Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pomysły na questy.  (Przeczytany 33942 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline antykaczor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Pomysły na questy.
    « Odpowiedź #15 dnia: Listopada 23, 2009, 23:34:57 »
    Moglo by byc zabójstwo jakiegoś wyższego urzędnika, bankowca albo oficera w mieście.
    Oczywiście VIP miałby ochrone

Offline Guts

• Użytkownik
    « Odpowiedź #16 dnia: Listopada 26, 2009, 14:13:35 »
    Dostajemy misje dostarczenia żywności, broni, informacji, nie ważne zresztą czego do udziału broniącego się gdzieś w bunkrach. Docieramy tam, mamy rozmowę z dowódcą i nagle wrogowie atakują. Lądujemy w bunkrze i mamy przeżyć.

EDIT:
    Dostajemy misję od dowódcy pytając się czy możemy mu jakoś pomóc
    -Mam zadanie niezwyklej wagi. Jeden z naszych oddziałów jest zagrożony atakiem wroga. Dostałem wiadomość że kończy im się amunicja. Potrzebuję kogoś zaufanego kto natychmiast dostarczy im wsparcie. Czy jesteś w stanie podołać temu zadaniu?
    - Tak dla kraju wszystko/ Niestety mam zbyt słaby odział na podjęcie takiej misji
    Jedziemy do miejsca np. tak jak w nativie było z dostarczeniem okupu za porwaną córkę (z tego co pamiętam była taka misja) i szukamy oddziału zaznaczonego na jakiś inny kolor niż wszystkie. Podjeżdżamy"
    -(dowódca oddziału) W samą porę przysłano nam wsparcie, długo już byśmy nie wytrzymali gdyż zdaje się że wróg szykuje się do ostatecznego natarcia
    2 opcje do wyboru:
    -(ja) Mieliśmy tylko dostarczyć amunicję ale jeżeli jest to niezbędne wspomogę was moim oddziałem. (bonus reputacja, jakaś nagroda większa)
    Po wyborze przenosimy się do bunkru

-(ja) Przykro mi ale mam tylko dostarczyć amunicję. (mała nagroda)
    -(Dow.) trudno. będziemy musieli sobie poradzić sami.

coś takiego?

Edit
    Miałem edytować tamten post a zacytowałem ;P

Nie ma problemu scaliłem dwa posty. Mat Berserker
    « Ostatnia zmiana: Listopada 26, 2009, 15:33:30 wysłana przez Mat berserker »

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #17 dnia: Listopada 26, 2009, 14:18:10 »
    Wszystko fajnie ale liczyłem że zrobicie jakieś bardziej rozbudowane questy. Czym więcej informacji(dialogi okoliczności itp) tym większa szansa że dodam je do gry.
    EDIT: Właśnie coś takiego. Pamiętajcie że mogę też wykonać bardziej skomplikowane questy. Ignorujcie ograniczenia gry ja już zadecyduje czy da się to zrobić. Tak samo mogę wprowadzać nowe postacie niezależne z zupełnie nową historią, systemem dialogowe odbiegającym od nativowskiego i własnym questem/questami/ ciągiem zadań.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 26, 2009, 15:32:04 wysłana przez Mat berserker »

Offline antykaczor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Listopada 26, 2009, 16:32:14 »
    Troche za mało jest informacji na temat tego moda.........

wiem że jest inny temat ale napisze tutaj pytanko- Czy zamiast lordów będą generałowie czy jak????????

Offline Tripleh458

• Użytkownik
    • Suck It!!
    « Odpowiedź #19 dnia: Listopada 26, 2009, 17:06:08 »
    A co powiecie na przykład na zadanie polegajace na zrobieniu pułapki w lasie. Można by było na przykład zaminować drogę i samemu "przyczajić" sić w krzakach i dobić tych co przeżyli??
    « Ostatnia zmiana: Listopada 26, 2009, 17:09:12 wysłana przez Tripleh458 »
    Nie wiem jak wklejić obrazek.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #20 dnia: Listopada 26, 2009, 17:21:55 »
    Zasadzki na oddziały wroga będą, może nawet się zdążyć że wciągnie się w zasadzkę oddziały wroga podczas normalnej walki.
    PS. Lordowie zostaną zastąpieni różnymi dowódcami.

Offline Tripleh458

• Użytkownik
    • Suck It!!
    « Odpowiedź #21 dnia: Listopada 26, 2009, 17:23:56 »
    A te zasadzki to będą tylko na ludzi czy na transporty??na przyklad ciężarówki??
    « Ostatnia zmiana: Listopada 26, 2009, 17:25:54 wysłana przez Tripleh458 »

Offline Sęku

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Listopada 26, 2009, 18:48:20 »
    Ja proponuję zrobić jakąś misje, co jesteśmy snajperem (niekoniecznie) i robimy zamach na hitlera czy stalina, (specjalnie z małej litery) lub przy ich siedziby podkładamy bombę i rozpoczynamy detonacje ;)
    « Ostatnia zmiana: Listopada 26, 2009, 18:50:23 wysłana przez Sęku »

Offline Kasztanian Wdzydze

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Na stanowisku do końca
    « Odpowiedź #23 dnia: Listopada 26, 2009, 19:53:00 »
    Koledzy, trzeba było grać w Red Orchestra, a nie tu marzyć o questach.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 26, 2009, 20:24:30 wysłana przez Kalpokor »
    MORMO rządzi

Offline Tripleh458

• Użytkownik
    • Suck It!!
    « Odpowiedź #24 dnia: Listopada 26, 2009, 20:06:51 »
    Ja proponuję zrobić jakąś misje, co jesteśmy snajperem (niekoniecznie) i robimy zamach na hitlera czy stalina, (specjalnie z małej litery) lub przy ich siedziby podkładamy bombę i rozpoczynamy detonacje ;)
    to moglo by byc fajne szczegolnie z ta bombą.

Offline RaYeR

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Listopada 26, 2009, 20:32:42 »
    Zgadzam się z tym w całej rozciągłości,lecz podobałoby mi się bardziej gdyby w taki sposób można było wyeliminować lorda lub na jakiś czas go unicestwić.
    "Nigdy nie kłóć się z idiotą, najpierw ściągnie cię do swojego poziomu,potem pokona doświadczeniem".

I am The Argent Dawn - Play Free Online Games
    [img]http://images.quiz.wegame.com/prod

Offline Jędrek13

• BANITA
    • Użytkownik
    • S.W.A.T.4 ForEveR ! !
    « Odpowiedź #26 dnia: Listopada 27, 2009, 09:14:18 »
    Pierwsze zadanie odpada z prostego powodu w okolicach Breslau nie było żadnego obozu koncentracyjnego/śmierci.
    Mat zapomniałeś o GroB RoBen!
    Ale moim zdaniem to z tym obozem do niczego. No może ruscy uwolnili by ich, nakarmili, ale nie wypytywali co się tam działo. Ale oczywiście może być quest z tym, że ratujemy jeńców z obozu.

Pozdrawiam

Offline Icegolem

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Grudnia 03, 2009, 22:21:27 »
    Zamach na Hitlera/Stalina(wiem że już było ale chce rozbudować). Mamy od 3 dni do tygodnia na wykonanie. Idziemy do lokacji tory(kolejowe) lub wybieramy w opcjach obozu np. "zamach" lub "tory kolejowe". My tego nie widzimy ale nasi rozwalają tory(żeby pociąg nie wykoleił). Oglądałem kiedyś film że pierwszy wagon zawsze był pełen piasku(w razie dynamitu) a tory były patrolowane przez żołnierzy(w razie ich zniszczenia) więc np. 2-3 razy zabijamy w 4-5 osób po kilku Niemców. Po kilku, kilkunastu godzinach przybiega nasz żołnierz i mówi że pociąg się zbliża. Po tych słowach huk i kilka wybuchów(strzały z panzerfaustów lub PTRS i PTRD(czy co ci ruscy mieli). Widzimy wykolejony pociąg i kilkoma wysadzonymi wagonami(dymią i/lub palą się) pełnymi niemieckich żołnierzyny(a dokładniej ich ciał). Walczymy z 20-40 żołnierzami. Na koniec przychodzi ten sam żołnierz co na początku (umówmy się że przeżył) i mówi że przeszukali resztki pociągu i znaleźli trochę pieniędzy (kwota najlepiej losowo od 100 do 500 aktualnej waluty) ale był tam jedynie sobowtór gnoja(przecież nie chcemy chyba zmienić historii przez jeden quest). Ale się rozpisałem a pewnie i tak nie będzie.

Edit: Tak sobie myślałem i wiem jakby mogła się taka misja zaczynać. Była by ona zawsze u generała(lorda) który nam zadał spotkanie ze szpiegiem. Zawsze zaraz po ów misji. Generał nam mówi że wg. szpiega Hitler/Stalin będzie za kilka dni przejeżdżał pociągiem razem z dużą ochroną. My się pytamy "No i co z tego"(czy coś w tym rodzaju). A on mówi że ma plan ale nie ma czasu/ludzi/chętnego. My na to "właśnie znalazłeś ochotnika" lub odmawiamy(tu coś wymyśl). I robimy to co do góry. Po powrocie generał mówi że tego się spodziewał i nie daje nam kasy(już ją znaleźliśmy w pociągu) tylko same exp.

Ps. Jak rozpoznać że jest to sobowtór? Bardzo prosto; np. po odpadających lub dorysowanych wąsach czy po tym że ma przy sobie rozkazy że ma jechać jako sobowtór.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 04, 2009, 15:01:14 wysłana przez Icegolem »

Offline Tobik-N

• Użytkownik
    • Piwa: 2
      • Forum WD
    « Odpowiedź #28 dnia: Grudnia 04, 2009, 09:42:35 »
    Ja mam taki pomysł :

Dostajemy zadanie wybicia partyzantki  wiosce , np. bandyci to partyzantka . Podobna misja jak w native od rolnika z gospody. Idziemy do wiochy czaimy się a ty jest sobie budynek i stoją partyzanci . Trzeba ich powybijać.A jak się ich wybije , to tak jak było że wieśniaki przynoszą dary no to nasi żołnierze przynoszą to co znaleźli w chałupce którą bronili partyzanci , np. broń itp.

Offline Idilyon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Grudnia 05, 2009, 14:16:50 »
    A może coś takiego.

Dowództwo wezwało nas do siebie,w sprawie nowego zadania.

Dowództwo:Witajcie.Mamy dla Was nowe zadanie.Macie nakierować wsparcie lotnicze/ostrzał artyleryjski na wroga w pewnej potyczce na linii frontu.Musicie ukryć się gdzieś w pobliżu miejsca akcji i naprowadzać nasze samoloty/artylerię tak,aby trafiły w przeciwnika,a nie w naszych.Zrozumieliście rozkazy?To świetnie.

Do mojego pomysłu dochodzi jeszcze jeden,związany z tematem zadań bezpośrednio.Mianowicie jest to: subordynacja.Za każde odrzucenie zadania zleconego przez dowództwo z wezwaniem,traciłoby się punkt subordynacji.W razie,gdy punkty subordynacji dojdą do -3,zostajesz rozstrzelany za zdradę i przegrywasz :> Nie wiem czy to jest wykonywalne.

Tak więc w razie odrzucenia zadania tracisz punkt subordynacji.Jeśli je jednak przyjmiesz,kilku (powiedzmy maksymalnie 10) ludzi z twojego batalionu idzie z Tobą,w jakieś krzaki czy do ruin budynku,skąd obserwujecie sytuację i naprowadzacie radiowo samoloty/artylerię do akcji.Oczywiście,bitwa normalnie toczy się w tle i wróg może Ciebie zauważyć i będziecie musieli się bronić.Twoje wojska w "prawdziwej" bitwie nie walczą,walczą tam wojska innych dowódców.

Po akcji otrzymujesz kilka punktów renomy i doświadczenie.
    Nordowie rządzą.Kropka.