Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Heresint: Czas Wojny cz.1 sagi Heresint'u  (Przeczytany 20713 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ShadowBlade

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • -
    Odp: Calradia: Europejskie Królestwa - Mini Mod ( W produkcji )
    « Odpowiedź #30 dnia: Grudnia 25, 2009, 18:35:39 »
    Ahhh.. rób jak chcesz... I tak uważam, że kiczowaty będzie ten mod. No, ale zobaczymy...
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 26, 2009, 12:16:52 wysłana przez ShadowBlade »

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Komisarz ds. Propagandy, Zbrojnego Ramienia Ludu
    « Odpowiedź #31 dnia: Grudnia 25, 2009, 18:41:02 »
    Proste... Ktoś (najlepiej Krzyżacy) Zechcieli zagarnąć sobie trochu więcej ziem, napadli np. Polaków i zabrali im zamek. Potem Francuzi zabrali coś Tatarom, Polacy się wkurzyli i zaszarżowali na Krzyżaków i... I konflikt gotowy. Czy Wy macie tak słabą wyobraźnie? Rozumiem... Archimonde słabo opisał wydarzenia i przydałoby się to zedytować, ale dajcie spokój.

Edit:

Albo...
    Po podbiciu Vaegirów i innych państw, Krzyżacy , Polacy , Tatarzy (i Ci co tam jeszcze są xD) Rozsiali się po Calradii i stworzyli własne państwa. Niestety z biegiem czasu, każde z państw chciało być od siebie nawzajem lepsze. Doszło do konfliktu totalnego i wszyscy zaczęli się bić...

Edit 2:

Archimonde, jeśli nie chcesz sprzeczności co do fabuły moda, to zrób edit opowieści, dopieść ją dokładnie, opisz wszystko od A do Z. Od tego czym była Calradia i gdzie leżała po skutek wojny totalnej między Tatarami,Krzyżakami,Norwegami(Szwedzi najlepiej lub Duńczycy :P) itd.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 25, 2009, 18:45:23 wysłana przez Jeferiaz »

Moje GG - 12485152 Jeśli znów mnie zbanują...

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #32 dnia: Grudnia 25, 2009, 19:04:41 »
    Dobra, spoko. Pisałem na szybko, a do frakcji sie nie przyczepiać, bo takie maja być. A z tym jak doszło do wojny, to trafiłeś. Tylko w innej kolejności. Jak będzie czas to wezmę sie za dokładne opisanie historii. A frakcji nie zmienię, bo poprosiłem juz Gedus'a o zbroje Norweskie.
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Marcin II

• Użytkownik
    • Sam go robiłem :)
    « Odpowiedź #33 dnia: Grudnia 25, 2009, 19:11:49 »
    Może by zrobic tak
    Swadia-Szwecja
    Nordowie-Norwegowie
    Vaegirzy-Polacy(lubie Vaegirow i zawsze nimi gram, ale mogly by byc tez Węgry)
    i zapomniałem nazwy innych królestw xD

Redkapucyn Priest 70

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #34 dnia: Grudnia 25, 2009, 19:20:17 »
    Sorry, juz pozmieniane, juz poprosiłem o pancerze do tych frakcji. Chodziło mi o propozycje dotyczące jakichś dodatkowych rzeczy, opcji itp. Teraz koniec tematu frakcji.
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline syo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Grudnia 26, 2009, 03:40:33 »
    I co niby zrobisz w tym modzie? Zmienisz nazwy miast  i co? Dodasz bronie/ nowe drzewka rozwoju/Armor... Powiedz coś więcej.

BTW : Krzyżacy i niemcy taa...? Wiem, że nie chcesz, żeby było historycznie ale ogarnij i chociaż troszkę poczytaj bo wyjdzie głupota. Powiedz chociaż jakie to będą czasy.. bo z tego co myślę zmienisz nazwy miast i to wszystko. O ile wypali.

Duble facepalm.

Duble facepalm? A może jakoś nam to uzasadnisz? Bo  z Twojej wypowiedzi wynika, że zrobisz państwa z conajmniej 3-4 wieków i sklepienisz to w krótką bajeczkę bez ładu i sensu.

Powtórzę :
    Wiem, że nie chcesz, żeby było historycznie ale troszkę poczytaj bo wyjdzie głupota.

P.S  Zmień z łaski swojej Twój podpis, bo jak napiszesz dwa posty, to zajmuje to pół strony, a i tak tego większość  nie czyta.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 26, 2009, 03:49:36 wysłana przez syo »
    Mądrym pomagać nie trzeba, głupim nie warto

Nie uciekaj przed snajperem, umrzesz zmęczony ;p

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #36 dnia: Grudnia 26, 2009, 07:40:17 »
    Chcesz uzasadnienia???To masz. Dostaniesz w punktach
    - Krzyżacy i Niemcy istnieli w tym samym czasie, bo były to osobne państwa. Krzyżacy zostali tak nazwani, ponieważ nosili krzyże na herbach, Płaszczach itp. Tak na prawdę był to ,,Zakon Najświętszej Maryji Panny", w którym walczyło wiele narodów, nie tylko Niemcy.
    - Wszystko co będzie w modzie masz na pierwszej stronie.
    - Jak tak bardzo ci sie nie podoba, to po co robisz bez sensowny spam, zmuszając mnie do napisania tego posta.  Jak ci nie pasuje projekt, to nawet nie patrz na ten temat, bo cie nikt nie zmusza.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 26, 2009, 07:56:06 wysłana przez Archimonde »
    Jacek Piekara

Offline Kasztanian Wdzydze

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Na stanowisku do końca
    « Odpowiedź #37 dnia: Grudnia 26, 2009, 08:56:24 »
    - Krzyżacy i Niemcy istnieli w tym samym czasie, bo były to osobne państwa. Krzyżacy zostali tak nazwani, ponieważ nosili krzyże na herbach, Płaszczach itp. Tak na prawdę był to ,,Zakon Najświętszej Maryji Panny", w którym walczyło wiele narodów, nie tylko Niemcy.
    - Jak tak bardzo ci sie nie podoba, to po co robisz bez sensowny spam, zmuszając mnie do napisania tego posta.  Jak ci nie pasuje projekt, to nawet nie patrz na ten temat, bo cie nikt nie zmusza.

Po co te nerwy? Szkoda ich przecież. Spokojnie pracuj nad projektem. Czekam na niego z ciekawością.
    MORMO rządzi

Offline Tario

• Użytkownik
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #38 dnia: Grudnia 26, 2009, 10:03:13 »
    Archimonde, nie przejmuj się komentarzami syo, sam nic nie zrobił a krytykuje innych tylko, jemu się wszystko niepodoba więc pracuj spokojnie, jest parę osób które czekają na moda.

Syo daj se już siana z tym bo to denerwujące się robi, chcesz każdemu powiedzieć, że jego mod jest do bani i zniechęcasz go.

Offline syo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Grudnia 26, 2009, 10:24:49 »
    Archimonde, nie przejmuj się komentarzami syo, sam nic nie zrobił a krytykuje innych tylko, jemu się wszystko niepodoba więc pracuj spokojnie, jest parę osób które czekają na moda.

Syo daj se już siana z tym bo to denerwujące się robi, chcesz każdemu powiedzieć, że jego mod jest do bani i zniechęcasz go.

Nie nie zniechęcam go, po prostu chcę, żeby z tego moda coś wyszło a nie tylko zmienione nazwy miast, 4 nowe zbroje i miecze. Człowiek uczy się na krytyce.

Mądrym pomagać nie trzeba, głupim nie warto

Nie uciekaj przed snajperem, umrzesz zmęczony ;p

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Grudnia 26, 2009, 10:43:47 »

Nie nie zniechęcam go, po prostu chcę, żeby z tego moda coś wyszło a nie tylko zmienione nazwy miast, 4 nowe zbroje i miecze. Człowiek uczy się na krytyce.

Jeśli chcesz "Żeby z tego moda coś wyszło" to się naucz modować i pomóż Archimonde, prawda jest taka, że pewnie niczego co wiąże się z modowaniem nie potrafisz a sam najeżdżasz na Archimonde'a. Poza tym... Może Archimonde tworzy tego moda dla siebie? I chce nam go po prostu udostępnić, z ciekawości, żeby zobaczyć co powiemy?
    Pamiętajcie, że on się dopiero uczy, jest to jego "trening" który nam po prostu udostępnia. Nie mamy prawa go krytykować, aż tak ostro. Ja też nic nie umiem... nie umiem zrobić modelu młotka... nie miałem nigdy w ręku troop editora, ale jeśli zabrałbym się za ćwiczenia, postąpiłbym tak jak Archimonde, zaczął bawić się Mount and Blade'em i pokazałbym Wam to.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 26, 2009, 10:47:41 wysłana przez Jeferiaz »

Offline Dalhi

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Pancakes Fans Master
    « Odpowiedź #41 dnia: Grudnia 26, 2009, 10:49:07 »
    Syo owszem człowiek uczy się na krytyce, ale na tej konstruktywnej. To co ty robisz niewiele ma z tym wspólnego. Jeżeli masz jakieś sugestie, pomysły, czy może jak już pisałeś pewne rzeczy nie zgadzają się z prawdą historyczną, napisz konkretnie jak to powinno wyglądać. Bardzo łatwo jest tylko krytykować. Jeżeli nie tutaj w temacie to przynajmniej na PW do Archimonda. Jestem więcej niż pewien, że bardzo chętnie skorzysta z każdej pomocy jaką forumowicze mogą mu zaoferować. Dopiero zaczyna się uczyć podstaw, dlatego powinniśmy dać mu trochę czasu, jestem pewien, że jego praca wraz ze zdobywanymi umiejętnościami i wiedzą nabierze właściwej formy. Archimonde życzę powodzenia w tworzeniu moda.
    Pozdrawiam.

Offline ShadowBlade

• Użytkownik
    • -
    « Odpowiedź #42 dnia: Grudnia 26, 2009, 11:08:49 »

Chyba miałeś na myśli 'Zakon Najświętszej Marii Panny Domu Niemieckiego w Jerozolimie'. Nie krytykuję, Cię, no i nie chcę Cię zniechęcać. Rób to co uważasz za słuszne, bo kto wie.. może z tego wyjdzie całkiem przyjemny modzik. Powodzenia!

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #43 dnia: Grudnia 26, 2009, 11:39:59 »

Chyba miałeś na myśli 'Zakon Najświętszej Marii Panny Domu Niemieckiego w Jerozolimie'. Nie krytykuję, Cię, no i nie chcę Cię zniechęcać. Rób to co uważasz za słuszne, bo kto wie.. może z tego wyjdzie całkiem przyjemny modzik. Powodzenia!

Shadow, widzę, że masz schorzenie zwane ROZDWOJENIEM JAŹNI. Jeszcze niedawno twierdziłeś "że to będzie wieśniacki mod" Widzę, że jesteś człowiekiem nie posiadającym własnego zdania, człowiekiem który idzie za tłumem...

Offline ShadowBlade

• Użytkownik
    • -
    « Odpowiedź #44 dnia: Grudnia 26, 2009, 12:05:36 »
    Nic takiego nie mówiłem, powiedziałem, że będzie KICZOWATY, bo ciągle wszyscy na siłę chcą pakować w mody Polskę, jednak jestem ciekaw co z tego wyjdzie.