Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Oblężenie Stadthauer - komentarze  (Przeczytany 19550 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Samowar

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Sesja - komentarze
    « Odpowiedź #45 dnia: Stycznia 20, 2010, 17:52:42 »
    @Grievous
    Nic do ciebie nia mam, spoko. Ale... Staraj się nie ingerować w otaczający świat w sytuacjach zagrożenia twojej postaci i takich które mogłyby poruszyć fabułę w jakąś stronę. Np. możesz powiedzieć, że ludzie się na ciebie gapią, a budynek do którego wchodzić jest zielony, ale nie że uciekasz, udaje ci się to, znajdujesz wyjście i jeszcze kogoś zabijasz po drodze. Na takie werdykty czekaj na MG. To by było trochę zbyt proste. Np. walczę z kimś,  i nagle mówię, że urywam mu łeb. Tak jakbyś grał w jakąś grę na god mode.

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #46 dnia: Stycznia 20, 2010, 18:45:35 »
    Ale ja z nim nie walczę - Francysh opracował przecież system walki i zdaję się na niego. Jak obliczenia wykażą że poległem, to cóż - pech. Ale nie mam zamiaru zakończyć gry w wybuchu jakieś fajerwerki. Jeżeli uważasz ratowanie własnej skóry za zbyt dużą ingerencję to chyba życzysz mi krótkiej gry ;) Jeśli MG będzie co raz zsyłał mi na głowę jakieś niespodzianki to uznam że chce mnie ubić i przestanę się wymigiwać od przeznaczenia. 
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Francysh

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • ARE YOU READY TO UNLEASH FURY?!
    « Odpowiedź #47 dnia: Stycznia 20, 2010, 19:17:59 »
    Młahhahaaaaa....Do końca tej gry zobaczę jeszcze Twoje flaki ;D ;D Tak, na poważnie ta bomba i tak by Cię nie zabiła :D Ale skoro sam się wydostałeś to spoko zaoszczędziłeś mi dużo pracy ^^ Widzisz już olać god mode itd. Ale wiesz, problemem dla mnie jako MG jest to, że jak powiedzmy nagle znajdziesz, nie wiem swe topory na ścianie chociażby to możesz mi posypać plan wydarzeń.  A to nie miłe :D Ale so far, so god jest dobrze i oby tak dalej :P
    Na chwilę obecną umarłem! Wrócę... kiedyś ;]

Offline Roxenheimme

• Użytkownik
    « Odpowiedź #48 dnia: Stycznia 20, 2010, 19:31:05 »
    Ja się jeszcze przyczepie tych toporów. Taki nazwijmy to "artefakt", nie będzie wisiał na ścianie w lochach/ciemnicy, tylko albo leżał w świątyni czekając na odpowiednie "służby" np. inkwizycję, albo nad kominkiem u burmistrza, dowódcy jako eksponat.To nie jest gra komputerowa, gdzie cały ekwipunek drużyny leży pół metra od celi w niezabezpieczonej skrzynce, tylko Warhammer gdzie sam fakt że rycerz chaosu pozostawiony przy życiu (dla mnie przynajmniej) jest dziwny. Takie plugastwa powinny być tępione bez litości. tyle ode mnie^^.

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #49 dnia: Stycznia 20, 2010, 19:43:06 »
    Tępione bez litości? I kto wtedy będzie grał po stronie zła? Krasnoludy zaczną się naparzać z łowcami wiedźm? Czy może powstanie drużyna "Dobra"? Nie wyganiaj mnie tak szybko, w palecie barw musi być odcień czerni. A tak poza tym to zauważ jaką ciężką miałem sytuację! Wy sobie łazicie po mieście, straszycie kmiotów i pijecie trunki, a ja siedzę bezbronny w zatęchłym lochu! Trochę wyrozumiałości :)

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #50 dnia: Stycznia 20, 2010, 19:45:10 »
    Tępione bez litości? I kto wtedy będzie grał po stronie zła? Krasnoludy zaczną się naparzać z łowcami wiedźm? Czy może powstanie drużyna "Dobra"? Nie wyganiaj mnie tak szybko, w palecie barw musi być odcień czerni. A tak poza tym to zauważ jaką ciężką miałem sytuację! Wy sobie łazicie po mieście, straszycie kmiotów i pijecie trunki, a ja siedzę bezbronny w zatęchłym lochu! Trochę wyrozumiałości :)
    Jaka praca , taka płaca :D , a tak na trochę poważniej , pierwszy raz uczestniczę w sesji i i mnie się bardzo podoba^^
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 20, 2010, 19:46:43 wysłana przez Wezyk »
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline Roxenheimme

• Użytkownik
    « Odpowiedź #51 dnia: Stycznia 20, 2010, 20:23:06 »
    Wyrozumiałości? Dla pomiotu chaosu? W rzyci. To jest w życiu. Ale z chęcią powieszę twój paskudny łeb nad kominkiem w klasztorze inkwizycji. A zresztą nie wyganiam cię bo na kogo będę polował? Co mi z krasnoludzkiego łba jak twój jest okazalszy.

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #52 dnia: Stycznia 20, 2010, 20:40:53 »
    A bo młot się w do rzy... życia nie nadaje, a łba krasnoluda tak łatwo nie dostaniesz jak chaota, pies ich trącał.

A sesja idzie na razie bardzo ładnie, chociaż to dopiero kilka postów...
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #53 dnia: Stycznia 20, 2010, 20:41:33 »
    Wyrozumiałości? Dla pomiotu chaosu? W rzyci. To jest w życiu. Ale z chęcią powieszę twój paskudny łeb nad kominkiem w klasztorze inkwizycji. A zresztą nie wyganiam cię bo na kogo będę polował? Co mi z krasnoludzkiego łba jak twój jest okazalszy.
    Taki jesteś jest mocny?! To chodź do lochu, wyłaź z karczmy. Tą szabelką to możesz co najwyżej straszyć kmiotów w karczmie. Już ja Ci pokaże ty.... domatorze.

Offline Atlor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #54 dnia: Stycznia 20, 2010, 22:57:08 »
    Nie żebym sie wtrącał ale ta "nienawiść" przelejecie sobie w sesji i będzie ona ciekawsza ?
    Odemnie na razie tyle ze ta sesja bardzo fajnie sie kreci , oby tak dalej Panowie!

Offline Francysh

• Użytkownik
    « Odpowiedź #55 dnia: Stycznia 21, 2010, 13:50:15 »
    Kilka wieści od waszego ulubionego, ukochanego i w ogóle cium, cium GM. Póki ferie będę aktualizował sesje codziennie kopiąc fabułę, oczywiście jak się nie uda proszę o nieco wyrozumiałości. Jak się ferie skończą i zacznie tydzień roboczy co dwa dni zaczynając od poniedziałku....hmmm, to by było na tyle. Buśka ;*

PS. z okazji jutrzejszego testu z historii o Polsce w XVI i XVI oraz XVIII wieku biorę się do nauki, sesja pojawi się prawdopodobnie jutro około 15. Jak Bozia da nam frekwencje to jutro zrobimy dwie tury ^^
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 22, 2010, 00:02:18 wysłana przez Francysh »

Offline Roxenheimme

• Użytkownik
    « Odpowiedź #56 dnia: Stycznia 25, 2010, 18:23:32 »
    Nie pisałem dłuższy czas postów na sesji bo zwyczajnie nie miałem czasu. Mam nadzieję że teraz będę się pojawiać regularnie. Sorry Francysh że musiałeś czekać na mnie ale cóż praca nie radość.

Offline Francysh

• Użytkownik
    « Odpowiedź #57 dnia: Stycznia 26, 2010, 16:45:42 »
    Nic się nie stało, sesja pojawi się dziś późnym wieczorem, ostatnio mam zatrzęsienie roboty.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #58 dnia: Stycznia 28, 2010, 13:02:32 »
    Chłopaki... wiem że trochę wstrzymuję sesje, ale do wieczora na 100% coś naskrobię. ;] Nie chcę robić tego na szybko, a nie mam w tej chwili czasu, żeby pomyśleć...

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #59 dnia: Lutego 01, 2010, 12:06:22 »
    Noo.. ja tu widzę że tu same czarne charaktery - dwóch chaotów oficjalnych, dwóch nieformalnych heretyków. Już tylko czekam na voltę krasnoludów. Chociaż z drugiej strony.... skoro tyle tu złych to wszyscy się pozabijamy i kto wtedy otworzy bramy?