Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: The Last Days - rozmowy bardzo ogolne  (Przeczytany 101989 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    Odp: The Last Days - rozmowy bardzo ogolne
    « Odpowiedź #210 dnia: Kwietnia 13, 2009, 22:39:55 »
    Właśnie mnie wkuża to że ludzie robią sobie taką podjarke z prerenderów i myślą ze tak bedzie wyglądac w grze... A zrobiem chryje bo nie podoba mi si to całe zachwycanie się renderami z Blendera. Musze cię zmartwić ale nie zazdroszcze bo sam mógłbym zrobić super wypierdaczony w kosmos pre render tylko po co? Chyba gracz woli grać w na popracowanej mapie w dopracowanym modzie niż oglądać prerendery zrobione z superodpicowanym bloomem i oświetleniem. Takie jest moje zdanie i go nie zmienie. Jestem przeciwny prerenderom, wiele osób patrz nizyn ni ewiedzą co to oznacza i wierzą że ten mod będzie TAKI super...
    Pre rendery to chwyt poniżej pasa.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #211 dnia: Kwietnia 13, 2009, 22:56:19 »
    Szczerze to nie za bardzo rozumiem czym się ludzie tam tak podniecali. Osgiliath na tych screenach wygląda niezbyt zachęcająco. Taka kupa filarów, porozmieszczana bez większego ładu. Średniawe.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #212 dnia: Kwietnia 13, 2009, 23:01:38 »
    Pozachwycali się bloomem. A ten bloom jest tylko dlatego że to pre-render. Już wiecie czemu sie tak oburzyłem?

Offline pasterz861

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • PAPAROACH-Blood Brothers -6 yers and still #1
    « Odpowiedź #213 dnia: Kwietnia 14, 2009, 00:31:06 »
    Pozostając w temacie pre-renderów i renderów. Wyskoczę troche poza możliwości "zwykłych śmiertelników" i przedstawię sytuacje z najbardziej oczekiwanej gry prze zemnie od kilku lat. Mianowicie jedyna gra w której rendery nie oddają w pełni możliwosci silnika graficznego to niewydane jeszcze OFP:DR. Sami autorzy/tworcy w wielu wywiadach zapewniają ze sama gra bedzie w pełni oddawac o ile nie przewyrzszac efektami graficznymi przedstawione liczne rendery.

http://www.ofp2.pl/ Dla fanów gry. Nie chce zakłada nowego tematu w "inne gry". Przepraszam za offtop.
    ATF ,FNS ,MND i DFC

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #214 dnia: Kwietnia 14, 2009, 08:28:29 »
    Mimo, że jest to pre-render i został użyty tam bloom, po prostu wiem, że model będzie ładnie wyglądał w grze. Dodajcie jeszcze tu naturalne źródło światła jakim jest słońce. Zaznaczam, że w grze nie będzie to jakiś hiper-mega-ekstra-super model, ale czy sami nie chcielibyście poprzechadzać się po takich ruinach? A wyobraźcie sobie walkę w Osgiliath z orkami...

Mat Berserker, czy nie potrafisz docenić pracy Llew2? Gość się nieźle przy tym napracował, a ty jeszcze "atakujesz" Merlkira.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #215 dnia: Kwietnia 14, 2009, 08:44:14 »
    Bo mnie wkuża zachwycanie się prerenderami. One nie oddają pracy autora. Modele się średnie. Chociażby taki ratusz jedt bardziej skomplikowany iż wielokrotnie skopjowana kolunma ustawiona bez ładu i składu.
    , a ty jeszcze "atakujesz" Merlkira.
    Ja atakuje? Przeczytaj kto pierwszy na kogo naskoczył... Widać że dużo czasu spędzasz na TW ciebie też ogłupiło...
    PS. Chyba specjalnie zrobie prerender ucicy z bety moda... Dam screena z prerendara i in game. Zobaczymy czy wtedy ludzie zrozumieją o co mi chodzi...
    PPS.
    Czegoś takiego jeszcze nie widziałem...
    Kolba wejdź tutaj http://www.blender.art.pl/ tam są ładniejsze.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 14, 2009, 08:45:54 wysłana przez Mat berserker »

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #216 dnia: Kwietnia 14, 2009, 11:45:40 »
     Wiem, że rendery z blednera nie będą w grze. Blendera używa się najczęściej w filmach. Ale dowolna swadiańska wioska nocą na DX10 wygląda przepięknie, więc ta lokacja z TLD może wyglądać podobnie nawet w dzień.

Offline Proth7

• Użytkownik
    « Odpowiedź #217 dnia: Maja 03, 2009, 15:19:17 »
    Sorry że was męczę tym pytaniem, ale czy jest juz mod TLD na wersje 1.011?A jesli nie to kiedy wyjdzie... Mam problem ze znalezieniem tego czy juz jest.... :/

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #218 dnia: Maja 03, 2009, 16:21:46 »
    OMG nie o tym temat a poza tym jeszcze nie ma poczekaj do 25 czerwca moze do tamtego czasu wyjdzie.

Offline misiekmmj

• Użytkownik
    • W WB jestem Makaveli na cześć 2Paca
    « Odpowiedź #219 dnia: Maja 31, 2009, 11:49:56 »
    Chciałbym zagrać w TLD ale mam wersję 1,011.Wie może ktoś czy muszę kupować wersje aktualną do moda bo na jednego się chyba nie opłaca kupować nowej.Czy można gdzieś pobrać tą wersję do tego moda??
    "Jeśli wróg będzie starał się dobrze przygotować całą linię obrony, wtedy na całej linii będzie osłabiony"-Sun Tzu
    Rycerz bez blizny to kutas nie rycerz.-A.Sapkowski
    Świat się zmienia, słońce zachodzi, a wódka się kończy.-A Sapkowski

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #220 dnia: Maja 31, 2009, 13:58:50 »
    OMG !!!! człowieku jak masz klucz seryjny to pobierasz 808 wpisujesz i grasz nic nie musisz kupować.Pozatym poczekaj na tld na 1.011 które ma wyjść gdzieś w czerwcu.
    Pobrać mozęsz z MBREPISTORY albo z  talworlds
    Szczątkowo zrozumiałem oco ci chodzi.

Offline misiekmmj

• Użytkownik
    « Odpowiedź #221 dnia: Maja 31, 2009, 21:23:26 »
    Dziękuje za odpowiedź nie wiedziałem że tak można.A wiadomo kiedy wyjdzie najnowsza na wersję 1.001??
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 01, 2009, 14:48:49 wysłana przez misiekmmj »
    "Jeśli wróg będzie starał się dobrze przygotować całą linię obrony, wtedy na całej linii będzie osłabiony"-Sun Tzu

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #222 dnia: Czerwca 01, 2009, 17:56:50 »
     Autorzy na TW twierdzili, że na wakacje (pod koniec ;p) wszystko powinno być gotowe.

Offline misiekmmj

• Użytkownik
    « Odpowiedź #223 dnia: Czerwca 01, 2009, 19:20:13 »
     Dzięki

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #224 dnia: Czerwca 07, 2009, 22:15:24 »
     Dzisiaj ściągnąłem sobie specjalnie dla TLD wersję 0.808. Bardzo fajnie się gra. Zauważyłem pewien bug. W Bandit Outpost król bandytów każe mi pozabijać gobliny. Zabiłem trzy grupy i poszedłem do niego. Zacząłem z nim rozmawiać, dał mi 75d, chciałem zobaczyć, czy są jeszcze jakieś opcje dialogowe, i była. Mogłem jeszcze raz mu powiedzieć, że zabiłem trzy grupy i cały czas bez przerwy dawał mi po 75d ;p. Fajne są jednostki, lokacje (Minas Tirth) i ogólnie bardzo fajny mod, chociaż trudno być Orkiem albo Urukiem, bo noc jest krótsza niż dzień i muszę się ciągle czaić z wojakami na Elfów po lasach w nocy, co jest bardzo wkurzające. Da się tu oblegać zamki albo miasta?