Już wiem co trzeba zrobić, odkryłem :D Po prostu czekasz chwile i jak wyskoczy komunikat klikasz "ignore", a jeśli nie wyskakuje, to zminimalizuj mount & blade i zmaksymalizuj, a wtedy na pewno sie pojawi :}
Co do samego modu to świetny, doskonały klimat ;] Polecam battle sizera ustawić na ponad 100 (ja mam starego kompa sprzed 6 lat ok. a mi chodzi 150, do tego nie zwiesza sie jak wyłączę 3D roślinność i particle system, wystarczy zostawić żeby ciała zostawały i dynamiczne oświetlenie (oba obowiązkowo muszą nadal być włączone :D). Polecam też wyłączyć imiona itd. ;] Ja sam się męczę z ostatnią armią 1240, zostało ich 460 a nas, spartan, 193 ok. ;D Po prostu jak nie ma wrogów trzeba włączyć TAB i z powrotem charge the enemy, szczególnie jak Spartanie biegną w kierunki tej górki co się wychodzi z bitwy :D No i polecam za którymś razem "zdisablować" Spartiatów i zostawić z 20 plus ty i Leonidas ;] Wtedy są jazdy, ja raz z takim oddziałem pierwszą falę (200 słabych Persów) prawie zabiłem ;]
O i jeszcze jedno na koniec: Nigdy, przenigdy nie gadaj z Leonidasem! (Nie klikaj Talke w tym okienku drużyny :D) bo gra od razu się zawiesza i ciągle wychodzą komunikaty tak że prawie nie da się uratować gry i trzeba reseta albo może da coś ALT + F4 :D
Pozdro :P