Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: The Witcher 2  (Przeczytany 4565 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Metalowiec

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • :F
    The Witcher 2
    « dnia: Września 18, 2009, 13:53:27 »
    Youve seen life through distorted eyes
    You know you had to learn
    The execution of your mind
    You really had to turn
    The race is run the book is read
    The end begins to show

Offline antykaczor

• Użytkownik
    Odp: The Witcher 2
    « Odpowiedź #1 dnia: Września 18, 2009, 14:49:36 »
    chwile temu obejrzalem ten filmik, i chyba musze odprobic zaleglosci z 1 (bo mialem zamiar sobie  kupic ale zapomnialem xD)

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #2 dnia: Września 18, 2009, 15:03:06 »
    Sprawia całkiem dobre wrażenie, wyraźnie mroczniejszy klimat, to dobrze ale oby z tym nie przesadzili bo w jedynce mimo wszystko najbardziej podobał mi się ten niepowtarzalny sielski klimat. Zniszczone wojną i zarazą krainy mamy niemal w każdym innym RPG z Gothic`iem i Oblivionem na czele. Szkoda że nie zdradzili nic na temat fabuły, ciekawy jestem bardzo jakie lokacje pozwiedzamy, na moje oko trailer przedstawia coś jakby południowy Nilfgaard albo nawet Zerrikanie, wolałbym jednak Cintrę albo Redanię (Novigrad ;). Współczuję anglojęzycznym graczom bo głosy są tragicznie podłożone, liczę że w naszej lokalizacji wszystko zostanie po staremu - zwłaszcza Geralt... swoją drogą jego fryzura wydaje mi się przekombinowana.

No a teraz trochę ponarzekam, przede wszystkim animacje dalej kuleją, przejscia pomiędzy kolejnymi sekwencjami są tragiczne w tym względzie nie poprawili dosłownie nic, mam nadzieje że to przypadłości wersji Alpha ale obawiam się że tak zostanie:( Niedoścignionym wzorem na tym polu zostaje najnowszy Batman: AA.
    « Ostatnia zmiana: Września 18, 2009, 15:04:50 wysłana przez Józef Sztacheta »

Offline Metalowiec

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Września 18, 2009, 16:56:16 »
    Grafika została też dopicowana,więc sikłel pociagną tylko nowsze kompy :/
    You really had to turn
    The end begins to show

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Września 18, 2009, 17:31:26 »
    Nic takiego nie zauważyłem, silnik jest oczywiście podrasowany ale to ten sam co poprzednio więc wymagania powinny być niewiele większe, a może nawet mniejsze niż niespaczowana pierwsza część... mieli trochę kłopotów z optymalizacją ale już edycja rozszerzona działa o wiele lepiej.

Z drugiej strony grafika mimo że nie najnowsza to moim zdaniem wystarczająca do przyjemnej gry, więc można wybaczyć eksploatowanie leciwego już silnika. Zgrzytem jednak pozostają animacje.

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Września 18, 2009, 18:05:50 »
    Cóż, ja nie jestem weteranem nowych gier z wieloma ciekawymi animacjami, więc to co jest w Wiedźminie mi wystarcza w zupełności, zobaczymy czy dwójka dorówna jedynce i jakie będzie mieć wymagnia, bo jedynka trochę mi się cięła na moim kompie.
    swoją drogą jego fryzura wydaje mi się przekombinowana
    Haha xD Ale chciałem zauważyć, że on ma tylko włosy spięte w kucyk, nic w tym nadzwyczajnego. ;0

Offline Margoth

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Września 18, 2009, 19:03:48 »
    No moim zdaniem Wiedźmin 2 napewno powinien mieć kilka lokacji[Nie jak w 1, sama Wyzima], jak Zerrikania[Czy jakoś tak] i Nilfgaard[Też jakoś tak] :D
    Ogólnie świetny trailer :D

Offline Metalowiec

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Września 18, 2009, 19:07:55 »

Z drugiej strony grafika mimo że nie najnowsza to moim zdaniem wystarczająca do przyjemnej gry, więc można wybaczyć eksploatowanie leciwego już silnika. Zgrzytem jednak pozostają animacje.
    Jak śmiałeś napisać to na forum Mount&Blade xD
    You really had to turn
    The end begins to show

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Września 18, 2009, 19:29:24 »
    Haha xD Ale chciałem zauważyć, że on ma tylko włosy spięte w kucyk, nic w tym nadzwyczajnego. ;0
    Wystarczy żeby wyglądać głupio, książkowy Geralt nie dbał o wygląd więc albo by miał całość związaną w kucyk albo luźne. A oni zrobili z niego jakiegoś Jedi - padawana... brakuje mu jeszcze warkocza z przodu.

No bo ma za bujną czuprynę, żeby wszystkie włosy się dało spiąć. ;0 A na poważnie jak drugi raz obejrzałem ten trailer to faktycznie trochę to nie gra.
    « Ostatnia zmiana: Września 18, 2009, 20:01:40 wysłana przez Arcylisz »

Offline Margoth

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Września 18, 2009, 19:43:22 »
    Albo dwóch macek zamiast włosów :D
    Oooo... a kilka słów o fabule : Moim zdaniem w Wiedźmin 2 zaczyna się era jakiegoś tam zimna... Jakieś wasze przewidywania fabuły ;p ?

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Września 18, 2009, 21:06:19 »
    Przepowiednia Ithiliny to był raczej motyw przewodni poprzedniej części (motyw zgapiony z sagi zresztą). Myślę że fabuła będzie nawiązywać do filmiku z outra wiedzmina - jest mowa o jakiejś gildii zabójców... hmm na razie nie wygląda to zachęcająco ale trzymam kciuki za realizację godnej widźmina.

PS: a co do faktu przecieku - ja raczej byłbym sceptyczny... to raczej chwyt marketingowy żeby narobić trochę szumu wokół a jednocześnie nie zdradzać za wiele info.

Offline Atlor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Września 18, 2009, 22:39:09 »
    Świetnie ze użyli havocka do fizyki pozatym mam nadzeje ze klimat będzie utrzymany
    Co do fabuły to podtytułu mówi sam za siebie...Mam nadzieje ze w grze pojawi sie zloty smok jak w książce

P.S mi tez sie te włosy nie podobają....tak kiczowato związane

@DOWN
    Szukasz zabójcy okazuje sie ze to cały zakon (jak assassins creed :D) niszczysz go i koniec\
    Przynajmniej dla mnie to tak będzie wyglądać
    « Ostatnia zmiana: Września 18, 2009, 22:45:07 wysłana przez Atlor »

Offline Dunio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Września 18, 2009, 22:41:00 »
    Ciekawe jak to będzie z fabułą .Tytuł przypomina trochę zakończenie gry ,kiedy to Geralt walczył  z "Zabójcą Króla" :)

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Września 18, 2009, 23:29:17 »
    Obejrzałem jeszcze raz i wyhaczyłem że na początku jest mowa o dziesiętniku Zyvik`u (KLIK), który służył w Kaedweńskiej armii, do której zapewne należy obóz, być może na górskim pograniczu (KLIK).

Offline Fremen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Września 19, 2009, 03:57:48 »
    szczerze to trailer nie zachwyca - fakt mroczniejszy klimat to ciekawe rozwiązanie, grafika niewiele się zmieniła (przynajmniej ja niezauważyłem),a animacja, zresztą tak jak już Józef Sztacheta wspomniał to porażka, nic nowego i kuleje jak dawniej :) Nowa fryzura - kwestia gustu, ale jak widzę większości nie podchodzi :) Mam tylko nadzieje że fabuła okaże się miłym zaskoczeniem, a smaczków w stylu tych z jedynki z niepokojem oczekuje... (ah ten koziołek matołek mruczany przez jakiegoś wieśniaka pod Wyzimą :D )

Ciekawe jak rozwiążą motyw awansowania postaci - pewnie tak jak poprzednio, co niezbyt do gustu mi przypadło (mam taką cichutką nadzieje że będzie to lvlowanie a'la elder scrolls :D )