Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: S.T.A.L.K.E.R.: The Shadow of Chernobyl  (Przeczytany 8155 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Error

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    S.T.A.L.K.E.R.: The Shadow of Chernobyl
    « dnia: Maja 04, 2007, 09:11:08 »
    Jako że powstaje tu dużo dziwnych, jednych mniej, innych bardziej ciekawych tematów, chciałem zapytać się was czy ktoś grał w tą grę, jakie o niej macie zdanie itp.

Ogólnie nie wiem jak opisać fabułę tej gry bo jak dla mnie jest ona dość skomplikowana. Akcja rozgrywa się w Czarnobylu, w 2012 roku, po powtórnym wybuchu bloku nr 4, który z niewiadomych przyczyn po pierwszym doprowadzono do stanu używalności i wciąż działał. Wokoło rozciągnięto 30km strefę bezpieczeństwa, w której znajduje się bardzo dużo dziwnych rzeczy. Jakieś zmutowane zwierzaki, anomalie. Zejdź z drogi, a bez wódki czy leków na chorobę popromienną sie nie obejdzie.

Najfajniej się w to gra jeśli człowiek się naprawdę boi. Ja, jako że jestem bojaźliwe biedne dziecko, czerpię dużą przyjemność z gry(pomimo, że właściwie nie ma tam się czego bać)

www.stalkerzone.prv.pl - chyba najlepszy portal o tej grze(trochę nieaktualny database). Istnieje jeszcze stalker.pl ale tam w ogóle prawie nic nie ma.

Offline Tom

• Użytkownik
    Odp: S.T.A.L.K.E.R.: The Shadow of Chernobyl
    « Odpowiedź #1 dnia: Maja 04, 2007, 18:57:02 »
    Jak dla mnie gra jest juz stara i byla stara przed premiera, zapowiedzi sprzed 5 lat, trailery, zapowiedzi przedstawialy gre z bardzo dobrej strony, jak na tamte czasy niezla grafika, dosc ciekawa fabula, umiejscowienie, czas akcji, mozliwosc, fizyka itp. Jednak gdy gralem w STALKERA po raz pierwszy spodobala mi sie grafika, fabula, dosc sporo misji (niestety powtarzaja sie), wiele npc'ow, przedmioty, grywalnosc. Jednak brakowalo mi wielu rzeczy ktore mialy tak korzystnie wplynac na grywalnosc np. strzelanie przez metal, drewno, pojazdy. Brakuje mi samochodow, klimat jest wporzo ( ale i tak DooM rules :)) monotonnosc rozgrywnki, bieganie co chwile po kilka km z miejsca na miejsce spowodowalo jednak, ze 2 raz tej gry nie przejde.
    http://pallid.piwko.pl/net_rules.htm
    Zanim wyślesz - przeczytaj,
    zanim przeczytasz - poprawnie napisz,
    zanim poprawnie napiszesz - zastanów się, co masz do powiedzenia.

Offline Error

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Maja 05, 2007, 09:55:09 »
    Odległości to nie problem, jak się nie nosi więcej niż 50kg sprzętu i ma się odpowiednie artefakty. No rzeczywiście sporo obietnic nie zostało spełnionych, jak choćby wygląd strefy... o ile sporą część lokacji odtworzyli tak jak powinny wyglądać to jednak luźne ułożenie tego na mapie było kiepskim pomysłem.

Strzelać przez drewno się da, nawet dość grube.

Offline SX1

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    • DownHill 4EVER DH RideR
      • Gildia YAKUSA
    « Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 29, 2008, 18:02:11 »
    Gra jest bardo dobra .Opuźniona premiera dała jej zupełnie inny wygląd niż zamierzano .
    Brak aut , beznadziejny cykl przeżycia,mało broni,brak niektórych mutantów i efektów pogodowych...
    Na szczęści wyszły już odpowiednie mody

Oblivion Lost Mod 2.1
    -możliwość jazdy samochodami
    -nowe bronie
    -pogoda, radioaktywne buże
    -zwiększony realizm erozgrywki
    -nowy hud
    -zwiększony poziom trudności

Priboi Mod
    -zaczynasz żołnieżem
    -możliwość jazdy samochodami
    -nowe bronie
    -totalna konwersja gry

więcej o modach na
    www.stalker.pl
    http://www.yakusa.pun.pl/forums.php
    Forum Gildi YAKUSA w grze SILKROAD
    Serv EOS chętni wbijać!!

Offline Licuri

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 03, 2008, 13:15:02 »
    Grę przeszedłem 2 razy, raz miałem dobre zakończenie, raz fałszywe (chcę być bogaty :P)...
    Brak samochodów mi nie przeszkadza. Wyobrażcie sobie, co by było, w sytuacji, gdy popylacie 50 km/h, a tu przed wami wyrasta anomalia...
    Osobiście zaliczyłem jeden podskok aż pod sufit, jak szedłem korytarzem, a tu nagle kontroler zaczął na mnie odprawiać te swoje hokus-pokus... :D

Offline Sir Grzegorz

• Użytkownik
    • ...
    « Odpowiedź #5 dnia: Listopada 13, 2008, 11:20:32 »
    Moim skromnym zdaniem to i Shadow Of Chernobyl i Clear Sky są w 99% takie same... Gra mnie osobiście nie podoba się za grosz... Fabuła może i jest, ale nienawidzę tego klimatu... Taki szary, przygnębiający... Może to coś ze mną ale taka gra dołująca znacznie obniża przyjemność z niej czerpaną...

Offline wujek_bulus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Listopada 15, 2008, 08:28:57 »
    O to własnie chodzi, klimat PostApokaliptyczny, poczytaj braci Strugackich ;)...

Offline Sir Grzegorz

• Użytkownik
    • ...
    « Odpowiedź #7 dnia: Listopada 15, 2008, 08:30:58 »
    O to własnie chodzi, klimat PostApokaliptyczny, poczytaj braci Strugackich ;)...

Widocznie na mnie ten klimat działa w sposób odwrotny do zamierzonego...

Offline mamg123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 22, 2008, 18:46:18 »
    Sir Grzegorz jak ci nie pasuje klimat ściągnij sobie jakiegoś moda, ja grałem na takim modzie dokładniej to na tym który sprawia że jest się żołnierzem i moim zdaniem
    było aż za zielono i kolorowo teren wyglądał jak łonka

Offline Kosiciel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 25, 2008, 21:00:02 »
    Czyje łonka? :)

STALKER byłby całkiem dobry, gdyby nie zabugowany silnik i w sumie nie do końca wykorzystany pomysł. A dodatek... ech, nie skomentuję, można go sobie odpuścić.
    ..:: KOSICIEL ::..

Offline k.

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 05, 2009, 01:30:44 »
    STALKER byłby całkiem dobry, gdyby nie zabugowany silnik i w sumie nie do końca wykorzystany pomysł. A dodatek... ech, nie skomentuję, można go sobie odpuścić.

Tu się muszę zgodzić, ale i dopowiedzieć, że mimo wszystko klimatu tego typu nie można spotkać w wielu grach, tym bardziej, że po zainstalowaniu w/w moda Oblibivion Lost, gra nabiera zupełnie innego tempa i nawet nie chodzi o pojazdy, a o życie w ciągłym strachu i realizm dużo lepszy niż w vanilla.
    No i na koniec mogę poleć tylko film Stalker, do którego akurat druga część jest bardziej podobna, gdzie Czyste Niebo w bardzo fajny sposób opisuję kult oddawany strefie.

Offline The_master

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Października 16, 2010, 19:47:12 »
    Falaut lepszy od S.T.A.L.K.E.R

Ostrzeżenie lepsze, niż brak reakcji. Otrzymujesz je za masową (i nic niewnoszącą) zabawę w archeologa oraz ogólny poziom gwałcenia języka polskiego.
    « Ostatnia zmiana: Października 17, 2010, 09:59:05 wysłana przez proud »
    jestem mistrzem w mount&Blade Werbend

Offline MrHK94

• Użytkownik
    • Grzmocić wroga
    « Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 05, 2011, 23:59:22 »
    jednym słowem na temat S.T.A.L.K.E.R.A ...... KLIMAT

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 06, 2011, 00:25:23 »
    Czysty STALKER obsysa, ale mody zmieniają go diametralnie i dodają minimum jedno oczko wyżej w głównej ocenie. Dałbym z 7+/10.

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline T_o_M

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 20, 2012, 15:45:48 »
    "Uwaga: W tym wątku nie pisano od 120 dni." fiuuuu
    Odnośnie samej gry S.T.A.L.K.E.R ;) gra Świetna posiadająca świetny klimat, który stoi tym sposobem na 1 miejscu w całej grze ;) Gra jest dość dobra dorównująca dzisiejszym produkcjom. Jej kolejne części tzn. Czyste Niebo i Zew Prypeci równie świetne co poprzednie ale jednak technologia idzie w górę ;)
    http://www.youtube.com/watch?v=pBv-WEYgIkg&list=PLD33BB522A4C06BE4&feature=plpp_play_all
    Zareklamuje się "skory my już przy okazyjii" ;) Pozdrawiam