Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problemy z OiM - pytania i odpowiedzi.  (Przeczytany 187212 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lupa008

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Problemy z OiM - pytania i odpowiedzi.
    « Odpowiedź #375 dnia: Marca 26, 2010, 17:57:24 »
    Witam! Mam nadzieję, że mi ktoś pomoże: nie mogę pobrać żadnej aktualizacji do OiM. Pasek postępu dochodzi do pewnego momentu (zawsze tego samego) i tam się zatrzymuje. U mojego kuzyna dokładnie to samo. Zgłaszałem już ten problem na stronie CDProjekt, ale odpowiedzi jak nie było tak nie ma.
    Mam oryginalną Edycję Kolekcjonerską.
    Miał może ktoś ten sam problem???
    Proszę o szybką pomoc i z góry dzięki!

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #376 dnia: Marca 26, 2010, 19:58:03 »
    Ściągnij ręcznie ze strony CDProjektu innej opcji nie ma bo aktualizacje są .. nie będę się wyrażał po prostu popsiute ;d

Offline białadłoń

• Użytkownik
    « Odpowiedź #377 dnia: Marca 26, 2010, 20:30:07 »
    mam proźbe do posiadaczy oim. Otóż nie wczytują mi się nie które albo raczej większość textur miast, wsi, zamków, pisze czerwonymi literami unable to load scene object i nazwe danej textury. mam oryginalną wersje spatchowaną do 1.014 . Już kilka razy reinastalowałem i dalej nic. Czy mógłyby ktoś z posiadaczy tej gry wrzucić na hotfile albo rapidshare TYLKO jeden folder pt SCENEOBJ z katalogu modulaes byłbym ogromnie wdzięczny Tam raczej leży przyczyna mojego problemu   

Offline hobbes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #378 dnia: Marca 26, 2010, 23:52:52 »
    Dzis własnie właczyłem sobie OiM po to żeby dowiedzieć sie ze komp instaluje mi nowego patch'a  ktorego jedyna wazna dla mnie poprawką bedzie ... koniecznośc zaczynania gry od nowa. To juz jest szczyt wszystkiego- patrząc na to moge sobie jako laik jedynie wyobrazac jak bardzo spierdzielona była gra od poczatku skoro nawet drobne poprawki wymagaja tak daleko posunietej ingerencji w skrypty gry ze save'y przestaja działac. Gram obecnie na patchu 1.015.01 i jak dla mnie poza genialnym pomysłem umieszczenia czarnych pól w ekwipunku żadnych powaznych błedów nie stwierdziłem. A tu nagle dowiaduje sie ze gra chce automatycznie mi to spieprzyć, instalujac mi patcha naprawiajacego kampanie kozacka której nawet nie zaczałem i nie miałem zamiaru tego robic przynajmniej do czasu przejscia gry po raz pierwszy- bardzo sie cieszyłem ze ci sami 'fachowcy' którzy 'naprawiali' gre do tej pory okazali się dostatecznie niekompetentni zeby nawet tej automatycznej aktualizacji nie zrobic poprawnie. Czy naprawde tak trudno zapytac uzytkownika o zgode przed instalowaniem aktualizacji? Nadal traktuje sie graczy jak debili. W efekcie uruchamiajac gre bede od dzis wyłaczał neta- nie wiem tylko czy gra sie wtedy odpali- ktoś próbował?

Offline Lupa008

• Użytkownik
    « Odpowiedź #379 dnia: Marca 27, 2010, 11:49:38 »
    Ściągnij ręcznie ze strony CDProjektu innej opcji nie ma bo aktualizacje są .. nie będę się wyrażał po prostu popsiute ;d

Z chęcią bym tak zrobił, ale najnowszego patcha, bodajże 1.015.1, nie ma na stronie CDProjektu...

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #380 dnia: Marca 27, 2010, 15:19:07 »

Z chęcią bym tak zrobił, ale najnowszego patcha, bodajże 1.015.1, nie ma na stronie CDProjektu...

Najpierw coś sprawdź zanim coś napiszesz ale jak aż tak śmierdzi ci poszukać to proszę:

Czy mógłyby ktoś z posiadaczy tej gry wrzucić na hotfile albo rapidshare TYLKO jeden folder pt SCENEOBJ z katalogu modulaes byłbym ogromnie wdzięczny Tam raczej leży przyczyna mojego problemu   

Nie mam nic takiego w modules... a mam tego patcha.
    « Ostatnia zmiana: Marca 27, 2010, 15:22:21 wysłana przez ^IvE »

Offline Lupa008

• Użytkownik
    « Odpowiedź #381 dnia: Marca 27, 2010, 18:12:30 »

Najpierw coś sprawdź zanim coś napiszesz ale jak aż tak śmierdzi ci poszukać to proszę:

Ok, sorry. Źle sprawdziłem. Wielkie dzięki za pomoc! :D

Offline poxox

• Użytkownik
    « Odpowiedź #382 dnia: Marca 27, 2010, 22:27:24 »
    Mam wielką prośbę.

Jak wykonac zadanie ''tajemnica czarnego hetmana''?
    Starzec już mi wyjawił... prawie nic, i teraz nie wiem z kim zagadac zebym pociagnal troche dalej ten quest

z gore thx za pomoc

Offline Zireael

• Użytkownik
    « Odpowiedź #383 dnia: Marca 28, 2010, 14:19:40 »
    Czy jest jakiś sposób na szybsze uzyskanie husarów niż szukanie w grupach jeńców owych husarów lub ciężkiej jazdy kozackiej?

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #384 dnia: Marca 28, 2010, 15:49:40 »
    Czy jest jakiś sposób na szybsze uzyskanie husarów niż szukanie w grupach jeńców owych husarów lub ciężkiej jazdy kozackiej?

Wpisz kody jak jesteś niecierpliwy, ale grę ci to zespuje. Husaria to elitarna jazda, to bardzo dobrze że nie można jej zbyt szybko zdobyć.
    « Ostatnia zmiana: Marca 28, 2010, 16:18:33 wysłana przez ^IvE »

Offline Zireael

• Użytkownik
    « Odpowiedź #385 dnia: Marca 28, 2010, 16:13:35 »
    Po prostu chciałem się dowiedzieć czy można, husaria oczywiście elitarna ;).
    A jeśli chodzi o kody to jestem na nie, gra się nudzi.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #386 dnia: Marca 28, 2010, 19:22:26 »
    Jak wyglądają i jaką funkcję spełniają wozy taborowe?

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline białadłoń

• Użytkownik
    « Odpowiedź #387 dnia: Marca 28, 2010, 23:46:57 »
    ten wątek zalicza się to Problemy z OiM - pytania i odpowiedzi. tak? zadałem pytanie tak? i co ? GÓw.no! Więc proszę szanowną elitarną inteligencję tego forum z panem IVE na czele by doradził mi jak mam grać w tą grę za ponad 100zł?! Jak mam zdobywać ruskiie zamki skoro nie wczytują mi się ich tekstury? Pytam -JAK?  Jak skoro folder sceneobj w porównaniu z wersją Native zawiera z 8 może 10 plików SCO. W nativie który chodzi normalnie jest ich ze 130.

problem podobny do mojego ma wielu graczy i  został on dotychczas jeszcze nierozwiązany.
    Byłbym bardzo wdzięczny i nie tylko ja gdyby ktoś z tej lepszej części forum spakował  rarem folder SCENEOBJ (to około 50 MB może więcej nie wiem dokładnie) z ze swojego OiM i wrzucił na rapidka albo hotfile by sprawdzić czy tu jest właśnie "pies pogrzebany"

Dziękuje i czekam na wasze odpowiedzi. Pozdrawiam

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #388 dnia: Marca 29, 2010, 00:08:15 »
    Ale po co te nerwy? Przecież to nie oficjalne forum gry ani producenta...
    Jak masz jakiś problem to może tam napisz. Tu jak ktoś będzie umiał to na pewno ci pomoże ale pamiętaj że nie ma takiego przymusu.
    Tu masz stronę wydawcy i tam najlepiej zgłaszaj swoje problemy i uwagi...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #389 dnia: Marca 29, 2010, 15:29:34 »
    ten wątek zalicza się to Problemy z OiM - pytania i odpowiedzi. tak? zadałem pytanie tak? i co ? GÓw.no! Więc proszę szanowną elitarną inteligencję tego forum z panem IVE na czele by doradził mi jak mam grać w tą grę za ponad 100zł?! Jak mam zdobywać ruskiie zamki skoro nie wczytują mi się ich tekstury? Pytam -JAK?  Jak skoro folder sceneobj w porównaniu z wersją Native zawiera z 8 może 10 plików SCO. W nativie który chodzi normalnie jest ich ze 130.

problem podobny do mojego ma wielu graczy i  został on dotychczas jeszcze nierozwiązany.
    Byłbym bardzo wdzięczny i nie tylko ja gdyby ktoś z tej lepszej części forum spakował  rarem folder SCENEOBJ (to około 50 MB może więcej nie wiem dokładnie) z ze swojego OiM i wrzucił na rapidka albo hotfile by sprawdzić czy tu jest właśnie "pies pogrzebany"

Dziękuje i czekam na wasze odpowiedzi. Pozdrawiam

Spokojnie to nie piaskownica...

Sam wydałem, na tą "grę" 80 zł, i wyrzuciłem je w błoto.. ale skoro chcesz się nadal z tą "grą"  męczyć to powtarzam po raz kolejny.. mam najnowsze OiM i nie mam folderu SceneOBJ a więc po prostu nie mam jak go wgrać.. a więc czytaj ze zrozumieniem.. to co napisałem wcześniej. Konntynując ..nie wiem ja go w każdym bądź razie nie mam bądź nie wiem gdzie jest/powinien być, bynajmniej w modules go nie mam a mam najnowszego patcha i gra mi działa.. A więc daj sobie pomóc a potem wyrażaj swoje zażenowanie.

Wskaż mi dokładnie gdzie niby te SceneOBJ jest jeśli w ogóle istnieje.. to z chęcia postaram się go wgrać..
    « Ostatnia zmiana: Marca 29, 2010, 15:31:17 wysłana przez ^IvE »