Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problem z modem Age of Turbulence (Wiek Smuty)  (Przeczytany 30834 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Quashi12

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Problem z modem Age of Turbulence (Wiek Smuty)
    « dnia: Września 27, 2009, 16:39:46 »
    Witam  ściągnąłem spolszczenie do moda "Wiek Smutny" lecz nie działa. Wkleiłem tam gdzie trzeba lecz mam wszystko po polsko-angielsku. I miasta są podpisane tymi z Native itp.

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    Odp: Problem ze spolszczeniem
    « Odpowiedź #1 dnia: Września 28, 2009, 07:57:30 »
    W temacie było napisane, że spolszczenie nie jest pełne......uczymy się czytać ze zrozumieniem....Baliana się zapytaj to Ci powie kiedy będzie spolszczenie gotowe....

Offline Zapolya

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Września 28, 2009, 08:04:55 »
    To najsampierw zainstaluj Waść (Spolszczenie do gry w wersji 1.011) z tej oto stronki http://www.mountblade.info/s.php?id=17
    a potem zapodaj jeno spolszczenie od Mości Pana Baljana w ten oto le folder M&B\modules\nazwa modu\Languages i nie ma ch... we wsi żeby nie zadziałało

pozdrawiam
    « Ostatnia zmiana: Września 28, 2009, 08:07:38 wysłana przez Zapolya »
    Obaczymy, czy masz dobrą krew w sobie, gdyż żydowska, podlana miodem albo-li winem, warzy się; chłopska, jako leniwa i ciężka, idzie na spód, a jeno szlachecka animuje się i wyborny tworzy likwor, któren ciału daje męstwo i fantazję. Innym też nacjom różne dał Pan Jezus napitki, aby zaś każda miała swoją stateczną pociechę.

Offline Quashi12

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Września 28, 2009, 16:06:23 »
    Ale właśnie tak zrobiłem i nie działa.

Offline Alpaka

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    • MC Rhodok
    Problem z modem Age of Turbulence (Wiek Smuty)
    « Odpowiedź #4 dnia: Października 05, 2009, 21:07:33 »
    Podobno w modzie Wiek Smuty można mieć statki i altyrelie, jak to zrobic??
    WARBANDOLOGIA 2 - najnowsza płyta Zakonu Templolów, najlepszej raperskiej grupy na Polskiej, a nawet światowej scenie warband. Zapraszam do słuchania.
    MC Rhodok

http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=15625.0

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    Odp: Wiek Smuty
    « Odpowiedź #5 dnia: Października 05, 2009, 21:33:25 »
    A to nie łaska zajrzeć do tematu o tym modzie?Ale nie, nie będę złośliwy: o statkach nie słyszałem ale artylerię można mieć szkoląc jednostki, które automatycznie "dostają" działo...Naprzykład taki "rekrut polski możę awansować na Byrgadiera póżniej na Muszkietera i w końcu na Kanoniera ;].Więcej Ci nie poweim bo sam nie za dużo wiem, gdyż dziś dopiero zacząłem grać w niego.Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Października 05, 2009, 21:37:38 wysłana przez Tymbark »

Offline Alpaka

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    • MC Rhodok
    « Odpowiedź #6 dnia: Października 05, 2009, 21:42:42 »
    dzięki wielkie ;] a o statkach dowiedziałem sie z http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=3211.0  ale to widocznie w jakiejś noowszej wersji bedzie ;]
    WARBANDOLOGIA 2 - najnowsza płyta Zakonu Templolów, najlepszej raperskiej grupy na Polskiej, a nawet światowej scenie warband. Zapraszam do słuchania.
    MC Rhodok

http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=15625.0

Offline Rensvill

• Użytkownik
    Problem z modem age of turbulence.
    « Odpowiedź #7 dnia: Listopada 16, 2009, 07:46:08 »
    mam problem z modem Age_of_Turbulence prosze pomóżcie!

1. Jak wchodze do zbrojmistrza w miastach wyskakuje mi błąd RGL WARNING "unable to find mesh kalkan" da sie cos z tym zrobic ?
    2. Dlaczego jeśli jednostki wroga sa daleko, pojawiaja sie na nich(jakby zbroja) jakies dziwne trojkontne tekstury  a z bliska jest normalnie. a sie cos z tym zrobic ?
    3. Dlaczego jak kupilem miecz germański, gdy go wyciagam nadal jest na moich plecach a jednak moge nim walczyć ale jest niewidzialny ? da sie cos z tym zrobic ?

« Ostatnia zmiana: Listopada 16, 2009, 14:27:55 wysłana przez Kalpokor »

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    Odp: problem z modem
    « Odpowiedź #8 dnia: Listopada 16, 2009, 08:49:19 »
    Zauważ, że jest to wersja beta i wszelkie bugi i niedopracowania będą naprawiane, czekaj na kolejne wersje. Możesz je zgłaszać w tym temacie http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=3211.0 Znając Baliana, na pewno je zgłosi twórcom :)
    « Ostatnia zmiana: Listopada 16, 2009, 08:51:40 wysłana przez Kalpokor »

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    Odp: problem z modem
    « Odpowiedź #9 dnia: Listopada 16, 2009, 11:52:30 »
    Zła nazwa tematu, mogłeś napisać problem z modem age of turbulence.

Offline Rensvill

• Użytkownik
    Odp: Problem z modem age of turbulence.
    « Odpowiedź #10 dnia: Listopada 17, 2009, 14:54:29 »
    Przepraszam za temat ;/

dzięki za odpowiedzi, wiem ze to wersja beta, zapomniałem jednak napisać, że u mnie nie zmieniły się nazwy państw :( - Królestwo Swadii to dalej Królestwo Swadii, Królestwo Rhodoków to dalej Królestwo Rhodoków, tak samo z pozostałymi frakcjami :( nazwy państw chyba powinny się zmienić prawda ?
    « Ostatnia zmiana: Listopada 17, 2009, 15:12:23 wysłana przez Rensvill »

Offline Balian

• Użytkownik
    • Nigdy nie za wiele Rock and Rolla ;)
    « Odpowiedź #11 dnia: Listopada 17, 2009, 14:57:26 »
    Znając Baliana, na pewno je zgłosi twórcom :)
    Hehe.

1. Co to tego błędu RGL. Musisz zainstalowac patch, masz link w temacie o modzie który podał Kalpokor.
    2. Błąd przy riggowaniu lub coś nawaliło podczas exportu modelu lub textury do moda.
    3. Równierz błąd riggowania  o ile się nie mylę.
    4. Bo nie masz spolszczenia. Mod jest tylko po rosyjsku, tatarsku i po polsku. Czyli nie jest po angielsku i dlatego mod również pod względem nazw to native. Ściągnij spolszczenie, link w temacie o modzie.

Ale wczoraj wyszła nowa wersja moda i prawie wszystko jest naprawione. MOd wyładniał jak to napisał vice twórca moda.

Offline Glaner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Listopada 18, 2009, 15:05:12 »
    mam problem z modem Age_of_Turbulence prosze pomóżcie!

1. Jak wchodze do zbrojmistrza w miastach wyskakuje mi błąd RGL WARNING "unable to find mesh kalkan" da sie cos z tym zrobic ?
    2. Dlaczego jeśli jednostki wroga sa daleko, pojawiaja sie na nich(jakby zbroja) jakies dziwne trojkontne tekstury  a z bliska jest normalnie. a sie cos z tym zrobic ?
    3. Dlaczego jak kupilem miecz germański, gdy go wyciagam nadal jest na moich plecach a jednak moge nim walczyć ale jest niewidzialny ? da sie cos z tym zrobic ?

1 błąd też taki miałem jednak po godzinie gry znikł...
    2. No to jest bug ;/ wiadomo to jest beta i takich błędów bedziesz zauważać sporo...
    3. tutaj też po prostu beta.. musisz mieć nowsze wersje.

Offline Glaner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Listopada 18, 2009, 15:07:48 »
    lol.. wiem ,że tam można mieć artyl. Ale ta jednostka jest tak niedopracowana.... jeszcze nie widziałem ,żeby strzelała na mojej bitiwe a najlepsze było to jak zrobiłem oblężenie i ta jednostka artyl. wszedła na zamek gdzie pełno innego woja i był taki tłok ,że armata celowala do góry po prostu była pionowo postawiona xD także mówie tych jednostek raczej nie szkolmy.

Offline joke

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Listopada 21, 2009, 15:18:21 »
    Witam, mam problem z tym modem, gra chodzi dobrze, lecz gdy wchodze w ekwipunek wyrzucam mnie do pulpitu i wyskakuje powiadomienie : RGL Warning, nie wiem co to jest, wgralem patch-a do moda, odinstalowywalem gre i na nowo instalowalem nic to nie dalo, wersje tez mam dobra, wie ktos moze co to moze byc? dzieki z podpowiedzi :D