Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Komputery-pytania, odpowiedzi, problemy, dyskusje, wasz sprzęt.  (Przeczytany 190050 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Komputery-pytania, odpowiedzi, problemy, dyskusje, wasz sprzęt.
    « Odpowiedź #915 dnia: Grudnia 27, 2013, 18:41:57 »
    A jaki masz teraz monitor? Ma chociaż 1680x1050(960)?

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #916 dnia: Grudnia 27, 2013, 19:31:58 »
    Jeśli nie ma FullHD, nie kupuj tego sprzętu, bo przyjdzie do Ciebie Pogotowie Nerdów i zabierze Ci ten komputer, mówiąc, że się marnuje ;)

EDIT:// Okej, nie mogłem znieść tego, że może się zmarnować... Zainteresuj się tym - http://www.ceneo.pl/26315325

Jeśli nadal za drogi (postaraj się, aby nie był za drogi:D) to ten: http://www.skapiec.pl/site/cat/12/comp/6001015

Ja na tej iiyamie którą Ci proponowałem widzę tutaj muszelki -> http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=1078.msg60158#msg60158 . Nie wiem jak będzie na tych wyżej :D

PS. Piwo mi się należy chyba za tą pomoc :D :D

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #917 dnia: Grudnia 27, 2013, 22:32:21 »
    Jeśli nie ma FullHD, nie kupuj tego sprzętu, bo przyjdzie do Ciebie Pogotowie Nerdów i zabierze Ci ten komputer, mówiąc, że się marnuje ;)

EDIT:// Okej, nie mogłem znieść tego, że może się zmarnować... Zainteresuj się tym - http://www.ceneo.pl/26315325

Jeśli nadal za drogi (postaraj się, aby nie był za drogi:D) to ten: http://www.skapiec.pl/site/cat/12/comp/6001015

Ja na tej iiyamie którą Ci proponowałem widzę tutaj muszelki -> http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=1078.msg60158#msg60158 . Nie wiem jak będzie na tych wyżej :D

PS. Piwo mi się należy chyba za tą pomoc :D :D

Dostaniesz, dostaniesz piwko :P

Muszelek nie widze :( ale mysle ze poki co, pozbieram na tego za tysiaka. Juz mam z polowe (we Francji za 212 euro) to tak w lutym se kupie :P

A jaki masz teraz monitor? Ma chociaż 1680x1050(960)?
    No....cos 1400 (iles) x 960 xD
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #918 dnia: Grudnia 28, 2013, 15:28:22 »
    No....cos 1400 (iles) x 960 xD

:O Zmień, nie masz wyjścia :D Chyba, że potrzebujesz mieć z 200 klatek w grach ;)

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #919 dnia: Grudnia 28, 2013, 17:11:51 »
    Zmienie, zmienie :) Tak z 30min zamowilem kompa, teraz zostalo mi tak z 40 euro, wiec musze uzbierac te 212 xD
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #920 dnia: Stycznia 10, 2014, 13:49:33 »
    Windows 8 oferuje wsparcie DirectX 11.1, szczerze mówiąc - różnica jest niewielka, ale tak przyszłościowo może wyjść coś nowego i wtedy będziesz miał problem na Windows 7. Ja osobiście siedzę ciągle na 7, ale to dlatego, że nie potrafię się przyzwyczaić do nowego :)

Sprzęt znakomity :)
    Nie będzie żadnego problemu bo większość graczy którzy już wcześniej kupili sprzęt zupełnie olała dx11.1 nawet nie myśląc o kupowaniu kart pod niego. To taki sam niewypał jak dx 10.1. Z założenia miał zmusić ludzi do kupowania nowego sprzętu ale nawet twórcy gier nie używali jego możliwości (swoją drogą biednych), w praktyce wyszła kupa.

Offline Habrak

• Użytkownik
    • Piwa: 12
    « Odpowiedź #921 dnia: Lutego 11, 2014, 22:50:54 »
    Zbieram na nowe PC póki co:

AMD Athlon P320 Dual Core ( 2.1 )
    ATI Radeon HD 550v ( Kurde aż płacze jak to pisze )
    3 GB Ramu
    Windows 7 64 bit
    Ludzie są jak morze, czasem łagodni i przyjaźni, czasem burzliwi i zdradliwi. Przede wszystkim to jednak tylko woda.

Offline Onion Spartan

• Użytkownik
    • Piwa: -8
    • Mi casa es su casa, będę bawił się jak szejk
    « Odpowiedź #922 dnia: Lutego 27, 2014, 20:27:10 »
    Warto kupić drugi monitor? Bo denerwuje mnie Alt + Tab w grze, aby sprawdzić TS'a albo coś na necie, a nawet czasem wywala mnie z gry...
    Albo można grać na jednym monitorze w WB, a na drugim na przykład w CoDa na PlayStation. Ma ktoś dwa, jak tak to poleca?

Znowu krzyczą, "co to za świńskie tracki, łaki?"
    A kto potrafi czytać chińskie znaki, he?

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #923 dnia: Marca 01, 2014, 20:09:52 »
    Jak jesteś bananowym dzieckiem i Cię stać to bym kupił. W innym przypadku dla mnie to totalny debilizm. Pozdrawiam cieplutko <3

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #924 dnia: Marca 01, 2014, 22:55:39 »
    Warto kupić drugi monitor? Bo denerwuje mnie Alt + Tab w grze, aby sprawdzić TS'a albo coś na necie, a nawet czasem wywala mnie z gry...
    Albo można grać na jednym monitorze w WB, a na drugim na przykład w CoDa na PlayStation. Ma ktoś dwa, jak tak to poleca?

Jeśli chodzi o podłączenie dwóch monitorów do jednego komputera to bardzo polecam do wszelkiej pracy. Przydaje się do podglądania różnych rzeczy np. kiedy pracuje się w edytorach. Jeśli chodzi o gry sprawa wygląda nieco inaczej. Po pierwsze nie odpalisz dwóch różnych gier na dwóch monitorach podłączonych do tego samego komputera. Po drugie korzystanie z drugiego monitora podczas gry podlega takim samym zasadą jak w przypadku jednego. Trzeba zminimalizować grę żeby coś zmienić na drugim monitorze. Niemniej plusów jest cała masa, ale to pewnie też zależy od użytkownika i potrzeb.

Przykładem przydatności może być włączenie bajek na jednym dla mojego siostrzeńca, kiedy na drugim mogłem robić co mi się podoba. Taki skrajny przykład.

Offline makaron

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #925 dnia: Marca 12, 2014, 13:45:21 »
    Myślę że do tego to jest zbędny wydatek :)

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #926 dnia: Marca 15, 2014, 14:17:52 »
    Jak nie wykonujesz pracy przy komputerze to zbędny wydatek. (btw.. kto gra w dwie gry naraz?)

Offline Onion Spartan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #927 dnia: Kwietnia 15, 2014, 14:21:24 »
    Ich habe ein Problem. Wcześniej (2 miechy temu), przed formatem dysku C Battlefield 4 śmigał mi na wysokich bez zarzutów. Teraz jednak ścina mi na najniższych ustawieniach graficznych. I to nie tylko w tej grze. Uprzedzę niektóre pytania: tak, mam zaktualizowane sterowniki do karciochy graficznej. W czym jest problem?

Załączam tekst z okienka, które mi wyskakuje po włączeniu kompa (kumam o co cmon, bo z anglika jestem dobry). Ale zawsze to może jakoś pomóc. Okienko przed formatem nie wyskakiwało.
    (click to show/hide)
    I gdzie takowy Displays Menager znaleźć? Sorry, ale nie wiem, więc dlatego się pytam. :D

I proszę o niepisanie postów typu "Lol i tak ci nie pomogę, bo mam cie w doopie" albo "Idź wyrzuć kompa, kup se nowego, to najgorszy wirus. Wiem, bo mój kuzyn jak grał w Majnkrafta to takiego złapał..."

Offline PriNce17

• Użytkownik
    • Piwa: 74
    • "Każdy szermierz dupa, kiedy wrogów kupa."
    « Odpowiedź #928 dnia: Kwietnia 15, 2014, 18:24:56 »
    A komputer zwalnia ci tylko w grach, czy w zwykłej pracy też? Bo jeśli tak, to wina może leżeć po stronie procesora. Próbowałeś odinstalować sterowniki i instalować najnowsze ponownie? Jaki masz procesor, bo jeśli AMD, to z tego co kojarzę to oni testowali coś ze swoimi bibliotekami (Mantle)? Faktycznie po formacie C, zwolniła ci gra? Nie bawiłeś się z opcjami w Catalyscie? Z tego screena, który nam pokazałeś wynika, że powinieneś pokombinować ze sterownikami grafy... Jaki masz model karty graficznej?

Offline Onion Spartan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #929 dnia: Kwietnia 15, 2014, 22:13:32 »
    Karta Graficzna- Club3D Radeon HD7770 1gb

Rzeczywiście cały komp zwolnił (minimalnie, ale jednak). Nie pomyślałem o procesorze. Dzięki za radę, jutro wszystko ogarnę, bo teraz nie mam czasu. :)