny do programowania, to jednak zdolny do przekraczania ogromnych granic, którym pecety nie podołają. I nie mówię tu o grach, bo pecety tu nadrabiają jako tako.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/