Oczywiście wielkość armii zależy głównie od wielkości charyzmy i skilla "przywództwo" (nie wiem, czy dokładnie tak nazywa się ten skill w wersji polskiej), który można zwiększyć dodając w charyzmę. Wielkość naszego oddziału zależy także w dużym stopniu od reputacji. Aby ją zwiększyć możesz, np. bić się w pojedynkę z bandami lootersów lub po prostu wygrywać bitwy z liczniejszym wrogiem. Dobrym sposobem jest także walka na turniejach.
Jescze jedno moja obecna armia wynosi 40 ludzi, kiedy walcze na polu bitwy nie pojawiają sie wszyscy to jest normalne?? i czy mozna z tym cos zrobic.?
Masz zapewne ustawioną wielkość bitew na 100 lub mniej. Ilość twoich ludzi na polu walki zależy głównie od ilości żołnierzy twojego przeciwnika. Po prostu kiedy suma waszych wojsk przekracza, np. 100 to na mapie pojawi się 100 jednostek, jednak ilość walczących po danej stronie wojowników będzie proporcjonalna do ilości waszych wojsk. To znaczy, że jeżeli ty masz 10 wojowników, a twój wróg 100 i ustawisz battlesizer na 20, to nie będziesz walczył 10vs10 tylko w tym przypadku coś koło 2vs18.
Jeżeli chcesz, żeby w bitwie uczestniczyli wszyscy wojownicy to musisz zainstalować "battlesize changer" i zwiększyć liczbę jednostek. Pamiętaj jednak, że znacznie wpłynie to na wydajność komputera podczas dużych starć.
TA gra jest miodna ;pp. Nie musze chyba zostawac czyjymś wasalem zeby sobie radzic prawda ;pp. Bo wole nir byc od nikogo zalezny;d;d
Może i tak ale ominie Cię większość dużych bitew, a jak uczestniczysz w wojnie to zawsze coś ciekawego się dzieje. :) Najlepiej zostać najemnikiem, wtedy osiągasz pewnego rodzaju kompromis.
Edit: Jam mam dwurdzeniowego Intelka :P