MS naprawione, powrót do prac ale na Warband
Dla tych co by się nie zorientowali, przekreślone (
123456789 ) rzeczy są nieaktualne.
WSZYSTKIE NEWSY:28.12.2009Postanowiłem zrobić całą sagę o wyspie Heresint. Z tego powodu ,,Heresint: Czas Wojny" zostaje pierwszą częścią sagi.
29.12.2009Mianuje gracza Tobik-N głównym współtwórcą moda, jako że bardzo pomaga mi w projekcie.
29.12.2009Shadow Blade dołącza do ekipy.
30.12.2009Poszukujemy skryptera. Po więcej informacji na GG:
16073029
10728078
31.12.2009Nasz wielki mistrz skryptów Kolba, zgodził się napisać nam 2 skrypty. CHWAŁA MU!!!CHWAŁA Kolbie!!!
02.01.2010Zalan dołącza do ekipy
03.01.2010Powracamy do pracy nad modem. Niedługo Alpha 0.2, 0.1 jest dla testerów i ekipy ( to takie info przy okazji ).
10.11.2010Dzięki Dravicowi mam działające MS (pomógł mi w instalacji) Dzięki wielkie!! Mod przenoszę na Warband'a do trybu single. Nowy nabór na:
Mappera
Gościa od teksturowania przedmiotów
Frakcje:
Gelt'Mur
Domena wojskowa: Kawaleria, machiny oblężnicze
Zajmują się: Architekturą
Jakich broni najczęściej używają: włóczni, lanc, mieczy półtoraręcznych i kwadratowych tarcz
Jakiego boga wyznają: Haler, bóg światła
Harevas
Domena wojskowa:
BrakZajmują się: Garncarstwem
Jakich broni najczęściej używają: szabli, okrągłych tarcz, sztyletów i krótkich luków
Jakiego boga wyznają: Harev (
nazwa plemienia wziela sie od boga ), bóg natury
Varelt'Aras
Domena wojskowa: kawaleria, łucznicy konni i piesi
Zajmują się: Wyrobem mieczy i tarcz
Jakich broni najczęściej używają: mieczy dwuręcznych, toporów dwuręcznych, włóczni wojennych i tarcz okrągłych
Jakiego boga wyznają: Gertam, bóg wojny
Retal'Hac
Domena wojskowa: łucznicy piesi
Zajmują się: Murarstwem
Jakich broni najczęściej używają: długich mieczy, okrągłych tarcz i włóczni
Jakiego boga wyznają: Sahart, bóg wody
Tarisar
Domena wojskowa: ciężka kawaleria
Zajmują się: Rzemieślnictwem
Jakich broni najczęściej używają: półtoraręcznych i dwuręcznych mieczy, 9-cio metrowych pik, włóczni, tarcz kwadratowych i pawęży
Jakiego boga wyznają: Hebal, bóg sprawiedliwości
Letorak
Domena wojskowa: artyleria ( katapulty, balisty, trebuszety itp )
Zajmują się: Wyrabianie artylerii
Jakich broni najczęściej używają: toporów jedno i dwuręcznych, małych okrągłych tarcz i krótkich łuków
Jakiego boga wyznają: Quassess, bóg śmierci
Fareh'Qua
Domena wojskowa:
BrakZajmują się: Płatnerstwem, wyrabiają najlepsze zbroje na Heresincie
Jakich broni najczęściej używają: długich łuków, dwuręcznych mieczy i włóczni
Jakiego boga wyznają: Hytyr, bóg strachu
Getterass
Domena wojskowa :piechota, łucznicy piesi
Zajmują się: Rzemiosłem wojennym
Jakich broni najczęściej używają: mieczy, sztyletów, długich łuków i trójkątnych tarcz
Jakiego boga wyznają: Mirat, bóg śmierci
Pod frakcjami niedługo będą screany broni i jednostek, i drzewka rozwoju. Będę stale edytował tego posta.
Creadits:
Archimonde
acoaco122 - witamy :D
Creditsy honorowe (mała ale przydatna pomoc do moda):
Dravic - za napisanie trigera-niespodzianki, pomoc w skonfigurowaniu MS i małe, aczkolwiek przydatne szkolenie. Dzięki wielkie.
Poszukujemy kogoś kto zna się na teksturach, bo z tym jest problem. Jak ktoś chce pomóc, to niech mi napisze na GG : 16073029
Vesamir, dzięki za poparcie.
A oto co ma być ( na razie. Jakby coś doszło to dopisze do listy ) :
ZrobioneW trakcieDo zrobieniaSorry za użycie kolorów moderatorów, ale to wygodniejsze od pisania w nawiasie.
Zmienione nazwy frakcjiNowe przedmiotyZmienione nazwy miastZmienione drzewka rozwojuZmienione imiona lordówNowa mapkaNowe lokacjeNowe frakcjePoznawanie świata, bogów, ludów mieszkających na wyspie itp. [Niespodzianka specjalna :D] - Na razie brak mi umiejętności, więc być może kiedyś, albo nigdy.
Nowe jednostkiPrzeekwipowanie jednostekZmienione nazwy jednostekParę trigger'ówZmiany w menusach (napisy)Historia:
Haresint. Wyspa położona na środku Wielkiego Oceanu. Mieszka tam 8 narodów, żyjących własnym życiem, odcięci od reszty Eartertu. Eartert to tajemniczy świat, leżący w innym wymiarze niż nasz. Ci ludzie mają wiele różnic. Wyznają różnych bogów, mają inne święta, obrzędy, style życia. Mają też trochę wspólnego. Jest to kraina, język, i jedno święto, które obchodzą wszyscy razem, przez pierwsze 7 dni roku. Nikt wtedy nie walczy, władcy, lordowie, mieszczanie są wtedy równi sobie. Królowie ucztują z prostym ludem, wieśniak rozmawia ze szlachcicem ja równy z równym, wszyscy są radośni. Zacierają się na te 7 dni wszystkie różnice, spory, zwyczaje, i wszystkie narody zlewają się w jeden. Niestety, 4 dnia 1257 roku, roku Haert, Starej Ery, rozegrała się tragedia, która zmieniła oblicze wyspy na zawsze...
Nacja Getterass, wyznawcy boga Mirat, boga zniszczenia, dobiła do brzegu wyspy w nocy, gdy wszyscy spali po uczcie. Po cichu zeszli ze swoich okrętów, i wyciągnęli swoją straszliwą broń ze statku. Niszczycielskie działo, strzelające ognistymi pociskami. Wyciągnęli broń, i zagłębili się w lasy porastające brzeg wyspy. Przeszli przez nie i trafili na obozowisko biesiadników. Postanowili wypróbować nową broń.
- Ciekawe czy zadziała.
- Powinna zadziałać. Gart'Mer mówił że zniszczy całe miasto w 5 wystrzałów.
- Jak nie zadziała, to każe go obedrzeć ze skóry.
- To oczywiste panie.
- Załadować działo!!!
- Ładować działo wy szczury!!!
Getterass załadowali nową broń.
- Celować tak, żeby nie zostawiać żadnych światków.
- Oczywiście panie.
Wystrzelili ze swojego działa. Po tym strasznym strzale nie zostało nic z obozowiska.
- Wspaniale. Podbijemy te wyspę w imię wspaniałego Mirat! Hahahahahahahaha!!!
- W imię Mirat!!!
Getterass podążyli w stronę najbliższej twierdzy. Zaczęło się oblężenie. po 2 godzinach twierdza była już w ich ręku.
- Urządzimy tu bazę. Z tego punkty zajmiemy całą wyspę.
- Oczywiście panie
Wkrótce podbili Herelaserat'ów, pustynnych ludzi mieszkających na wschodzie wyspy. Po stronie z której przybyli Getterass. Czy ocalisz pozostałe narody przed zagładą, czy może pomożesz je zgładzić. Decyzja należy do ciebie...
Dobra, czas na parę info o postępach. Teraz grzebie się w menusach i idzie m dosyć dobrze. Jak mam chwile robię modele,ale brakuję nam ludzi od tekstur i przydałby się ktoś kto potrafiłby zrobić mapę główną. Oto parę rzeczy, które są na razie bez tekstur i nawet jeszcze nie pomyślałem, kto będzie je miał:
Zaostrzony palik (pika):
Toporek jednoręczny:
Toporek dwuręczny:
A oto teksty, które zobaczymy gdy zaczniemy nową grę:
,,Welcome, adventurer, on destroyed by war island Heresint. Before beginning the game you must create your character. Choose wisely, because your destiny is to save this land, or crush it, helping strange, powerful forces."
,,This island was beautiful.
We wasn't good friends, but once a year for a week we was like one nation.
Then, everything changed, when THEY has come.
They suprised us. We didn't had chance to defend.
Powerfull armies of our enemies crushed us.
Now, our island is destroyed and divaided.
Our fate is in your hands.
You will return peace to us,
or you will bring us destruction?
Choice is yours..."
Piszcie, co myślicie. Mam pytanie: czy da się mapę z podstawowego M&B wsadzić do Warbanda?? Z góry dzięki za odpowiedź.