Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Medal of Honor (seria)  (Przeczytany 5506 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Xarxes

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Medal of Honor (seria)
    « Odpowiedź #15 dnia: Lipca 08, 2010, 00:28:33 »
    Też dostałem klucz w swoje łapska i gra jest bardzo fajna jak na bete ,pomimo 2 map gra potrafi wciągnąć na 20 godzin może więcej.

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #16 dnia: Lipca 08, 2010, 21:48:46 »
    Ja właśnie przed chwilą uzyskałem kod na gry-online i już teraz można go zdobyć więc kto jeszcze nie ma niech się rejestruje i gra w betę :)
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline Eddy

• Użytkownik
      • EddyGallery
    « Odpowiedź #17 dnia: Lipca 08, 2010, 22:53:50 »

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #18 dnia: Lipca 08, 2010, 22:55:21 »
    Polska recka MOH 2010
    Recenzja jak gra premierę ma dopiero w październiku? Nawet nie będę podejmował się oceny profesjonalizmy tych domorosłych "recenzentów"... ;d

Offline Eddy

• Użytkownik
      • EddyGallery
    « Odpowiedź #19 dnia: Lipca 08, 2010, 23:26:07 »
    Przecież to jest recenzja bety... zawsze można oglądać po angielsku, ale nie każdy przecież zna ten język.
    http://www.youtube.com/watch?v=RyywThZD-jg
    http://www.youtube.com/watch?v=vSqARx6BzNo

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #20 dnia: Lipca 09, 2010, 09:56:24 »
    Co prawda chwilę, ale grałem i...

Po pierwsze Medal of Honor całkowicie rujnuje moje przypuszczenia co do wyglądu tej gry. Jest ona szybka, dynamiczna, chaotyczna i nieprzewidywalna... Ot, bliżej jej do Modern Warfare, niż Bad Company 2. Co ja piszę... Jakie bliżej, przecież to z BC2 nie ma nic wspólnego poza ekipą tworzącą. Widać że twórcy kierują ją chyba do innego grona odbiorców i EA tym ruchem wychodzi na wojnę o klienta z Activision. Dla mnie to podejście jest trochę na minus, ponieważ oczekiwałem czegoś bardziej Battlefieldowego. Pierwsze co rzuciło mi się w oczy to świetna szarobura oprawa wizualna. Po prostu majstersztyk wyglądu bliskiego wschodu, a mapa Kabul jest w tej materii wręcz genialna - choć i tej Valley niczego nie brakuje i pokazuje fajny górski teren Afganistanu. Drugie co mi się rzuciło w oczy - i nie jest to nic in plus - jest niestety wielkość tych map. Są one rozmiarów podstawki pod piwo i niestety panuje tak niemiłosierny chaos, że nawet respawn w bazie często kończy się wpadnięciem pod ostrzał przeciwnika. Dla mnie jest to zdecydowany minus, ponieważ o ile już BC2 miało mapy "średniej wielkości" - w porównaniu do tego co było w np. Battlefield 2 - tak MoH w mojej opinii po prostu kuleje pod tym względem...

Kolejna sprawa. Dla mnie znaczącym brakiem jest "spłycenie" gry. Niestety brak tutaj medyka, mechanika, nie ma apteczek, szturmowiec nie wspomaga nas amunicją - niby są te miejsca uzupełnień, ale jak dla mnie pomysł dziwny z tymi punktami. Już przy BC2 były głosy, że gra nie jest dla klanów - z czym się nie zgadzam - i jest znacznie ograniczona w stosunku do poprzedniczki, tak tutaj... Myślę, że jednak obie gry są dla innych grup docelowych. Na dodatek cały system menu jest trochę nieprzejrzysty, wyszukiwarka serwerów kulawa oraz system odznaczeń i awansów całkowicie niewytłumaczalny. Do tej pory nie wiem gdzie jest pasek postępu do awansu na kolejny poziom (czyżby licznik "Skill"???). Odznaczenia wyglądają fajnie, choć 'cyferki' wyskakujące po akcjach trochę nazbyt przypominają te ModernWarowskie - przynajmniej w moim odczuciu. Do tego fajnie, że zostajemy odznaczani medalami i pagonami, ponieważ kopia szpilek i odznak z BC2 mogłaby zostać przez graczy trochę źle odebrana, a tak jest pozorna nowość i nie jest źle. Jeszcze jedno mi się przypomniało. :) Odgłosy broni są wręcz beznadziejne...

Widać również że jest to beta, ponieważ... po 3 zabiciach z rzędu gra wywala do pulpitu. xD Tak więc gra się dość przyjemnie, ale MoH zaskoczył mnie zupełnie i jest niemal zaprzeczeniem poprzednich dzieł DICE, choć jest grywalny i przyjemny to jednak w moim odczuciu przegrywa o co najmniej dwie długości z Bad Company 2 - oczywiście porównuje to z jej ówczesną betą w którą wtedy grałem. Myślę jednak że jeśli rozwiną ją do tego października to będzie lepiej niż dobrze i COD4 będzie miał swojego następce - po skaszanionym MW2, a już dziś nawet beta jest dużo zajebistrza niż pełna wersja Warbanda. :D

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #21 dnia: Lipca 09, 2010, 10:28:40 »
    Po pierwsze Medal of Honor całkowicie rujnuje moje przypuszczenia co do wyglądu tej gry. Jest ona szybka, dynamiczna, chaotyczna i nieprzewidywalna...
    Twórcy postawili na realizm. Myślisz, że na polu bitwy przewidzisz nagły ostrzał? ;)

wielkość tych map. Są one rozmiarów podstawki pod piwo i niestety panuje tak niemiłosierny chaos, że nawet respawn w bazie często kończy się wpadnięciem pod ostrzał przeciwnika. Dla mnie jest to zdecydowany minus, ponieważ o ile już BC2 miało mapy "średniej wielkości" - w porównaniu do tego co było w np. Battlefield 2 - tak MoH w mojej opinii po prostu kuleje pod tym względem...

Nie jest aż tak tragicznie. Jednak niezmiernie irytuje to, że można ostrzelać prosto w bazę przeciwnika (po kilku fragach dostaje się tę możliwość np. moździerze). Giną wtedy chyba wszyscy, którzy zdążyli się respwnować przed wybuchem i byli w pobliżu miejsca ostrzału. A na mapach i tak można się nieźle nabiegać, twórcy postawili też na dynamikę, żeby zaraz po wyjściu z bazy. można było nawiązać walkę. Bazy są też dobrze osłonięte różnorakimi gratami, żeby po respawnie, nie zginąć od byle karabinu.

Kolejna sprawa. Dla mnie znaczącym brakiem jest "spłycenie" gry. Niestety brak tutaj medyka, mechanika, nie ma apteczek, szturmowiec nie wspomaga nas amunicją - niby są te miejsca uzupełnień, ale jak dla mnie pomysł dziwny z tymi punktami.

Nawet najlepsi giną tak często, że nie muszą uzupełniać amunicji :) Brak apteczek doskwiera to prawda, ginęłoby się znacznie rzadziej. A co do mechanika to powiem tyle - jest niezbędny. Pojazdy w tej grze są na wagę złota, szczególnie ostrzał przy zdobywaniu bunkrów. Jednak prawie zawsze obrywają, potem biegnąc do przedostatniego celu, widać porzucone Bradleye, dymiące i iskrzące, z oderwanymi panelami bocznymi. Ale nikt ich nie chce wziąć. Jeden traf i BUM!! I tu przydałby się mechanik, taki pojazd stoi i stoi nikt z niego nie korzysta, koleś by podszedł, naprawił i spoko. Albo w zastępstwo jakiś porządny system respawnu pojazdów, żeby ten złom znikał.

Na dodatek cały system menu jest trochę nieprzejrzysty, wyszukiwarka serwerów kulawa oraz system odznaczeń i awansów całkowicie niewytłumaczalny.
    Menu to masakra. Ale spokojnie to tylko beta :D

Do tej pory nie wiem gdzie jest pasek postępu do awansu na kolejny poziom (czyżby licznik "Skill"???).
    Sprawdź w menu, zakładka career. Może tam coś jest.

Odgłosy broni są wręcz beznadziejne...
    Cichy kałasz, zbyt głośna broń z zamocowanym tłumikiem.

po 3 zabiciach z rzędu gra wywala do pulpitu. xD
    I tu powiem, że tego problemu nie uświadczyłem. Wywala tylko czasem przy zmianie klasy postaci, a i tak głównie gram szturmowcem, czy jak mu tam.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 09, 2010, 10:38:57 wysłana przez Trebron »

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #22 dnia: Lipca 09, 2010, 12:19:59 »
    Gra jest słaba. Marne połączenie BC2 i MW2. Bo te mapy to troszke większe od MW2 jednak wciąż za małę na choć trochę taktyki.  Śmieszny odrzut broni, a raczej jego brak. Bad Company 2 bije tą grę. Tam jest dynamika, duże mapy, zniszczalność otoczenia. Gra nie jest partią szachów jak ktoś wcześniej napisał bo jest rozwałka i to ostra. Taka potyczka wciąż jednak wymaga troszkę myślenia i nie wybiegania przed siebie z naciśniętym spustem.
    Sława!

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #23 dnia: Lipca 09, 2010, 14:05:59 »
    Jeśli Ty biegasz w grach z wciąż naciśniętym spustem to gz.
    Ciągle nei wiem co ludzie widzą w tym marnym BC2. To, że się ściany rozwalają? Pfff... I to wszystko? Grając na konsoli w betę BC2, nic nie było fajnego. Te zniszczenia nie są takie jakich się spodziewałem. Chciałem wysadzić cały dom, żeby sama podłoga została, to porozwalały się tylko ściany i to nei w całości. Ze snipy musiałem trafić ze 2 razy, żeby koleś zginął. To jest mierne do potęgi. Dałbym BC2 4/10...
    Jak wyjdzie MoH to z pewnością go kupię, bo czytając o nim w CDA narobili mi smaku.

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #24 dnia: Lipca 09, 2010, 14:33:37 »
    Po pierwsze Medal of Honor całkowicie rujnuje moje przypuszczenia co do wyglądu tej gry. Jest ona szybka, dynamiczna, chaotyczna i nieprzewidywalna...
    Twórcy postawili na realizm. Myślisz, że na polu bitwy przewidzisz nagły ostrzał? ;)

Tym to mnie rozwaliłeś. Słyszałeś żeby w Afganistanie w ciągu godziny zginęło 1000 żołnierzy?

Jeżeli to miałby być odwzorowany realistycznie konflikt to w ciągu godziny w najlepszym przypadku ginęło by kilku żołnierzy. Ja wolę gry bardziej statyczne jak BC2 gdzie jest czas na kalkulację i przemyślenie swoich ruchów. Poza tym tam zawsze można się rozłożyć ze snajperką i spokojnie strzelać z dala od frontu i zazwyczaj nie zginiesz po kilku sekundach jak w MoH. Mi to osobiście przeszkadza. Wolę myśleć podczas walki niż tylko bezmyślnie ruschować.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Lipca 09, 2010, 14:39:26 »
    Widać umiejętność czytania nabywa się z wiekiem.
    Nie napisałem że biegam z wciśniętym spustem ale po co Ci to tłumaczyć skoro wszystko jest w moim ostatnim poście.
    Oprócz zniszczalnych ścian mamy świetne pojazdy, multum bronii i dodatków. Bardzo dobrze zrobiony odrzut, dopracowany element współpracy (każda klasa oprócz strzelania ma jakieś konkretne zadanie na polu bitwy. Rozdawanie apteczek, amunicji, lokalizowanie itd.) Dom można zburzyć bez problemu, jeśli chciałeś to zrobić samemu było to trudne bo trzeba posiadać dużo materiałów wybuchowych. Strzały ze snajperki zabijają po head shocie co jest zastosowane w wielu grach. Przy amunicji MAGNUM zwiększa się siła i można już dużo więcej zdziałać snajperką. Mamy też wiele możliwości rozegrania gry. Nie musimy szturmować wszystko konkretną ścieżką jak w MOH. No ale jeśli ktoś nie gra drużynowo i liczy na deszcz fragów to nie jest gra dla niego.
    W Medalu nie musimy się martwić odrzutem, można iść na żywioł i najzwyczajniej fragować. Jest to kolejna gra tego typu. Dlatego też BC2 cieszy się powodzeniem, bo jest czymś innym. Choć i tak gdy wreszcie zapowiedzą Battlefielda 3 (kontynuację Battlefield 2) wszystkie MP pójdą na półeczkę. :P
    Sława!

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Lipca 09, 2010, 15:28:42 »
    Ehh mam taki sam problem jak Proud , po  3 killach z rzędu wywala mnie do Windowsa . Czy ktoś wie w czym problem ?
    Edit: Ma ktoś inne pomysły ?
    « Ostatnia zmiana: Lipca 09, 2010, 17:19:22 wysłana przez Wezyk »
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #27 dnia: Lipca 09, 2010, 15:35:12 »
    Tym to mnie rozwaliłeś. Słyszałeś żeby w Afganistanie w ciągu godziny zginęło 1000 żołnierzy?
    Policz deady wszystkich graczy, 50 nie będzie. Weź też pod uwagę, ilu jest tam rannych. Poza tym tam, korzysta się głównie z szybkich akcji z wsparciem pancernym/artyleryjskim/powietrznym.. Terrorystów jest też mało, a w MoH jest równa liczba. Teraz porównaj partyzantkę z szturmem na ufortyfikowane pozycje.

Ehh mam taki sam problem jak Proud , po  3 killach z rzędu wywala mnie do Windowsa . Czy ktoś wie w czym problem ?

Spróbuj wyłączyć antywirusa, sprawdź też ping.

DOWN: To jest beta. Od razu widać do czego zmierza gra.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 09, 2010, 15:51:46 wysłana przez Trebron »

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Lipca 09, 2010, 15:41:44 »
    Trebon nie bądź śmieszny. Gdzie widzisz realizm? W bezsensownej jatce, w broniach bez odrzutu czy może bezpośrednim kontakcie terrorystów i żołnierzy? To już Bad Company 2 jest bardziej realistyczne. Tam też jest nieprzewidziany ostrzał. Różnicą jest to że tam mamy trochę więcej miejsca na ten "nieprzewidziany" ostrzał. A nie dwie ścieżki.
    Sława!

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #29 dnia: Lipca 09, 2010, 20:58:18 »
    Stary, ogarnij. To jest beta. Wiele się zmieni w MoHu (zapewne na lepsze) i recoil też poprawią.

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)