Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria GOTHIC  (Przeczytany 89472 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Piotr246

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Kto pyta nie błądzi
    Odp: Seria GOTHIC
    « Odpowiedź #360 dnia: Listopada 17, 2012, 17:54:30 »
    Pewnie wybiorą Risena - młodsza seria, lepiej się sprzedaje na Steamie i ogólnie lepiej się sprzedaje.
    Risen jak dla mnie jest mniejszy od Gothików, ma mniejszy świat i mniej nastawiony na exploring. Po za tym rozczarowała mnie małpka i papuga
    Małpka, myślałem że sama będzie włazić przez okna i kraść, a nie że się w nią zamieniasz
    Papuga, bo myślałem że będzie siedzieć na ramieniu :D
    Po za tym broń palna do klimatow gothicowych nie pasuje, a w risen 2 jest powszechna
    Polecam - http://www.youtube.com/watch?v=EEznaaNTbKQ
    Jedna z najlepszych gier ze Steama, poniżej 10 euro (bez przeceny)

Offline Zagłoba Kmicic

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #361 dnia: Listopada 17, 2012, 18:40:00 »
    Nom , pistolety i Gothic , coś mi tu nie pasuje . Miejmy jednak nadzieję , że jeszcze kiedyś ktoś się zajmie serią Gothic .
    "Bądź uroczy dla swoich wrogów – nic ich bardziej nie złości''

Offline MontBlejdowiec

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    • JESTEM MONTBLEJDCZYK !
    « Odpowiedź #362 dnia: Grudnia 18, 2012, 13:02:03 »
    Mam wszystkie części Gothic i wszystkie przeszedłem . GOTHIC 2 NOC KRUKA to moja ulubiona gra :DDD cały czas w nią gram i nie mogę przestać , albo się bawie modami , kodami , albo przechodzę grę po raz kolejny , przeszedłem Gothic 2 Noc Kruka z 20 razy :D a Gothic 1 z 10 , Gothic 1 też jest boski , chociaż nie gram w niego tak jak w Gothic 2 Noc Kruka , Gothic 3 też jest spoko ale Risen według mnie jest lepszy , 3 Zmierzch Bogów przeszedłem 1 raz i nie spodobało mi się :/ Bezi taki jakiś szlachetny , poprostu mi się nie podoba , a Arcania Gothic 4 przeszedłem 2 razy i szczerze ludzie gadają że to takie głupie a mi nawet się spodobało :DD

Offline Bane

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #363 dnia: Grudnia 28, 2012, 16:59:10 »
    A ja bez przerwy mam dziwne wrażenie że uniwersum Risena i Gothica to wciąż jedno a to samo (z pominięciem Arcani). Niby to tylko mrugnięcia od twórców, ale... Kapitan Gregorius (Greg) Emaunel Stalowobrody często łupił wybrzeża wyspy Khorini na statku Elanor. Czyż nie przypomina to opis Grega z Khorinis, a dokładniej z doliny Jarkhendar? A Elanor nie kojarzy się trochę z porwaną w trójce Esmeraldą? :P No i z tego co pamiętam ktoś wygnał bogów ze świata. A co zrobił Bezi pod koniec trójki w zakończeniu Adanosa? W dwójce mogło być tego więcej, nie wiem, nie grałem, ale akurat te dwa przykłady ciągle mi się kojarzą z połączeniem uniwersów.

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #364 dnia: Stycznia 23, 2013, 11:27:17 »
    Czy to normalne, że Gothic 3 na maksymalnych ustawieniach wygląda gorzej niż nawet Gothic 2? Grałem wcześniej w trójkę, ale nigdy nie miałem okazji odpalić gry na maksymalnych ustawieniach, teraz gry mam taką możliwość dziwę się, że pomimo wysokich ustawień jest tak brzydki:D Tu nawet nie chodzi o brzydotę, ale o wykonanie- trwa pojawia się raptem w promieniu 10 metrów od gracza, naprawdę tendencyjne rozmycie tła. Co chwila jakiś obiekt znika z pola widzenia żeby za chwilę znowu się pojawić. Nie chce narzekać, chce się dowiedzieć czy to normalne:P

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #365 dnia: Stycznia 23, 2013, 11:52:22 »
    Ściągnij najnowszego community patcha, powinno pomóc. Ale z autopsji wiem, że G3 zawsze tak wyglądał.

Offline Zagłoba Kmicic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #366 dnia: Lutego 01, 2013, 16:08:08 »
    CP może poprawić grafikę , dodaje jakieś ustawienia graficzne i jeszcze kilka rzeczy , na pewno lepiej się gra na CP niż na nie spatchowanej trójce.
    "Bądź uroczy dla swoich wrogów – nic ich bardziej nie złości''

Offline Cherokee

• Użytkownik
    • Piwa: 15
    « Odpowiedź #367 dnia: Lutego 07, 2013, 00:27:27 »
    Ja kiedyś miałem zabawny problem z G3.Po zaczęciu nowej gry nie mogłem wyciągnąć broni,ludzie nie walczyli z orkami,ja mogę tylko chodzić i oglądać świat (potwory też nie atakowały).Bawiłem się z CP i to pomagało ale chyba ta gra mnie wyjątkowo nie lubiła bo cały czas mnie torpedowała problemami więc skończyłem swoją grę po Dotarciu do Okary.

(click to show/hide)

Offline jurdas

• Użytkownik
    • Piwa: 31
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #368 dnia: Lutego 11, 2013, 18:12:16 »
    Z podstawek Gothic 2 NK, ale polecam mody: Mroczne Tajemnice(największy znany mi polski mod do G1) i Velaya - historia wojowniczki(dla lubiących pakować w zręczność :) niemiecki mod, w którym wcielamy się w byłą niewolnicę Gomeza, Velayę do G2NK)
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca

Offline jurdas

• Użytkownik
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #369 dnia: Lutego 13, 2013, 21:41:22 »
    Grałem sporo w mody, nawet trochę moddowałem(tylko fabułę, w moich okolicach dość popularne ;) ), w sumie przed warbandem, gothici to były jedyne gry w którą grałem(z przerwami na fifę2007 itp.), a kto mnie zna to wie jak potrafię grać w jedną grę bez potrzeb odskakiwania w inne :)

Poza tym jest jeszcze niedokończony Czas Zapłaty go Gothica 1, w sumie był to genialny projekt i w 3/4 jest skończony("brakuje kilku lokacji i rozdział 4 jest niegrywalny" niedokładny cytat z themodders), został wydany w takim stanie, w jakim jest(nie grałem) i modderzy czekają na odezwę od orcwarriora, bez którego widać dokończenie pracy jest niemożliwe.
    Moim zdaniem po filmikach i screenach wygląda lepiej niż G3:
    http://www.youtube.com/watch?v=ZC1MFjK9GKU - obóz na bagnach
    http://www.youtube.com/watch?v=Us1BgEpUIms - walka 2 mieczami
    http://www.youtube.com/watch?v=XxQWrv4vpJI - miecz runiczny, ja nadal jednak mam nadzieję na wersję finalną
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #370 dnia: Lutego 14, 2013, 12:08:07 »
    Z podstawek Gothic 2 NK, ale polecam mody: Mroczne Tajemnice(największy znany mi polski mod do G1) i Velaya - historia wojowniczki(dla lubiących pakować w zręczność :) niemiecki mod, w którym wcielamy się w byłą niewolnicę Gomeza, Velayę do G2NK)

Grałem w MT. To prawda, że jest bardzo rozbudowany. Nie wiem, czy już to poprawili, ale we wczesnej wersji spawn potworów był tak duży, że jak się trafiło na większą grupkę, to wywalało do pulpitu. Musiałem do Xardasa iść jakimiś okrężnymi dróżkami, bo ciągle mnie wywalało przy stadzie Brzytw ;p
    Do G1 mogę polecić również moda "Edycja Rozszerzona". Dodaje grywalną frakcję stworzoną z obozu Quentina, który w podstawce nie miał żadnego zastosowania oraz wiele, wiele innych ;] Szykuje się niedługo nowa wersja - 1.4. Link do themodders: http://themodders.org/index.php?/topic/18318-gothic-edycja-rozszerzona/

Offline Lutter

• Użytkownik
    « Odpowiedź #371 dnia: Lutego 14, 2013, 12:41:29 »
    Poprawić nie poprawili. Całkowicie usunęli spawnowanie się nowych potworków, więc mamy dokładnie to samo co w podstawce - co rozdział przybywa kilka nowych stworów. Przez to mod jest trudniejszy, bo trudniej wbić poziom. A propos poziomów, dodali trzy poziomy trudności, różniące się siłą potworów i ilością zdobywanego expa. Oraz takie "fajne" ustrojstwo, co się zowie Napój z Magicznej Rudy - zależnie od ilości rudy, dodaje nawet do 40 punktów umiejętności, co ułatwia rozgrywkę. No, ale rudę pierwej trzeba zdobyć.
    Jednakże w porównaniu do poprzedniej wersji, ta jest bardziej zbugowana. Mi niestety Diego w III rozdziale się zbugował, co uniemożliwiało przejście gry. Mod poszedł w odstawkę, bo nie widziało mi się przechodzenie go na nowo, a ostatni sejw był hen daleko. Zająłem się G2NK, ale pewnie kiedyś jeszcze wrócę do MT.

A na Czas Zapłaty bym się nie nastawiał. Wydadzą go pewnie wtedy, gdy ukaże się LA do Stalkera.

Offline jurdas

• Użytkownik
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #372 dnia: Lutego 14, 2013, 17:07:26 »
    Podeślij co tam zmodowałeś, ja też kiedyś maniaczyłem w całą serie Gothica, sam próbowałem modować , zrobiłem mod testowy, ale nie mam na takie rzeczy czasu ani cierpliwości ;p

Nie wiem, czy ktoś ma jeszcze pliki z fabułą, bo od tego czasu miałem kilka formatów kompa i u siebie nie mam :)
    A co do MT to dziwne, ja nie pamiętam żadnych problemów z bugami(przynajmniej aż do pobytu u Pradawnych i trochę po nim)

Obecnie jeżeli odpalam Gothica to na mod o nowej fabule, starą już znam na pamięć i po jakimś czasie się dłuży już gra w nią :/

Offline Lutter

• Użytkownik
    « Odpowiedź #373 dnia: Lutego 15, 2013, 17:05:08 »
    GMP jest słabe. Grałem może ze cztery miesiące, nawet byłem adminem na dwóch całkiem popularnych serwerach. Największą wadą tego tworu jest społeczność, która jaka jest każdy wie.
    Chociaż na aktualizację to i ja czekam, ale tylko po to, żeby zobaczyć jak to teraz będzie wyglądać.

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #374 dnia: Lutego 15, 2013, 17:47:27 »
    GMP jest słabe. Grałem może ze cztery miesiące, nawet byłem adminem na dwóch całkiem popularnych serwerach. Największą wadą tego tworu jest społeczność, która jaka jest każdy wie.
    Chociaż na aktualizację to i ja czekam, ale tylko po to, żeby zobaczyć jak to teraz będzie wyglądać.

Ja miałem swój własny serwer :) Pisałem klasy dla innych serwerów, proste zadanko ale czasochłonne. Bycie adminem w gmp nie jest przywarą :D Zresztą 3/4 serwerów jest na własnych maszynach. GMP ma bardzo słabe community - ludzie nie ogarniają podstaw RP, a cziterów jest co nie miara. A na TDMach czy DMach nie ma sensu wchodzić bo ile można walczyć lewo prawo..