Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Ogólne sugestie i pomysły.  (Przeczytany 18936 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline arek818

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Ogólne sugestie i pomysły.
    « Odpowiedź #30 dnia: Grudnia 26, 2009, 18:27:01 »
    a co z moździerzami czy ogóle będą
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 26, 2009, 18:28:53 wysłana przez arek818 »
    I co ja mam tu napisać ? I tak mało kto to czyta więc zostawię trochę pustego miejsca.

Offline czołgistaPL

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #31 dnia: Grudnia 26, 2009, 19:20:05 »
    A ja się udziele w sprawie ckm. Można by zrobić tak że ma się karabin w ekwipunku czy coś i jak chce się go użyć to montuje się go np. w okopach i strzela się tak jak było na filmiku z CB , a gdy chce się go w innym miejscu odmontowuje się go i montuje gdzie indziej (jeśli to możliwe) :D
    Jeśli zaś chodzi o czołgi to można by rekrutować brygady pancerne w specjalnych miastach a czołgi coraz nowsze można kupić z upływem czasu ewentualnie w specjalnych warsztatach zmodernizować. Ale oczywiście to tylko tezy:P
    Nie ważne czy jeździsz maluchem czy najnowszym Ferrari. Kiedy krowa narobi Ci na dach, a koń na szybę nie będzie różnicy. Oba będą gówno warte :D:D

Offline Guts

• Użytkownik
    « Odpowiedź #32 dnia: Grudnia 26, 2009, 21:02:18 »
    A ja się udziele w sprawie ckm. Można by zrobić tak że ma się karabin w ekwipunku czy coś i jak chce się go użyć to montuje się go np. w okopach i strzela się tak jak było na filmiku z CB , a gdy chce się go w innym miejscu odmontowuje się go i montuje gdzie indziej (jeśli to możliwe) :D
    Całkiem fajny pomysł. Jest skrypt w "1866: Western Mod" że podczas strzelania z jednej z broni postać przyklękuje. Jakby się dało wprowadzić taki że podczas wyciągnięcia broni postać się kładzie i nie może ruszać tylko strzelać myślę że było by to całkiem fajne.
    Jeśli zaś chodzi o czołgi to można by rekrutować brygady pancerne w specjalnych miastach a czołgi coraz nowsze można kupić z upływem czasu ewentualnie w specjalnych warsztatach zmodernizować. Ale oczywiście to tylko tezy:P
    No nitro się nie zamontuje, ani większej lufy. Zamiast modernizować czołgi mogły być różne rodzaje. A Modernizacja jak dla mnie mogła by polegać na zmianie odcienia i możliwości dopisania "rudy 102" ;P

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    • Komisarz ds. Propagandy, Zbrojnego Ramienia Ludu
    « Odpowiedź #33 dnia: Grudnia 26, 2009, 21:27:59 »
    Taka zmiana ubarwienia byłaby niezła. Np. zamaskowanie terenowe, daje premie do walki w lasach, na polach.

Moje GG - 12485152 Jeśli znów mnie zbanują...

Offline czołgistaPL

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Grudnia 27, 2009, 17:17:34 »
    Mówiąc zmodernizować nie miałem na myśli nitro czy szyberdachu :D:D tylko że po wyjściu nowej wersji czołgu (w tamtych czasach naturalne było ciągłe ulepszanie sprzętu bojowego) zamiast kupować NOWY czołg, zmodernizować stary za mniejszą opłatą.
    (KOMPLETNY OFFTOP skąd można ściągnąć 1866 mod[przepraszam ale szukam i nie umiem znaleźć])
    I jeszcze sugestia odnośnie tych uciążliwych czołgów :D:D
    Można dodać możliwość werbowania sobie strzelców czołgowych(czy jak tam to się zwie) którzy by strzelali np. CKM z wieżyczki czołgu :P
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 27, 2009, 17:20:53 wysłana przez czołgistaPL »
    Nie ważne czy jeździsz maluchem czy najnowszym Ferrari. Kiedy krowa narobi Ci na dach, a koń na szybę nie będzie różnicy. Oba będą gówno warte :D:D

Offline arek818

• Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Grudnia 27, 2009, 21:06:32 »
    Z tym wybieraniem załogi to jest nawet dobry pomysł np. w mieście kupujemy czołg i idziemy do powiedzmy pośredniaka żeby szukać ludzi do czołgu gdy znajdziemy ludzi do swojego czołgu to z tam kilkunastu wybieramy 4 najlepszych oczywiście czym lepsi tym drożsi musimy mieć ładowniczego kierowce-mechanika radiotelegrafistę i strzelca

EDIT:
    Można by wprowadzić coś takiego
    1) gdy mamy niskie morale to podczas bitwy tam 3 czy 4 ludzi nas zdradza i dochodzi do wroga
    2) gdy wchodzimy do miasta i chodzimy po dziedzińcu to jakiś koleś zaczyna do nas walić z pistoletu/karabinu po prostu wynajęty zabójca  

Wszystko fajnie ale staraj się na przyszłość nie multipostować Mat Berserker

EDIT
    podczas bitwy fajnie by było puścić melodie NP.,,My pierwsza brygada",,Deszcze niespokojne",,przybyli ułani pod okienko",,Wojenko wojenko"ITP.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 07, 2010, 10:24:31 wysłana przez arek818 »
    I co ja mam tu napisać ? I tak mało kto to czyta więc zostawię trochę pustego miejsca.

Offline ziom12PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Stycznia 07, 2010, 14:29:56 »
    Ja wolałbym unikać zbytniego patriotyzmu - tyle ode mnie

A co do muzyki:
    -Achtung Panzer
    -Ruskie Chóry Armijne

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #37 dnia: Stycznia 07, 2010, 17:29:54 »
    Mam sugestię dotyczącą zajmowania osad przez rusków: Otóż po zdobyciu takiej niemieckiej wiochy zostałaby ona automatycznie złupiona i już na zawsze otrzymała by status "złupionej". Sowieci wymordowywali wszystkie kobiety i dzieci, a mężczyzn wzięli jako więźniów. Hitlerowcy po odbiciu terenu także nie mogli by jej odbudować wioski bo niby skąd wziąć w takiej trudnej sytuacji państwa osadników. Wymuszałoby to u Niemców konieczność obrony każdego kawałka ziemi.   
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Persiv

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #38 dnia: Stycznia 07, 2010, 18:40:05 »
    moim zdaniem trzeba zwiększyć celność broni
    w tych czasach bronie strzelały już prosto

Offline Icegolem

• Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Stycznia 07, 2010, 22:22:22 »
    Moim zdaniem muzyka jednocześnie dynamiczna i patriotyczna tz. Sabaton 40:1 itp.

Ps. choć to jedyna piosenka która łączy obie te rzeczy, a przynajmniej jedyna taka którą słyszałem.

Offline Belreen

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    « Odpowiedź #40 dnia: Stycznia 11, 2010, 15:18:03 »
    A sorry że się wtrącę. Chciałbym sie zapytać czy w tym modzie będą jakieś działa przeciwpancerne, artyleria itp. ?

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Stycznia 11, 2010, 15:40:00 »
    Moim zdaniem muzyka jednocześnie dynamiczna i patriotyczna tz. Sabaton 40:1 itp.

Ps. choć to jedyna piosenka która łączy obie te rzeczy, a przynajmniej jedyna taka którą słyszałem.

Jednak trzeba by spytać się zespołu Sabaton o zgodę umieszczenia jej piosenki w modzie ;)

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #42 dnia: Stycznia 11, 2010, 15:47:56 »
    Co do 40:1 w modzie CB chciałem dać możliwość wybrania jej jako podkładu muzycznego w bitwie o Wiznę. Niestety Sabaton nie odpisał na moją jakże pieczałowicie napisaną wiadomość wysłaną przez youtube. Co najdziwniejsze w sprawie trailerów zawsze odpowiadał wręcz od razu ale tym razem całkowicie mnie olali.

Offline Francysh

• Użytkownik
    • ARE YOU READY TO UNLEASH FURY?!
    « Odpowiedź #43 dnia: Stycznia 11, 2010, 15:51:38 »
    Jesteś tak wredny, że nawet Sabaton Cię nie znosi.

A taka inna propozycja, w razie ataku rosjan na stanowiska niemieckie,niemcy mogliby mieć możliwość okopania się. Jak wiadomo III Rzesza całkiem dobrze radziła sobie z obroną. Wiesz stanowiska z CKM, snajperzy, pola minowe, pancerfausty porozrzucane po planszy na zasadzie użycia i ucieczki.
    Na chwilę obecną umarłem! Wrócę... kiedyś ;]

Offline saboteur

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Stycznia 11, 2010, 17:57:57 »
    Mat ja zrobiłem coś takiego nie wiem czy się przyda ;d
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    sorka że bez tekstur, ale poprostu nie umiem robić, texturkę do ura zrobił mój brat.;p

poprawilem linki. Jak będę miał chwilkę czasu to odpowiem. MB
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 11, 2010, 18:33:49 wysłana przez Mat berserker »