Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Heresint: Czas Wojny cz.1 sagi Heresint'u  (Przeczytany 20679 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Margoth

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Calradia: Europejskie Królestwa - Mini Mod ( W produkcji )
    « Odpowiedź #15 dnia: Grudnia 24, 2009, 16:21:58 »
    Nieźle się mod zapowiada, na pewno sobie pykne jak wyjdzie, a i jak dostane gorącego oryginalnego Mount Blade.[Chodzi o to, że ostatni poszedł z dymem przez ostatni komputer, który po prostu wszamał płytke ;/]

Offline Sęku

• Użytkownik
    « Odpowiedź #16 dnia: Grudnia 24, 2009, 20:17:01 »
    Norwegowie ?
    Ja proponuję dać Szwedów zamiast Norwegów:)

Offline ShadowBlade

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • -
    « Odpowiedź #17 dnia: Grudnia 25, 2009, 09:34:12 »
    A nie lepiej zmienić nazwy na jakieś własne (nie istniejące do tąd)? Wtedy by to wyglądało o niebo lepiej.

Offline Jędrek13

• BANITA
    • Użytkownik
    • S.W.A.T.4 ForEveR ! !
    « Odpowiedź #18 dnia: Grudnia 25, 2009, 10:16:36 »
    Czego??? Nudzi mi się, bo Jędrek13 się nie odzywa, a ja muszę w końcu potrenować. Jakby ktoś sie chciał dołączyć, i pomóc zrobić z tego coś większego, to niech pisze na GG. Przydalby sie też ktoś, kto by był testerem ( na zamknięte testy ), i ktoś posiadający MS, i znający się troszku na nim, żeby coś lepszego było.

Jak mi komputer diabli wzięli to co? A poza tym życzę ci powodzenia.

Pozdrawiam

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #19 dnia: Grudnia 25, 2009, 11:27:52 »
    Dzięki. Mogłeś dać znak życia nawet z biblioteki publicznej ;D.

A nie lepiej zmienić nazwy na jakieś własne (nie istniejące do tąd)? Wtedy by to wyglądało o niebo lepiej.

Przeczytaj nazwę moda EUROPEJSKIE KROLESTWA. Shadow, czytaj ze zrozumieniem, a jak masz z tym problem, to czytaj po kilka razy. Frakcje mają być Europejskie. Ponieważ robie zupełnie nowa mapę, być może frakcji będzie więcej. I jeszcze cos. Ludzie, jak ktoś potrafi teksturować, to niech sie proszę zgłosi, bo mamy problem. I zgłaszajcie sie na testerów. Mamy jednego, potrzebujemy jeszcze 2-3. Czekam na propozycje, co mogę dodać do moda ( tylko wykonalne ), podawajcie propozycje, to może wyjdzie cos grywalnego.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 25, 2009, 11:32:58 wysłana przez Archimonde »
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    • Komisarz ds. Propagandy, Zbrojnego Ramienia Ludu
    « Odpowiedź #20 dnia: Grudnia 25, 2009, 13:52:59 »
    Norwegia? Lepiej daj Danię lub Szwecję... Norwegia nie była potęgą, a były czasy co jej na mapie nie było, bo była podbita przez Duńczyków.
    Zapowiada się kolejny kit... No,ale cóż... zobaczymy co Ci z TEGO wyjdzie. Nie ma to jak brać się za coś, czego się nie potrafi.

EDIT: była,były,było,była - hehe... za dużo pierogów? :D
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 25, 2009, 13:56:55 wysłana przez Jeferiaz »

Moje GG - 12485152 Jeśli znów mnie zbanują...

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Grudnia 25, 2009, 14:10:26 »
    Jak chlopak chce robic to niech robi.I lepiej szwedzi niz Norwedzy

Offline Margoth

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Grudnia 25, 2009, 15:04:10 »
    Ja jestem za szwedami ! Przegłosowane ! xd

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #23 dnia: Grudnia 25, 2009, 15:11:25 »
    Historia, czyli to co się wydarzyło:
    Calradia. 1 stycznia 1405 rok. Trwa święto pokoju i równości, obchodzone co roku pomiędzy 1-7 stycznia. Ustają wtedy wszystkie wojny i spory, a wszyscy są sobie równi. Królowie biesiadują przy jednym stole z wojskiem, mieszczanami i wieśniakami. Żołnierze są zwolnieni czasowo ze służby. Cały czas trwa zabawa i żaden naród z Calradi nie wojuje. Jest 4 stycznia. Królowie śpią w wielkim namiocie rozstawionym dla nich. Są zmęczeni po wczorajszej biesiadzie. Przy łóżkach mają zbroje i bron. Nagle, króla Harlusa III, władcę Swadii, budzi dziwny hałas. W obozie słychać odgłosy zbroi, ciche chrapanie koni i przytłumione glosy. Król wstaje, zakłada zbroje, bierze do reki miecz, i budzi pozostałych. Veluce IV, władcę Rodhokow, Senjara III, władcę Khanatu Khergickiego, króla Yargolka V , władce Veagirow i Odyna I, władcę Nordów. Wszyscy chwytają za bron, przywdziewają zbroje, i wychodzą przed namiot. Widza armie, z nieznanymi symbolami, mówiąca w nieznanym języku. To Polacy. Hordy wojowników odzianych w pancerze z lśniącej stali i ze wspaniałą bronią. Podbili ziemie Veagirów. Nagle, królowie czuja stal na plecach - Stać!!! - Słyszą w swoim języku. Zostali pojmani - Zabić ich!!! - Słyszą rozkaz. Na ziemie spada 5 głów. To głowy władców. Polacy podbili Calradie. Przybyli ich sojusznicy. Tatarzy, Francuzi, Krzyżacy i Norwegowie. Norwegowie osiedlili sie na ziemiach Nnordow,Krzyżacy na ziemiach Swadii, Francuzi na ziemiach Rodhoków, Tatarzy na ziemiach Khergitow, a Polacy na ziemiach Veagirow. Tak zaczęła się nowa era w Calradii.
    Z tej historyjki wynika że Polacy to dzikusy i barbarzyńcy mordujący spokojnych i nikomu nie wadzących biesiadników.
    Wg mnie mod powinien nazywać się "Calradia: Kraina chamstwa i draństwa". Jakiś taki antypatyczny ten mod.

"I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Grudnia 25, 2009, 15:17:32 »
    O co Ci chodzi Grievous? Może w jego historii Polacy właśnie tak mają wyglądać? Poza tym , zauważ, że pomagali im Norwegowie/Szwedzi, Krzyżacy itd.
    Mod będzie się nazywał tak jak go nazwie Archimonde :P

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #25 dnia: Grudnia 25, 2009, 15:47:31 »
    Sugerujesz że Skandynawowie i Krzyżacy mają taki zły wpływ na Archimondowskich Polaków?. Warto zauważyć iż to jakaś taka pierwotna UE -
    Przybyli ich sojusznicy. Tatarzy, Francuzi, Krzyżacy i Norwegowie 
    Narody Europy! Łącznie się!
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Grudnia 25, 2009, 16:20:04 »
    Sugerujesz że Skandynawowie i Krzyżacy mają taki zły wpływ na Archimondowskich Polaków?. Warto zauważyć iż to jakaś taka pierwotna UE -
    Przybyli ich sojusznicy. Tatarzy, Francuzi, Krzyżacy i Norwegowie  
    Narody Europy! Łącznie się!

Nieee... po prostu sugeruje, że w opowieści Archimonde, Polacy będą dzikusami tak jak Rusini i nie ma co się bulwersować... Tak ich przedstawił, tacy będą :)
    Nie ma co dyskutować o historii... zobaczymy jak wyjdą mu modele itd.

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #27 dnia: Grudnia 25, 2009, 18:14:26 »
    [offtop ON]THX Jeferiaz. Możesz proszę napisać mi na GG???[offtop OFF]

A teraz. Kto powiedział, ze Polacy wiedzieli o tym święcie??? Było obchodzone tylko w Calradii, która była wyspa na środku wielkiego oceanu. Więc Polacy nie wiedzieli o tym święcie, i zaatakowali. Koniec Spamu, bo to trochę denerwujące. Zaraz zrobię Update pierwszego posta.
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline ShadowBlade

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • -
    « Odpowiedź #28 dnia: Grudnia 25, 2009, 18:24:14 »
    Ale to trochę bez sensu bo co? Najpierw to byli sojusznicy (Polacy, Francuzi, Tatarzy itd), a po podbiciu terenów nagle zaczęli toczyć ze sobą wojnę? Dziwne

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #29 dnia: Grudnia 25, 2009, 18:33:35 »
    A bo się tak nie zdarzało??? A II Wojna Światowa, kiedy Niemcy i ZSRR razem podbili Polskę, a potem zaczęli walczyć ze sobą. Normalne. A teraz nie narzekaj, bo zajmuje się modem.
    Jacek Piekara