Na początek witam wszystkich, dzisiaj się dopiero tu zarejestrowałem.
Od razu zaznaczam że chciałbym zrobić niewielkiego moda który tylko zmieniałby te bardziej skryptowe sprawy. No i zastanawiam się jak zrobić parę rzeczy, moglibyście pomóc? Wszystkie programy już mam.
1.Chciałbym by z gry zniknęły konie, czyli by po prostu ich nie było, jeźdźcy nadal mogliby się nazywać jeźdźcami, mniejsza z tym.
Wiem że można do tego wykorzystać Item Editor ale gdy z niego korzystam często zamienia mi wszystkie modele i tekstury na jakieś dziwne. Więc czy jest jakiś inny sposób?
2.Potrzebuję wstawić na mapę, obok siebie około 6 oddziałów, i chodzi o to bym mógł porozmawiać z przywódcami tych oddziałów oraz wydawać im polecenia oraz przekazywać i odbierać jednostki, dawać lenna itp. (coś podobnego jest w Western Invaders). Jakieś wskazówki jak to zrobić?
3.Chciałbym by jeżeli podbiję jakiś zamek (lub miasto) i zachowam go dla siebie by moje królestwo nie nazywało się np. rebelianckie królestwo nordów tylko by pojawiała się nad nim wymyślona prze ze mnie nazwa, gdzie mogę to zmienić? I jak :)
Najważniejsze jest dla mnie to z brakiem koni więc szczególnie proszę o odpowiedź do tego.