Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pierwsze umówione bitwy- taktyka!  (Przeczytany 25359 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jezus

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Pierwsze umówione bitwy- taktyka!
    « Odpowiedź #45 dnia: Września 08, 2009, 22:00:18 »
    Jakbym miał multi to bym wam nagrał. Single nagrywam bez najmniejszych zacięć (no, często tylko jak posiłki przychodzą) na błyszczących zbrojach (tylko trawę musiałem usunąć bo ostatnio przerzuciłem się na rozdzielczość 1440x900 więc  przy 100 luda na mapie się cięło lekko.

Jeździcie czasem konno w grupie? Czy na razie sama piechota, od czasu do czasu jakiś łuk bo widzę screeny z samymi "ślimakami".
    Jestem zajebisty a najlepszym dowodem na to jesteś właśnie Ty.

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #46 dnia: Września 08, 2009, 22:04:52 »
    Już raz próbowaliśmy szarży konnej- jednak to trzeba przećwiczyć wcześniej.

Nie żebym się chwalił:D- dzisiejsza wieczorno/nocna gra.
    « Ostatnia zmiana: Września 09, 2009, 00:46:18 wysłana przez Oktawian »

Offline Massai

• Użytkownik
    « Odpowiedź #47 dnia: Września 09, 2009, 09:18:37 »
    No ja musiałem wybyć około 19.30, więc zacząłem wcześniej, około 17.00, i nie widziałem info o nowym serwerze TS.

Trochę się wyćwiczyłem na koniu z lanca, w jednej rozgrywce natłukłem 32/6 chyba, ktoś tam tylko u przeciwników był lepszy 34/8.
    Nawet trochę się poganiałem z Daedalusem ;-) I nawet trochę wygrywałem ;-)
    Wiecie, to ciekawe, ale lepiej mi się walczy z konia lekką lancą, mimo że krótsza - to wyraźnie szybsza.
    Z łuku nadal strzelam jak frajer.
    z konia to tylko khergicki konny łucznik, bo nawet jak się pieszym jakiegoś saddle dosiadzie, to się celownik rozjeżdża na pół ekranu w czasie jazdy ;-)

Rhodocki sierżant z glewią i się konnicę ciacha aż miło ;-) Raz mi się udało 5 za koleją utłuc, w 15 sekund może, ciach, ciach ciach i leżą ;-)

Muszę trochę potrenowac walkę z tarczą, walcząc z niektórymi wyraźnie widzę że coś chyba robię źle, jakoś im częściej wchodzą te ciosy.
    Jakoś nie miałem okazji powalczyć dwuręcznym mieczem...

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #48 dnia: Września 09, 2009, 12:08:42 »
    To ten pojedynek Swadia vs Nordowie, w której grałem najsłabszą jednostką w grze - nordyycki łucznik, gdzie zginąłem z 5x przez freindly-headshot, gdzie w jednego swadiana wlutowałem z 7 strzał, a ten dalej stał i się pojedynkował z Tobą Oktawianie... gdzie z każdej strony nacierała na mnie konnica ;D ?
    PS. Tak.. to pytanie retoryczne...

God I hate bows... ;x

Pozdrawiam!

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #49 dnia: Września 09, 2009, 20:00:45 »
    Jeśli ktoś jest chętny do gry to w chwili obecnej gramy w składzie Daedalus, Kalpokor, Masai, Samowar no i ja:D. Wchodźcie na serwer w teamspeaku: Z~ hasło takie jak ostatnio.

Offline Amoresso

• Użytkownik
    « Odpowiedź #50 dnia: Września 09, 2009, 20:26:53 »
    daj mi bete to chętnie zagram :)
    "Ból ciała przemija, ból duszy zostaje" Ja
    <---------------- Tak to ja
    www.chzg.pl

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #51 dnia: Września 09, 2009, 21:56:03 »
    Dobra jutro o godzinie 20.00 na serwerze Frag Monster TS( teamspeak) zbieramy się jak największą ekipą do gry! Kolba, Kalpokor, Nifn, Shrama, Daedalus, Samowar, Massai, Mat Berserker- (jeśli kogoś przegapiłem to uprzedzam, że nie ja wyliczałem) liczę, że jutro się pojawicie. Będziemy jutro nagrywali filmik "jak taktyka wpływa na wynik gry".  Nie może Ciebie zabraknąć a w temacie proszę składać pomysły na to co mogłoby się znaleźć w takim filmiku.
    « Ostatnia zmiana: Września 09, 2009, 22:41:39 wysłana przez Oktawian »

Offline Samowar

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #52 dnia: Września 09, 2009, 23:36:27 »
    Nudziło mi się wieczorkiem to wbiłem na warbanda :D

Największy kozak na dzielni xD:
    (click to show/hide)

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #53 dnia: Września 10, 2009, 00:10:07 »
    Dobra podaję jedną opcję taktyczną na mapie "wioska". Podkreślam, że jest to tylko sugestia zaczęcia tury, ale w przypadku Vaegirów oraz Nordów okazałaby się ona bardzo skuteczna.
    (click to show/hide)

Start
    - Zaczynamy wszyscy w jednym miejscu szybko przechodzimy do bramy od zachodniej strony wioski. Do tego miejsca cały czas uważamy na konnicę, która jako jedyna w tym momęcie może nam zagrozić. Kiedy teraz będzie czysty i będzie można wejść do miasta przechodzimy do punktów A, B i C.

A Do punktu A udaje się połowa łuczników. Którzy w razie niebezpieczeństwa od strony piechoty po prostu przeskoczą do do punku B( patrz strzałka numer 1). Łucznicy znajdujący się tam będą mieli za zadanie ostrzeliwanie wieży  oraz piechoty zbliżającej się do naszego zgrupowania.  
    B Do punku B udaje się połowa łuczników+ dwóch piechurów z tarczami( koniecznie dwoma na jednego). Robią oni wtedy osłonę dla łuczników, dlatego nie mogą się ruszać- po prostu stoją w miejscu i pozwalają sprzymierzonym łucznikom kierować ostrzał na główną wierzę. Podkreślam, że piechurzy znajdujący się w punkcie B po prostu stoją nieruchomo.
    C Do punku C udaję się reszta piechoty, która schowa się za murkiem. Będzie to taka mała niespodzianka dla naszych wrogów- co prawda zadziała to przez pierwsze kilka razy, ale w trakcie gry można zmienić przeznaczeni tej piechoty. Kiedy piechota wroga zechce zaatakować łuczników i zacznie podnosić drabinę wtedy piechota zza murku oraz łucznicy rzucają się na nich( patrz strzałka numer 2)

Przed taką akcja podzielilibyśmy się na łuczników i piechurów. Każdy miałby wyznaczone swoje miejsc i wiedziałby co ma robić. Taka taktyka mogłaby się  okazać bardzo skuteczna ponieważ pozostajemy w dość bezpiecznym miejscu z możliwością rażenia wroga strzałami. Kwestia tylko ilu nas będzie jutro grało;D
    « Ostatnia zmiana: Września 10, 2009, 00:19:24 wysłana przez Oktawian »

Offline Samowar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #54 dnia: Września 10, 2009, 19:18:51 »
    Przypominam - DZISIAJ O 20:00 WSZYSCY OBOWIĄZKOWO MAJĄ SIĘ POJAWIĆ na FLAG MONSTER TS! Kanał warband, hasło powinniście znać, takie jak zawsze.

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #55 dnia: Września 10, 2009, 19:30:08 »
    Samowar zaszła mała zmiana, Masaii wykupił dla nas serwer TeasmSpeaka:) Odezwij się do mnie na gg a trzymasz wiadomość z instrukcją jak do tego serwera wejść;) Każdy, kto może grać został odpowiednio poinformowany.

Offline Samowar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #56 dnia: Września 10, 2009, 22:18:31 »
    Dzisiaj z jakiejkolwiek gry komputerowej czerpałem największą radość w życiu. Było świetnie! Dziękuję wam za cały wieczór, wszystkie te epickie walki i resztę.:)

I rzucam pare screenów, pewnie potem inni też coś wrzucą. :]

Na początek statystyki z bitw, jakie stoczyliśmy z grupką też całkiem zgranych khergitów. Na początku męczyliśmy się pieszo, a potem wszyscy zgodnie przesiedliśmy się na konie. Mam nadzieję, że Mat ma filmy z tych epickich rajdów :)
    (click to show/hide)

A teraz jak wygląda ustawianie się do zdjęcia według użytkowników naszego forum :D:
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Odemnie tyle :)
    « Ostatnia zmiana: Września 10, 2009, 22:20:54 wysłana przez Samowar »

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #57 dnia: Września 10, 2009, 22:26:41 »
    No dzisiaj było super, chyba ze 3 potyczki tylko przegraliśmy. Zamieszczam screena wyników z pierwszej mapy z rzeczką. Jak widać na koniu też potrafię walczyć, co dało mi pozytywnego kopa, ale i tak myslę że jestem przeznaczony do piechoty. Dzis była dobra współpraca o grało się świetnie. Oktawian uwijał się przy mikrofonie, jak Warband wyjdzie to rada klanowa przejmie to zadanie, nie będziecie mieli tak łatwo ;D

By kalpokor at 2009-09-10

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #58 dnia: Września 10, 2009, 22:33:21 »
    Miałem przerwę na House'a i trochę mnie ominęło... Trochę pograłem przeciwko "tym słabiakom", a w wiosce razem z nimi. Jak grałem przeciw nim to trochę ciężko było dowodzić innymi, bo musiałem pisać, a to nie tak łatwo. Tu mała niespodzianka. Na jednej mapie grałem razem z userem Vader. Fajnie wyglądało obok siebie Behemoth i Vader;)

A teraz jak wygląda ustawianie się do zdjęcia według użytkowników naszego forum :D:
    Myślisz, że tak łatwo stać bezczynnie, jak można innemu w łeb wyje... ;]

Tu już jak wszyscy poszli sobie oprócz NIFN'a.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #59 dnia: Września 10, 2009, 22:51:52 »
    Ok ja też coś wrzucę:
    Tutaj mur tarcz Rhodoków, za którymi m.in. się chowałem w celu przeładowania kuszy... przy okazji na screenie widać, jak patrzę się na dupcię prouda -> prawda, że jędrna? :*

A tu Tabele wyników naszych zdjęć "klasowych"... a raczej to, co wydarzyło się już po zdjęciach. ;x

Dziś skupiliśmy się głównie na teamwork-u, dzięki czemu wychodziliśmy zwycięsko z niejednej potyczki. Były momenty, w których musieliśmy główkować i polegać na innych (chowanie się khergitów w ruinach na mapie "Ruined Fort"). Wyniki może nie imponujące, ale nie to się liczy ;>

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Września 10, 2009, 23:02:14 wysłana przez NIFN »