Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Polished Landscapes - wersja testowa  (Przeczytany 14320 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kubektheone

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Polished Landscapes - wersja testowa
    « dnia: Grudnia 16, 2009, 13:16:30 »
    Zapewne nie wszyscy uzytkownicy forum sledza temat zwiazany z modem Polished Landscapes na TaleWorlds wiec postanowilem zamiescic ta informacje. Wydaje mi sie, ze kiedys widzialem u nas temat o tym modzie, problem w tym, ze teraz nie moglem go znalezc. Otoz pojawila sie testowa wersja moda, w ktorej niestety nie zostaly wprowadzone kolizje dla obiektów (drzew) na polu walki. Pomimo kilku mankamentow uwazam, ze warto chociaz zobaczyc jak bardzo ten mod zmienia gre od strony wizualnej.

TaleWorlds:
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,76706.0.html
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,87617.0.html

MBRepository:
    http://www.mbrepository.com/file.php?id=1596

Edit:
    Proszę cię pisz takie litery jak : ą,ż,ź,ę.
    Edit:Po pierwszych minutach grania uznałem że to Native z zmienionymi teksturami.

A ja Cie prosze zebys "cię" pisal zaczynajac od wielkiej litery i zwracal uwage na interpunkcje (zapomniales przecinka w ostatnim zdaniu) ;).

I slusznie uznales bo to jest mod zmieniajacy krajobraz (jak zreszta nazwa wskazuje).
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 16, 2009, 15:11:14 wysłana przez kubektheone »

Offline RaYeR

• Użytkownik
    Odp: Polished Landscapes - wersja testowa
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 16, 2009, 13:45:20 »
    Edit:Po pierwszych minutach grania uznałem że to Native z zmienionymi teksturami.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 16, 2009, 13:59:46 wysłana przez RaYeR »
    "Nigdy nie kłóć się z idiotą, najpierw ściągnie cię do swojego poziomu,potem pokona doświadczeniem".

I am The Argent Dawn - Play Free Online Games
    [img]http://images.quiz.wegame.com/prod

Offline VainV

• Użytkownik
    • Piwa: 22
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 16, 2009, 17:21:15 »
    Wrzucę parę screenów na zachętę:
    (click to show/hide)
    Grafika jest genialna.Naprawdę warto zagrać,mam nadzieje,że ten mod w przyszłości będzie dodatkiem a nie osobnym modem.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 16, 2009, 17:29:44 wysłana przez Väinämöinen »

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 16, 2009, 17:29:53 »
    Bardzo fajnie , lecz pewnie na słabszych kompach będzie nieźle wieszać się gra . Lecz warto bo scenerie są przepiękne .
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline Szczepan_r

• Użytkownik
    • DzIEcIom NEo MóWIMy LoL!
    « Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 16, 2009, 19:16:52 »
    wczoraj oglądałem testy tego moda na youtubie chyba z 15 minut XD
    super by było wykorzystać to w różnych modach (za zgodą autora oczywiście w końcu wszystko musi być legalne)
    http://www.takeagift.pl/polecam:49969       Bardzo proszę was o pomoc wystarczy się zarejestrować. Dzięki wam będę mógł sprawić sobie nową klawiaturę aby grać w Mount & Blade. Z góry dzięki za rejestrację

Offline VainV

• Użytkownik
    • Piwa: 22
    « Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 16, 2009, 20:15:55 »
    Kilka modów już to wykorzystuje,na przykład WFAS i FB,zobaczymy czy RoS pójdzie w ich ślady...

Offline arek00

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 16, 2009, 20:23:48 »
    Screeny screenami, w praktyce to tak ładnie nie wygląda niestety, zwłaszcza wygląd drzew na mapie strategicznej. No ale cóż, to dopiero beta, jeszcze jest co poprawiać

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 17, 2009, 12:51:08 »
    Kilka modów już to wykorzystuje,na przykład WFAS i FB,zobaczymy czy RoS pójdzie w ich ślady...

Dodać to do moda nie jest żadnym problemem. Jeśli jednak to zrobię, osoby ze słabszymi komputerami mogą zapomnieć, że w moda zagrają. Ja zresztą też. :)

Jak tylko Gutek zaczął prace nad PL rozmawiałem z nim, czy pozwoli abym jego pracę dodał do swojego moda. Rzekł, że nie ma sprawy, bo pewnie i tak większość modów będzie chciała tego używać, z czym widać miał rację. Testowałem też dla niego kolejne wersje PL (choć trudno nazwać to testowaniem, skoro każda walka dla mnie oznaczała pokaz slajdów), tak jak Mat i Tul. To właśnie po testach uznałem, że z dodaniem PL trzeba się wstrzymać. Jeśli TW rozwiąże problemy z systemem kolizyjnym, a Gutek zoptymalizuje swojego moda, to wtedy się pomyśli...

Offline Eddy

• Użytkownik
      • EddyGallery
    « Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 17, 2009, 13:25:39 »
    fajnie by było gdyby to był po prostu addon to modów :) kopiujemy kilka plików, coś zmieniamy i tyle, bo jak już wcześniej wspomniano... jeśli to będzie od razu w modzie osoby ze słabszymi PC mogą zapomnieć o pograniu...
    a wygląda to naprawdę nieźle :D zdziwić się można ile z M&B można wycisnąć... to samo np. San Andreas z ENB :)

Offline Drakkainen

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 17, 2009, 18:23:56 »
    Czy mógłby ktoś przetłumaczyć instrukcje instalacji? Oto ona:

1 - unpack this archive
    2 - install M&B to another folder - for example "M&B_Polished_Landscapes" This mod will change some files that are not moddable, so it's better to have another game installation.
    3 - istall HDR mod (not necessary)
    3 - from unpacked folder copy
        enbseries.ini, mb.fxo, mb.fx to main M&B directory (overwrite existing files)
      - From unpacked folder /data folder copy
        flora_kinds.txt, ground_specs.txt, skyboxes.txt to M&B/data folder (overwrite)
      - From unpacked folder /modules folder copy  PL_test folder to M&B modules folder.
    4 - run game, from list choose PL_test and have fun:)

Offline Zuki

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 17, 2009, 19:02:52 »
    1.wypakuj archiwum
    2.zainstaluj M&B w innym folderze - dla przykladu "M&B_polished_Landscapes" ten mod zmieni kilka plików które są moddable, więc lepiej mieć 2 razy zainstalowaną grę :).
    3.zainstaluj HDR moda ( nie wymagany)
    -z wypakowano folderu kopiujemy enbseries.ini, mb.fxo, mb.fx do głównego foldera M&B ( zamieniamy istniejący plik).
    -z wypakowanego folderu /data folder kopiujemy flora_kinds.txt, ground_specs.txt, skyboxes.txt do M&B/data folder ( zamieniamy istniejące pliki).
    -z wypakowanego folderu /modules folder kopiujemy flora_kinds.txt, ground_specs.txt, skyboxes.txt do M&B/data folder (zamieniamy jak coś xD)
    4. Odpalić grę z listy wybrać PL_test i mieć zabawę
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 18, 2009, 12:12:00 wysłana przez Zuki »

Offline Eddy

• Użytkownik
      • EddyGallery
    « Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 17, 2009, 21:39:39 »
    Zuki - translatory żondzom nje? : D

bardziej po polsku:
    1 - rozpakuj archiwum
    2 - zainstaluj M&B do osobnego folderu - przykładowo "M&B_Polished_Landscapes" Mod zmienia niektóre pliki, których nie można edytować, więc lepiej zainstalować czyste M&B dla tego moda.
    3 - zainstaluj HDR moda (jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś)
    3 -z rozpakowanego archiwum skopiuj:
        enbseries.ini, mb.fxo, mb.fx do głównego folderu M&B (zamień istniejące pliki)
      - z rozpakowanego archiwum skopiuj do folderu /data
        flora_kinds.txt, ground_specs.txt, skyboxes.txt do M&B/data (zamień istniejące pliki)
      - z rozpakowanego archiwum: z /modules skopiuj "PL_test" do /modules w folderze M&B
    4 - odpal grę wybierz "PL_test" z listy modułów i baw się dobrze ;)

@down
    ale chociaż to "i mieć zabawę" mogłeś mienić...
    @kubektheone
    przetłumaczyłem to tak żeby było proste do pojęcia... skrótowo, a nie słowo w słowo...
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 18, 2009, 12:29:19 wysłana przez Eddy »

Offline Zuki

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 17, 2009, 22:22:30 »
    "żondzom"?? wybacz mi ale nie znam takiego słowa sam nie używam  translatora ( Eddy taka prawda nie wszyscy ich używają bo głowa służy im do czegoś niż tylko aby wody im się nie nalało gdy pada deszcz) a jeśli myślisz ze tak to twoja sprawa tylko na maturze to bym chyba nie mógł co ???:)

Pozdrawiam
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 17, 2009, 22:42:39 wysłana przez Zuki »

Offline DuoGum

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 17, 2009, 22:48:33 »

Po pierwszej sekundzie czytania twojego posta, uznałem, że nie wiesz co mówisz.
    Świetna paczka, IMO.

Offline kubektheone

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 18, 2009, 11:04:13 »
    Zuki - translatory żondzom nje? : D

bardziej po polsku:
    1 - rozpakuj archiwum
    2 - zainstaluj M&B do osobnego folderu - przykładowo "M&B_Polished_Landscapes" Mod zmienia niektóre pliki, których nie można edytować, więc lepiej zainstalować czyste M&B dla tego moda.
    3 - zainstaluj HDR moda (jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś)
    3 -z rozpakowanego archiwum skopiuj:
        enbseries.ini, mb.fxo, mb.fx do głównego folderu M&B (zamień istniejące pliki)
      - z rozpakowanego archiwum skopiuj do folderu /data
        flora_kinds.txt, ground_specs.txt, skyboxes.txt do M&B/data (zamień istniejące pliki)
      - z rozpakowanego archiwum: z /modules skopiuj "PL_test" do /modules w folderze M&B
    4 - odpal grę wybierz "PL_test" z listy modułów i baw się dobrze ;)

Ubawiles mnie tym postem. Jezeli wedlug Ciebie "(not necessary)" oznacza "(jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś)" to chyba wolalbym zebys to TY korzystal z translatora - z pozytkiem dla wszystkich.