Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: The Last Days - rozmowy bardzo ogolne  (Przeczytany 102132 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Etharin

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: The Last Days - rozmowy bardzo ogolne
    « Odpowiedź #135 dnia: Czerwca 20, 2007, 15:02:43 »
    Grałem sobie i było fajnie póki nie zauważyłem że moi elfi łucznicy zabijają się nawzajem (ach to AI łuczników).

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #136 dnia: Czerwca 22, 2007, 07:22:21 »
    Wczoraj zgładziłem czarnoksiężnika z Dol Guldur. Trzeba wspomnieć ,że twórcy dodali też ''złodziejstwo''. W tej misji na przykład trzeba unikać strażników i dojść do celu. Są dwa poziomy alarmu : 1 - strażnicy słyszą cię , 2 - strażnicy widzą cię. Mam pytanie: czy elfy z Lothlorien i Sępnej Puszczy to jedna nacja czy dwie? Bo we Władcy były to raczej dwa państwa.

Offline mielonka

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #137 dnia: Czerwca 22, 2007, 09:40:04 »
    Kolba - sam nie chciałem tego pisać, jednak może dzięki temu zachęciłeś bardziej niż moja "tajemniczością" :P do pogrywania w M&B.Natomiast grając Elfem zadania zlecają Ci wszyscy elficcy władcy. Jednak w "How goes the War?" osobno wymienia się sytuację Lothlorien a oddzielnie Rivendell. Sępna Puszcza też jest osobno (choć pewności nie mam), ponieważ jeszcze w wersji .751 zbyt długo siedziałem przy terenach Gondoru i ta frakcja padła, podczas gdy do innych elfickich "miast" wchodzić mogłem.

Offline Kolba

• Użytkownik
    « Odpowiedź #138 dnia: Czerwca 23, 2007, 11:12:08 »
    Dzisiaj tymczasem spróbowałem uratować księcia Imrahila i Orophina z Minas Morgul. Przeszedł ktoś jakąś misję w tym stylu? Nie mogę ich wogóle znaleść w tych lochach.

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #139 dnia: Czerwca 23, 2007, 11:50:52 »
    Musisz po prostu iść cały czas przed siebie, aż do kolejnych drzwi na których będzie wdzięczny napis "Next".
    W którymś tam etapie z rzędu (chyba 3) trafisz do sali z celą w której siedzi więzień.
    Zagadaj do niego i po sprawie.
    Dodam jeszcze, że lepiej póść na tą "cichą" misję z paroma wyborowymi łucznikami - świetnie się sprawdzają w takich misjach.

Offline Eiren

• Użytkownik
    « Odpowiedź #140 dnia: Czerwca 26, 2007, 19:50:14 »
    Czy ktoś z was pograł sobie dłużej elfem ?? Ja mam juz za sobą 18 dni i ta rasa zaczyna mnie juz trochę irytować . Ciągle mam te same misje (dostarcz wiadomość, eliminuj skautow Dol Gur, skautuj pozycje patrolow Dol Gur itp...)  Jednyna poważna misją było zgładzenie dowodcy Lesser Hostu Morii (która zreszta juz przestala istniec ). Irytuje mnie także brak możliwości zaciagania do swojej armii np gondorczykow czy jezdcow rohanu oraz to ze nawet Lothlorien scautow 1 raz w tygodniu i to zaleznosci od rangi. Po zacietej wojnie z Moria moj grat host liczy juz tylko 35, a lesser host 40 (Stan po wygranej bitwie z Lesser Host of Dol Gur). W mojej drużynie mam miejsce dla 21 wojow ale ze wzgledu na ograniczenie nie moge zapelnic slotow.  Grat Host of Dol Gur (liczy ponad 100 ) pladruje elfickie ziemie , a ja nie moge sie temu przeciwstawic :(.

Jeszcze jedno po bitwie z Dol Gur Great Host of Lothlorien zaczął oblęzac Caras Galadhon czego zupelnei nie rozumiem. Mysle ze to jakis bug ponizej zamieszczam screena

EDIT :

Przed chwila Lady Galadriel zlecila mi zgłądzenie dowodzy Grat Hostu Dol Gur :]. Tylko ciekawe jak to zrobic ...
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 26, 2007, 20:00:03 wysłana przez Eiren »

Offline Dragonit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #141 dnia: Czerwca 26, 2007, 21:49:25 »
    Ej, a zrobili fajnie że np. armia Mordoru sama myśli i chodzi, np. oblegając miasta? Jeśli tak to zarąbiście ;]

Offline Kolba

• Użytkownik
    « Odpowiedź #142 dnia: Czerwca 26, 2007, 21:51:44 »
    Pewnie to tylko bug a da się przyłączyć do oblegającyh?

Offline Eiren

• Użytkownik
    « Odpowiedź #143 dnia: Czerwca 26, 2007, 22:26:06 »
    Niestety nie... Odczepili sie dopiero jak zginął Elrohir :). Prawdopodobnie wiem czym ten bug jest spowodowany- poprosiłem Great Host o "follow me" i chyba wtedy zaczeli oblegać to miasto.
    Jeśli jesteśmy przy bugach nie wyszedł już jakiś patch który naprawia przynajmniej te podstawowe ?

Offline Etharin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #144 dnia: Czerwca 26, 2007, 22:55:41 »
    Wyszedł. Tu jest thread: http://mbx.streetofeyes.com/index.php/topic,597.0.html
    A tu link prosto do sciągnięcia: http://rapidshare.com/files/37850633/TLD_2.3.1_patch.rar.html
    Sprawdzenie zajęło mi niecałą minutę, sam byś sobie poradził =]

Wogule przestałem grać w M&B, czekam aż poprawią AI, a mimo to wciąż zaglądam na to forum jak i forum taleworlds =/

Offline mielonka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #145 dnia: Czerwca 27, 2007, 00:17:35 »
    Póki pamiętam - Etharin: masz plusa za patcha - wielkie dzięki (choć nie mam czasu odpalić i sprawdzić jak to działa :-) )

Teraz kilka kwestii, które poruszył Eiren:
    Sam wspomniałem kilka postów wyżej o nowej misji - zabicie Czarnoksiężnika Dol Guldur. Kolba wspomniał o ratowaniu innych NPC-ów z lochów - podejrzewam, że dla Elfów też coś takiego jest przygotowane.
    Natomiast jednostki zawsze mozna za influence wymieniać. Lub ścigać isengardzkie prisoner trainy, albo ich mordorskie odpowiedniki. Ostatecznie walczyć z oddziałami, które mają jeńców. Choć ja wole mieć wielu NPC-ów w drużynie. Bardziej się z nimi utożsamiam. A "pewien" Elf z Caras Galdhond (czy jak sie to zwie) jest wręcz nieziemski w eliminowaniu przeciwników. Jeśli da się mu też łuk i strzały, które za infl można wymienić to w ogóle rzeź :-)
    Jednak właśnie niewielkie (jeśli chodzi o liczbę) great hosty w wojnie Elfów z Dol Guldur rzeczywiście troche wkurzają.

Offline Kolba

• Użytkownik
    « Odpowiedź #146 dnia: Czerwca 27, 2007, 08:18:39 »

Sam wspomniałem kilka postów wyżej o nowej misji - zabicie Czarnoksiężnika Dol Guldur. Kolba wspomniał o ratowaniu innych NPC-ów z lochów - podejrzewam, że dla Elfów też coś takiego jest przygotowane.

Tak, tak jest coś takiego również dla Elfów
    Natomiast jednostki zawsze mozna za influence wymieniać. Lub ścigać isengardzkie prisoner trainy, albo ich mordorskie odpowiedniki. Ostatecznie walczyć z oddziałami, które mają jeńców. Choć ja wole mieć wielu NPC-ów w drużynie. Bardziej się z nimi utożsamiam. A "pewien" Elf z Caras Galdhond (czy jak sie to zwie) jest wręcz nieziemski w eliminowaniu przeciwników. Jeśli da się mu też łuk i strzały, które za infl można wymienić to w ogóle rzeź :-)

Tego nie próbowałem, jak będę miał chwilę to spróbuję.

Offline Eiren

• Użytkownik
    « Odpowiedź #147 dnia: Czerwca 27, 2007, 12:57:40 »
    Dzieki za patcha i pytanie czy naprawili bug z arena  ?

Edit:
    Poprawili bug z Gunlet match juz niemozna w latwy sposow zrobic doswiadczenia i kasy. Inne mecze na arenie sa badzo nie oplacalne i dają mało doświadczenia :/. Ma ktoś jakieś sprawdzone metody żeby szybko nabić ten 8 lav ??
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 27, 2007, 14:55:35 wysłana przez Eiren »

Offline Kolba

• Użytkownik
    « Odpowiedź #148 dnia: Czerwca 27, 2007, 15:10:55 »
    Jakie macie sposoby na ogłuszenie jakiegoś ważnego dowódcy? Jeśli jest nim tylko jeden na polu bitwy jeździec to rozkazuje swoim żeby zatrzymali się, potem lecę na niego, ogłuszam i wzywam z powrotem wojów. Jak jest w otoczeniu samych jeźdźców (na przykład agent) to przywołuje do siebie piechotę (bez łuczników) i krążę wokół pola bitwy, oni odwracają uwagę ''straży przybocznej'' i ja wtedy zgładzam wielmożę.

Offline Misiumen

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #149 dnia: Czerwca 27, 2007, 16:09:49 »
    Ja biore mlotka sporego i wysylam sama konnice do ataku bo wiem ze i tak zgina ale choc odciagna wojsko od dowodcy i wtedy go Łubu du przez helm, wzywam piechote i dokanczam rozpierduche ;)