Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Bezkonie w grze i lordowie, państwo  (Przeczytany 2461 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sergio

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Bezkonie w grze i lordowie, państwo
    « dnia: Października 27, 2009, 07:49:28 »
    Na początek witam wszystkich, dzisiaj się dopiero tu zarejestrowałem.
    Od razu  zaznaczam że chciałbym zrobić niewielkiego moda który tylko zmieniałby te bardziej skryptowe sprawy. No i zastanawiam się jak zrobić parę rzeczy, moglibyście pomóc? Wszystkie programy już mam.

1.Chciałbym by z gry zniknęły konie, czyli by po prostu ich nie było, jeźdźcy nadal mogliby się nazywać jeźdźcami, mniejsza z tym.
    Wiem że można do tego wykorzystać Item Editor ale gdy z niego korzystam często zamienia mi wszystkie modele i tekstury na jakieś dziwne. Więc czy jest jakiś inny sposób?

2.Potrzebuję wstawić na mapę, obok siebie około 6 oddziałów, i chodzi o to bym mógł porozmawiać z przywódcami tych oddziałów oraz wydawać im polecenia oraz przekazywać i odbierać jednostki, dawać lenna itp. (coś podobnego jest w Western Invaders).  Jakieś wskazówki jak to zrobić?

3.Chciałbym by jeżeli podbiję jakiś zamek (lub miasto) i zachowam go dla siebie by moje królestwo nie nazywało się np. rebelianckie królestwo nordów tylko by pojawiała się nad nim wymyślona prze ze mnie nazwa, gdzie mogę to zmienić? I jak  :)

Najważniejsze jest dla mnie to z brakiem koni więc szczególnie proszę o odpowiedź do tego.

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    Odp: Bezkonie w grze i lordowie, państwo
    « Odpowiedź #1 dnia: Października 27, 2009, 08:33:23 »
    Lepiej zagraj w Roots of Ydrgassil-to chyba jedyny mod gdzie nie ma koni.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Sergio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Października 27, 2009, 16:44:35 »
    Prosiłem o odpowiedź jak coś takiego zrobić a nie rady w co mam grać

Offline DuoGum

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #3 dnia: Października 27, 2009, 16:51:30 »
    Eh.
    1.Ściągasz MS, plik module_troops i wyszukujesz jednostkę, której chcesz wywalić konia i itm_horse czy coś takiego.
    2.Bardziej zaawansowane. Do wstawiania oddziałów na mapy jest stosowny tutorial. A reszta to czarna magia. Lenny itp. oferuje skrypt tworzenia królestwa by Highlander
    3.To chyba też wiąże się z skryptem w/w

Skrypt ten możesz pobrać wraz z modem - Age of Machinery. Znajdziesz go na TW.

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #4 dnia: Października 27, 2009, 17:03:08 »
    1. On chce by zniknęły wszystkie konie, a nie tylko w jakiś jednostkach. W module_items usuwasz wszystkie konie.
    2. Uuu... Tego to nie wiem...
    3. Tu zależy czy grasz ze spolszczeniem...

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #5 dnia: Października 27, 2009, 17:05:02 »
    Nie wystarczy usunąć konie w module items. O wiele lepiej byłoby usunąć z nich flagę merchandice(czy coś takiego) która pozwala je kupić w sklepie, oraz usunąć z wszystkich jednostek. Prazy usuwaniu ich z itemów musiałbyś usunąć je z każdego pliku w jakim jest o nich wzmianka.

Offline Sergio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Października 31, 2009, 12:24:11 »
    Dzięki za liczne odpowiedzi, co do koni to wystarczy by zniknęły u jednostek, to że będą w sklepach w ogóle mi nie przeszkadza.
    Fajny pół-avatar DuoGum
    « Ostatnia zmiana: Października 31, 2009, 12:36:22 wysłana przez Sergio »