Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy masz czasem wrażenie, że gra w Warbanda niszczy Ci życie?

Kontakty z moimi znajomymi i rodziną się pogorszyły, mam poczucie zmarnowanego czasu.
    Trochę się pogorszyły, ale to mi nie przeszkadza.
    Wszystko po stremu. Nic się nie zmieniło.
    Teraz jest lepiej.
    Warband to moje życie (powiedz to sobie patrząc do lustra i zrozum jakie to smutne).
    Ciągle myślę o tej grze i forum.
    Nie gram w Warbanda...

Autor Wątek: Czy gra w Warbanda niszczy Ci życie?  (Przeczytany 9409 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rozman

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Czy gra w Warbanda niszczy Ci życie?
    « Odpowiedź #15 dnia: Grudnia 13, 2009, 21:13:31 »
    Ehh weź seriala od pifcia on Ci da jakiegoś lewego poztym tez robilem reinstalke i dziala mi serial cos masz nie tak

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • "There's daggers in men's smiles"
    « Odpowiedź #16 dnia: Grudnia 13, 2009, 22:48:54 »
    On raczej miał na myśli, że kończy z Warbandem z własnej woli, zresztą on rozpoczął ten wątek. Tak w ogóle, to nie rozumiem jak kilka godzin takiej formy rozrywki może pogarszać życie, ale nie mój interes. Na marginesie, havik jest jedną z odób z którymi się przyjemniej gada na TS-ie i można odpocząć od jęczenia niektórych.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 13, 2009, 22:55:01 wysłana przez Hrabia Darkula »

Offline Havik

• Użytkownik
    • Vím, že nic nevím...
    « Odpowiedź #17 dnia: Grudnia 13, 2009, 22:52:30 »
    Ostatnio częściej narzekałem, ale to wina tych nowych patchy, które nie były po mojej myśli.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #18 dnia: Grudnia 13, 2009, 23:34:26 »
    (click to show/hide)
    Czy warband odmienił moje życie? Nie..
    Owszem przeżyłem wiele niesamowitych bitew, pojedynków, wybroniłem niejeden spam ciosów, nieraz Pifcia z konia zrzuciłem... Ale to nie powód, dla któego miałbym rezygnować z codziennego, nudnego życia :P
    Śledziłem biernie postęp Warbanda. Dziś gram, kiedy mi się chce. Na pewno mniej niż kiedyś, a to za sprawą tego, że twórcy postanowili polepszyć celność dystansówek, zmienili styl walki pieszej, a jeszcze gorzej - dodali możliwość biegania do tyłu i wiele, wiele, wiele innych rzeczy, które popsuły rozgrywkę. Były też i plusy... krótkotrwałe co prawda, ale cóż..
    A tak.. ta gra nie byłaby ta sama, gdyby nie TeamSpeak, za którego Massai'emu dziękuję.

Żeby nie było nieomówień.. Owszem grać będę nadal. :P

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 13, 2009, 23:36:51 wysłana przez NIFN »

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #19 dnia: Grudnia 13, 2009, 23:38:04 »
    A tak.. ta gra nie byłaby ta sama, gdyby nie TeamSpeak, za którego Massai'emu dziękuję.

Tak, Massai ma nasze szczere podziękowania. Boga zaś uprzejmie prosimy, by przyśpieszył mutację głosu u niektórych osób z TSa, albo by chociaż spalił im mikrofony. ;P

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #20 dnia: Grudnia 14, 2009, 08:08:45 »
    Ale Wy jesteście marudy:

Nifn, z patcha na patch marudzisz coraz bardziej, zmieniają grę, sprawdzają wszystkie możliwości i tyle... ciężej się gra, bo trzeba od każdego patcha uczyć sie gry od nowa, poza tym nie przypominam sobie, żebyś mnie kiedyś z konia zrzucił ^^ xD

Dedal i tu też jest urok tej gry, czasami lubię sobie posłuchać tych pisków, marudzenia, że ktoś zginął... już wolę to niż siedzenie w ciszy, wśród samych dojrzałych, dorosłych ludzi, jakby nie Ci młodsi to nie było by tylu zabawnych sytuacji i mile spędzonych godzin :D

Havik weź się chłopie opanuj....przychodzisz...odchodzisz...p rzychodzisz...odchodzisz...nie znudziło Ci się:P

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #21 dnia: Grudnia 14, 2009, 08:10:05 »
    jakby nie Ci młodsi to nie było by tylu zabawnych sytuacji i mile spędzonych godzin :D

Ach...Ten nasz Tario:)

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #22 dnia: Grudnia 14, 2009, 08:57:02 »
    Skoro już weszliście na takie tematy to... ja też sobie pomarudzę!!!

Jeśli chodzi o moją grę w Warbanda to od jakiegoś już czasu mam podobne podejście co Nifan. Teraz już mnie to jakoś tak nie bawi jak wcześniej. Według mnie wszystko idzie trochę nie w tą stronę co powinno i z patcha na patch, mam coraz mniejszą przyjemność z gry. Wcześniej niemal codziennie po południu wchodziłem na którąś godzinkę, żeby spędzić trochę czasu na wspólnej grze i nie polegało to stricte na Warbandzie, ale atmosferze na ts'ie, a teraz? Teraz już mnie do tego jakoś nie ciągnie... Wejdę. Ok, gra się całkiem fajnie. Nie wejdę. Nie czuje jakiegoś niedosytu. Są ważniejsze rzeczy w życiu i żeby przez jakąś głupią grę je tracić... to już jest nieporozumienie totalne. :/ Na koniec napiszę, że oczywiście od czasu do czasu pojawam się na serwerach, ale napewno nie tak często jak niegdyś...

Zaznaczyłem co chyba zrozumiałe opcję, że nic się nie zmieniło, bo jak się mogło zmienić?

Offline Amoresso

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Grudnia 14, 2009, 15:56:02 »
    Ja też dorzucę parę groszy.

Nie ma tej adrenaliny co kiedyś, tera to jest gra taka ze kto szybciej nachrzanią myszką wygra, na takich ubersuper proszybkich klikaczy też mam taktykę, ale zazwyczaj wygra ten kto szybciej macha. Niewielu jest takich graczy, z którymi można rozegrać fajny pojedynek, gdzie szybki palec i równie ruchliwy nadgarstek przegrywa z opanowaniem, taktyką i wyczuciem chwili. Głównie biegnę i zachrzaniam myszką jak leci, a od czasu do czasu trafię na wymagającego przeciwnika i kończę pojedynek z uśmiechem niezależnie od wyniku.

Hmm, chyba zbyt dużo dzieci-fragów i dzieci-neo, żeby zwykła gra na siege'u, battle'u czy F&D dostarczała przyjemności dla przeciętnego gracza, ponieważ gro osób na tych trybach przy dużej ilości osób stanowią osoby z pragnieniem zobaczenia siebie na szczycie listy, przez co biegają z longaxem, młotkiem, 2reczniakiem i naparzają ile wlezie, przez co nie raz zdarzyło mi się głupio zaliczyć glebę.

To co mnie trzyma przy tej grze to okazja wspólnej gry taktycznej i perspektywa meczów klanowych. Gram zazwyczaj codziennie, by potrenować.
    "Ból ciała przemija, ból duszy zostaje" Ja
    <---------------- Tak to ja
    www.chzg.pl

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #24 dnia: Grudnia 14, 2009, 16:00:33 »
    To dobrze, że macie taką perspektywę bo mam dla Was umówione 3 mecze klanowe:) ale o tym później:)

Fakt, faktem nie da sie teraz normalnie pograć, ludzie próbują nawet robić szybki spam młotem, machając na ślepo i może kogoś trafią... ale co tam, na takich też trzeba mieć sposób :P

Ps. Ja lubie tych spamerów, od razu mówię sobie w uśmiechu do siebie: "ooo...noobek" i już mam lepszy humor:P
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 14, 2009, 16:02:31 wysłana przez pwi7aaf »

Offline Pawello

• Użytkownik
    • Life goes on, come of age...
    « Odpowiedź #25 dnia: Grudnia 14, 2009, 16:38:07 »
    No więc, mimo iż dawno zagłosowałem w ankiecie (opcja nic się nie zmieniło), nie skomentowałem jeszcze swojego wyboru ;). Myślę, że mimo wszystko, nadal jest wszystko po staremu, choć teraz mniej siedzę na forum czy gram w inne gry, a właśnie ten czas poświęcam na warbanda :D.
    Pif, jakoś nigdy nie słyszałem, żebyś mówił na ts'ie "o... noobek" :P, ale jak stukasz swoimi pazurowatymi palcami o klawiaturę to słychać to bardzo głośno :D:D
    "Ach, ach! Majorze, dzisiaj żyjem, jutro gnijem, tylko to nasze, co dziś zjemy i wypijem" A.Mickiewicz "Pan Tadeusz""Dopóki walczysz, jesteś zwyciezcą."

Offline PosejdoX

• Użytkownik
    • Neptun.
    « Odpowiedź #26 dnia: Lutego 17, 2011, 18:41:23 »
    U mnie gdyby komp nie zamulał i z nerwów bym go nie wyłączał to bym dosyć w weekendy przesiadywał ale tak czy owak jest po staremu .

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #27 dnia: Lutego 22, 2011, 13:01:12 »
    Ponoć można uzależnić się od komputera, czy to surfując po necie czy też grając między innymi w WB. Ja często myślę o grze, forum, ale bez przesady. Kiedyś wyczytałam że w Chinach jeden gracz zmarł z przemęczenia i odwodnienia. Do moich uszu dochodziły też wieści, że z powodu komputera małżeństwo się rozpadło :D

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #28 dnia: Lutego 22, 2011, 17:21:53 »
    Ponoć można uzależnić się od komputera, czy to surfując po necie czy też grając między innymi w WB. Ja często myślę o grze, forum, ale bez przesady. Kiedyś wyczytałam że w Chinach jeden gracz zmarł z przemęczenia i odwodnienia. Do moich uszu dochodziły też wieści, że z powodu komputera małżeństwo się rozpadło :D

Oj nieszczęścia chodzą po ludziach :) ale żeby zaraz się uzależniać od grania czy neta?! Wszystko jest dla ludzi ale z umiarem i rozsądkiem!

PS. Co do chińczyków to obiło mi się o uszy że leczą uzależnioną od komputera młodzież między innymi elektrowstrząsami :D ( siadasz do komputerka a tu trzep prądzik xD )
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #29 dnia: Lutego 22, 2011, 17:57:40 »
    PS. Co do chińczyków to obiło mi się o uszy że leczą uzależnioną od komputera młodzież między innymi elektrowstrząsami :D ( siadasz do komputerka a tu trzep prądzik xD )
    Również wysyłają ich na obozy, gdzie mają prawdziwą "ruską" szkołę.
    W moim przypadku mało się zmieniło, wręcz polepszyło się to, że poznałem kilka ciekawych osób.