Grałem w poprzednią wersję tego moda i teraz gram w aktualną. Zmiany duże, ogromne wręcz, ale czy na na pewno na plus wszystkie?
Mapa gigantyczna, powalajaca swą wielkością, dla mnie plus. Ale znam takich których mierzi to okrutnie.
W poprzedniej wersji zaczynało sie zdaje się na lvl 5, z jakimis pieniędzmi na początek, a grasujące grupy pogan i bandytów nie były zbyt liczne, wiec można było wystartować z kopyta. W obecnej wersji start z lvl 1, bez pieniędzy, gdzie grupy najsłabszych przeciwników liczone są od 30+, sprawia że nie poleciłbym rozpoczynać gry w M&B od tego moda, jako że poziom trudność może skutecznie odstraszyć nie doświadczonego gracza.
Na mapie, mimo (a może właśnie dla tego) jej wielkości dzieje się bardzo nie wiele, trzeba się nabiegać aby znaleźć i dopaść dezerterów lub grupy pogan, nie licząc wojen prowadzonych przez państwa tak na prawde gracz ma niewielkie pole do popisu. A sytuacja ta niejako wymusza dołączenie do której frakcji, żeby w miare płynnie i szybko zdobywać doświadczenie i rozwijać nasze wojska.
Do tego irytujące blokowanie się oddziałów przy przeprawach rzecznych dość mocno potrafi podnieść poziom niezaowolenia.
Mimo to jest to mój ulubiony mod pod M&B, zaraz za nim stawiam Wiek Smuty.
Pozdrawiam