Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: wojsko  (Przeczytany 3210 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline hugo2333

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    wojsko
    « dnia: Października 22, 2009, 20:31:26 »
    Witam ostatnio zainstalowałem na komputerze gre ount & Blade, oczywiscie nie na swoim bo Zagadkowej i najbardziej niewyjasnionej zagadki Themidy nikt nie odkrył, wiec mam pytanie. Wiem o tym zee aby zstworzyc wieksza armie potrzebuje punktów charyzmy. Ale punkt charyzmy przychodzi raz a lvl a to sie naprawde ciezko nabija wiec jaki jest inny sposób na stworzenie wiekszej armii. Jescze jedno moja obecna armia wynosi 40 ludzi, kiedy walcze na polu bitwy nie pojawiają sie wszyscy to jest normalne?? i czy mozna z tym cos zrobic.? Prosze o pomoc w tych 2 sprawach
    Metal, M&B i sen to jest życie... ;D

Offline mati3333

• Użytkownik
    Odp: wojsko
    « Odpowiedź #1 dnia: Października 22, 2009, 20:34:16 »
    Najlepszy sposób to granie i jeszcze raz granie.
    Możesz jeszcze na kodach wbic lvl ale nie polacam ci tego bo szybko ci się gra znudzi.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Października 22, 2009, 20:35:52 »
    Podnosząc reputację, poprzez wygrywanie bitew itp mozesz wtedy najmować wiecej ludzi.
    Na battlesizer 100 jest to normalne, zalezy to także od umiejetności taktyka a także wielkości armii przeciwnika.

Offline hugo2333

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Października 22, 2009, 20:49:02 »
    TA gra jest miodna ;pp. Nie musze chyba zostawac czyjymś wasalem zeby sobie radzic prawda ;pp. Bo wole nir byc od nikogo zalezny;d;d

P.S. Napiszcie mi jak mozecie czy macie procek firmy amd czy intel, kazdego na tym forum bym o to prosil... sprawdzam jedna zeczi narazie idzie po mojej myslli ;d;d
    « Ostatnia zmiana: Października 22, 2009, 20:51:01 wysłana przez hugo2333 »

Offline mati3333

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Października 22, 2009, 20:51:14 »
    nie nie musisz być niczyim wasalem

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Października 22, 2009, 20:52:20 »
    Tak nie musisz. Gra na własną rękę ma swoje plusy i minusy. Poczytaj, są o tym tematy na forum. :D

PS Pamiętaj o pisowni, masz coś takiego jak "funkcję sprawdź ortografię".

Offline hugo2333

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Października 22, 2009, 20:57:38 »
    ok, jasne, ale dalej proszę o odpowiedź AMD czy INTEL ;p;p :D

Offline Michal

• BANITA
    • Użytkownik
    • Arrrr
    « Odpowiedź #7 dnia: Października 22, 2009, 20:57:59 »
    Oczywiście wielkość armii zależy głównie od wielkości charyzmy i skilla "przywództwo" (nie wiem, czy dokładnie tak nazywa się ten skill w wersji polskiej), który można zwiększyć dodając w charyzmę. Wielkość naszego oddziału zależy także w dużym stopniu od reputacji. Aby ją zwiększyć możesz, np. bić się w pojedynkę z bandami lootersów lub po prostu wygrywać bitwy z liczniejszym wrogiem. Dobrym sposobem jest także walka na turniejach.
    Jescze jedno moja obecna armia wynosi 40 ludzi, kiedy walcze na polu bitwy nie pojawiają sie wszyscy to jest normalne?? i czy mozna z tym cos zrobic.?
    Masz zapewne ustawioną wielkość bitew na 100 lub mniej. Ilość twoich ludzi na polu walki zależy głównie od ilości żołnierzy twojego przeciwnika. Po prostu kiedy suma waszych wojsk przekracza, np. 100 to na mapie pojawi się 100 jednostek, jednak ilość walczących po danej stronie wojowników będzie proporcjonalna do ilości waszych wojsk. To znaczy, że jeżeli ty masz 10 wojowników, a twój wróg 100 i ustawisz battlesizer na 20, to nie będziesz walczył 10vs10 tylko w tym przypadku coś koło 2vs18.
    Jeżeli chcesz, żeby w bitwie uczestniczyli wszyscy wojownicy to musisz zainstalować "battlesize changer" i zwiększyć liczbę jednostek. Pamiętaj jednak, że znacznie wpłynie to na wydajność komputera podczas dużych starć.

TA gra jest miodna ;pp. Nie musze chyba zostawac czyjymś wasalem zeby sobie radzic prawda ;pp. Bo wole nir byc od nikogo zalezny;d;d
    Może i tak ale ominie Cię większość dużych bitew, a jak uczestniczysz w wojnie to zawsze coś ciekawego się dzieje. :) Najlepiej zostać najemnikiem, wtedy osiągasz pewnego rodzaju kompromis.

Edit: Jam mam dwurdzeniowego Intelka :P
    « Ostatnia zmiana: Października 22, 2009, 21:04:27 wysłana przez Michal »
    Nie ma mnie
    Dezaktywowane konto. Nowe konto -> (klik!)

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Października 22, 2009, 20:59:16 »
    ok, jasne, ale dalej proszę o odpowiedź AMD czy INTEL ;p;p :D
    Ale co to ma do tematu? Ktoś sobie jaja robi czy co?

edit down: Facet! Ale do tego są odpowiednie tematy, a nie wszystko w jednym. Nie znasz regulaminu i netykiety?
    « Ostatnia zmiana: Października 22, 2009, 21:07:52 wysłana przez Kalpokor »

Offline hugo2333

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Października 22, 2009, 21:06:17 »
    Słyszałes kiedys o komunikacie Themida niszczył mnie przez cały tydzien az wkoncu z kumplem odkrylismy ze na 10 na 10 procków AMD ta gra nie działa wyskakuje błąd Themida, zainstalowalem na intelu ... Nie jestem do konca pewny czy to napewno przez procek, jeśli ktoś miał kiedyś do czynienia z tym szajstwem i wie co z tym zrobić to proszę o pomoc...

Offline Pawello

• Użytkownik
    • Life goes on, come of age...
    « Odpowiedź #10 dnia: Października 22, 2009, 21:11:32 »
    Ja mam amd i wszystko hula ...
    "Ach, ach! Majorze, dzisiaj żyjem, jutro gnijem, tylko to nasze, co dziś zjemy i wypijem" A.Mickiewicz "Pan Tadeusz""Dopóki walczysz, jesteś zwyciezcą."

Offline hugo2333

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Października 22, 2009, 21:14:00 »
    ok, dobra mit obalony...

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #12 dnia: Października 23, 2009, 07:11:46 »
    Michał to nie do końca prawda ,że walka odbędzie się 2vs18.
    Najprawdopodobniej będziesz sam przeciwko 20,ale jeżeli masz skill taktyka (dość wysoki) to skończy się to tak jak powiedział Michał.

Offline hugo2333

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Października 23, 2009, 09:26:01 »
    no sciągnąłem tego battlesizera i dalem na 1000, ale to jest bez sensu nie dlatego ze sie tnie, bo wogóle sie nie cieło nawet przy duzych bitwach ale traciłem przy takiej bitwie znaczną część armii. Więc pozostaje przy 100 :D. Mam pytanie, otóz mam ustawione 100 i na mapie nie pojawiaja sie wszyscy to ok, ale co zrobic by w danej bitwie pojawiały się te jednostki co chce....? i gdzie napisaną mam reputacje??

P.S. skillu przywództwo nie moge narazie postawic wyzej bo mam na 3, kiedy będe mógł dać wyzszy??
    « Ostatnia zmiana: Października 23, 2009, 09:33:48 wysłana przez hugo2333 »

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #14 dnia: Października 23, 2009, 11:46:12 »
    Jak będziesz miał miał 12 charyzmy. Nie da się wybrać konkretnych jednostek które będą walczyć, lecz im wyżej jednostka w tabeli ekranu drużyny, tym większa szansa iż pojawi się na polu bitwy. 
    "I never risk my own skin if I don't have to."