Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wasze problemy z Warbandem  (Przeczytany 115056 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Conrad Shieldcrusher

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Wasze problemy z Warbandem
    « Odpowiedź #540 dnia: Czerwca 27, 2010, 13:10:11 »
    NIE GRAJ NA KODACH!!! TO MAKSYMALNIE PSUJE CAŁĄ GRĘ!!!

Offline MikiBar

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #541 dnia: Czerwca 27, 2010, 13:30:37 »
    pograłem już dużo i chciałem się troche pobawić na kodach.
    NIE GRAJ NA KODACH!!! TO MAKSYMALNIE PSUJE CAŁĄ GRĘ!!!
    No i co z tego? Każdy może sobie grać jak mu się podoba. Skoro chce mieć kody, to niech sobie ma, a tobie nic do tego. Twoje zdanie jest tutaj nieistotne. W dodatku napisał, że pograł już dużo, a kody chce wykorzystać do pobawienia się.

Offline Dzwięk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #542 dnia: Czerwca 28, 2010, 22:29:09 »
    Mam jeszcze jedno pytanko czy jeśli podbiłem już wszystkie miejsca należące do wrogiej frakcji to co jeszcze muszę zrobić żeby ją całkowicie wyeliminować. Wiem że ktoś kiedyś pisał że trzeba się pozbyć jeszcze wszystkich możnych danej frakcji ale pytanie jak skoro nie można ich zabić.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #543 dnia: Czerwca 29, 2010, 06:59:14 »
    Musisz atakować lordów danej frakcji. Po pewnym czasie pojawi się komunikat ze dana frakcja upadła a lordowie zasilą szeregi innej.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline LynxT

• Użytkownik
    « Odpowiedź #544 dnia: Lipca 02, 2010, 09:57:23 »
    Dostałem zadanie odbicia lorda z mojej frakcji. Mam dostępne kilka sposobów i wybrałem dostanie się do miasta i odbicie lorda siłą, questodawca mówi że będzie tam jakieś wsparcie ale nikogo nie ma :/ Wie ktoś może co zrobić w tej sytuacji?

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #545 dnia: Lipca 02, 2010, 11:16:32 »
    Bo nie ma wsparcia. Zabij strażnika, zabierz klucze, otwórz lochy, wydostań lorda, poproś go o pomoc w walce, zabij straż i uciekaj. Wcześniej zajedź do wioski podległej zamkowi i poproś sołtysa o pomoc, straży będzie mniej.

Offline Nortoon.IV

• Użytkownik
    « Odpowiedź #546 dnia: Lipca 14, 2010, 13:53:52 »
    Mam problem. Napisałem go w tym temacie bo myślę, że jest najodpowiedniejszy.
    Wygląda to tak.
    Na niektórych mapach podczas walki jednostki zarówno moje jak i wroga kręcą się w kółko zaraz bo zespawnowaniu. Stoją w grupce po 3-10 osób i jakby nie mogą z niej wyjść. Nie reagują na komendy, ani nie biegną za mną gdy są to jednostki wroga.
    Czy ktoś spotkał się z takim problemem? Czy zainstalowanie najnowszego patcha pomoże i czy co najważniejsze będę mógł grać na moim dotychczasowym save'ie po zpatchowaniu?

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #547 dnia: Lipca 14, 2010, 14:58:34 »
    Mam problem. Napisałem go w tym temacie bo myślę, że jest najodpowiedniejszy.
    Wygląda to tak.
    Na niektórych mapach podczas walki jednostki zarówno moje jak i wroga kręcą się w kółko zaraz bo zespawnowaniu. Stoją w grupce po 3-10 osób i jakby nie mogą z niej wyjść. Nie reagują na komendy, ani nie biegną za mną gdy są to jednostki wroga.
    Czy ktoś spotkał się z takim problemem? Czy zainstalowanie najnowszego patcha pomoże i czy co najważniejsze będę mógł grać na moim dotychczasowym save'ie po zpatchowaniu?

Patch może pomoże. Na sejwie będziesz mógł grać bez problemów, jak patch nie pomoże zrób reinstalkę.

Offline serengerd

• Użytkownik
    « Odpowiedź #548 dnia: Lipca 20, 2010, 20:25:26 »
    Ja mam taki problem:
    zrobiłem update gry i stare błędy minęły, lecz pojawił się nowy...
    bardzo rzadko pojawiają się komunikaty, wcześniej co chwila miałem jakiś (czy to o zmianie stusu na uboższy miasta, czy o pojmaniu kogoś) a najgorsze jest to że kiedy walczę to nie wiem czy kogoś zabiłem, ile dostałem za kogoś doświadczenia i czy ktoś mi kogoś zabił...

Dodam że w opcjach mam zaznaczone aby takie komunikaty się pojawiały.

Zauważyłem również że gdy naciskam w czasie gry w dolnym panelu przycisk "informacje" a potem "świeże wiadomości" mam coś takiego:

A od czasu do czasu podczas walki lub podróży włączą się na chwilkę te powiadomienia/wiadomości (lecz rzadko :P)
    Zdaje mi się że dzieje się tak od zadania które dał mi mój marszałek tj. abym zanim podążał. wydaje mi się że skończyłem je poprawnie i kiedy już przestałem za nim latać to zaczęło się pojawiać :(

Pomożecie?

EDIT:
    Hahaha zrobiłem! :)
    Poszukałem na angielski forum i się udało :P
    wystarczyło w pliku scripts znaleźć ta linijkę z tym błędem a pod nią nr 424 i zamienić go na 542.
    to tak dla innych jakby mieli taki sam problem :)
    « Ostatnia zmiana: Lipca 21, 2010, 17:21:01 wysłana przez serengerd »

Offline Adam1394

• Użytkownik
    « Odpowiedź #549 dnia: Sierpnia 01, 2010, 15:09:43 »
    Nie wyszykuje mi serwerów, też to macie?

Offline Vatras77

• Użytkownik
    « Odpowiedź #550 dnia: Sierpnia 26, 2010, 12:07:03 »
    Witam. Mam problem z grafiką na DirectX 9. Na siódemce wszystko chodzi dobrze, ale na dziewiątce modele postaci zaczynają szaleć. Wyginają się, mają nogi nad głowami, etc. Zachowują się z jak z gumy. Wygląda to śmiesznie, bo głowy mają normalnie ustawione, ręce też, tylko reszta "lata". Miał ktoś z tym problem? Da się coś zrobić?

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #551 dnia: Września 17, 2010, 13:10:52 »
    Aby nie tworzyc nowego wątku, napiszę tutaj. Zarys jest taki: działając samodzielnie zdobyłem na Sarranidach miasto i zamek. W mieście była lady Safiya, czy jakos tak (taka blondynka, siostra Lakhema). Puściłem ją wolno. Podczas oblężenia drugiego zamku Sarranidzi zaproponowali mi pokój (łał, pierwszy raz zaproponowano mi pokój! :D), który przyjąłem. Z Lakhemem mam + 8 relacji (uwolniłem go z więzienia khergickiego), zgodził się na mój ślub z jego siostrą. Początkowo w/w lady byłą na jakimś zameczku, aczkolwiek od 2 tygodni nikt nie wie, gdzie ona jest:(. Co robić?

Offline kazek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #552 dnia: Września 17, 2010, 18:21:03 »
    ja tez w takim razie napisze w tym temacie mam problem bo gdy zoorganizuje uczte to po jej zakończeniu występuje mi seria informalcji o błędzie (at script ...)i poprawiają mi sie stosunki z wszystkimi lordami w grze mimo iz np jest ich tylko 2 podczas uczty a uczta jest organizowana w durquba

Offline Lothurus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #553 dnia: Września 18, 2010, 11:49:33 »
    C++ Runtime Library. Nie pomógł reinstal bibliotek, a były i 2005, 2008 i nawet '10. Co mam zrobić, ludzie pomocy !!

Offline martinbyq

• Użytkownik
    « Odpowiedź #554 dnia: Września 28, 2010, 10:20:33 »
     Witam
    Ja mam innej natury problem(pewnie graficznej).gram sobie  ,dochodze do 27 poz. mam liczny oddział wojska i dwie wioski(zamkow nie chciałem narazie),prawie wszystkich niezaleznych boh. a tu nagle odp[alam gre i co widze....moj boh. jest goły podobnie jak reszta niezaleznych,bez koni i z pooczatkowymi poziomami(mój tez),jak probuje sie ruszac to mocno przycina a  w dodatku wychodzac z gry zapisal sie ten stan:((
    Spróbuje od poczatku tylko sie obawiam aby mi sie za pare poz. znow tak nie stało(gra jest orginalna i on-line dziala normalnie)
    z gory thx