Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Heresint: Czas Wojny cz.1 sagi Heresint'u  (Przeczytany 20602 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    Heresint: Czas Wojny cz.1 sagi Heresint'u
    « dnia: Grudnia 23, 2009, 13:55:14 »
    MS naprawione, powrót do prac ale na Warband

Dla tych co by się nie zorientowali, przekreślone ( 123456789 ) rzeczy są nieaktualne.
    WSZYSTKIE NEWSY:

28.12.2009
    Postanowiłem zrobić całą sagę o wyspie Heresint. Z tego powodu ,,Heresint: Czas Wojny" zostaje pierwszą częścią sagi.

29.12.2009
    Mianuje gracza Tobik-N głównym współtwórcą moda, jako że bardzo pomaga mi w projekcie.

29.12.2009
    Shadow Blade dołącza do ekipy.

30.12.2009
    Poszukujemy skryptera. Po więcej informacji na GG:
    16073029
    10728078

31.12.2009
    Nasz wielki mistrz skryptów Kolba, zgodził się napisać nam 2 skrypty. CHWAŁA MU!!!CHWAŁA Kolbie!!!

02.01.2010
    Zalan dołącza do ekipy

03.01.2010
    Powracamy do pracy nad modem. Niedługo Alpha 0.2, 0.1 jest dla testerów i ekipy ( to takie info przy okazji ).

10.11.2010
    Dzięki Dravicowi mam działające MS (pomógł mi w instalacji) Dzięki wielkie!! Mod przenoszę na Warband'a do trybu single. Nowy nabór na:
    Mappera
    Gościa od teksturowania przedmiotów

Frakcje:

Gelt'Mur
    Domena wojskowa: Kawaleria, machiny oblężnicze
    Zajmują się: Architekturą
    Jakich broni najczęściej używają: włóczni, lanc, mieczy półtoraręcznych i kwadratowych tarcz
    Jakiego boga wyznają: Haler, bóg światła

Harevas
    Domena wojskowa: Brak
    Zajmują się: Garncarstwem
    Jakich broni najczęściej używają: szabli, okrągłych tarcz, sztyletów i krótkich luków
    Jakiego boga wyznają: Harev ( nazwa plemienia wziela sie od boga ), bóg natury

Varelt'Aras
    Domena wojskowa: kawaleria, łucznicy konni i piesi
    Zajmują się: Wyrobem mieczy i tarcz
    Jakich broni najczęściej używają:  mieczy dwuręcznych, toporów dwuręcznych, włóczni wojennych i tarcz okrągłych
    Jakiego boga wyznają: Gertam, bóg wojny

Retal'Hac
    Domena wojskowa: łucznicy piesi
    Zajmują się: Murarstwem
    Jakich broni najczęściej używają: długich mieczy, okrągłych tarcz i włóczni
    Jakiego boga wyznają: Sahart, bóg wody

Tarisar
    Domena wojskowa: ciężka kawaleria
    Zajmują się: Rzemieślnictwem
    Jakich broni najczęściej używają: półtoraręcznych i dwuręcznych mieczy, 9-cio metrowych pik, włóczni, tarcz kwadratowych i pawęży
    Jakiego boga wyznają: Hebal, bóg sprawiedliwości

Letorak
    Domena wojskowa: artyleria ( katapulty, balisty, trebuszety itp )
    Zajmują się: Wyrabianie artylerii
    Jakich broni najczęściej używają: toporów jedno i dwuręcznych, małych okrągłych tarcz i krótkich łuków
    Jakiego boga wyznają: Quassess, bóg śmierci

Fareh'Qua
    Domena wojskowa: Brak
    Zajmują się: Płatnerstwem, wyrabiają najlepsze zbroje na Heresincie
    Jakich broni najczęściej używają: długich łuków, dwuręcznych mieczy i włóczni
    Jakiego boga wyznają: Hytyr, bóg strachu

Getterass
    Domena wojskowa :piechota, łucznicy piesi
    Zajmują się: Rzemiosłem wojennym
    Jakich broni najczęściej używają: mieczy, sztyletów, długich łuków i trójkątnych tarcz
    Jakiego boga wyznają: Mirat, bóg śmierci

Pod frakcjami niedługo będą screany broni i jednostek, i drzewka rozwoju. Będę stale edytował tego posta.

Creadits:
    Archimonde
    acoaco122 - witamy :D

Creditsy honorowe (mała ale przydatna pomoc do moda):
    Dravic - za napisanie trigera-niespodzianki, pomoc w skonfigurowaniu MS i małe, aczkolwiek przydatne szkolenie. Dzięki wielkie.

Poszukujemy kogoś kto zna się na teksturach, bo z tym jest problem. Jak ktoś chce pomóc, to niech mi napisze na GG : 16073029

Vesamir, dzięki za poparcie.

A oto co ma być ( na razie. Jakby coś doszło to dopisze do listy ) :
    Zrobione
    W trakcie
    Do zrobienia
    Sorry za użycie kolorów moderatorów, ale to wygodniejsze od pisania w nawiasie.

Zmienione nazwy frakcji
    Nowe przedmioty
    Zmienione nazwy miast
    Zmienione drzewka rozwoju
    Zmienione imiona lordów
    Nowa mapka
    Nowe lokacje
    Nowe frakcje
    Poznawanie świata, bogów, ludów mieszkających na wyspie itp. [Niespodzianka specjalna :D] - Na razie brak mi umiejętności, więc być może kiedyś, albo nigdy.
    Nowe jednostki
    Przeekwipowanie jednostek
    Zmienione nazwy jednostek
    Parę trigger'ów
    Zmiany w menusach (napisy)

Historia:
    (click to show/hide)

Dobra, czas na parę info o postępach. Teraz grzebie się w menusach i idzie m dosyć dobrze. Jak mam chwile robię modele,ale brakuję nam ludzi od tekstur i przydałby się ktoś kto potrafiłby zrobić mapę główną. Oto parę rzeczy, które są na razie bez tekstur i nawet jeszcze nie pomyślałem, kto będzie je miał:
    Zaostrzony palik (pika):
    (click to show/hide)

Toporek jednoręczny:
    (click to show/hide)

Toporek dwuręczny:
    (click to show/hide)

A oto teksty, które zobaczymy gdy zaczniemy nową grę:
    ,,Welcome, adventurer, on destroyed by war island Heresint. Before beginning the game you must create your character. Choose wisely, because your destiny is to save this land, or crush it, helping strange, powerful forces."

,,This island was beautiful.
        We wasn't good friends, but once a year for a week we was like one nation.
        Then, everything changed, when THEY has come.
        They suprised us. We didn't had chance to defend.
        Powerfull armies of our enemies crushed us.
        Now, our island is destroyed and divaided.
        Our fate is in your hands.
        You will return peace to us,
        or you will bring us destruction?
        Choice is yours..."

Piszcie, co myślicie. Mam pytanie: czy da się mapę z podstawowego M&B wsadzić do Warbanda?? Z góry dzięki za odpowiedź.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 21, 2010, 12:23:24 wysłana przez Archimonde »
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    Odp: Calradia: Europejskie Królestwa - Mini Mod ( W produkcji )
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 23, 2009, 14:14:58 »
    No no, znowu się za coś bierzesz mam nadzieje że na poważnie ;) i że ten mod nie przestanie byc ulepszany do końca stycznia :)

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 23, 2009, 14:22:11 »
    Bardzo śmieszne. Na pewno będzie lepszy od poprzedniego mojego moda bo teraz więcej umiem, i będą nowe przedmioty. To już lepiej. Piteq zacznie prace od poniedziałku ( sam mi powiedział ), a ja muszę wybrać modele z OSP i zrobić jeszcze dużo rzeczy, zanim wogle będę mógł wydać pierwszą Alphe.
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline DuoGum

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 23, 2009, 14:43:20 »
    Podnieście mnie z ziemi, bo ze śmiechu nie mogę.. ;DD
    Powodzenia. ;DD

Offline syo

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 23, 2009, 18:02:37 »
    I co niby zrobisz w tym modzie? Zmienisz nazwy miast  i co? Dodasz bronie/ nowe drzewka rozwoju/Armor... Powiedz coś więcej.

BTW : Krzyżacy i niemcy taa...? Wiem, że nie chcesz, żeby było historycznie ale ogarnij i chociaż troszkę poczytaj bo wyjdzie głupota. Powiedz chociaż jakie to będą czasy.. bo z tego co myślę zmienisz nazwy miast i to wszystko. O ile wypali.

« Ostatnia zmiana: Grudnia 23, 2009, 18:11:43 wysłana przez syo »
    Mądrym pomagać nie trzeba, głupim nie warto

Nie uciekaj przed snajperem, umrzesz zmęczony ;p

Offline Vesamir

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 23, 2009, 18:33:31 »
    A bo to Niemcy nie istniały w czasie potęgi zakonu Krzyżackiego ? Mam nadzieje, że mod wypali i będzie grywalny. Pozdro ;)
    Va'esse deireádh eap eigean...

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 23, 2009, 18:46:01 »
    Lepiej nordów zmień na Danię lub wczesną Norwegię wtedy to będzie miec ład i skład.

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 23, 2009, 19:44:10 »
    I co niby zrobisz w tym modzie? Zmienisz nazwy miast  i co? Dodasz bronie/ nowe drzewka rozwoju/Armor... Powiedz coś więcej.

BTW : Krzyżacy i niemcy taa...? Wiem, że nie chcesz, żeby było historycznie ale ogarnij i chociaż troszkę poczytaj bo wyjdzie głupota. Powiedz chociaż jakie to będą czasy.. bo z tego co myślę zmienisz nazwy miast i to wszystko. O ile wypali.

Duble facepalm.

Lepiej nordów zmień na Danię lub wczesną Norwegię wtedy to będzie miec ład i skład.

A musi mieć ,,ład i skład" ??? Nie musi. Chociaż może... Może wywali się Niemców, na ich miejsce wsadzi się Krzyżaków, a na Nordów walnie się Norwegię. THX za pomysł. Przemyślę to. Salvadin, możesz mi proszę na GG napisać??
    Jacek Piekara

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 23, 2009, 19:47:39 »
    No, no, no jestem pod wrażeniem!

;)

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 23, 2009, 19:52:46 »
    No, no, no jestem pod wrażeniem!

;)

Czego??? Nudzi mi się, bo Jędrek13 się nie odzywa, a ja muszę w końcu potrenować. Jakby ktoś sie chciał dołączyć, i pomóc zrobić z tego coś większego, to niech pisze na GG. Przydalby sie też ktoś, kto by był testerem ( na zamknięte testy ), i ktoś posiadający MS, i znający się troszku na nim, żeby coś lepszego było.

EDIT:
    Pomocy!!! Jak uruchamiam grę to pokazuje mi się ,,unable to open nazwamodelu.brf" i wyłącza grę. Zrobiłem wszystko według tutka Deadalusa, a nie działa. Proszę o szybką pomoc!!!
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 24, 2009, 07:06:35 wysłana przez Archimonde »
    Jacek Piekara

Offline ShadowBlade

• Użytkownik
    • -
    « Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 24, 2009, 09:17:29 »
    Jeśli dodawałeś model przez item.kinds czy jakoś tak, to musiałeś coś źle wpisać, albo nie wrzuciłeś obj. do Resource.

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 24, 2009, 09:25:49 »
    THX działa, ale teraz jest ,,unable to find meshes", ale tylko z 3 modelami.
    Jacek Piekara

Offline ShadowBlade

• Użytkownik
    • -
    « Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 24, 2009, 09:34:39 »
    Na pewno pliki obj. z modelami są w Resource?

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 24, 2009, 10:05:28 »
    Jakie obj???Modele są w textures, a plik brf jest w resource.

EDIT: Pomylilem sie. Jedyny plik brf jaki pobrałem ( bo to sa z OSP ) jest w resource, a tekstury są w tekstures
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 24, 2009, 10:19:38 wysłana przez Archimonde »
    Jacek Piekara

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 24, 2009, 10:13:23 »
    Jakie obj???Modele są w textures, a plik brf jest w resource.

-_-
    Teraz to mnie rozbroiłeś... Modele masz importować do brf i wrzucić do folderu Resource, a textury tych modeli do Textures...