Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jaki tryb lubisz najbardziej - deathmach, siege itd...

Siege
    86 (22.2%)
    Deathmatch
    21 (5.4%)
    Team Deathmatch
    55 (14.2%)
    Fight and Destroy
    11 (2.8%)
    Capture the Flag
    13 (3.4%)
    Conquest
    6 (1.6%)
    Battle
    145 (37.5%)
    Duel (Deathmatch na serwerze duelowym)
    50 (12.9%)

Głosów w sumie: 250

Autor Wątek: Jaki tryb lubisz najbardziej  (Przeczytany 10098 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Xenon

• Użytkownik
    • Piwa: 0
      • EXPO360 - panoramy sferyczne
    Jaki tryb lubisz najbardziej
    « dnia: Grudnia 11, 2009, 19:43:27 »
    Dawno nie było żadnej ankiety ;) a więc będzie nowa.
    Odpowie ona nam na pytanie: jaki tryb gry w Warband lubimy najbardziej?
    Można zaznaczyć nawet dwie odpowiedzi! Można zmieniać głosy!
    Krótka motywacja mile widziana, ale niekonieczna!

Ja głosuję na dwa ostatnie tryby w ankiecie, bo pozostałe są trochę nudne/niedopracowane jak na mój gust....
    ------------
    EXPO360

Offline Dalhi

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Pancakes Fans Master
    Odp: Jaki tryb lubisz najbardziej
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 11, 2009, 19:56:01 »
    1.Siege - bardzo lubiłem sobie zagrać zwłaszcza jak było dużo ludzi na serwerze.
    2. Deathmatch - co chwilę ktoś mi wsadzał lancę w du*e, albo ustrzelił z kuszy, a to bardzo denerwowało. Zdecydowanie wolałem serwer z "duelami".
    3. Team Deathmatch - mało grałem w ten tryb, ale wrażenie pozytywne.
    4. Fight and Destroy - również nie grałem zbyt często, a jak już to nigdy nie przychodziło mi do głowy, żeby się zainteresować drugim członem ten nazwy.
    5. Capture the Flag - kilka razy grałem, ale dziwnie to wygląda jak się biega z tą flagą.
    6. Conquest - tego to nie widziałem.
    7. Battle - kwintesencja gry multiplayer, coś więcej niż bezmyślne bieganie i machanie bronią, nie bez powodu chyba najpopularniejszy tryb ze wszystkich.

Offline Xenon

• Użytkownik
      • EXPO360 - panoramy sferyczne
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 11, 2009, 20:35:18 »
    6. Conquest - tego to nie widziałem.

Zajmuje się kolejne flagi, jak jest mało ludzi to nie ma szans na wygraną, bardzo rzadko można spotkać, a jeśli już to i tak nikogo nie ma.
    ------------
    EXPO360

Offline DuoGum

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 11, 2009, 20:42:49 »
    Najbardziej lubię Battle. Można pograć, jak człowiek, liczy się taktyka, nie machanie bezmyślnie bronią.
    Dalej to hmm Siege?. Tak, Siege. Lubię sobie pobronić zamku, postrzelać z murów ;]
    Dalej ustawiłbym Fight and destroy - często zdarza się, że ludzie olewają niszczenie maszyn i zaczyna się zwykłe battle ;D
    Team Deatmatch, to następne - dziś grałem. Nie jest to, całkowicie pozbawione sensu jak Deathmatch, można fajnie pograć.
    Capture the Flag - Lubię. Fajnie pouciekać sobie z flagą, widząc 30 napalonych łysolków, pokroju pifcia biegnących za tobą xD.
    Conquest - No, nawet. Za mało grałem, by się wypowiadać.
    Deathmatch - Najbardziej bezsensowny tryb gry. Latasz, bijesz kogo popadnie, nie zwracając uwagi na nic. Można na początku szkolić się na Deathmatchu, ale potem zalecam iść na battle. Tam się więcej wg. mnie nauczysz.

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 11, 2009, 21:16:10 »
    2 ostatnie tryby  są najlepsze, najciekawsze i mają największy sens

Offline Atlor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 12, 2009, 07:48:33 »
    Jak dla mnie to tylko F&D bo jakoś zawsze znajdzie sie kupka ludzi którzy tam grają.Pozatym jest to jakby tryb Battle tylko ze stoją sobie jakieś machiny obleznicze.Hehehe
    Chociaż czasem kręcą sie bardzo fajne mecze gdzie niszczy atakujacy niszczą machiny a obrońcy zażarcie chcą ich wyrznać :]

Offline Radh

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 12, 2009, 17:13:29 »
    Jako ze duzo nie gralem bo od wczoraj (przyslali mi aktywacje w dniu moich urodzin:P) to zdazylem zapoznac sie z trybem Siege,ktory prezentuje sie...tak sobie,te skoki konnych z murow itp.Ale mimo to zanaczylem wlasnie ten tryb.Czasem mozna bylo sie zorganizowac z reszta graczy i zaatakowac wieksza grupa.Pogralem troche tez TDM i tez nie bylo zle.Moze z czasem zmienie zdanie co do ulubionego trybu.W sumie po jednym dniu,za wiele nie mozna powiedziec:P
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline Xasan

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 12, 2009, 22:22:55 »
    Moje ulubione to:

1. Duele
    2. TDM
    3. Battle
    4. Sige
    5. F&D

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 13, 2009, 09:25:58 »
    Wybrałem dwie opcje battle i duel... nawet jakbym mógł wybrać więcej to może postawił bym tylko na Siega

battle - jasna sprawa dlaczego, proste reguły, giniesz...czekasz, a więc nie daj się zabić...
    duel - tutaj rozwijamy skilla walki w pojedynkę, bardzo przydatny tryb
    siege - piechota, piechota, piechota... porządny trening
    deatchmatch (plus team) - dobry tryb do szkolenia swojego skilla, ale już w tej chwili najbardziej mnie drażni, jak na niego wchodzę to zaczyna mi się coś przewracać w głowie i staje się bezmyślny, i stąd się bierze wysoka ilość śmierci... w tej chwili najgorszy tryb
    f&d - podobny to trybu battle, ale i najgorszy tryb w WB... czyli Siege na zwykłym polu walki
    conquest i capture the flag - jak dla mnie oba bezsensu... tragiczne tryby, nie chce mi się opisywać:P

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 14, 2009, 09:05:06 »
    Moje ulubione tryby:

Battle - kwintesencja gry w Warbanda, najlepszy tryb jaki do tej pory istnieje;
    Siege - drugi po battle tryb, genialna gra w zdobywanie (lub bronienie) twierdz, mnie wciąga jak cholera;
    F&D - już jeden z mniej przez mnie lubianych, ale jakby minimalnie zmienili założenia... na razie ten tryb to takie trochę popłuczyny po battle choć mi się gra czasami fajnie... no i wiadomo kto musi atakować, a kto bronić :D;
    Capture the flag - bardzo fajny tryb, a jakoś w grach pomijany, na rzecz durnych dm i tdm, prawie zawsze bardzo przyjemnie mi się w niego gra, ale tak jak pisałem... ciężko go spotkać na serwerze;
    Conquest - niestety tak jak wyżej, co zaowocowało, że za bardzo nie "rozgrałem" się jeszcze z tym trybem, ale i tak u mnie plasuje się wyżej od dm i tdm;
    Team DM - jeden trzech totalnie dennych dla mnie trybów, niemal zero taktyki i co tu dużo pisać... głupia gra;
    Deathmatch - dla mnie totalne dno... najgłupszy tryb jaki może być, samo napier***anie przeciwnika bez żadnego ładu i składu, pojawia się na serwerze = opuszczam ten serwer :(;
    Duel - takie zmodyfikowanie DM, również nie lubię tego trybu, bo to jakieś takie sztuczne ograniczanie gry w WB, może umieścił bym go nad DM, ale nie jest to pełnoprawny tryb (i jakoś nie cenię go bardziej niż pozycję o jeden wyższą), więc trafił na ostatnie miejsce...

Tyle ode mnie w tej sprawie...

Offline Havik

• Użytkownik
    • Vím, že nic nevím...
    « Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 14, 2009, 12:59:34 »
    1. Zrzucanie Pifcia z konia
    2. Strzelanie Pifciowi heada na początku gry

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 14, 2009, 13:16:17 »
    Hm... Jak dla mnie każdy tryb ma swoje uroki...

Deathamtch - Bez tego trybu gry sieciowe nie mogą mieć miejsca. Co prawda w WB ten tryb jest cholernie ograniczony, poprzez wybór tylko dwóch frakcji. Jaki jest tego sens, skoro gra i tak skupia się na waleniu w kogo popadnie...
    Duel - Dobry dla treningu, choć czasami zanim znajdzie się oponenta, to stoi się i czeka, co może na dłuższą metę irytować... Gorzej, jak ktoś Ci się wciśnie w czasie walki, lub przed... -_-'
    Team Deathmatch - Idealny do map zamkniętych, lub pokroju Village, inaczej robi się "spam fest".
    Battle - Tryb głównie dla meczy klanowych, w których większy priorytet ma teamwork, a nie osobiste umiejętności gracza (niestety, kiedyś było odwrotnie)
    Conquest - Geneza trybu nie jest zła, ale jest źle zrobiona w WB. W UT (Unreal Tournament, bo na nim twórcy pewnie się wzorowali) w trybie Domination punkty liczone były od 0 do limitu punktu (chyba, ze była to gra na czas), tutaj trzeba za wszelką cenę spowolnić wciąż opadające punkty, by nie sięgnęły limitu. nieważne, czy mamy jakieś flagi przejęte, czy nie.. punkty opadają - zawsze...
    Fight and Destory - Byłby świetny, gdyby nie te niszczące się katapulty, trebuszety... Takie efekty, to ja w Stranded][ mogę oglądać. ;>
    Capture the Flag - Dopóki nie będzie normalnych map do tego trybu i sztandaru, który musimy wykradać i bronić nie będzie wyglądał "po ludzku", to tryb ten nie będzie zbyt prze zemnie lubiany, a szkoda, bo zawsze lubiłem CTF-a.
    Siege - Świetny, ale tylko dla broniących, atakujący zawsze mają pod górkę (zaczynają z końca mapy).

Który z nich lubię najbardziej? Myślę, że każdy ma "to coś", ale na którym zagram w danym dniu zależy głównie od nastroju... Co prawda wszystkie tryby (może prócz battle) wymagają lekkich modyfikacji, ale to już kosmetyka.

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 14, 2009, 13:21:22 wysłana przez NIFN »

Offline ZefirKefir

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 15, 2009, 17:36:29 »
    Według mnie najlepsze to Siege oraz Duel ;P

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 16, 2009, 07:34:19 »
    Najlepszy "tryb" ostatnio to battle ale przeciw inwazji botów. Wczorajsza formacja pikinierów przeciw rycerzom w płytówkach - bezcenne.
    A tak ogóle to lubię zwykły battle i siege.

Offline Atlor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 16, 2009, 10:59:23 »
    Proszę o dodanie do ankiety "Zombie Invasion"
    Pozatym dla mnie F&D ma tez taka swoja glebie , po prostu jedna strona musi zniszczyć sprzęt drugiej (by np. nie mogli zaatakować ich miasta :] )