Ups, zapomniałem o modzie :(
Zapodam kilka nowych screenów (chyba ich nie pokazywałem jeszcze):
- cholernie duży ten warg :D
A także zmodyfikowany opis moda i postęp prac nad modem, sorka jeśli coś jest nie jasne, ale boli mnie głowa i ciężko mi z ruskiego tłumaczyć:
Nightfall of Middle-Earth
Mod ten został opracowany na podstawie trylogii JRR Tolkiena "Władca Pierścieni". Jego celem jest - jak najbliżej oddać atmosferę świata opisanego w tych książkach i pozwolić graczowi na przeniknięcie do niego.
Czas akcji: koniec Trzeciej Ery. Sauron pragnie znaleźć Jedyny Pierścień na wszelkie możliwe sposoby. Tylko potężne państwa ludzi i ich sojuszników stoją na przeszkodzie ciemności ze wschodu, gotowi są do oddania ostatniego tchu za wolność Śródziemia. To czas ostatniej wojny decydującej o losach Śródziemia.
Status: w trakcie budowy.
Główne frakcje:
Gondor
Rohan
Mordor
Harad
Easterling
Isengard
Lorien
Rivendell
Chernolese (tak zrozumiałem :))
Kotlina? (nie wiem ocb)
Królestwo Daina
co nowego:
1) Mapa Śródziemia,
2) nowe nowości :D
3) Nowa linia jednostek,
4) Ekscytujące nowe questy,
5) Zmodyfikowany interfejs, tekstury, mapy pól bitew,
6) Nowa architektura miast
7) Nowa muzyka,
8) Nowe stworzenia: Vargi i Mumakile (Oliphant),
9) Nowi NPC,
10) Nowe szybkie bitwy (oblężenia Helmowego Jaru, Minas Tirith i inne.)
11) 2 tryby gry: działki i normalne. (tak zrozumiałem)
12) 5 dostępnych ras podczas tworzenia postaci: Ludzie, Orki, Elfy, Krasnoludy i Uruk-Hai.
FAQ (odpowiedzi na najczęstsze zadawane pytania):
P: Widziałem w pierwszych screenach dziwnych Uruk-Hai. Zostanie on zmieniony czy będą różne typy Uruków?
: Uruk-hai został całkowicie przeprojektowany. Pierwsze screeny były badawcze.
P: Czy będą kusze ? W filmie Uruk-Hai używali kusz...
A: Zdecydowaliśmy, że w modzie kusz nie będzie. Główne źródło moda - książki Tolkiena, a nie film, w książkach kusz nie było.
P: Chcę by Isengard miał sojusz z Gondorem, sojusznicy przeciw Mordorowi!!!
: Koleś! Spłoń! Nigdy do tego nie dojdzie, dobro ze złem w walce ze złem? To sprzeczne z książkami.
P: Czy zostanie zmieniony wzrost krasnoludów i trolli itp?
A: Tak, krasnoludy i trolle będą posiadać odpowiedni wzrost.
Pytanie: Czy znajdziemy magię w modzie?
A: Tak, przewidujemy różne typy zaklęć, magii:
1) 1) czarodziej Gandalf. Tarcza (nietykalność na krótki czas), promień światła(niszczenie Nazgula lub wyrządzenie mu znacznej szkody), a nawet usunięcia pobliskich wrogów, zwiększenie szkód Glamdringa przez jakiś czas. (Kto to jest Glamdring to nie pamiętam)
2) Nazgul - strach. Wszyscy wrogowie w promieniu Nazgula, zaczynają biegać losowo na mapie, zatrzymają się w miejscu i nic nie będą robić, łatwy to będzie cel do zabicia :D
3) Saruman - "głos Sarumana". Wrogowie przejdą na jego stronę do końca bitwy (w promieniu od czarodzieja).
4) Najpotężniejsi wojownicyi Elfów - Deszcz strzał na wrogów.
5) Elfy i żołnierze Dol Amroth - zwiększenie morale przyjaznych wojsk w bitwie.
W modzie pojawią też się losowo znajdowane pierścienie pojawiające się po wykonywaniu trudnych zadań. Pierścienie będą zapewniały różne bonusy.
Q: Kiedy mod? Ile % do tej pory wykonano?
: Tego nawet my sami nie wiemy. Zakres prac jest wielki. Nie chcemy wydać niedokończonego moda, a potem wydawać patche - to w najlepszym interesie. Więc prosimy czekać. Moda wydamy tak szybko - jak to możliwe.
Tu macie oryginał:
http://rusmnb.ru/forum/index.php?topic=3994.0Mam nadzieję, ze co nieco się wyjaśniło :D
Pozdrawiam.
Edit: A tak poza tym... te czary to raczej hardcoerowa robota :) Mam nadzieję, że mi się uda, zdolności Ruskich są dość spore.