Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband-dyskusja o singleplayer.  (Przeczytany 42736 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ligav22

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Warband-dyskusja o singleplayer.
    « Odpowiedź #60 dnia: Kwietnia 02, 2010, 20:45:46 »
    Wie ktoś może ile trzeba mieć renomy(reputacji) by mieć swój własny sztandar? W podstawce wystarczyło 150, a tu mam już 300 i nic ;/
    Orientuje się ktoś?

Offline Jurij

• Użytkownik
    « Odpowiedź #61 dnia: Kwietnia 04, 2010, 12:28:50 »
    no z tymi strzałami to faktycznie cuda się dzieją. z tego co zauważyłem jest trochę inna trajektoria lotu w zależności jak celujemy. do góry lecą po linii prostej (!) natomiast w poziomie lekko opadają. no i "pod górkę" mają mniejszego kopa. aha i chyba dodali efekty wiatru bo zauważyłem, że strzała lata trochę na boki.

Offline Hal0o

• Użytkownik
    « Odpowiedź #62 dnia: Kwietnia 04, 2010, 17:28:47 »
    Wie ktoś może ile trzeba mieć renomy(reputacji) by mieć swój własny sztandar? W podstawce wystarczyło 150, a tu mam już 300 i nic ;/
    Orientuje się ktoś?

A nie wybierało się zaraz po stworzeniu postaci? (albo to było tylko dla tych, którzy dziećmi szlachcica...?)
    Dołączyłeś do jakiegoś królestwa, czy jesteś rozbójnikiem?

Offline juraszka93

• Użytkownik
    « Odpowiedź #63 dnia: Kwietnia 05, 2010, 08:55:27 »
    Witam, w M&B gram od dobrych 8 miesięcy, a od wczoraj w Warbanda (1.103) więc już co nieco wiem o tych grach.

Orientuje się ktoś?

Sztandar czyli flagę? jest kilka sposobów:

1. Tworzysz syna/córę zubożałego szlachcica (wybierasz automatycznie na początku)

2. Jeżeli nie masz, to wysyłasz któregoś kompana by rozpowiadał o tobie poza krainą C, po 14-18 dniach wraca a ty masz prawo rządzenia i... podbijasz jakiś zamek (ew.Miasto, ale patrz koniec posta), po zdobyciu jako nowy, niezależny władca wybierasz sztandar oraz nazwę państwa/królestwa.

3. Zostać czyimś wasalem, i po odpowiedniej ilości renomy otrzymujesz prawo do sztandaru (nie wiem ile, bo sprawdzałem system własnego królestwa a kiedy w Warbandzie dodali możliwość posiadania swoich wasali (niby takie oczywiste, a w podstawce nie można było mieć), to siedzę tylko na swoim.

no z tymi strzałami to faktycznie cuda się dzieją.
    Znikanie strzał to niestety bug...

aha i chyba dodali efekty wiatru bo zauważyłem, że strzała lata trochę na boki.
    A zobacz sobie co dzieje się z ciałami ludzi zabitych na stromej górce xD piękny widok, tak Warband ma efekt wiatru ale zjechali sprawę, bo roślinność (ni drzewa ni trawa) wgl nie porusza się, brak jakichkolwiek wskaźników powoduje że gracz jako postać bez aimbota w głowie ma trudności z trafieniem, natomiast dobrze wyszkolony towarzysz z łukiem (jak zmusimy go do strzelania) czyni cuda
    Podsumowując, w Warbandzie do wydania patcha 1.103<x gracz nie może być elitarnym strzelcem, natomiast skuteczność łuczników i kuszników znaczenie wzrosła w stosunku do podstawki

Zdobywanie miast jest o wiele trudniejsze, może właśnie przez strzelców którzy dziesiątkują naszą ramię zanim wieża dojedzie do bramy, a potem jeszcze dostajemy baty, z powodu źle zbalansowanego systemu posiłków.
    gdy z naszych zostanie jeden (+my) otrzymujemy posiłki ok 10-15, a wroga gdy jest ich jeszcze mrowie, to dochodzą kolejni 15-20 (często strzelcy, a jak się uzbierają w licznie 30 w jednym miejscu to podejście jest niemożliwe (na jedno OGNIA, niszczą pawęże)

Może ktoś wie jak zmienić sztandar w czasie gry? tego nie wiem, a obecny nie pasuje do nazwy "Królestwo Polskie" xD
    (niekoniecznie w sposób prawy)
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 05, 2010, 09:00:43 wysłana przez juraszka93 »

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #64 dnia: Kwietnia 05, 2010, 09:01:01 »
    Wiesz co do tych posiłków  w singlu 1.011 zawsze miał wpływ skil taktyka w wb jak jest  jeszcze nie wiem ale  powinno być podobnie.

Offline juraszka93

• Użytkownik
    « Odpowiedź #65 dnia: Kwietnia 05, 2010, 10:04:57 »
    na potrzeby domowych testów stworzyłem drugą postać o max atrib (40) i skills (10)... posiłki działają tak samo jak w przypadku postaci którą gram uczciwie.

Wie może ktoś jak zmienić stolicę? (zamek lub miasto które jest w moim posiadaniu i jest tam minister czy. jak przenieść ministra)
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 05, 2010, 11:11:07 wysłana przez juraszka93 »

Offline Eddy

• Użytkownik
      • EddyGallery
    « Odpowiedź #66 dnia: Kwietnia 05, 2010, 12:38:26 »
    wg. mnie warband powinien być co najwyżej dodatkiem do M&B. Oprócz multi nie wprowadza praktycznie niczego ciekawego czego by już w modach nie było :)
    No, ale cóż... grę odsprzedałem już kumplowi :P

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #67 dnia: Kwietnia 05, 2010, 13:41:58 »
    wg. mnie warband powinien być co najwyżej dodatkiem do M&B. Oprócz multi nie wprowadza praktycznie niczego ciekawego czego by już w modach nie było :)
    No, ale cóż... grę odsprzedałem już kumplowi :P

A nie jest dodatkiem? A co do strzał to ja póki co problemów nie miałem. Łuk wojenny póki co spisuje się doskonale, chociaż widać że pod górkę strzały z większej odległości jakoś dziwnie spadają.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Steeler

• Użytkownik
    « Odpowiedź #68 dnia: Kwietnia 09, 2010, 21:17:35 »
    na potrzeby domowych testów stworzyłem drugą postać o max atrib (40) i skills (10)... posiłki działają tak samo jak w przypadku postaci którą gram uczciwie.

Wie może ktoś jak zmienić stolicę? (zamek lub miasto które jest w moim posiadaniu i jest tam minister czy. jak przenieść ministra)

Ja ponawiam pytanie kolegi.
    Mam stolicę na samym skraju królestwa i po prostu jechanie do niej zajmuje dzień czasu. To dość sporo. Lepiej jakby była w środku, badź minister gdzieś indziej.
    czy ktoś wie jak zmienić stolicę/przenieść ministra?

Offline Wambo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #69 dnia: Kwietnia 09, 2010, 21:36:05 »

Ja ponawiam pytanie kolegi.
    Mam stolicę na samym skraju królestwa i po prostu jechanie do niej zajmuje dzień czasu. To dość sporo. Lepiej jakby była w środku, badź minister gdzieś indziej.
    czy ktoś wie jak zmienić stolicę/przenieść ministra?

A próbowałeś zmienić ministra? Sam osobiście nie próbowałem ale warto spróbować.

Offline Steeler

• Użytkownik
    « Odpowiedź #70 dnia: Kwietnia 10, 2010, 07:57:35 »
    Próbowałem. Nowy minister pojawia się w tym samym zamku co stary.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #71 dnia: Kwietnia 10, 2010, 10:46:27 »
    Nadać lenno z ministrem komuś innemu, to wtedy minister przejdzie do innego zamku

Offline Steeler

• Użytkownik
    « Odpowiedź #72 dnia: Kwietnia 10, 2010, 13:52:31 »
    Również próbowałem. Lenna, w którym jest minister nie da się przekazać.

Offline Deat(c)hClaw

• Użytkownik
    « Odpowiedź #73 dnia: Kwietnia 10, 2010, 13:54:39 »
    Nie wiem, czy tylko ja tak mam, ale wydaje mi sie, ze po zainstalowaniu najnowszego patcha (1.105) nie dostaje pieniedzy z wiosek i miast. Dostaje cotygodniowy raport finansowy, ale za kazdym razem zabiera mi z konta rowno 4498 denarow, mimo ze powinienem byc nawet na plusie. Dodatkowo z samego miasta wyswietla mi marne dochody, na poziomie tych z wioski.

Offline Shakyor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #74 dnia: Maja 01, 2010, 14:24:50 »
    Tak zrobili.... Nic na to nie poradzisz każdy tak ma. U mnie strata z nieskutecznych podatków wynosi 3500  denarów...