Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Heresint: Czas Wojny cz.1 sagi Heresint'u  (Przeczytany 20609 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tobik-N

• Użytkownik
    • Piwa: 2
      • Forum WD
    Odp: Heresint: Czas Wojny cz.1 sagi Heresint'u
    « Odpowiedź #60 dnia: Grudnia 29, 2009, 14:54:47 »
    Archimonde , daj całego screena mapki , bo jeszcze na wschodzie jest las i ujście rzek do oceanu.
    BTW: Jak wam się podoba mapka?Wiem że rzeki są za bardzo kanciaste ,ale nikt mi nie chce napisać jak je wyszlifować.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 29, 2009, 15:27:59 wysłana przez Tobik-N »

Offline DuoGum

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #61 dnia: Grudnia 29, 2009, 15:04:42 »
    Słaba ta mapa.
    Nudna, jednostajna. Rozumiem to ma być pustynia? Ale i tam rosną jakieś krzaczki.
    Pomysł, z tym, że rzeki wpadają do "morza" niezbyt mi się podoba. Dziwacznie to wygląda.

Offline Tobik-N

• Użytkownik
      • Forum WD
    « Odpowiedź #62 dnia: Grudnia 29, 2009, 15:07:38 »
    A jak jest w rzeczywistości ?
    Rzeki łączą się i wpadają do morza , ty to zawsze marudzisz.

Offline DuoGum

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #63 dnia: Grudnia 29, 2009, 15:10:46 »
    A czy ten mod jest rzeczywisty? ;D
    Nie marudzę, doradzam.

Offline Tobik-N

• Użytkownik
      • Forum WD
    « Odpowiedź #64 dnia: Grudnia 29, 2009, 15:13:09 »
    Nie , ale głupio by wyglądało , gdyby rzeki wchodziły do środka mapki i tam się kończyły.
    Ok, koniec tego offtopu.

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #65 dnia: Grudnia 29, 2009, 15:13:52 »
    ...
    Pomysł, z tym, że rzeki wpadają do "morza" niezbyt mi się podoba. Dziwacznie to wygląda.

<Facepalm> po raz drugi w tym temacie. To gdzie niby mają wpadać, do wnętrza ziemi??? Narzekasz i narzekasz. Zabierz się za robotę jak ci się nie podoba, i zrób lepszą. Mi się bardzo podoba praca Tobika. Poza tym to jest ocean... Jestem chwilowo "zamrożony" z możliwością pracy, więc na razie nie będzie screen'ów jednostek, broni itp.
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Komisarz ds. Propagandy, Zbrojnego Ramienia Ludu
    « Odpowiedź #66 dnia: Grudnia 29, 2009, 15:51:39 »
    O co Wam chodzi? Mapa jest jak najbardziej dobra, wydaje się być mała... No, ale cóż, mnie się podoba.

Moje GG - 12485152 Jeśli znów mnie zbanują...

Offline Tobik-N

• Użytkownik
      • Forum WD
    « Odpowiedź #67 dnia: Grudnia 29, 2009, 15:53:00 »
    Mapa jest Mała , ale nie bardzo , miej więcej 4/5 przestrzeni z native , bo tam jest dużo gór.

Offline Tripleh458

• Użytkownik
    • Suck It!!
    « Odpowiedź #68 dnia: Grudnia 29, 2009, 16:23:13 »
    Mapa spoko ale można by było dać jakiś zamek na tej małej wyspie obok. Ale wtedy by pasowało żeby w modzie były statki bo dziwnie by wygłądało chodzenie koniem bo wodzie:)
    Nie wiem jak wklejić obrazek.

Offline Tobik-N

• Użytkownik
      • Forum WD
    « Odpowiedź #69 dnia: Grudnia 29, 2009, 16:25:22 »
    Na wyspie jest (a raczej był) wulkan.Teraz tej wyspy nie ma za to większe jezioro jest jeszcze większe , i to tam jest wulkan.Trochę muszę jeszcze ulepszyć mapkę , bo Archimonde chciał żeby były 3 rzeki a nie  2 dopływające do jednej , i teraz to wygląda jak widły :/

EDIT: Oto następna wersja mapki:
    (click to show/hide)

« Ostatnia zmiana: Grudnia 29, 2009, 18:04:58 wysłana przez Tobik-N »

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #70 dnia: Grudnia 29, 2009, 20:51:48 »
    Spoko mapa tylko mi się wydaję , że ta mapa jest zbyt "okrągła i jednolita"? Mniejsza z tym to dopiero początek , a co do tarczy... dziwne to coś ...  może te drzewko usuńcie i dodajcie np.: ślady krwi lub topora albo barwy narodu (o ile je ustaliliście)

Offline czołgistaPL

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #71 dnia: Grudnia 29, 2009, 21:12:52 »
    Nieźle wam idzie. Ta wyspa wg. mnie nie jest tak zła chociaż trochę kulawo (bez obrazy :D) wygląda jak rzeki dzielą mapę na 4 części
    Jeśli chodzi o tekstury mogę wam pomóc bo trochę się na tym znam:D
    Pytanie: Będzie możliwość używania okrętów i bitw morskich (jeśli takie pytanie było to sorry ale jestem leniwy :P)????
    Nie ważne czy jeździsz maluchem czy najnowszym Ferrari. Kiedy krowa narobi Ci na dach, a koń na szybę nie będzie różnicy. Oba będą gówno warte :D:D

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #72 dnia: Grudnia 29, 2009, 21:18:28 »
    Salvadin, to drzewo ma tak być, bo to jest symbol boga natury.
    CzołgistaPL, nie wiem nic. Może się uda, a może nie. Tarcze to dzieło ShadowBlade'a.
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #73 dnia: Grudnia 29, 2009, 21:22:55 »
    Ja napiszę słowo o mapie i słowo o tarczach.

Mapa - pomysł z tą wyspą może nie jest zły, ale trochę olepany. No cóż nie to jest najważniejsze. Najważniejsze jest to, że jest ona taka pusta, rozumiem, że to ma być jakiś step/pustynia, ale przy rzekach powinna być roślinność, bo... tak wynika z praw natury. :D Do tego trochę kanciaste to wszystko, a wystarczy użyć któregoś z tych 7 przycisków w Thorgrim ME w lewym dolnym rogu programu.

Tarcze - co tu dużo mówić... One są brzydkie :( Rozumiem, że to low polly, ale można je jednak zaokrąglić, a do tego dodać ze dwie wersjie LOD'ów, które odciążą komputer z nadmiernych trójkątów i będzie dużo lepiej. Również tekstura i te znaczki na niej wyglądają maksymalnie sztucznie i tak... czysto. Nad tym też powinniście popracować.

Offline Tripleh458

• Użytkownik
    • Suck It!!
    « Odpowiedź #74 dnia: Grudnia 29, 2009, 21:44:09 »
    Te tarcze są kiepskie obydwie takie same i troche zbyt kanciaste. Bez obrazy ale popracuj jeszcze troszkę nad tym. Nie krytykuję bo sam nie umiem modelować.
    Nie wiem jak wklejić obrazek.