Sprawia całkiem dobre wrażenie, wyraźnie mroczniejszy klimat, to dobrze ale oby z tym nie przesadzili bo w jedynce mimo wszystko najbardziej podobał mi się ten niepowtarzalny sielski klimat. Zniszczone wojną i zarazą krainy mamy niemal w każdym innym RPG z Gothic`iem i Oblivionem na czele. Szkoda że nie zdradzili nic na temat fabuły, ciekawy jestem bardzo jakie lokacje pozwiedzamy, na moje oko trailer przedstawia coś jakby południowy Nilfgaard albo nawet Zerrikanie, wolałbym jednak Cintrę albo Redanię (Novigrad ;). Współczuję anglojęzycznym graczom bo głosy są tragicznie podłożone, liczę że w naszej lokalizacji wszystko zostanie po staremu - zwłaszcza Geralt... swoją drogą jego fryzura wydaje mi się przekombinowana.
No a teraz trochę ponarzekam, przede wszystkim animacje dalej kuleją, przejscia pomiędzy kolejnymi sekwencjami są tragiczne w tym względzie nie poprawili dosłownie nic, mam nadzieje że to przypadłości wersji Alpha ale obawiam się że tak zostanie:( Niedoścignionym wzorem na tym polu zostaje najnowszy Batman: AA.