Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Motoryzacja :)  (Przeczytany 3620 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pawello

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Life goes on, come of age...
    Motoryzacja :)
    « dnia: Listopada 21, 2009, 16:43:04 »
    Z racji tego, że ostatnio zrobiło się dosyć głośno o samochodach (patrz wątek "Felgi"), postanowiłem stworzyć osobny wątek przeznaczony do dyskusji na temat samochodów :).
    Jakie samochody lubicie, dlaczego? Jaką markę uważacie za najlepszą? Co w samochodach tej marki widzicie? Najładniejsze wg. was auto, itp. :)
    Zapraszam do dyskusji.
    "Ach, ach! Majorze, dzisiaj żyjem, jutro gnijem, tylko to nasze, co dziś zjemy i wypijem" A.Mickiewicz "Pan Tadeusz""Dopóki walczysz, jesteś zwyciezcą."

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    Odp: Motoryzacja :)
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 21, 2009, 16:54:21 »
    Cholernie podobają mi się Lincolny-fantastyczna maska i świetny kształt. Lubię też Forda Fiestę z tego powodu iż mam taką 12-letnią. Może bardziej lubiłbym ople albo skody, lecz po zdaniu prawka dostałem to trzydrzwiowe autko, a wiadomo jak jest z własnym samochodem-może pierdzieć, prychać i nie dać się prowadzić ale ważne że jeździ:)
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #2 dnia: Listopada 21, 2009, 22:22:05 »
    To i ja się włączę do dyskusji.

MUSTANG.
    Myślę że więcej nie trzeba... A jak jeszcze dodać że ok. 40-to letni to większość mnie zrozumie... Co z tego ze pali jak smok ale sama świadomość posiadania tego dzieła sztuki jest bezcenny... O takim mażę od dziecka.
    A tak na co dzień to pożyczam od ojca cienkusia prawie 15-to letniego... Wszyscy na uczelni rozpoznają mój wehikuł... Ale wjadę nim wszędzie. Po rzece też już jeździł:-)...
    « Ostatnia zmiana: Listopada 21, 2009, 22:32:53 wysłana przez sir Luca »
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Pawello

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Listopada 21, 2009, 22:25:38 »
    Hmm... mustangi bardzo ładne i dobre auta, uwielbiam muscle cary :)
    Osobiście marką produkującą najlepsze/najładniejsze samochody jest Citroen. Mimo upływu lat, zachował on tradycję, niezmienną ekstrawagancję i szyk. :) A przy okazji jest elegancki :).
    Z racji tego, że nie mam jeszcze prawka (jeszcze 2 długie lata :P), interesują mnie samochody w których cena nie gra roli :).
    Poza Citroenami podobają mi się również Aston Martiny, z takich samych powodów jak Citroen, tyle że mało w nich tradycji :P
    "Ach, ach! Majorze, dzisiaj żyjem, jutro gnijem, tylko to nasze, co dziś zjemy i wypijem" A.Mickiewicz "Pan Tadeusz""Dopóki walczysz, jesteś zwyciezcą."

Offline Vesamir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Listopada 22, 2009, 10:07:46 »
    Ja ostatnio w Łodzi widziałem Mustanga taki jak był w filmie 60 sekund. Przepiękne auto. Nie było kierowcy który by się nie obejrzał. Osobiście to podobają mi się bardzo VW szczególnie model Scorico oraz najnowszy Passat. Citroen ma samochody plastikowe. Dlaczego ? Mojego kumpla mamuśka pracuje w salonie i czasami dostaje "cytrynki" do jazdy. Wszystko jest w nich z plastiku. Masakra. Mi też się bardzo Astonki podobają. Tylko nie nadają się one na polski drogi. Zaraz by zawieszenie poszło :D. Ja osobiście planuję teraz zakup jakiegoś maluszka żeby móc po polu lub wiejskich drogach jeździć. Od tak dla przyjemności.
    Va'esse deireádh eap eigean...

Offline Pawello

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Listopada 22, 2009, 12:05:35 »
    No wiesz, jak dostaje najuboższą wersję to myślisz że skóra od razu będzie?

Offline Vesamir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Listopada 22, 2009, 15:16:40 »
    Często dostawała Xsare Picasso w bogatej wersji i było tak od groma różnych plastików. Niekoniecznie tyle co uboższych wersjach ale moim zdanie jednak za dużo. Zresztą każdemu może się podobać co innego prawda ? :)

Offline Pawello

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Listopada 22, 2009, 15:20:35 »
    Prawda, prawda, tyle że Xsara Picasso to model już lekko przestarzały, teraz Citroen (po związaniu się z niemieckimi koncernami), stawia duży nacisk na jakość i precyzję wykonania. W  przeszłości również nie było tak źle, ale tylko z autami z wyższej półki (Citroen C5, C8 itp.). Nie miały one może wycackanej krokodylej skóry, ale już w podstawowych wersjach mieli oni miękkie i miłe w dotyku materiały ;) (wiem bo mój tato miał C5 :p)

Offline Vesamir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Listopada 22, 2009, 15:23:21 »
    Możliwe, że teraz Citroen będzie wypuszczał naprawde ładne i wytrzymałe modele. Mam taką nadzieje bo może kiedyś się do tych samochodów przekonam. Jak na razie zostaje przy VW i ew. Audicach ;)

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #9 dnia: Listopada 22, 2009, 22:28:42 »
    A ja o Citroenie powiem tylko jedno. To "francuz"... A oni kompletnie nie umieją robić samochodów.
    Podkreślam, to jest tylko moje zdanie i każdy może się nie zgodzić...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Francysh

• Użytkownik
    • ARE YOU READY TO UNLEASH FURY?!
    « Odpowiedź #10 dnia: Listopada 22, 2009, 22:39:04 »
    Zgadzam się z Tobą całkowicie, przez wakacje pracowałem w warsztacie Peugota i powiem Ci, że tak spierdolić auto potrafią tylko i wyłącznie francuzi. Przyjeżdża takie autko na przegląd a wyjeżdża z zmienioną skrzynią biegów bo na obecnej nie da się jeździć ;/

ja osobiście nie czuję ducha czterech kółek i zakochany jestem w motoracha szczególnie wszystkich modelach Suzuki. Oni robią przepięknę maszynki ^^
    Na chwilę obecną umarłem! Wrócę... kiedyś ;]

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #11 dnia: Listopada 23, 2009, 07:53:04 »
    Ja natomiast się nie zgodzę :p Co do Peugeot'ów to się nie wypowiadam, ale Citroen'y są robione na bardzo "wysokim pułapie", a Renault to już robota światowej klasy. Co innego, że te drugie (pierwsze pewnie też) na większości poslkich dziurawych dróg po kilku latach eksploatacji mają "problemy", ale który samochód ich nie ma?

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #12 dnia: Listopada 23, 2009, 11:21:23 »
    To ja coś machne o swojej przygodzie z motoryzacją:

Wszystko zaczęło się od uzbierania pewnej kwoty pieniędzy z prac dorywczych (roznoszenie ulotek, korepetycje, pilnowanie imprez masowych)....kupiłem swój pierwszy samochód, a był to Fiat 125 p ....za 1,5 tyś... wyglądał jak Kazik z serialu 39 i pół jak by go jeszcze pomalować...mam sentyment do tego samochodu i bije się w pierś, że go nie zostawiłem, może bida nie była w dobrym stanie technicznym, ale była pierwsza, moja.... no i na mazury czy w góry można było pojechać, choć palił jak smok tego klimatu nie zapomne do końca życia...później autko sprzedałem bo musiałem mieć coś wygodniejszego...kupiłem Golfa...II...specjalnie pojechałem po niego do Niemiec i go ściągnąłem, miał iść na sprzedaż do kupca (miałem taką robotę) ale ja go jednak wziąłem... jeździlem nim około roku...części tanie, tam w sumie nie miało się co psuć...ale problem był z wydechem... 3 razy go wymieniałem podczas tego roku.... po golfie był opel....opel astra kombi, silnik w benzynie 1.4....super wóz, mało palił, z 6 litrów i można było w nim przeprowadzki robić, a że akurat miałem małe remonty to bardzo mi sie przydał... był z 1992 rocznika, więc staruszek, ale kase wolałem inwestowac w co innego niż samochody.... no i oplem jeździlem aż do roku 2007, gdzie później go sprzedałem i w końcu kupiłem sobie nowiutkiego z salonu VW passata kombi w dieslu z dwiema turbinami... i narazie nie będę chciał się go pozbyć....acha i jeszcze niedawno kupiłem seicento, chce go tuningować, tzn nie ja a firma....tylko w środku..silnik, żadnych pierdół wiejskich z zewnątrz

Co do samochodów to francuskie jakoś nigdy mi nie podchodziły...a Mustang....to tylko Shelby:)

Offline Pawello

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Listopada 23, 2009, 11:26:58 »
    Ta piosenka opowiada dokładnie o twoim samochodziku .. :P
    http://www.youtube.com/watch?v=JzPOt6m95k0

Ja VW nie lubię, tak samo Oplów. Jedyne niemieckie marki, które toleruję to Audi i BMW (nie, nie jestem dresem xD. Po prostu fajnie wyglądają [nowe wersje])

Ps: znów... ci... się.... kropka.... zacięła.... :P
    « Ostatnia zmiana: Listopada 23, 2009, 11:36:45 wysłana przez Pawello »

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #14 dnia: Listopada 23, 2009, 11:31:51 »
    Ta piosenka opowiada dokładnie o twoim maluszku :P
    http://www.youtube.com/watch?v=JzPOt6m95k0

Ja VW nie lubię, tak samo Oplów. Jedyne niemieckie marki, które toleruję to Audi i BMW (nie, nie jestem dresem xD. Po prostu fajnie wyglądają [nowe wersje])

Ps: znów... ci... się.... kropka.... zacięła.... :P

Ale ja nie miałem nigdy fiata 126 p... :)