Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Thermopylae: the '300'  (Przeczytany 16880 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Szwejk

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Shinpū tokubetsu kōgekitai
    Thermopylae: the '300'
    « dnia: Kwietnia 15, 2007, 09:40:30 »
    Mini mod przenoszący nas w czasy perskiej inwazji ;)  Jako jeden z 300 żołnierzy króla Leonidasa przedzieramy się przez tłumy wrogów.
    Mod dosyć fajny, krótki, lecz przyjemność z grania można mieć tylko poprzez użycie battle sizer. Ustawiłem sobie na 190 jednostek, bo tyko tyle mi komp uciągnie i jesst bajka :D  Do tego polecam jeszcze wkleić soundtracka z 300-stu.

http://www.mbrepository.com/modules/PDdownloads/visit.php?cid=10&lid=430 <--zasysać i grać

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    Odp: Thermopylae: the '300'
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 15, 2007, 10:45:30 »
    Fajny mod, grałem trochę, ale szkoda że nic nie dodaje prócz sześciu armii Persów, hoplitów i Leonidasa

Offline mielonka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 15, 2007, 16:13:43 »
    Ja z kolei nie moge w to zagrać. Przy wyborze nacji (zresztą naciśnięcie 1 opcji: "Spartan" wyborem nazwac nie można), wyskakuje błąd i mnie wywala.
    Ściągałem plik z http://www.mbrepository.com, a innego źródła nie znalazłem

Offline Szwejk

• Użytkownik
    • Shinpū tokubetsu kōgekitai
    « Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 15, 2007, 19:41:03 »
    To samo, co wyżej, tylko jak wyskakuje błąd wciskam ignoruj pare razy i gra idzie dalej płynnie.

Offline Cwany_Rycerz

• Użytkownik
    • Rzeźnik i Brutal
    « Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 15, 2007, 21:13:08 »
    Grałem w niego trochę. Dosyć fajny jak ustawi w battle sizerze battle size na conajmniej jakieś 200 jednostek to jest zadyma :D. Swoją drogą nigdy nielubiłem tych Persów.
    Mortal Kombat Rulezz!

Offline Dragonit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 15, 2007, 22:53:54 »
    Ja też ściągnąłem i mi wyskakuje ten błąd przy "wyborze" Spartan :P

Offline Gruda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 17, 2007, 14:04:59 »
    Też mam ten błąd.

Offline Dragonit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 17, 2007, 14:43:22 »
    Już wiem co trzeba zrobić, odkryłem :D Po prostu czekasz chwile i jak wyskoczy komunikat klikasz "ignore", a jeśli nie wyskakuje, to zminimalizuj mount & blade i zmaksymalizuj, a wtedy na pewno sie pojawi :}

Co do samego modu to świetny, doskonały klimat ;] Polecam battle sizera ustawić na ponad 100 (ja mam starego kompa sprzed 6 lat ok. a mi chodzi 150, do tego nie zwiesza sie jak wyłączę 3D roślinność i particle system, wystarczy zostawić żeby ciała zostawały i dynamiczne oświetlenie (oba obowiązkowo muszą nadal być włączone :D). Polecam też wyłączyć imiona itd. ;] Ja sam się męczę z ostatnią armią 1240, zostało ich 460 a nas, spartan, 193 ok. ;D Po prostu jak nie ma wrogów trzeba włączyć TAB i z powrotem charge the enemy, szczególnie jak Spartanie biegną w kierunki tej górki co się wychodzi z bitwy :D No i polecam za którymś razem "zdisablować" Spartiatów i zostawić z 20 plus ty i Leonidas ;] Wtedy są jazdy, ja raz z takim oddziałem pierwszą falę (200 słabych Persów) prawie zabiłem ;]

O i jeszcze jedno na koniec: Nigdy, przenigdy nie gadaj z Leonidasem! (Nie klikaj Talke w tym okienku drużyny :D) bo gra od razu się zawiesza i ciągle wychodzą komunikaty tak że prawie nie da się uratować gry i trzeba reseta albo może da coś ALT + F4 :D

Pozdro :P

Offline Error

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 17, 2007, 20:45:12 »
    A ja właśnie upadłem w ostatecznej bitwie... Nieśmiertelni zbyt wielu mi wytłukli. Ostatnie starcie było 16:430(battle size 150) po tej walce zostało 2:230(ja i Leonidas) no i uznałem że to koniec i Persowie mnie zniszczyli. Mógłbym tłuc się z nimi ale co mi da zabicie jednego czy dwóch na każdy atak...

Offline Dragonit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 18, 2007, 14:37:30 »
    I tak dobrze ci szło ;]

1 czy 2? Spokojnie można 50 nawet, szkoda że już nie masz spartiatów, ale bierzesz włócznie do rzucania (obie, rezygnujesz z miecza)  i rzucasz z bliska, zabijasz 1 - 2 rzutami, a następnie ostrożnie włócznią ich dźgasz (Leonidas ci może pomagać :P a nawet powinien :D) 
    zasłaniasz się tarczą i dźgasz, jak znajdziesz jakieś miejsce gdzie będziesz miał znaczną przewagę wysokości (góra, rzeka, wąwóz) to ich tylu pokonasz przed "śmiercią" że luzz :D

Offline Haldir

• Użytkownik
    • Przybywasz tu w rytm kroku w przeznaczeniu...
    « Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 18, 2007, 22:39:53 »
    Nie wiem czemu ale ja nie daje rade ściągnąć :/
    "Połowy z was nie poznałem i w połowie tak dobrze jak bym chciał a mniej niż połowe chciałbym znać choć w połowie tak dobrze jak na to zasługują"

"Wskrzesmy dawną chwałę z wściekłości siejąc zniszczenia aż wstanie krwawy świt"

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 19, 2007, 16:01:35 »
    Nie wiem czemu ale ja nie daje rade ściągnąć :/

To już stary błąd na MB Repository. Zawsze trzeba podawać link do OPISU pliku a nie do ściągnięcia. Kliknij ''download now'' i zasysaj...

http://www.mbrepository.com/modules/PDdownloads/singlefile.php?cid=10&lid=430

Offline Haldir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 20, 2007, 18:11:40 »
    Już sciagniete, thx Kolba za pomoc.
    Co do samego moda to podoba mi sie to ze odrazu sie bijemy a nie trzeba czekac iles dni zeby byly wieksze armie :)
    Za pierwszym razem zagralem to zostalem razem z Leonidasem na jakies 500 jednostek...Poprzysiaglem zemste i zagralem drugi raz...
    Po pokonaniu persow zostalo mi 123 spartan :)
    Dodam jeszcze tylko ze gralem na battle size changer ustawionym na 250 jednostek, troche [?!] przycinalo na poczatku ale jakos dalo sie grac ;p
    "Połowy z was nie poznałem i w połowie tak dobrze jak bym chciał a mniej niż połowe chciałbym znać choć w połowie tak dobrze jak na to zasługują"

"Wskrzesmy dawną chwałę z wściekłości siejąc zniszczenia aż wstanie krwawy świt"

Offline Error

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Kwietnia 20, 2007, 18:22:05 »
    Im mniejszy battlesize tym mniej naszych ginie. I jak się nie pójdzie po trudniejszej linii tylko od najsilniejszego do najłatwiejszego to jest o wiele łatwiej. Wytłukłem już 600 z armii głównej i pozostało mi jeszcze 285 zdolnych do walki + paru nieprzytomnych.

Offline Haldir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Kwietnia 20, 2007, 18:27:18 »
    Ja szlem od najlatwiejszych do najtrudniejszych
    Na poczatku jak jest tych 200 to samemu wybilem ale potem juz sie zaczynaja schody i trzeba swoich wezwac na pomoc :)