Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Thermopylae: the '300'  (Przeczytany 16855 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Error

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Thermopylae: the '300'
    « Odpowiedź #15 dnia: Kwietnia 20, 2007, 21:06:41 »
    Battle size 150 i spartanie tak dostają w dupę od nieśmiertelnych że szkoda patrzeć... Nieśmiertelny jest w stanie zjechać spartiatę na 1 cios(z góry na dół - czyli cios w głowę).

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #16 dnia: Kwietnia 21, 2007, 21:03:28 »
    Mod jest nawet popularny bo powstało już dużo filmików z niego (przegoniło nawet Last Days hehe)

http://www.youtube.com/results?search_query=Mount+%26+Blade+300
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 21, 2007, 21:05:50 wysłana przez Kolba »

Offline Dragonit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Kwietnia 21, 2007, 22:37:03 »
    Co prawda dali Spartanom super cechy itd. ale powinni dać jeszcze więcej walki bronią 1 ręczna\włóczniami\rzucanie i polepszyć AL żeby oni lepiej walczyli ;p Bo tak naprawdę to powinni nieśmiertelnych zabijać przynajmniej po 5 na jednego :D

Offline Haldir

• Użytkownik
    • Przybywasz tu w rytm kroku w przeznaczeniu...
    « Odpowiedź #18 dnia: Kwietnia 21, 2007, 23:08:11 »
    Ci spartanie wg mnie sa wystarczajaca dobrzy ;p
    Mod jest nawet popularny bo powstało już dużo filmików z niego (przegoniło nawet Last Days hehe)
    Zalezy dla kogo...

P.S.
    Taki maly offtop:
    Ogladalem dzis Discovery i bylo tam ze ksiazka "Wladca Pierscieni" zostala uznana za ksiazke XX wieku ;p
    "Połowy z was nie poznałem i w połowie tak dobrze jak bym chciał a mniej niż połowe chciałbym znać choć w połowie tak dobrze jak na to zasługują"

"Wskrzesmy dawną chwałę z wściekłości siejąc zniszczenia aż wstanie krwawy świt"

Offline Dragonit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Kwietnia 21, 2007, 23:23:37 »
    Co? Wystarczająco? To se obejrzyj film "300" albo poczytaj o Spartanach :P

Offline Haldir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Kwietnia 21, 2007, 23:31:45 »
    Heh może i tak :) Przyznam sie ze nie ogladalem filmu ani nie czytalem nic o spartanach ;p
    "Połowy z was nie poznałem i w połowie tak dobrze jak bym chciał a mniej niż połowe chciałbym znać choć w połowie tak dobrze jak na to zasługują"

"Wskrzesmy dawną chwałę z wściekłości siejąc zniszczenia aż wstanie krwawy świt"

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #21 dnia: Kwietnia 21, 2007, 23:51:42 »
    hej hej... czy mi sie wydaje, czy ktos tu wspomnial, ze da sie wygrac ta bitwe spartiatami? dzisus a juz mialem sciagac tego moda...:/

Offline Ivar the Boneless

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Kwietnia 22, 2007, 02:37:13 »
    Co? Wystarczająco? To se obejrzyj film "300" albo poczytaj o Spartanach :P

Czerpanie informacji z filmu na podstawie komiksu jest durnym pomysłem. Spartanie nie byli aż tacy dobrzy jak sie o nich mówiło, ich główną bronią był ich kult, nie musieli skutecznie (i na dobrą sprawę nie mogli) walczyć, ich legenda robiła to za nich. Z resztą geje z Tebańskiego świętego zastępu przerobili ich na pasztet :P. A prawdziwymi bohaterami Termopili dla mnie nie byli Spartanie tylko Tespijczycy i Tebańczycy, Sparatnie do cholery urodzili się tylko po to żeby zdechnąć pod tymi Termopilami albo gdziekolwiek indziej a Tespijczycy i Tebańczycy mieli rodziny które musieli wyżywić a jednak zostali.
    Sku mod himlen Halvdane, vi vil fylde luften med spyd sa
    Denne kristne sol blivert sort - Ragnar Lodbrok

Offline Dragonit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Kwietnia 22, 2007, 13:09:39 »
    Temu panu podziękujemy :D

Ty jesteś durny, czy ja każde uczyć się z tego filmu historii?!!! Chłopak zobaczyłby jak mniej więcej wyglądała falanga i jak można walczyć wręcz.
    I Spartanie byli tacy silni, nie podbili Europy ani nic bo było ich bardzo mało, ich główną bronią była falanga, siła, wytrzymałość i odwaga. Spartanie walczyli do ostatniego i walczyli całym sercem. I do tego tylko 300 zdechło pod Termopilami a przecież reszta nadal żyła :P I weź nie komentuj jak ich nie lubisz bo jeszcze ktoś popatrzy na twoje posty i zacznie myśleć jak ty ;p

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Kwietnia 22, 2007, 14:03:58 »

Ty jesteś durny, czy ja każde uczyć się z tego filmu historii?!!! Chłopak zobaczyłby jak mniej więcej wyglądała falanga i jak można walczyć wręcz.

Jasne, "zobaczyć jak można walczyć wręcz" czyli skoki na 15 metrów i ścinanie głowy jednym cięciem miecza w baletowym kroku, nie rozśmieszaj mnie.

I Spartanie byli tacy silni, nie podbili Europy ani nic bo było ich bardzo mało

Nie podbili europy bo stworzyli sobie taki system że nie mogli wyjść ze swojego polis żeby im sie niewolnicy nie zbuntowali. To ma być skuteczna armia?

ich główną bronią była falanga, siła, wytrzymałość i odwaga

W 300 falange uświadczysz tylko przez pierwsze 3 seukundy starcia, dalej mamy balety i ogólnie jezioro łabędzie w wykonaniu 300 atletów z gołymi klatami.

Spartanie walczyli do ostatniego i walczyli całym sercem.

Ze spartanami było jak z armią czerwoną, tam trzeba było niebywałej odwagi żeby zostać tchórzem. Ci którzy przeżyli potem nie mili życia w domu.

I do tego tylko 300 zdechło pod Termopilami a przecież reszta nadal żyła

Weź przestań czytać komiksy i oglądać filmy a weź się za książki historyczne a może sie dowiesz w końcu kto zginął pod Termopilami.

Offline Error

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Kwietnia 22, 2007, 14:39:17 »
    Pod Termopilami zginęli wszyscy, którzy zostali. Dwóch spartiatów odeszło. Jeden tak jak w filmie wysłany przez Leonidasa, a drugi nie wiem. No i ten odesłany został wyszydzony i sie powiesił. Co do tego drugiego to nie wiem.

Po okrążeniu na przesmyku walczyło 1000 ludzi(700 Tespijczyków) z własnej woli + 300(600?) niewolników spartańskich, którzy uznani przez spartiatów za własność mięli pozostać i im towarzyszyć.

Co do falangi w filmie. To rzeczywiście istniała tylko przez chwilę. Ale to odpychanie wrogów tarczami to bardzo naciągane było moim zdaniem. Co prawda możliwe, ale raczej nie na taką odległość.

Co do nieśmiertelnych... Oryginalnie była to formacja licząca 10000 ludzi. Każdy ranny, nieprzytomny, zabity od razu był zastępowany następnym i to spowodowało że nadano im taką, a nie inną nazwę. Wydawało się, że nigdy się nie kończą. Ich ekwipunek to był lekki skórzany pancerz, krótka włócznia i miecz, łuk + kilkadziesiąt strzał. Pancerz chyba miał coś metalowego ale jedyne co o nich wiem pochodzi z angielskiej wikipedii i nie wszystko rozumiałem.

Ogólnie - film to film. Ma fajnie wyglądać. Osobiście wiem, że filmy nie są wiarygodnymi źródłami historycznymi ale dla mnie to się nie liczy. Jeśli ktoś uważa że jeśli film kłamie to nie warto go oglądać to jego sprawa. Dla mnie film ma być ładnie zrobiony.
     - Najbardziej naciąganym momentem była końcowa scena śmierci wszystkich. Ta kopuła z tarcz.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Kwietnia 22, 2007, 14:42:36 »
    Ja nie mam nic do samego filmu, bo był to całkiem niezłe widowisko. Tylko że ten koleś daje go jako przykład walki wręcz i falangi spartiatów, a takiej głupoty to już tolerować nie mogę.

Offline Cwany_Rycerz

• Użytkownik
    • Rzeźnik i Brutal
    « Odpowiedź #27 dnia: Kwietnia 23, 2007, 19:31:51 »
    Battle size 150 i spartanie tak dostają w dupę od nieśmiertelnych że szkoda patrzeć... Nieśmiertelny jest w stanie zjechać spartiatę na 1 cios(z góry na dół - czyli cios w głowę).

Jeżeli dziady mają przewagę liczebną i siłową to jedyną porządną bronią na persów jest... postać xD. Zawsze można ją przeeksportować. Pozatym można próbować używać przeszkód w terenie i trymać się razem bo: "W kupie siła"!
    Mortal Kombat Rulezz!

Offline Haldir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Kwietnia 23, 2007, 20:14:57 »
    kupa śmierdzi... A tak na poważnie to moi walczyli z nimi w "kupie" a ja po boku wycinalem pokolei gosci kto mi sie nasunal pod mieczyk...

Offline Cwany_Rycerz

• Użytkownik
    • Rzeźnik i Brutal
    « Odpowiedź #29 dnia: Kwietnia 23, 2007, 20:23:59 »
    kupa śmierdzi... A tak na poważnie to moi walczyli z nimi w "kupie" a ja po boku wycinalem pokolei gosci kto mi sie nasunal pod mieczyk...

I jescze jak xD... A tak na poważnie to powinieneś z nimi stworzyć "kupe", stać na przedzie i ciepać dziadyg jak najwięcej.
    Mortal Kombat Rulezz!