Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pomysły na questy.  (Przeczytany 33976 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    Pomysły na questy.
    « dnia: Listopada 22, 2009, 16:46:18 »
    Jak w temacie, byleby były historyczne.

Offline czeslav

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • trollface!
    Odp: Pomysły na questy.
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 22, 2009, 17:13:28 »
    ja mam pomysł na taki jeden quest, a mianowicie - jakiś lord może nam zlecić zdobycie kilku nowych(no, niekoniecznie nowych) broni wroga do badań nad jej skutecznością. Czyli tak jak w normalnym M&B trzeba zdobyć kilku określonych jeńców dla wymiany więźniów.

Ja mam taki pomysł, abyś zaczął pisać po polsku, bo posypie się warn.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 22, 2009, 17:17:06 wysłana przez Alkhadias »

Offline Vesamir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Listopada 22, 2009, 17:16:23 »
    Ja proponuje jakąś akcje dywersyjną na tyłach wroga. Np. wysadzenie mostu czy zniszczenie paru zapasów amunicji.
    Va'esse deireádh eap eigean...

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #3 dnia: Listopada 22, 2009, 19:12:45 »
    Może jakiś zleceniodawca kazałby nam zdobyć ileś sztuk broni np.15 dla jakiegoś tam odzidziału strzelców, lub przykładowo zniszczyć skład amunicji wroga wysadzając go w powietrze.To moje sugestie i wiem, że są trudne do wykonania szczególnie ta druga.Pozdrawiam!

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Listopada 22, 2009, 19:19:40 »
    ja mam pomysł na taki jeden quest, a mianowicie - jakiś lord może nam zlecić zdobycie kilku nowych(no, niekoniecznie nowych) broni wroga do badań nad jej skutecznością. Czyli tak jak w normalnym M&B trzeba zdobyć kilku określonych jeńców dla wymiany więźniów.

Ja mam taki pomysł, abyś zaczął pisać po polsku, bo posypie się warn.
    Odpada, zbyt banalne.
    Ja proponuje jakąś akcje dywersyjną na tyłach wroga. Np. wysadzenie mostu czy zniszczenie paru zapasów amunicji.
    Podoba mi się, nad czymś takim zastanawiałem się od jakiegoś czasu. Jak dokładnie byście to widzieli?
    Może jakiś zleceniodawca kazałby nam zdobyć ileś sztuk broni np.15 dla jakiegoś tam odzidziału strzelców, lub przykładowo zniszczyć skład amunicji wroga wysadzając go w powietrze.To moje sugestie i wiem, że są trudne do wykonania szczególnie ta druga.Pozdrawiam!
    Pierwsze zadanie jest nudne, w starszych wersjach M&B były podobne i wszyscy na nie marudzili. Za to drugie mi się podoba, możesz opisać jak dokładniej byś to sobie wyobrażał?

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #5 dnia: Listopada 22, 2009, 19:29:00 »
    Dla Niemców: misja eskortowania transportu złota aby ukryć je przed sowietami, po jego schowaniu musimy zabić więźniów którzy pomagali je zakopać/ukryć. Musimy zabić też obstawę transportu aby miejsce ukrycia złota pozostało tajemnicą.

Dla Sowietów: Atak Smierszu na kompleks badawczy, musimy pojmać naukowców, aby to zrobić ogłuszamy ich pałką. Następnie stają się członkami naszej drużyny i musimy zapewnić im ochronę gdyż Niemcy postanawiają ich zabić aby nie ujawnili swojej wiedzy.      
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #6 dnia: Listopada 22, 2009, 19:31:04 »
    W tym zadaniu może wziąść udział góra 2 bohaterów (ty i jakiś bohater np. jak Ymira).Nie możesz brać ze sobą dużej liczby wojaków, najwięcej 20, gdyż przy wyższej liczbie wróg może Cię łatwo zauważyć.Czyli idziesz i po dostaniu lub kupieniu ładunków wybuchowych* podążasz w strone składu amunicji, czyli jakiegoś nowego punktu na mapie/miasta/obozu/lotniska**.Gdy już będziesz blisko i wchodzisz do "obiektu" niepostrzeżenie idziesz tylko z bohaterem w strone składu z bronią.Gdy już podłożysz ładunek po wyznaczonym czasie np. 15 sek następuje wybuch lub detonacja za pomoca detonatora***.Wtedy wróg to słyszy i w danych punktach respawnują się wrogowie.Ty biegniesz wraz z bohaterem do swoich wojaków i odpieracie atak wroga po czym udajesz się do zleceniodawcy po nagrodę.Taka jest wizja tego questa wg. mnie.Pozdrawiam!

*Do wyboru przez autora.
    **Także do wyboru.
    ***Też wybieraj.

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Listopada 22, 2009, 20:04:37 »
    Quest dla panów spod znaku swastyki:
    Musimy rozstrzelać więźniów obozu zagłady, lecz więźniowie na wieść o zbliżającej się Armii Czerwonej uciekają, trzeba ich złapać nim dotrą do Sowietów i opiszą jak funkcjonowała machina zagłady.

A dla panów od sierpa i młota:
    Operujemy na tyłach fontu i musimy rozstrzeliwać uciekinierów, jeśli przekroczą wyznaczoną linię przenosimy się do obozu i musimy ich znaleźć-rozmawiam z żołnierzami, pytamy ich jak tam morale, czy ufają Stalinowi. Dezerter nie wytrzymuje i sięga po broń, zabijamy go i szukamy następnych. Po skończeniu otrzymujemy nagrodę lecz zmniejszoną w stosunku do tej którą dostalibyśmy w przypadku w którym zabilibyśmy dezerterów na tyłach frontu.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Listopada 22, 2009, 20:10:32 »
    Pierwsze zadanie odpada z prostego powodu w okolicach Breslau nie było żadnego obozu koncentracyjnego/śmierci.

Offline RaYeR

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Listopada 22, 2009, 20:36:26 »
    Ja Myślę nad takim qestem ;) Jeżeli jesteś z ZSRR musisz eskortować karawanę więźniów zesłanych na syberię lub do miejsca w którym oddasz komuś tych jeńców aby on dokończył podróż na syberie.
    "Nigdy nie kłóć się z idiotą, najpierw ściągnie cię do swojego poziomu,potem pokona doświadczeniem".

I am The Argent Dawn - Play Free Online Games
    [img]http://images.quiz.wegame.com/prod

Offline Francysh

• Użytkownik
    • ARE YOU READY TO UNLEASH FURY?!
    « Odpowiedź #10 dnia: Listopada 22, 2009, 20:42:22 »
    Może misja w mieście pod okupacją niemiecką? Znaczy się, że ktoś prosi nas o zlikwidowanie ruchu oporu/partyzantów/szpiegów/niezadowolonego kółka różańcowego ( tu wybór twój ) razem z naszym oddziałem ruszamy w miasto i zaczynamy walki uliczne. Oczywiście można otoczyć kordonem mieszkanie w którym ukrywają się zdrajcy Rzeszy i szturmować frontalnie lub nie wiem podpalić mieszkanie i rozstrzelać tych co wychodzą.
    Na chwilę obecną umarłem! Wrócę... kiedyś ;]

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Listopada 22, 2009, 21:39:02 »
    pod okupacją niemiecką? 
    W 45? to chyba na terenie Protektoratu Czech i Moraw. Dolny Śląsk był całkowicie niemiecki.
    Ale pomysł niezły, chociaż można go inaczej ująć: Np ruska misja polegająca na nawiązaniu kontaktu z niemieckimi komunistami: musimy chronić komisarza politycznego, który chodzi po obozach jenieckich i nuci Międzynarodówkę, kiedy żołnierze zaczynają dezerterować to niektórzy czerwonoarmiści oburzeni przyjmowaniem Niemców atakują dezerterów i musimy ogłuszyć krewkich sowietów:)     

Offline Francysh

• Użytkownik
    • ARE YOU READY TO UNLEASH FURY?!
    « Odpowiedź #12 dnia: Listopada 22, 2009, 22:02:43 »
    Teraz tak jeszcze wpadłem na pomysł o innej misji o zgoła innym klimacie. W końcu pan Adolf H. miał fioła na punkcie okultyzmu i innych takich. Więc misja polegałaby na zdobyciu jakiegoś niezwykłego artefaktu który ,,może przechylić w magiczny sposób szale wojny". Ruszamy więc do miejsca gdzie skryty jest artefakt i po cichu trzeba zabić strażników i wykraść artefakt tak aby nikt nie zczaił.
    Na chwilę obecną umarłem! Wrócę... kiedyś ;]

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Listopada 23, 2009, 15:33:51 »
    Coś jak Indiana Jones :D:D:D , a co do akcji dywersyjnych to może napad na pociąg z jakimiś ważny mi szychami albo z broną lub z kasą czy może z żywnością lub więźniami. Czyli pociąg zatrzymuje się bo jest jakaś przeszkoda na torach a ukryci w krzakach strzelcy zaczynają ostrzeliwac pociąg , a paru żołnierzy wchodzi do środka. Można by było zrobic jakiegoś questa o tematyce snajperskiej ale nie wiem czy by się dało zrobic .
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Listopada 23, 2009, 22:36:22 »
    Quest dla wojowników Fuhrera:
    Jakiś własowiec z RONA zleca nam zadanie z rekrutowania żołnierzy spośród robotników przymusowych i jeńców z ZSRR. Jednak zarządzający nimi esesmani nie chcą ich nam dać-przekonujemy ich perswazją lub przekupujemy. Następnie musimy przekonać więźniów-za pomocą rozwiniętej perswazji lub gdy mamy dużą siłę obijając im mordy.