Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband-dyskusja o singleplayer.  (Przeczytany 42758 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    Odp: Warband-dyskusja o singleplayer.
    « Odpowiedź #30 dnia: Lutego 25, 2010, 18:03:55 »
    Single w wersji 0.720 nie wiem jak Wam ale mi się spodobał. Jak na dodatek to multi + zmiany w single wystarczą. Z tego co pamiętam to Warband miał być samym multi, nie miał na początku zmieniać nic w singlu. Zmieniło się dużo i to na lepsze. Grafika ładniejsza, mapa ładniejsza, więcej opcji i ładniejsze animacje. Czego chcieć więcej? W porównaniu do innych produkcji to jest to niskobudżetowa produkcja przy, której nie pracują dziesiątki programistów i grafików. Mi to stanowczo wystarcza. Do premiery poprawią jeszcze najpewniej największe bugi i dodadzą kilka map do multi. już nie mówię o tej dodatkowej frakcji.

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • "There's daggers in men's smiles"
    « Odpowiedź #31 dnia: Lutego 26, 2010, 18:41:40 »
    Single ma wszystko co potrzeba do super gry, jeśli dorwią się do niego moderzy. Opcji oddziału i zarządzania państwem nie jest wiele, ale zaraz po premierze ktoś wyciśnie z niego co się da. Jest świetny system walki, fajna mapa, niezłe frakcje, reszta się pokaże później.

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #32 dnia: Lutego 26, 2010, 21:34:04 »
    Single ma wszystko co potrzeba do super gry, jeśli dorwią się do niego moderzy.

Dla mnie i tak będzie super i na pewno długoooo nie zainstaluje żadnego moda. A co do single to są jakieś nowości oprócz małżeństwa bo po długiej przerwie informacji nic nie wiem na temat Warbanda. PS: Wiecie ile będzie kosztować Warband. Bo mi się wydaje że z około 70-80 złotych polskich :>

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #33 dnia: Lutego 27, 2010, 16:57:10 »
    Atakowaliście już caravany ? W Warbandzie posiadają więcej dóbr do zdobycia niż w M&B. Teraz będzie to opłacalne.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #34 dnia: Lutego 27, 2010, 18:22:22 »
    Atakowaliście już caravany ? W Warbandzie posiadają więcej dóbr do zdobycia niż w M&B. Teraz będzie to opłacalne.
    To fajnie... Ja tam inwestowałem w skill "Looting" więc zawsze miałem spory drop, niekoniecznie z karawan.

Jestem ciekaw, jak będą wyglądać bójki na pięści w tawernach -- nie chodzi mi o atak pijaka -- czasami można spotkać NPC-a o nazwie "Rough-looking-character", czy coś w tym stylu, u którego jeszcze niezaimplementowana owa opcja jest.

Pozdrawiam!

Offline Xasan

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #35 dnia: Lutego 28, 2010, 13:14:19 »
    No, też jestem ciekawy jak to będzie wyglądać :).

Podobają mi się obozy Sea Riderów, leśnych banitów i pewnie innych neutralnych jednostek. Lordowie i inni bardzo dużo płacą za wykonane questy, np. po 2k lub więcej.w końcu boty współpracują, potrafią zrobić niezły spam zdarza im się nieźle blokować :P. Wy też dostajecie po 15k z wioski? Bo ja już nie mam co robić z kasą :P. Ogólnie konnica jest za dobra, wystarczy z 20 konnych i moja nordycka armia dostaje po dupie.

Offline NIFN

• Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Lutego 28, 2010, 14:45:45 »
    Jedyna rzecz, jaka mnie w chwili obecnej w Warbandzie delikatnie mówiąc wkur**a (longax to przy tym pikuś), to magiczny sposób blokowania, polegający na zamachnięciu w symetryczną stronę co przeciwnik. Dam przykład -- atakują przeciwnika z naszej lewej, gdy ten próbuje atakować nas z prawej (naszej lewej) powoduje zablokowanie ataku...
    Nie wiem, kto to wymyślił, ale dzięki temu można bezmyślnie machać bronią i mieć dość spore szanse na zablokowanie ciosu przeciwnika nie używając wcale klawisza odpowiedzialnego za blok.

Powalczcie na arenie, a zobaczycie o co mi chodzi...

EDIT
    @DOWN: Pewnie jak grasz, to czekasz, aż ktoś pierwszy zaatakuje... wtedy to ma sens. Zabawnie musi wyglądać to, jak spotkasz drugiego takiego, co boi się pierwszy zaatakować... :P
    Lecz nadal uważam, że ani to nie jest realistyczne, ani do niczego nie podobne i przyznam, że też parę razy to skórę mi uratowało... Niemniej jednak uważam, że to ssie ponad wszytko.

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Lutego 28, 2010, 14:57:10 wysłana przez NIFN »

Offline Shrama

• Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Lutego 28, 2010, 14:52:13 »
    Mi to wcale nie przeszkadza :P. Nie raz uratowało mnie to przed sromotną klęską :P
    "Gdy ktoś Ci zarzuci brak profesjonalizmu, powiedz mu, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanica profesjonaliści..."

"Pusty wóz hałasuje najbardziej"

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • "There's daggers in men's smiles"
    « Odpowiedź #38 dnia: Lutego 28, 2010, 20:27:07 »
    Mnie wkurza to blokowanie rozpędzonej na maxa lancy przez boy z byle pałką. No i mam taki błąd, że gdy jakaś frakcja przejmie miasto, to zostaje w nim 30 chło[a garnizonu i nie przechodzi pod władanie żadnego lorda (co północ mam napis informujący o tym). Pisałem, że mało jesto pcji zarządzania, yliłem się, opcji jest dużo, jest kolka nowości, jak wysyłanie NPCa jako emisariusza, nadawanie NPCom lenn, itd. Mimo wszystko możnaby wepchnąć dużo więcej. Gram na poprzednim patchu, ale tylko z tego względu że miałem tam już spory oddział i chciałem sprawdzić opcje zarządzania.

Offline Xasan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Lutego 28, 2010, 20:45:44 »
    Hmm... Te magiczne blokowanie mnie też denerwuje, przez to g**no już parę razy w dupę dostałem. Dzisiaj gdy trenowałem Rodockich rekrutów, to jeden tak blokował, że Dalhi wymięka :P. Wkurzyło mnie dzisiaj to, że jak przejąłem zamek, to czekałem i czekałem i się nie doczekałem na to, czy go dostanę czy nie. Wcale nie przyszła wiadomość czy ja go dostałem, czy nie. Obozy bandytów, to tylko jest walka, gdy zaatakuje się sea riderów. Tak to obozy bandytów gdy się je zaatakuje, to znikają. No nic, trzeba poczekać, aż to naprawią.

Offline NIFN

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Lutego 28, 2010, 22:17:04 »
    Te obozy mają znikać...
    Nie wiem, czy wiecie, ale przy rozmowie z barmanem pojawia się nowa opcja rozmowy -- poszukiwanie pracy ("Nie wiesz przypadkiem, czy nikt nie miałby roboty dla takiego łowcy przygód jak ja?"). Jeśli pojawił się jakiś obóz w okolicy, to barman nas informuje, że "wójt z miasta X szuka kogoś do rozgromienia kryjówki bandytów" -- i tak też jest -- wójt z miasta, do którego nas barman odesłał przydziela nam zadanie zlokalizowania i zniszczenia kryjówki bandyckiej. Nagroda jest dość spora zarówno w denarach, jak i w doświadczeniu. Nie musimy zawsze zwracać się do barmana, jak sami zlokalizujemy kryjówkę możemy spokojnie ją "wyczyścić", ale nie wiem, jak jest z nagrodą... Całe szczęście obozy "respawnują" się po czasie i można tego typu questy rozwiązywać i rozwiązywać...
    Szkoda, że każdy z tych obozów wygląda tak samo, ale to pewnie zmienią. ;>

PS. Barman mówi nam również o nowych misjach od lordów -- wywołanie wojny, odbicie syna/córki z niewoli...

Pozdrawiam!

Offline Xasan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Marca 01, 2010, 14:51:11 »
    Ja jak pytam barmana o wieści, to mi mówi, że jakiś król/marszałek poszukuje najemników, którzy pomogą w walce z innymi krajami.

Wam także gdy poruszacie się na mapie wyskakują jakieś czerwone błędy z lewej strony? Ciągle mi to zaśmieca lewą stronę ;/.

Offline NIFN

• Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Marca 01, 2010, 15:02:34 »
    Wam także gdy poruszacie się na mapie wyskakują jakieś czerwone błędy z lewej strony? Ciągle mi to zaśmieca lewą stronę ;/.
    Tak, zapewne każdy je ma. W końcu to beta i muszą być wyświetlane wszelkie informacje, które dzieją się na mapie świata, by łatwiej wykrywać błędy itp..

Pozdrawiam!

Offline cycu1973

• Użytkownik
    « Odpowiedź #43 dnia: Marca 02, 2010, 20:14:09 »
    Zdaje sobie sprawe ze jest to tylko wersja testowa ale czy da sie cos zrobic z wygladem mapy po ktorej sie poruszam?? Raz jest wszystko dobrze widac rzeki, lasy itp a po chwili poruszam sie po niebie(chmury,slonce)

pozdrawiam

Offline Xasan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Marca 02, 2010, 21:29:54 »
    Ja tego błędu nie mam, może przeinstaluj WB i spróbuj od nowa.