Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Ogólne sugestie i pomysły.  (Przeczytany 18889 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tobik-N

• Użytkownik
    • Piwa: 2
      • Forum WD
    Odp: Ogólne sugestie i pomysły.
    « Odpowiedź #15 dnia: Grudnia 04, 2009, 15:46:01 »
    Było by ciekawe jakby dać kawałek Anglii . I Francja zajęta przez Niemców  , i po jakimś czasie jest ogólny atak . Wraz z lordami wszyscy tak jak w SoD (ale wtedy to nie my byliśmy) zmieniają położenie z Anglii na Niemcy.Mogło by się to odbywać np . za pomocą jakiegoś portu (niby wiochy) albo lotniska (niby wiochy).

Offline Icegolem

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #16 dnia: Grudnia 04, 2009, 15:48:00 »
    To można zrobić jako szybkie bitwy ;)

Wiem o to chodzi! Można by zrobić serie najbardziej ekscytujących bitw 2 wś.

Edit:
    Było by ciekawe jakby dać kawałek Anglii . I Francja zajęta przez Niemców  , i po jakimś czasie jest ogólny atak . Wraz z lordami wszyscy tak jak w SoD (ale wtedy to nie my byliśmy) zmieniają położenie z Anglii na Niemcy.Mogło by się to odbywać np . za pomocą jakiegoś portu (niby wiochy) albo lotniska (niby wiochy).
    Tak mapa z Wrocławiem, czarna krecha i kawałek Anglii. xD
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 04, 2009, 15:49:32 wysłana przez Icegolem »

Offline Tobik-N

• Użytkownik
      • Forum WD
    « Odpowiedź #17 dnia: Grudnia 04, 2009, 16:30:36 »
    chodziło mi na północy kawałek (pół) Anglii a pod morzem Francja, a raczej Niemcy.

Offline Icegolem

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Grudnia 04, 2009, 16:51:24 »
    chodziło mi na północy kawałek (pół) Anglii a pod morzem Francja, a raczej Niemcy.

To niech najlepiej zrobią (po tym) drugiego moda na bazie tego z całą wojenną Europą i kawałkiem Azji.

A teraz na poważnie. Mam pewną propozycje gospodarczą (wszyscy mają militarne(itp.) a ja tu z gosp. wylatuje). To jest tak; moja babcia zawsze mówiła że "za Niemca była kula w łeb za zabicie świni"(w Poznaniu i okolicach co do Wrocławia to nie wiem). I w Niemieckich wioskach nie było by świń do kupienia.

Offline Idilyon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Grudnia 05, 2009, 14:37:52 »
    Więc...

Zadania mogłyby się dzielić na 2 rodzaje:wezwanie od dowództwa i osobistą propozycję pomocy.

Osobista propozycja pomocy polegała by na tym,że idzie się do dowództwa lub jakiejś postaci niezależnej i pyta się czy nie mógłbyś w czymś pomóc.Ewentualnie możesz stracić za to trochę stosunków z daną osobą,gdyby ci się jednak nie udało,rzecz w tym,że byłyby to misje małej wagi i zagrożenia.

Wezwanie od dowództwa jest poważnym zadaniem,mającym wpływ na rozgrywkę.Nie wybierasz sobie,kiedy dostaniesz takie zadanie,a odrzucenie lub zawalenie go równa się z - i tu wchodzi mój drugi pomysł i nie wiem czy jest możliwy do wykonania - utratą punktu subordynacji.Zaczyna się grę z ilością 0 punktów subordynacji.Co trzy poprawnie wykonane zadania jednym ciągiem od dowództwa,dostajesz 1 punkt subordynacji.Jeśli masz -3 punkty subordynacji,zostajesz rozstrzelany za zdradę.

Do wezwań dowództwa mogą zaliczać się takie misje jak przykładowo:atak na transport,zapewnienie wsparcia lotniczego,bezpośrednie wsparcie w potyczce i nakierowanie artylerii/samolotów (o tym napisałem w zadaniach,przeczytajcie).

Mam nadzieję,że jest jakaś szansa na realizację.Pozdro :]
    Nordowie rządzą.Kropka.

Offline RaYeR

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Grudnia 05, 2009, 16:09:10 »
    Idilyon takie rzeczy to tylko w erze ;).Twórcy moda zapewne mogliby to uczynić,lecz było to trudne.A i na przyszłość w tym poddziale jest temat "Pomysły na Questy" i według mnie tam powinieneś to napisać ;p.
    Dobrze, dobrze teraz coś ode mnie.Więźnia można byłoby zmienić na jakieś wilgotne zatęchłe piwnice(w piwnicy domu u mojego kumpla są napisy skazańców na ścianie zapewne tam ich rozstrzelano).
    "Nigdy nie kłóć się z idiotą, najpierw ściągnie cię do swojego poziomu,potem pokona doświadczeniem".

I am The Argent Dawn - Play Free Online Games
    [img]http://images.quiz.wegame.com/prod

Offline Ensis

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #21 dnia: Grudnia 06, 2009, 13:40:12 »
    Dajcie możliwość tworzenia własnych bitew.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #22 dnia: Grudnia 06, 2009, 14:28:23 »
    Więc...

Zadania mogłyby się dzielić na 2 rodzaje:wezwanie od dowództwa i osobistą propozycję pomocy.

Osobista propozycja pomocy polegała by na tym,że idzie się do dowództwa lub jakiejś postaci niezależnej i pyta się czy nie mógłbyś w czymś pomóc.Ewentualnie możesz stracić za to trochę stosunków z daną osobą,gdyby ci się jednak nie udało,rzecz w tym,że byłyby to misje małej wagi i zagrożenia.

Wezwanie od dowództwa jest poważnym zadaniem,mającym wpływ na rozgrywkę.Nie wybierasz sobie,kiedy dostaniesz takie zadanie,a odrzucenie lub zawalenie go równa się z - i tu wchodzi mój drugi pomysł i nie wiem czy jest możliwy do wykonania - utratą punktu subordynacji.Zaczyna się grę z ilością 0 punktów subordynacji.Co trzy poprawnie wykonane zadania jednym ciągiem od dowództwa,dostajesz 1 punkt subordynacji.Jeśli masz -3 punkty subordynacji,zostajesz rozstrzelany za zdradę.

Do wezwań dowództwa mogą zaliczać się takie misje jak przykładowo:atak na transport,zapewnienie wsparcia lotniczego,bezpośrednie wsparcie w potyczce i nakierowanie artylerii/samolotów (o tym napisałem w zadaniach,przeczytajcie).

Mam nadzieję,że jest jakaś szansa na realizację.Pozdro :]

Też nad czymś takim się zastanawiałem.
    Więźnia można byłoby zmienić na jakieś wilgotne zatęchłe piwnice(w piwnicy domu u mojego kumpla są napisy skazańców na ścianie zapewne tam ich rozstrzelano).
    Wręcz wszystkie sceny będą zmienione, dlatego więzienia naprawdopodobniej też.
    Dajcie możliwość tworzenia własnych bitew.

Będzie taka możliwość.

Offline czołgistaPL

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Grudnia 07, 2009, 16:58:41 »
    Tylko mnie za to nie zlinczujcie bo nowy jestem :D:D
    (nie wiem czy było by to możliwe) ale można by zrobić (CB) okręty, wystarczy model i posadzić go na wodzie :P
    POZDRO.ALL
    PS. Jakby co to już wykonałem ORP Błyskawica
    Nie ważne czy jeździsz maluchem czy najnowszym Ferrari. Kiedy krowa narobi Ci na dach, a koń na szybę nie będzie różnicy. Oba będą gówno warte :D:D

Offline arek818

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Grudnia 07, 2009, 23:38:28 »
    w grze jest dziwna rzecz kiedy uderzysz czymś w broń to tak jakby nic się nie stało więc przydał by sie skrypt że  broń ma życie
    I co ja mam tu napisać ? I tak mało kto to czyta więc zostawię trochę pustego miejsca.

Offline Tobik-N

• Użytkownik
      • Forum WD
    « Odpowiedź #25 dnia: Grudnia 08, 2009, 15:26:41 »
    Realistyczne by było gdyby broń od czasu do czasu (jak najrzadziej) gdy jest stara zacinała się .Wtedy gdy mielibyśmy super wyposażenie nie było by tak łatwo jak w Native-kupisz najlepsze rzeczy i wydajesz kasę tylko na żołnierzy -tylko było by tak że masz super-wyposażenie ale broń czasami musisz zmieniać na nową.

Offline Idilyon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Grudnia 12, 2009, 14:04:47 »
    Realistyczne by było gdyby broń od czasu do czasu (jak najrzadziej) gdy jest stara zacinała się .Wtedy gdy mielibyśmy super wyposażenie nie było by tak łatwo jak w Native-kupisz najlepsze rzeczy i wydajesz kasę tylko na żołnierzy -tylko było by tak że masz super-wyposażenie ale broń czasami musisz zmieniać na nową.

A mi się wydaje,że w wojsku nowoczesnym (mam na myśli cały XX i XXI wiek do teraz) nie kupuje się broni na własną rękę,tylko jest ona przydzielana od państwa,czyli nie tak jak w systemie feudalnym (Native Mount & Blade).Stąd wydaje mi się,że broń też powinna być przydzielana od jakichś punktów,które można na nią wymienić.
    Nordowie rządzą.Kropka.

Offline denatro

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Grudnia 25, 2009, 21:54:13 »
    Wprowadziłbym coś takiego jak przymierza, że możemy z innym krajem zawrzeć przymierze, oczywiście najpierw trzeba do tego przekonać naszego prezydenta, i razem z sprzymierzeńcami można zwołać kampanię wojenną. I tu rodzi się pomysł na rekrutowanie wojaka: w wsiach można rekrutować armię ludowa (ale tylko z naszego kraju i od sprzymierzeńców, a w miastach możemy zaciągać wojsko poborowe (w końcu nie było jeszcze zawodówki). Czyli w w wsiach robimy wojsko "kto chce ten idzie" (i mają już morale wyższe),a w miastach "idziesz i niemasz nic do gadania" (niższe morale), z tą także różnicą że ze wsi naszych i sprzymierzeńców a z miast tylko naszych.

Offline arek818

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Grudnia 26, 2009, 18:12:15 »
    do czołgów można zrobić że kupujesz działo a do działa amunicje przykłady amunicji
    przeciw pancerna nie robiła by dużych szkód w piechocie  ale silna przeciw czołgom
    odłamkowa przeciw piechocie
    dymne nie wiem poco ale takie były
    I co ja mam tu napisać ? I tak mało kto to czyta więc zostawię trochę pustego miejsca.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #29 dnia: Grudnia 26, 2009, 18:24:47 »
    Aha czyli do takiego panzer 1 wsadzisz osiemdziesiątkę ósemkę? Już widzę to działo parokrotnie dłuższe od czołgu.... To nie need for speed i czołgów tuningować nie będziemy. A co do amunicji będzie przeciwpancerna i odłamkowa. Dymnych nie dałoby się wyprodukować, jedynym wyjątkiem są granaty dymne i dymna amunicja do moździerzy.