Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria GOTHIC  (Przeczytany 89471 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Cherokee

• Użytkownik
    • Piwa: 15
    Odp: Seria GOTHIC
    « Odpowiedź #375 dnia: Lutego 15, 2013, 19:59:05 »
    trzeba po prostu ludzi nauczyć RP i nadać GMP trochę rozgłosu....
    jakby zebrać świetną ekipą - około 50 osób na początek i zacząć RP to byłoby zaebiście !

Pomagałem w prowadzeniu jednego z najstarszych i zarazem najlepszego serwera rp na GMP HusariaRP (wcześniej PolskiRPSwiat).Więc jeśli chcecie coś takiego zorganizować to ja chętnie pomogę jako że mam trochę doświadczenia w pracy nad tym a także sporo znajomości...

(click to show/hide)

Offline Lutter

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #376 dnia: Lutego 15, 2013, 20:10:43 »
    Jak trzeba, to trzeba. Aktualnie żaden z serwerów, na których grałem, nie istnieje, chociaż za czasów, gdy jeszcze były, ciągle było około 25-30 graczy w godzinach od 16 do 24, co uważam za całkiem niezły wynik. Oczywiście max serwerowy to było 30, stąd nie było więcej graczy na raz :P

Tak czy siak, z osobami od tamtych serwerów non stop mam kontakt, a są to świetni RolePlayerzy - nawet organizujemy sesje forumowe, także na mnie i na nich możecie liczyć jeśli chcecie coś takiego robić.

Chociaż z tego co widziałem, masa serwerów kompletnie odbiega od tematyki Gothica. Oczywiście, ileż można wałkować to samo - ale nie ma co się oszukiwać, że jednak GMP nie oferuje aż takich możliwości, żeby miejscem akcji serwerów były inne uniwersa, z paroma wyjątkami. A kompletną bzdurą jest dla mnie mieszanie uniwersów, co niestety często się zdarza. Pamiętam jeszcze jakie problemy mieliśmy, gdy zalała nas fala wiedźminów, i było masowe odrzucanie kart postaci :P

Edit: Kontakt do mnie przez PW lub steam podany w rubryce obok posta.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 16, 2013, 00:23:01 wysłana przez Lutter »

Offline xeran95

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #377 dnia: Lutego 16, 2013, 17:23:18 »
    Zostaje jeszcze GMP:A i serwer WyspaPL

Offline Lutter

• Użytkownik
    « Odpowiedź #378 dnia: Lutego 16, 2013, 17:51:10 »
    Zostaje jeszcze GMP:A i serwer WyspaPL

WyspaPL? Jeśli to ten serwer, o którym myślę, z góry podziękuję...
    Pamiętam, że było coś takiego na GMP. I był to najgorszy serwer ever, którego administracja dopuszczała się ataków cheaterskich [czyt. crashe, mass kille] na inne serwery, aby zwiększyć popularność u siebie. Robili takie ataki pod nickami adminów innych serwerów, coby na nich zwalić winę. Pamiętam ile żeśmy się namęczyli z tym, dopóki im się to nie znudziło. Ale odkąd weszła opcja ustawienia anty-cheatu był spokój.

Offline Lutter

• Użytkownik
    « Odpowiedź #379 dnia: Lutego 16, 2013, 19:59:02 »
    Po dwóch poprzednich serwerach aktualnie zebrała się bezładna zbieranina około 10 osób, które póki co zajmują się sesjami RPG. Także dałbym radę załatwić ludzi, i to porządnych.

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #380 dnia: Lutego 16, 2013, 19:59:22 »
    Ja  byłbym chętny. Jeżeli potrzebowaliście kogoś kto ogarnia robienie frakcji, itd. To chętnie.

Offline jurdas

• Użytkownik
    • Piwa: 31
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #381 dnia: Lutego 16, 2013, 20:51:34 »
    ja co jakiś czas mógłbym pograć choć w GMP nie grałem jeszcze, jakoś średnio mi się podobało, ale w zorganizowanej grupie chętnie pogram
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca

Offline Cherokee

• Użytkownik
    • Piwa: 15
    « Odpowiedź #382 dnia: Lutego 16, 2013, 21:02:20 »
    Gothic RP

Rozpoczęliśmy projekt GothicRP.Wszystkich chętnych proszę o dodanie mnie i drugiego organizatora na steam:

cherokee256

ShadoPL

(click to show/hide)

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #383 dnia: Lutego 16, 2013, 22:46:10 »
    Nazwa taka sama jak tutaj, husarz w avku.

Offline Hubtus

• Użytkownik
    • Piwa: 174
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #384 dnia: Sierpnia 08, 2015, 10:18:23 »
    Ostatnio na YouTube ukazał się ciekawy film o produkcji i genezie pierwszej części Gothic'a. Polecam wszystkim fanom serii :).

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #385 dnia: Sierpnia 11, 2015, 11:01:10 »
    No, no ciekawe. Jednak uważam, iż dobrze wyszło, że wycieli np. multiplayer. Nie wyobrażam sobie latających 5 osób na raz tak jak oni to mówili :D

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #386 dnia: Sierpnia 11, 2015, 12:43:43 »
    Gothic MP jest fajny tylko jeśli gra się zorganizowaną ekipą. Kiedyś jak zbierali się ludzie ze strony projektu oraz theModders.org to było świetnie. Sprawa jest podobna jak z PW modem, pi prostu trzeba dużo osób przestrzegających zasad żeby było grywalnie.

Czy ktoś z was grał w The Returning? Jest to rosyjska modyfikacja do Nocy Kruka, zdacydowanie poprawiająca rozgrywkę, dodająca wiele nowych zadań i całe połacie terenów, takie jak Świątynia Śniącego, Podziemne Miasto Orków, Stary Obóz na Bagnach, Nowy Obóz na Bagnach, Wzgórza Trolli etc. Naprawdę fajna sprawa, nie wiem jak teraz jest z wersją 2.0 moda, w której ma zostać wprowadzone między innymi używanie tarczy oraz duale, jednak grałem w moda ponad rok temu. Mod jest całkowicie przetłumaczony bez dubbingu przez polską grupę która ma już pewne doświadczenie w tej kwestii.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #387 dnia: Sierpnia 11, 2015, 12:50:30 »
    Hmm... pierwsze słyszę o takim modzie, ale po opisie wnioskuję że musi być, co tu dużo mówić, mega. Może znowu zainstaluję NK żeby tego moda sprawdzić.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #388 dnia: Sierpnia 11, 2015, 13:29:04 »
    Tak się składa, że aktualnie w to pocinam. Naprawdę polecam tę modyfikację. Uważajcie tylko na wyższe poziomy trudności bo to naprawdę wyzwanie.

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #389 dnia: Sierpnia 12, 2015, 03:29:31 »
    Ja grałem na tym poziomie na którym jest podajże 75% exp'a za wszystko. Początek był sporo trudniejszy niż normalnie, jednak posiedziałem dłużej niż normalnie w mieście, kończąc większość pobocznych zadań i tak byłem kilka poziomów do przodu w porównaniu z momentem kiedy wyszedłbym z miasta w "czystym" NK. Bardzo pomogły mi takie drobnostki jak "Zjedz 50 jabłek, dostaniesz +1 siły" czy "Znajdź pieczeń przy Piramidach, dostaniesz +2 siły". Takie właśnie bonusy wyrównały poziom i pozwoliły mi w miarę szybko ukończyć wątki w Jakkendarze, a następnie zająć się zadaniami Opiekunów. Mając koksiarską Białą Szatę Opiekuna było już z górki ))