Więc...
Zadania mogłyby się dzielić na 2 rodzaje:wezwanie od dowództwa i osobistą propozycję pomocy.
Osobista propozycja pomocy polegała by na tym,że idzie się do dowództwa lub jakiejś postaci niezależnej i pyta się czy nie mógłbyś w czymś pomóc.Ewentualnie możesz stracić za to trochę stosunków z daną osobą,gdyby ci się jednak nie udało,rzecz w tym,że byłyby to misje małej wagi i zagrożenia.
Wezwanie od dowództwa jest poważnym zadaniem,mającym wpływ na rozgrywkę.Nie wybierasz sobie,kiedy dostaniesz takie zadanie,a odrzucenie lub zawalenie go równa się z - i tu wchodzi mój drugi pomysł i nie wiem czy jest możliwy do wykonania - utratą punktu subordynacji.Zaczyna się grę z ilością 0 punktów subordynacji.Co trzy poprawnie wykonane zadania jednym ciągiem od dowództwa,dostajesz 1 punkt subordynacji.Jeśli masz -3 punkty subordynacji,zostajesz rozstrzelany za zdradę.
Do wezwań dowództwa mogą zaliczać się takie misje jak przykładowo:atak na transport,zapewnienie wsparcia lotniczego,bezpośrednie wsparcie w potyczce i nakierowanie artylerii/samolotów (o tym napisałem w zadaniach,przeczytajcie).
Mam nadzieję,że jest jakaś szansa na realizację.Pozdro :]