Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jaka gra MMORPG jest Twoim zdaniem najlepsza?

Warld of Warcraft
    72 (37.1%)
    Guild Wars (choć to nie do końca MMORPG)
    14 (7.2%)
    Silkroad online
    8 (4.1%)
    Metin 2
    33 (17%)
    Lineage 2
    26 (13.4%)
    Tibia
    23 (11.9%)
    Cabal online
    5 (2.6%)
    Lord of The Rings Online
    10 (5.2%)
    Aion
    3 (1.5%)

Głosów w sumie: 191

Autor Wątek: MMORPG  (Przeczytany 57497 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline TomekDex

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: MMORPG
    « Odpowiedź #315 dnia: Grudnia 12, 2009, 14:08:47 »
    Nie wiem czy grałeś w FOnline (Fallout Onlline) moda :P bo w 90% jest to gra która opisałeś :P
    http://fonline2238.blogspot.com/
    http://shamo.gry-online.pl/agora/index.php?showforum=164

Dużo graczy Anarchy Onlline uważa ze ma podobny klimat do Fallouta a zwłaszcza bez dodatku SL :P

A i tobie chodziło chyba o 9Dragons a nie 4Dragons chyba ze to jest inna gra

Jeśli chodzi o Age of Conan jest to gra tego samego wydawcy co AO, jak wychodziła ta gra prawie wszyscy z AO przeszli do tej gry ale 90% z ich wróciło po tygodniu grania w to :P
    Formułowicz A: "Nawet szkoda mi punktować ,ale 2 z logiki ,czytania ze zrozumieniem i ortografii."
    Formułowicz B: "Użycie par (przecinek, spacja) w tym zdaniu to jest dopiero strzał w stopę."

Offline Sandero

• Użytkownik
    • Awanturnik
    « Odpowiedź #316 dnia: Grudnia 12, 2009, 14:42:19 »
    A i tobie chodziło chyba o 9Dragons a nie 4Dragons chyba ze to jest inna gra

Tak, to miałem na myśli. Tylko pisałem z ironią. :P

A co do FOnline to słyszałem nie raz, chyba od czasu pierwszych planów. Ale nigdy nie mogłem się zebrać by to ściągnąć. Może nie jestem zbyt przekonany co do możliwości modowalnych Fallouta 2 do MMO? :P Ale co tam dziś zaryzykuje.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 12, 2009, 14:47:12 wysłana przez Sandero »

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #317 dnia: Grudnia 12, 2009, 15:09:16 »
    Pozwoliłem sobie lekko zmodyfikować ankietę dodając dwie pozycje o jakich słyszałem i sądze, że powinny się na niej znaleźć. Są to - "Lord of The Rings Online" oraz "Aion". Ankiety nie resetowałem bo to bez sensu, a jak ktoś chce to zawsze może wycofać swój dotychczasowy głos i zagłosować jeszcze raz od nowa.

« Ostatnia zmiana: Grudnia 12, 2009, 15:19:11 wysłana przez proud »

Offline Sandero

• Użytkownik
    • Awanturnik
    « Odpowiedź #318 dnia: Grudnia 12, 2009, 15:11:24 »
    Ultime Online dodaj a nie jakąś kichę. :P

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #319 dnia: Grudnia 12, 2009, 15:19:31 »
    Normalnie co za rządanie... To powinna być raczej prośba "Czy mógłbyś dodać do ankiety pozycję - Ultima Online? Myślę, że powinna się tu znaleźć." - Jakbyś napisał w ten sposób to pewnie zamiast pisać ten post, zmodyfikował bym ankietę, a tak szukaj sobie innego moderatora, który spełni Twoje rządanie...

@proud : Nie oburzaj się tak od razu. ;)
    Pff... Wcale się nie denerwuję. ;) Po prostu jak koleś ma tak pisać to go olewam i tyle... Nigdy nie grałem i nie gram w żadne MMO, a tylko o takich dwóch jakie dodałem do ankiety gdzieś tam słyszałem. Gdyby to napisał normalniej to na 100% dodałbym nową pozycję, a tak... "NiHuja" - jak mawia klasyk.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 12, 2009, 15:53:01 wysłana przez proud »

Offline DuoGum

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #320 dnia: Grudnia 12, 2009, 15:21:35 »
    Mówicie, że nie ma takiego i takiego MMO. Temat był zakładany dawno, a ankieta nie była aktualizowana.

Choć najlepiej w żadne MMORPG nie grać - uzależniają.

To tak jak powiedzieć - komputer to zło, bo uzależnia. Wszystko zależy od człowieka - jeden się uzależni, inny nie. Grałem w życiu w wiele MMO, żadne nie przyciągnęły mnie na długi czas. Najdłuższy kontakt mam z WoW'em, chociaż nie gram już od kilku miesięcy, a postać się kurzy.

Tak wiem. Wszystko jest dla ludzi. Ale myślę, że nawet nie warto zaczynać, bo chyba przestrogą powinno być, to ileż osób, już się w tym zatraciło, nieprawdaż?

@proud : Nie oburzaj się tak od razu. ;)

Offline Sandero

• Użytkownik
    • Awanturnik
    « Odpowiedź #321 dnia: Grudnia 12, 2009, 17:02:47 »
    Normalnie co za rządanie... To powinna być raczej prośba "Czy mógłbyś dodać do ankiety pozycję - Ultima Online? Myślę, że powinna się tu znaleźć." - Jakbyś napisał w ten sposób to pewnie zamiast pisać ten post, zmodyfikował bym ankietę, a tak szukaj sobie innego moderatora, który spełni Twoje rządanie...

Gdyby to było żądanie to by było parę przekleństw i setka wykrzykników. A tak to jest tylko ironia. :P Na tym forum ludzie zachowują się jak obrażalskie panny, za przeproszeniem. Nie wszystko należy brać ze śmiertelną powagą. :P

Nie wiem czy grałeś w FOnline (Fallout Onlline) moda :P bo w 90% jest to gra która opisałeś :P

Dzisiaj pobrałem, godzinę się męczyłem zanim w końcu mnie połączyło. Potem zachwyt, graficzny smak klasyki, stary klimacik, pierwsze kroki... I nie ma co robić. :P No dosłownie, lokacja startowa na jakimś zakuprzu, dwie kwestie do mówienia na krzyż, nie ma czegoś prostego by zatłuc. Bez broni, bez forsy, bez questów, bez perspektyw, każdy Cię olewa i przebiega. Pomysł genialny, ale przemyślane lipnie. Tam chyba trzeba grać od początku by znać każdy sekrecik i mieć wszystko przed innymi, ale newbie nie ma szans, ginie co minutę i zraża się do gry jak ja. Z taką polityką to daleko nie zajdą. Nie mówię by dać od razu wszystko na tacy, ale żeby chociaż na litość mieć jakiś punkt zaczepienia. :( Uwielbiam Fallouty, ale to mnie nie wciąga. Bo aż mnie głowa z nudów i bezradności rozbolała. :(
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 12, 2009, 21:11:28 wysłana przez Sandero »

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #322 dnia: Grudnia 12, 2009, 23:10:58 »
    Jedyny klimatyczny server Lineage II...czyzby chodzilo o Allseron? xD

Moje pierwsze MMO to L2 i tego sie bede trzymac, probowalem paru innych ale do L2 zawsze wracalem. Ma rozlegly, cieszacy oko swiat, mimo starosci tekstury wciaz ciesza oko, mimo tego, ze mozna isc gdzie sie chce to mamy czesciowo wytyczona droge, przez wioski startowe i okolice, do dalszych miast, w kazdym kolejnym wieksze wyzwania.

Offline TomekDex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #323 dnia: Grudnia 13, 2009, 01:06:30 »

Dzisiaj pobrałem, godzinę się męczyłem zanim w końcu mnie połączyło. Potem zachwyt, graficzny smak klasyki, stary klimacik, pierwsze kroki... I nie ma co robić. :P No dosłownie, lokacja startowa na jakimś zakuprzu, dwie kwestie do mówienia na krzyż, nie ma czegoś prostego by zatłuc. Bez broni, bez forsy, bez questów, bez perspektyw, każdy Cię olewa i przebiega. Pomysł genialny, ale przemyślane lipnie. Tam chyba trzeba grać od początku by znać każdy sekrecik i mieć wszystko przed innymi, ale newbie nie ma szans, ginie co minutę i zraża się do gry jak ja. Z taką polityką to daleko nie zajdą. Nie mówię by dać od razu wszystko na tacy, ale żeby chociaż na litość mieć jakiś punkt zaczepienia. :( Uwielbiam Fallouty, ale to mnie nie wciąga. Bo aż mnie głowa z nudów i bezradności rozbolała. :(
    Podstawa to samo ja mówiłem, dlatego podałem drugi link do forum żeby zacząć jakoś grę, pierw proponuje
    poponuje przeczytanie pierwsze strony:
    http://shamo.gry-online.pl/agora/index.php?showtopic=10109&st=0
    A potem dojście do NRC gra niedawno drastycznie się zmieniła dla niektórych na dobre dla niektórych a gorsze jak dla mnie pomysły dewów nie do końca są przemyślane jest tez Wikipedia FOnline po angielsku w trakcie tworzenia i forum NMA jest dużo bo to jest główne forum FOnline wersji europejskiej :P
    Formułowicz A: "Nawet szkoda mi punktować ,ale 2 z logiki ,czytania ze zrozumieniem i ortografii."
    Formułowicz B: "Użycie par (przecinek, spacja) w tym zdaniu to jest dopiero strzał w stopę."

Offline Sandero

• Użytkownik
    • Awanturnik
    « Odpowiedź #324 dnia: Grudnia 13, 2009, 11:23:47 »

Podstawa to samo ja mówiłem, dlatego podałem drugi link do forum żeby zacząć jakoś grę, pierw proponuje
    poponuje przeczytanie pierwsze strony:
    http://shamo.gry-online.pl/agora/index.php?showtopic=10109&st=0
    A potem dojście do NRC gra niedawno drastycznie się zmieniła dla niektórych na dobre dla niektórych a gorsze jak dla mnie pomysły dewów nie do końca są przemyślane jest tez Wikipedia FOnline po angielsku w trakcie tworzenia i forum NMA jest dużo bo to jest główne forum FOnline wersji europejskiej :P

Dzisiaj robię drugie podejście. Wczoraj pod koniec znalazłem jedną życzliwą duszę co mnie przeprowadziła za rączkę i byłem na comedy show w Shark Club. Funki Cadillaca przy ogrodzeniu to jest to. :D Chociaż nie obyło się bez incydentów, gdy ktoś z plazmy zaczął nawalać do ludzi czekających pod klubem. A potem wpadł jakiś gang i zabezpieczył teren.:P
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 13, 2009, 12:05:20 wysłana przez Sandero »

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #325 dnia: Grudnia 17, 2009, 09:09:53 »
    No dobra, teraz trochę z innej beczki (nie będę zakładać nowego tematu, a to jedyny jaki pasuje). Otóż być może słyszeliście o grze Age of Conan, ale jeżeli jej nie macie to nadarza się wspaniała okazja. Została wypuszczona darmowa wersja próbna...

LINK:  http://www.ageofconan.com/trial/index_PL.html

Jedynym nieudogodnieniem jest to, że trzeba ją pobrać do pierwszego stycznia...

DOWN: Szczerze mówiąc jeszcze nie wiem xD Przeczytałem to dzisiaj na jakiejś stronie...

Cytat z tejże strony:

Do końca roku można pobrać klienta gry „Age of Conan”, a następnie grać bez opłat bez ograniczeń czasowych.

Więc z tego można już wywnioskować parę rzeczy...

PS: Instalator zajmuje bardzo mało miejsca, ale cała gra około 26 GB. Do tego jest w języku polskim..
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 17, 2009, 09:33:45 wysłana przez Maly_007 »

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #326 dnia: Grudnia 17, 2009, 09:17:19 »
    A do kiedy można w tą wersję grac i trochę opowiedz o grze bo mnie kusi

Offline Tario

• Użytkownik
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #327 dnia: Grudnia 17, 2009, 10:20:11 »
    Niewiem czy warto gdyż , sam instalator waży parę klobitów a wszystko to co mi pobrało nie pozowalało nawet nic włączyć.

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #328 dnia: Grudnia 17, 2009, 11:06:19 »
    mi się zajebiście ściąga aż jestem pod wrażeniem 400kb/s

Offline Sandero

• Użytkownik
    • Awanturnik
    « Odpowiedź #329 dnia: Grudnia 17, 2009, 22:00:44 »
    A ja odradzam Age of Conan. Pograłem z jeden dzień tego triala i wywaliłem. Okropna nuda, ograniczanie eksploracji, wszystko się idzie jak po sznurku i do tego gra w singlu. Tak, tak.. tryb single player (że niby rozgrywa się w nocy i jest mało ludzi na ulicach) w grze MMO. :P Chyba, że komuś podobały się takie gry jak LOTRO lub Dnd Online, gusta są różne ale Age of Conan jest najbardziej podobny do nich (po za PvP).

Jedyny plus to naprawdę rozbudowany tryb tworzenia postaci. Że zawsze można być tym wyjątkowym i wyróżniać się w tłumie. No i genialna muzyka, od razu przypominają się filmy o Conanie. Aż się pokuszę o umieszczenie próbki dla młodszego pokolenia.

http://www.youtube.com/watch?v=JE9_oEfkV_E&feature=related
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 17, 2009, 22:13:13 wysłana przez Sandero »