Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problem z mikrofonem  (Przeczytany 1663 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    Problem z mikrofonem
    « dnia: Września 11, 2009, 11:35:23 »
    A więc tak....wczoraj próbowałem komunikować się mikrofonem poprzez TS, wszsytko idealnie słyszałem, natomiast był problem, że nikt mnie nie słyszał, z tego co wiem, że po wciśnięciu klawisza odpowiedzialnego za możliwość mówienia inni ludzie słyszeli tylko i wyłącznie szumy i nic poza tym, to wyglądało tak jakby się sygnał nakładał tego co oni mówią, natomiast mojego nikt nie słyszał....kolejną rzeczą była wymiana mikrofonu i tak też zrobiłem, sprawdzam go w rejestratorze dźwięku....odtwarzam ten mój monolog i cały czas słyszę same ostre szumy, bez żadnego wyraźnego słowa....pobawiłem się z głośnością i nic to nie dało, tak samo jak z suwaczkami czy filtrowanie szumów....ciągle to samo.... jak gram w inne gry np cs to wszyscy idealnie mnie słyszą i nie ma nigdy problemów...jakby ktoś coś wiedział to niech pisze, ale zrozumiałym językiem, no wybaczcie na komputerach się nie znam....:) acha i mam jakieś niebieskie urządzenie realtek bodajże do zmiany głosności, jakiś mikser itd, ale Massai mówił, że o syf i pewnie ma rację....

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Problem z mikrofonem
    « Odpowiedź #1 dnia: Września 11, 2009, 11:42:33 »
    Też mam to urządzenie i nie uważam że syf :) Właśnie w zakładce mikrofonu ustawiałem sobie mikrofonik. Jak masz szumy to spróbuj w TS bodajże settings pozmieniać opcje dźwięku z [chyba wave i direct sound, ja mam wave], device ustaw na audio, no i pski głośności obojetnie jakie nie dawaj na 100% tylko jakieś 75%, a w sound settings w TS "voice activation level" mam na ok 65% bliżej "shout".

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Września 11, 2009, 12:22:15 »
    Oprócz tego, że mam szumy w Ts-ie to jeszcze w rejestratorze dźwięku i chyba tu tkwi największy problem, tak mi sie chociażby wydaje...

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #3 dnia: Września 11, 2009, 13:04:20 »
    Pifpaf, daj screen ustawień z regulatora głośności z zakładki nagrywanie.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Września 12, 2009, 09:36:51 »
    Jutro wstawię obrazki jak będę w domu....

Nadal próbuje pozbyć się szumu podczas działanie mikrofonu i jutro jadę sobie kupić jakiś sprzęt... co polecacie oddzielnie mikrofon i słuchawki czy w zestawie połączone?? które lepiej reagują na szumy, zniekształcenia fonii itd.??

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #5 dnia: Września 12, 2009, 09:53:12 »
    Ja tam mam jakieś shitowskie słuchawki z mikro za 16 zł i wszystko działa idealnie :P To pewnie nie wina słuchawek i mikro, tylko software'u.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Września 12, 2009, 10:21:26 »
    Jak masz trochę kasy (a wiem, że masz :P ) to słuchawki bierz od Philipsa albo od Sennheisera. Jeśli o Philipsa chodzi, to bierz coś z serii SHPxxxx i za jakieś 50-100zł (zależy gdzie kupisz) będziesz miał sprzęt, który gra lepiej niż niejeden zestaw 5.1. Osobiście mam w domu dwie pary SHP2500 i oboje użytkowników jest z tych słuchaweczek baaaardzo zadowolonych. :) Sennheisera nie miałem okazji testować, ale też ponoć bardzo dobre. Mają nieco inne brzmienie niż Philipsy, więc tu dochodzi kwestia gustu, bo jakość obu marek jest porównywalna i gwarantuję, że się nie zawiedziesz. :)

Mikrofon, jeśli potrzebny Ci jest tylko do komunikacji głosowej, możesz kupić za mniej niż 20zł w jakimś supermarkecie, a i tak będzie działał. Jak chcesz coś lepszego, to zapytaj w jakimś sklepie komputerowym lub nawet muzycznym...

Nie polecam kupować słuchawek z mikrofonem, bo nie będziesz miał ani dobrych słuchawek, ani dobrego mikrofonu. :P

Ja tam mam jakieś shitowskie słuchawki z mikro za 16 zł i wszystko działa idealnie :P To pewnie nie wina słuchawek i mikro, tylko software'u.

Taaa, maluch też doskonale jeździ. Nie wiem po jaką cholerę ludzie kupują BWM i Mercedesy, skoro za jakieś 100zł można mieć furę idealną, no nie?

Ja przez parę dobrych lat trzymałem się swoich, przerobionych nieco słuchawek Sony. Jak raz nałożyłem SHP2500 na uszy, to Sony poleciało do kosza. Nie mogłem uwierzyć, że różnica w dźwięku jest tak wyraźna. Podobnie było gdy dodałem kartę dźwiękową (SB Audigy) i wyłączyłem standardowego Realteka. Sprzęt robi OLBRZYMIĄ różnicę. Jak ktoś chce sobie katować uszy słuchawkami za parę złotych, to proszę bardzo. Moim zdaniem lepiej jest troszeczkę dołożyć (nawet i 100zł za słuchawki to naprawdę niewielka cena), a mieć przyzwoitą jakość dźwięku.
    « Ostatnia zmiana: Września 12, 2009, 10:28:50 wysłana przez Daedalus »

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    • Komisarz ds. Propagandy, Zbrojnego Ramienia Ludu
    « Odpowiedź #7 dnia: Września 14, 2009, 07:13:20 »
    Wczoraj widziałem mikrofon z Manty za 19,99 zł,wyglądał elegancko,a Manta robi niezły sprzęt. Miałem ten sam problem co pwi7aaf,ze swoimi starymi słuchawkami z tracera (nie polecam tej firmy... robią koszmarne badziewie...) Obecnie mam słuchawki z Sony MDR-XD200 i wszystko gra.

Moje GG - 12485152 Jeśli znów mnie zbanują...

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Września 14, 2009, 11:44:30 »
    A ja mam jakies tanie badziewie firmy "ednet." I działa jak należy. Myslę, że większy problem jest z róznego rodzaju ustawieniami niż z producentem słuchawek z mikrofonem.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #9 dnia: Września 14, 2009, 11:51:37 »
    Dobra to ja się podłącze pod temat.

Szukam jakichś przyzwoitych słuchawek z mikro, lub słuchawek + mikrofon. Co możecie mi polecić? Trochę poczytałem i co inna strona, czy forum to piszą inne rzeczy. Na jednej bardzo dobre noty zbiera Creative fata1ity, a na innej jest jechana na całej linii... Na jednym forum ludzie polecają słuchawki Philipsa, a na innym są one ostro besztane...
    Nie chcę też za taki komplet wywalić jakiejś dużej kasy (zwłaszcza, że i tak będzie to grało na zintegrowanej), ale myślę, że tak do 100 zł to byłbym w stanie przeznaczyć na zakup.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Września 14, 2009, 14:37:13 »
    Do 100zł to chyba tylko Philips i Sennheiser się liczą, na inne raczej nie warto patrzeć. Powyżej 150zł dochodzą takie marki jak AKG czy KOSS...

Philipsy to wydatek rzędu 50zł za model SHP2500 (ma długi kabel i regulację głośności), Sennheisery są nieco droższe, ale w 100zł się zmieścisz.

Tak jeszcze tylko zapytam jaka karta dźwiękowa? Jeśli zintegrowana, to nie ma sensu dokładać za dużo do słuchawek.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #11 dnia: Września 14, 2009, 15:41:47 »
    No właśnie nie chcę dokładać do jakichś super słuchawek bo to na integrze na razie będzie śmigało. Właśnie co do słuchawek to myślałem o tym Philips'ie co podałeś, ale jeszcze nie wiem jaki mikro do tego kupić.