Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: "Nightfall of Middle-Earth" Mod  (Przeczytany 67500 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Vesamir

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: "Nightfall of Middle-Earth" Mod
    « Odpowiedź #120 dnia: Lutego 22, 2010, 21:51:14 »
    Po pierwsze. Widzieliście te hełmy ? One pochodzą z gry Władca Pierścieni : Bitwa o Śródziemie Król Nazgul. Więc jak dla mnie to zwykła kradzież. Autorem gry jest EA i mam 99.5% pewności, że nie udzieliła ona zgody na używanie tych przedmiotów.

łoo tak już , ktoś zrobił bardzo ładne modele hełmów to już kradzione ....
    Jak masz 99,5% pewności to udowodnij to ,a nie rzucasz bezpodstawne zarzuty niczym nie poparte za takie coś mogą cię do sądu podać :)

Jestem na 100 % pewny, że to są modele z RotWK. Wystarczy spojrzeć na kilka screenów z gry przy Custom Hero. Są tam identyczne hełmy jak w tym spoilerku wyżej. :)
    Va'esse deireádh eap eigean...

Offline Nemedis

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #121 dnia: Lutego 23, 2010, 18:30:13 »
    Matko ludzie... Co Wy macie z tymi prawami autorskimi? Spokooojnie... To tylko mod... Nikt nikogo nie pozywa... (I nie odpowiedziałeś chyba na pytanie co do sygnaturki, bo wychodzi na to, że tez łamiesz czyjes prawa autorskie : >. Niech Cie pozwą do sądu lepiej. I za ten avatarek też. I za to, że używasz zdań, które ktoś juz kiedys użył!

Ah, moje misie...

Co do modu, wygląda nieźle, ale to nic nie zmienia. Będe się cieszył jak będzie i go spolszczą. : >

Adieu.

Ps.: usunąłem cytaty, bo się rąbneło

Ps1.: usuńcie tamten post bo się rąbneło

Ps2: zdublowało się samo o_O

Offline Husarian

• Użytkownik
    « Odpowiedź #122 dnia: Lutego 27, 2010, 16:58:12 »
    Wiadomo coś na temat tego modu??

Offline Aroxan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #123 dnia: Lutego 27, 2010, 18:21:08 »
    Jestem bardzo ciekaw kiedy wyjdzie ten mod

Offline Kuba1993

• Użytkownik
    « Odpowiedź #124 dnia: Lutego 27, 2010, 19:47:37 »
    Wszyscy jesteśmy ciekawi kiedy wyjdzie ten mod

Offline Vesamir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #125 dnia: Lutego 27, 2010, 21:08:51 »
    Ja wiem kiedy wyjdzie ! Kiedy będzie zrobiony. Ludzie ogarnijcie się. 2 takie same posty -.- sprawdzajcie regularnie ich forum, a nie zaśmiecacie tylko wątek.
    Va'esse deireádh eap eigean...

Offline Balian

• Użytkownik
    • Nigdy nie za wiele Rock and Rolla ;)
    « Odpowiedź #126 dnia: Kwietnia 03, 2010, 15:13:56 »
    Ups, zapomniałem o modzie :(

Zapodam kilka nowych screenów (chyba ich nie pokazywałem jeszcze):

(click to show/hide)
    (click to show/hide)
    - cholernie duży ten warg :D
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

A także zmodyfikowany opis moda i postęp prac nad modem, sorka jeśli coś jest nie jasne, ale boli mnie głowa i ciężko mi z ruskiego tłumaczyć:

Nightfall of Middle-Earth

Mod ten został opracowany na podstawie trylogii JRR Tolkiena "Władca Pierścieni". Jego celem jest - jak najbliżej oddać atmosferę świata opisanego w tych książkach i pozwolić graczowi na przeniknięcie do niego.

Czas akcji: koniec Trzeciej Ery. Sauron pragnie znaleźć Jedyny Pierścień na wszelkie możliwe sposoby. Tylko potężne państwa ludzi i ich sojuszników stoją na przeszkodzie ciemności ze wschodu, gotowi są do oddania ostatniego tchu za wolność Śródziemia. To czas ostatniej wojny decydującej o losach Śródziemia.

Status: w trakcie budowy.

Główne frakcje:
    Gondor
    Rohan
    Mordor
    Harad
    Easterling
    Isengard
    Lorien
    Rivendell
    Chernolese (tak zrozumiałem :))
    Kotlina? (nie wiem ocb)
    Królestwo Daina

co nowego:
    1) Mapa Śródziemia,
    2) nowe nowości :D
    3) Nowa linia jednostek,
    4) Ekscytujące nowe questy,
    5) Zmodyfikowany interfejs, tekstury, mapy pól bitew,
    6) Nowa architektura miast
    7) Nowa muzyka,
    8) Nowe stworzenia: Vargi i Mumakile (Oliphant),
    9) Nowi NPC,
    10) Nowe szybkie bitwy (oblężenia Helmowego Jaru, Minas Tirith i inne.)
    11) 2 tryby gry: działki i normalne. (tak zrozumiałem)
    12) 5 dostępnych ras podczas tworzenia postaci: Ludzie, Orki, Elfy, Krasnoludy i Uruk-Hai.

FAQ (odpowiedzi na najczęstsze zadawane pytania):

P: Widziałem w pierwszych screenach dziwnych Uruk-Hai. Zostanie on zmieniony czy będą różne typy Uruków?
    : Uruk-hai został całkowicie przeprojektowany. Pierwsze screeny były badawcze.

P: Czy będą kusze ? W filmie Uruk-Hai używali kusz...
    A: Zdecydowaliśmy, że w modzie kusz nie będzie. Główne źródło moda - książki Tolkiena, a nie film, w książkach kusz nie było.

P: Chcę by Isengard miał sojusz z Gondorem, sojusznicy przeciw Mordorowi!!!
    : Koleś! Spłoń! Nigdy do tego nie dojdzie, dobro ze złem w walce ze złem? To sprzeczne z książkami.

P: Czy zostanie zmieniony wzrost krasnoludów i trolli itp?
    A: Tak, krasnoludy i trolle będą posiadać odpowiedni wzrost.

Pytanie: Czy znajdziemy magię w modzie?
    A: Tak, przewidujemy różne typy zaklęć, magii:
    1) 1) czarodziej Gandalf. Tarcza (nietykalność na krótki czas), promień światła(niszczenie Nazgula lub wyrządzenie mu znacznej szkody), a nawet usunięcia pobliskich wrogów, zwiększenie szkód Glamdringa przez jakiś czas. (Kto to jest Glamdring to nie pamiętam)
    2) Nazgul - strach. Wszyscy wrogowie w promieniu Nazgula, zaczynają biegać losowo na mapie, zatrzymają się w miejscu i nic nie będą robić, łatwy to będzie cel do zabicia :D
    3) Saruman - "głos Sarumana". Wrogowie przejdą na jego stronę do końca bitwy (w promieniu od czarodzieja).
    4) Najpotężniejsi wojownicyi Elfów - Deszcz strzał na wrogów.
    5) Elfy i żołnierze Dol Amroth - zwiększenie morale przyjaznych wojsk w bitwie.

W modzie pojawią też się losowo znajdowane pierścienie pojawiające się po wykonywaniu trudnych zadań. Pierścienie będą zapewniały różne bonusy.

Q: Kiedy mod? Ile % do tej pory wykonano?
    : Tego nawet my sami nie wiemy. Zakres prac jest wielki. Nie chcemy wydać niedokończonego moda, a potem wydawać patche - to w najlepszym interesie. Więc prosimy czekać. Moda wydamy tak szybko - jak to możliwe.

Tu macie oryginał: http://rusmnb.ru/forum/index.php?topic=3994.0

Mam nadzieję, ze co nieco się wyjaśniło :D

Pozdrawiam.

Edit: A tak poza tym... te czary to raczej hardcoerowa robota :) Mam nadzieję, że mi się uda, zdolności Ruskich są dość spore.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 03, 2010, 15:18:52 wysłana przez Balian »

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #127 dnia: Kwietnia 03, 2010, 16:13:10 »
    Nieźle , nieźle  ładne te screeny :)  Ruscy są ambitni i dobrze , że się trzymają bardziej książki .
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #128 dnia: Kwietnia 03, 2010, 16:22:01 »
    Warg jest naprawdę duży... oby nie był zbytnio przepakowany - mam nadzieję iż wielkość nie będzie szła w parze z atrybutami...
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Ktosiak

• Użytkownik
    • Lipa...
    « Odpowiedź #129 dnia: Kwietnia 03, 2010, 18:48:29 »
    Mod zapowiada się dobrze . Miejmy nadzieje , że wyjdzie niedługo :d

Offline Hasarel

• Użytkownik
    • "Jestem tym, kim być muszę."
    « Odpowiedź #130 dnia: Kwietnia 03, 2010, 19:28:08 »
    Przeczytałem post kolegi Baliana i wydaje mi się że jest kilka błędów co do frakcji a więc:

o ile dobrze pamiętam nie było takiego państwa jak Easterling owszem są Easterlingowie ale zdawało mi się że pochodzą oni z pustyni Rhun

Kotlina już tłumaczę przynajmniej tak mi się wydaje że chodzi o leże Sheloby oraz wieże orków Kirith Ungol

I co do rozmowy

KUSZE: oni nie czytali trylogii czy co do cholery przecież właśnie Urukowie mieli jako jedyni kusze

Na koniec kilka osobistych pytań:

Czy będą takie machiny oblężnicze jak Isengardzkie miny użyte w filmie np. podczas ataku na Helmowy Jar

Czy będą grondy(olbrzymie mordorskie tarany którymi uderzały trolle)

Czy będzie tak samo jak w WP:Bitwa o Śródziemie(kampania dobra i zła)

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #131 dnia: Kwietnia 03, 2010, 19:37:19 »
    Sprawa pierwsza... Znaki interpunkcyjne zwłaszcza te na końcu zdań nie są wymyślone tak dla ozdoby, ponieważ czytając to co napisałeś nie wiem gdzie się kończą zdania, a gdzie zaczynają kolejne. Po drugie... Co zdanie musisz robić przerwę? Przecież to wygląda tragicznie... Tak więc teraz jeszcze obejdzie się bez ostrzeżenia, ale na przyszłość pamiętaj.

I co do rozmowy

KUSZE: oni nie czytali trylogii czy co do cholery przecież właśnie Urukowie mieli jako jedyni kusze
    Właśnie z tego co sam kojarzę, też nie przypominam sobie żeby w tekście były wzmianki o kuszach, ale dość dawno już czytałem i może moja pamięć szwankuje. :p

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #132 dnia: Kwietnia 03, 2010, 22:12:06 »
    Przeczytałem post kolegi Baliana i wydaje mi się że jest kilka błędów co do frakcji a więc:

o ile dobrze pamiętam nie było takiego państwa jak Easterling owszem są Easterlingowie ale zdawało mi się że pochodzą oni z pustyni Rhun

Kotlina już tłumaczę przynajmniej tak mi się wydaje że chodzi o leże Sheloby oraz wieże orków Kirith Ungol

I co do rozmowy

Na koniec kilka osobistych pytań:

Czy będą takie machiny oblężnicze jak Isengardzkie miny użyte w filmie np. podczas ataku na Helmowy Jar

Czy będą grondy(olbrzymie mordorskie tarany którymi uderzały trolle)

Czy będzie tak samo jak w WP:Bitwa o Śródziemie(kampania dobra i zła)

Z tego co widzę ty też trylogii nie czytałeś. Urukowie nie mieli kusz. Nie będzie chyba machin z filmu bo są hmmm...z filmu? O co ci chodzi z tymi grondami? Którymi uderzały trolle? Grond to był jeden taran stworzony specjalnie do zniszczenia ogromnych wrót Minas Tirith. Nazwa pochodziła od buławy Melkora która wgniotła w ziemię Fingolfina najwyższego króla Noldorów. To chyba oczywiste że będziesz grał taką frakcją jaką sobie wybierzesz.

Glamdring był mieczem Turgona z Gondolinu, znalezionym potem przez Gandalfa Szarego w jaskini trolli.

Cóż, sam mod zapowiada się ciekawie. I ostateczne pytanie. Czy przebije TLD?

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Crusader11

• Użytkownik
    « Odpowiedź #133 dnia: Kwietnia 10, 2010, 21:51:30 »
    Hmm... watek zamarł? Prosimy o kantynuowanie tematu :) Mod zapowiada się nadzwyczajnie dobrze, a screeny są piękne ;) Chętnie sobie pogram. I żeby się nie kłócić kolega wyżej miał kompletną racje :)

My fury is my sword, my glory is my shield!

Offline Hasarel

• Użytkownik
    • "Jestem tym, kim być muszę."
    « Odpowiedź #134 dnia: Kwietnia 12, 2010, 16:25:23 »
    Wracając do pytania o kusze,to w taki razie z czego strzelali może palcami?