Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problem z modem Age of Turbulence (Wiek Smuty)  (Przeczytany 30835 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rahtar

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Problem z modem Age of Turbulence (Wiek Smuty)
    « Odpowiedź #30 dnia: Stycznia 25, 2010, 13:43:22 »
    Masz już temat o problemach z tym modem a tam z 15 (słownie: piętnaście) razy napisane że po prostu ta broń ma błąd i nie da się jej używać...
    Tak trudno poszukać i poczytać?
    Czego was w szkole uczą teraz?

Może i taki temat był: nie wiem, opcja szukania nie pomogła, a na pierwszych 3 stronach, nie zauważyłem by o tym pisało. Nie jest tak trudno poszukać, ale jak już wyżej napisałem - nie znalazłem, i nie miałem akurat czasu na szukanie.

Czego nas uczą? Chociażby kultury, i tego by nie wyskakiwać z forumową dumą (fake) znawcy. Bez obrazy ;].

I dzięki za konkretną odpowiedź na pytanie ;).

Offline drek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #31 dnia: Lutego 03, 2010, 15:10:30 »
    Źle podmieniliście pliki z patcha z plikami  z moda. Nie ma innej opcji. Jeżeli gracie w Age of Turbulence BETA 2, to konieczny jest patch, jeżeli gracie w pierwszą betę, albo trzecią to wszystko powinno być okey. Miałem ten sam problem, klikam na ekwipunek i wywala błąd RGL, zainstalowałem patch i działało idealnie ( beta 2).
    Wiem że tematu Age of Turbulence 0.9 pewnie masz dość.Ale prosze wruć jeszcze do tego tematu.Pare dni temu kupiłem tkz.Złotom edycje MiB to jest wersja 1.010 .Gra działa bezbłędnie [w przeciwieństwie do Ogniem i mieczem] trzy dni temu przeczytałem recezje moda Age of Turbulence,zgodnie z intrukcjami pobrałem Patch,i mod Age of turbulence 0.9 następnie tak jak pisałeś poinstalowałem to wszystko w we wskazanych katalogach.I teraz co uzyskałem; 1-muzyka z filmu Ogniem i Mieczem jest;2-teksty angiel-polskie[nie przeszkadza mi to;3-broń nowa 16 wiek poprawnie działa,altyleria jest.Niestety mapa nadal jest z wersji Native w roku 1230 XII w,nazwy miast i państw 'Bajkowe"Jesli dobrze zrozumiałem powinienem mieć czytelne wyrużnienie polski ,rosji,itp.Skoro tak to uprzejmie prosze wytłumacz mi jak KROWIE na granicy,gdzie popełniam Błąd.
    Jeszcze raz;
    mam wersje 1.010
    patch[wskazany przez ciebie]
    Age of Turbulence 9
    I pytanie .Morze jest wymagana wersja 1.011?jesli tak to skąd ją pobrać?Szukałem bez efektu,
    i jeszcze jedno pytanie piszesz cytuje:"...wszystkie pliki w folderze Resource (patch)wypakowujesz do folderu Resource w folderze z modem."

I tu problem bo ja nie mam folderu Modem morze to to samo co folder Modules? Z góry dziękuje za przeczytanie tego rozwlekłego tekstu twoje rady są cenne.Z pełnym szacunkiem dla ciebie  .   Drek

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #32 dnia: Lutego 03, 2010, 15:28:02 »
    To może jak już tu jestem to pomogę.
    W folderze Modules powinieneś zainstalować AoT. Czyli powinien być tam folder z modem. Po prostu ten folder co wypakowałeś po pobraniu wrzucasz właśnie tam. Cały folder, nie poszczególne składniki. Potem rozpakowujesz patch i wrzucasz do tego odpowiednich miejsc w tym folderze.
    I powinno działać.
    A teraz zajmiemy się sprawą miast.
    Po pierwsze, masz grę po polsku czy angielsku? Jak po polsku to ściągasz spolszczenie moda. Wejdź w wątek "spolszczenia" to znajdziesz. To co się rozpakuje to będzie folder o nazwie "pl". Przenosisz cały folder do katalogu "languages" w folderze z modem.
    Jeśli nie masz wersji polskiej to ściągasz najpierw spolszczenie całej gry, instalujesz i dopiero spolszczasz moda.
    Prościej już chyba nie można opisać...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline mort79

• Użytkownik
    « Odpowiedź #33 dnia: Lutego 05, 2010, 09:56:52 »
    potrzebny mi inny link do patha do wieku smutnego albo jesli ktos moze wdzieczny bede za przeslanie plliku na maila mort79@vp.pl, ten oryginalny ktory jest podany pod modem na deposit files jest jakis lipny, brak slotow a probuje od wczoraj "We are sorry, but all downloading slots for your country are busy."

Offline drek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Lutego 05, 2010, 13:52:27 »
    To może jak już tu jestem to pomogę.
    W folderze Modules powinieneś zainstalować AoT. Czyli powinien być tam folder z modem. Po prostu ten folder co wypakowałeś po pobraniu wrzucasz właśnie tam. Cały folder, nie poszczególne składniki. Potem rozpakowujesz patch i wrzucasz do tego odpowiednich miejsc w tym folderze.
    I powinno działać.
    A teraz zajmiemy się sprawą miast.
    Po pierwsze, masz grę po polsku czy angielsku? Jak po polsku to ściągasz spolszczenie moda. Wejdź w wątek "spolszczenia" to znajdziesz. To co się rozpakuje to będzie folder o nazwie "pl". Przenosisz cały folder do katalogu "languages" w folderze z modem.
    Jeśli nie masz wersji polskiej to ściągasz najpierw spolszczenie całej gry, instalujesz i dopiero spolszczasz moda.
    Prościej już chyba nie można opisać...
    Bardzo dziękuje za odpowiedz ,teraz rozumie że chodziło oFOLDER Z modem a nie o folder o nazwie MODEM,gdybyś jeszcze powiedzial mi czy po prawidłowym zainstalowaniu mam spodziewać sie zmian w nazwach miast typu SICZ ,Moskwa,zmiane nazwisk z lordów mordoków cz jak im tam jest ,na typu Zółkiewski czy inne znane  histori czy literatury ,czy dalej będom wystempować LORDY Ramony i inne trudne do spamiętania łamijęzyki.A teraz o moim małym sukcesie w tej dziedzinie mam polskom wesje gry 1.010 spolczenia kture były polecane spolszczały tyko częściowo w desperaji wziołem plik polski z werji kturom mam 1.010 i wpakowałem do AoT i szok ,uzyskałem pełne spolszczenie mało tego dotąd muj ulubiony dwuręczny miecz zaczoł być widoczny ( ktoś tesz miał taki problem) i broń palna działa bez zażutu.Jedyny problem to te wnerwiające mnie nazwy miast nazwiska postaci kturych ni holery spamiętać nie moge.Morze wiesz jak samemu je  zmienić a muj nie młody jurz muzg byłby ci bardzo wdzięczny.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Lutego 05, 2010, 17:38:40 »
    Po pierwsze, POPRAWNA POLSZCZYZNA SIĘ KŁANIA!
    Aż boli jak się czyta twoją wypowiedź...

Jak wgrałem do folderu languages w folderze moda spolszczenie Baliana (link w temacie o modzie) to wszystko było dobrze... Znaczy nazwy i nazwiska historyczne...

Offline Pohaniec

• Użytkownik
    Pomocy!!!
    « Odpowiedź #36 dnia: Lutego 27, 2010, 14:48:20 »
    Prosze o Pomosc nie wiem co jest grane sciaglem z tej strony Wiek smuty sciagalo sie dlugo 10 kb\s kiepskie bezprzewodowe lacze eh..... no wiec wypakowuje wszystko pieknie i nagle wyskakuje mi ze 3 pliczki sa uszkodzone myslalem ze mnie trafi szlak czekalem pare godzin za tym a tu taka niespodzianka mi wyskoczyla pfff..... wiec chcialbym prosic o pomoc graczy ktorzy aktualnie posiadaja ten mod o pomoc aby wrzucili na server te 3 pliczki abym mogl sobie pobrac bo bez nich jakos gra mi nie rusza.

Te pliki to:
    polish_hysar_helemt_bump.dds
    pikermans.psd
    Thumbs.db

Czy jakos tak wiec prosze o pomoc.

Offline j120

• BANITA
    • Użytkownik
    Odp: Pomocy!!!
    « Odpowiedź #37 dnia: Lutego 27, 2010, 15:01:36 »
    Spróbuj sciagnąć jeszcze raz albo zainstaluj patcha.

Offline Pohaniec

• Użytkownik
    « Odpowiedź #38 dnia: Lutego 27, 2010, 15:05:52 »
    Patcha instalowalem i nic bo nie zmienia tych pliczkow a sciagnac nie d arady mam bezprzewodowe kikowate lacze wlailo mi 10 kb/s i czekalem 4-5 h od rana mi sie pobieralo nie da rady sciaganc od nowa wiec licze ze ktos mi pomoze i wrzuci te pliczki na serva.

Offline Demonican

• Użytkownik
    • Masło zdrożało o 3%
    « Odpowiedź #39 dnia: Lutego 27, 2010, 16:11:14 »
    Moze miałeś disconnected i wywaliło ci niedościągniętego moda na pulpit czasem tez tak mam jak coś ściągam.Jeżeli nie oblukałeś czy ci sie ściagło w 99% to możliwe że to jest to

EDIT:Wybacz ale jak mi nie weszło Rus XII Century to nie płakałem nawet tu nic nie napisałem bo to tylko gra i niema nad czym rozpaczać.Trudno i tyle świat jest okrutny.Napewno ktoś wrzuci ci te pliki o to się nie bój.Kolo wrzuć na luuuuuuuuuz
    « Ostatnia zmiana: Lutego 27, 2010, 16:51:12 wysłana przez Demonican »

Offline Pohaniec

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Lutego 27, 2010, 16:30:27 »
    Sciaglo mi w 100 % zwrok mnie jeszce nie zawodzi prosze wbijcie te pliczki na serva abym mogl se pobrac ile razy trzeba prosic aby znalazl sie ktos pomocny niektorzy kiedys sami potrzebowali pomocy i im pomogli a wiekszosc sobie pewnie mysli po co mu te pliczki niech se sciagnie jeszce raz bo mi sie nie chce wrzucac tych pliczkow na serva pffff...... wiec jesli ktos jest pomocny i liczy ze bede mogl sie mu wynagrodzic w przyszlosci prosze wrzucic na jakis server pliki polish_hysar_helmet_bump.dds oraz pikerman.psd i Thumbs.db prosze pomozcie plis..........

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Marca 01, 2010, 20:45:21 »
    Po co ta cała rozmowa? Nie możecie albo nic nie gadać albo wrzucić mu to na serwer?

polish_hysar_helmet_bump.dds
    http://www.sendspace.com/file/45szub
    pikerman.psd
    http://www.sendspace.com/file/7dqn3j

Tego 3 pliku nie mogę znaleźć w folderze moda...  A wszystko działa dobrze wiec możliwe że jest on niepotrzebny...

EDIT: Wiedziałem że jest on niepotrzebny:-P
    To jak już jesteśmy w temacie plików to po co jest ten cały "IronLauncher"? Załączony jest nie tylko do tego moda...
    « Ostatnia zmiana: Marca 02, 2010, 17:53:17 wysłana przez sir Luca »

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #42 dnia: Marca 02, 2010, 15:06:41 »
    Te pliki to:
    polish_hysar_helemt_bump.dds
    pikermans.psd
    Thumbs.db

M&B nie obsługuje w żaden sposób plików Photoshopa (.psd), więc ten na pewno nie jest potrzebny do uruchomienia gry. To samo dotyczy windowsowego pliku miniaturek (Thumbs.db), który jest wykorzystywany zapewne tylko i wyłącznie przez eksploratora windows. Jeżeli już, to tylko ten pierwszy plik (polish_hysar_helemt_bump.dds) Ci się przyda.

Offline GoLaB222

• Użytkownik
    « Odpowiedź #43 dnia: Marca 16, 2010, 11:13:20 »
    Zrobiłem wszystko tak jak w instrukcji i wyskoczył mi błąd:
    RGL ERROR
    Unable to open file: CommonRes\ani_walk_sideways.brf
    Pomóżcie bo już się długo męczę żeby to naprawić ale nie mogę.... :(

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Marca 16, 2010, 11:49:24 »
    Przeinstaluj całe M&B. To nie jest plik moda.