Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: S.T.A.L.K.E.R.: The Shadow of Chernobyl  (Przeczytany 8143 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    Odp: S.T.A.L.K.E.R.: The Shadow of Chernobyl
    « Odpowiedź #15 dnia: Stycznia 20, 2012, 18:43:47 »
    Grałem we wszystkie 3 części i również uważam że gra jest świetna, najlepszy klimat , który odzwierciedla nastrój gry ( moim zdaniem ) panuje w podziemiach Agropromu, świetny momenty gry ;P
    (click to show/hide)

Offline Trep

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • No i weź coś znajdź ciekawego do powiedzenia ...
    « Odpowiedź #16 dnia: Stycznia 20, 2012, 18:44:48 »
    Czyli zrobiłeś ogromny odkop ;) S.T.A.L.K.E.R jest to gra którą można przechodzić i się nie znudzi ;) A jak się znudzi to można sobie mody pobierać np. Oblivion Lost. Mroczny klimat który trzyma tą grę od początku do końca nadaje tej grze smaczek ;) Oceniam ją na 9+ z powodu błędów ;)

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #17 dnia: Stycznia 21, 2012, 03:48:07 »
    Grałem we wszystkie 3 części i również uważam że gra jest świetna, najlepszy klimat , który odzwierciedla nastrój gry ( moim zdaniem ) panuje w podziemiach Agropromu, świetny momenty gry ;P
    Agroprom jest świetny ale ja osobiście lubię świeże powietrze;d. Preferuję walkę na średni i duży dystans więc za zamkniętymi przestrzeniami nie przepadam. Otwarte przestrzenie stają się miodne szczególnie przy modach zwiększających liczbę npc i mutantów, pozwalających na przycupnięcie przy ognisku czy grę na gitarze. Potrafię na dłuższą chwilę olać zadania, zaszyć się w jakimś lesie/bagnie i polować na mutanty lub wrogie frakcje;].

Offline Trep

• Użytkownik
    • No i weź coś znajdź ciekawego do powiedzenia ...
    « Odpowiedź #18 dnia: Stycznia 21, 2012, 10:59:01 »
    Te tunele mają w sobie fajny klimat ale wolę sobie usiąść w wiosce kotów i popijać kozaka ;) Takie rozluźnienie się po np. x18. Albo w Magazynach bawić się w snajpera :D.

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Stycznia 30, 2012, 23:30:51 »
    Czyli zrobiłeś ogromny odkop ;) S.T.A.L.K.E.R jest to gra którą można przechodzić i się nie znudzi ;) A jak się znudzi to można sobie mody pobierać np. Oblivion Lost. Mroczny klimat który trzyma tą grę od początku do końca nadaje tej grze smaczek ;) Oceniam ją na 9+ z powodu błędów ;)

nie obraże się jak dasz link do moda i do strony z modami, ogólnie to mod tylko klimat poprawia, czy wprowadza nową fabułe itp. ?
    (click to show/hide)

Offline FilipM3

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Stycznia 31, 2012, 00:04:09 »
    Oblivion Lost?

Seria Oblivion Lost to nie mody, a gry typu freeware (całkiem darmowe).

Tworzy je studio GSC Game World, a powstawały przed S.T.A.L.K.E.R.'em SoC. A wiąże się z tym krótka i ciekawa historia związana z całą marką STALKER:

W chyba 2003 roku GSC tworzyło grę nazwaną Oblivion Lost. W grze miały się pojawić duże nawiązania space-fiction, czyli portale między planetarne, akcja rozgrywająca się w bardzo dalekiej przyszłości i inne pierdoły tego typu. Tych wersji była masa, i co każda miała coś nowego.
    Coś nowego aż w końcu powoli robili całą Zonę, Czarnobyl, to co dziś oferuje nam STALKER. W chyba ostatnim Oblivion Lost (X-Ray Engine build 2205) pojawiła się już w końcu prawie wszystko to co w Cieniu Czarnobyla.

Takie przejście, i powstał Stalker, a gdyby coś inaczej poszło, byłaby gra pokroju Dead Space/Mass Effect.

No ale dalej. Jeżeli chodzi o zagranie w Oblivion Lost jest to całkiem darmowe. Tego jest w sumie mało, choć niby GSC zrobiło tego masę a znaleziono mało.

W każdym bądź razie polecam wam forum o stalkerze (Mam nadzieje że to nie reklama, bo w sumie forum jest o innej grze i nie powinno być konkurencyjne)
    stalker.pl

Jeżeli chodzi o mody do tej gry, jest bardzo dużo i nawet całkiem sporo spolszczonych. Nowa fabuła, bronie, postacie, miejsca. Osobiście mi się nie podobają mody co zmienia grę w coś zupełnie nowego, ale są inne ciekawe mody, przede wszystkim mody na grafikę.

A modowanie w tej grze jest dziecinnie proste. Unpacker z Czystego Nieba, wypakować ponad 1,5GB notatników i innych pliczków i w grze można takimi pliczkami tekstowymi dużo pozmieniać.
    Ja tak do Zewu Prypeci zrobiłem że Egzoszkielet może mieć hełm, SEVA też. Do tego maska z SEVY - niezniszczalny naukowiec, ot to.

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #21 dnia: Lutego 02, 2012, 00:26:19 »
    Czy mógł by mi ktoś przypomnieć jak instalowało się mody do Call of Pripat?
    - Tworzę folder gamedata.
    - Wrzucam w niego moda.
    - w fsgame przy gamedata zmieniam na true
    - odpalam grę
    Czy coś pominąłem? W nową instalkę stalkera(oryginał) wrzuciłem moją standardową paczkę modów ale przy rozpoczęciu nowej gry nie widać żadnych zmian;/.

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #22 dnia: Lutego 02, 2012, 00:55:24 »
    Czy mógł by mi ktoś przypomnieć jak instalowało się mody do Call of Pripat?
    - Tworzę folder gamedata.
    - Wrzucam w niego moda.
    - w fsgame przy gamedata zmieniam na true
    - odpalam grę
    Czy coś pominąłem? W nową instalkę stalkera(oryginał) wrzuciłem moją standardową paczkę modów ale przy rozpoczęciu nowej gry nie widać żadnych zmian;/.
    Ja postepuje Twoim sposobem i mi wszystko śmiga.

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Lutego 02, 2012, 08:28:45 »
    Ja postepuje Twoim sposobem i mi wszystko śmiga.

Też wydaje mi się , że wszystko zrobiłeś dobrze. Powinno działać...
    (click to show/hide)