Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pierwsze umówione bitwy- taktyka!  (Przeczytany 25376 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Pierwsze umówione bitwy- taktyka!
    « Odpowiedź #105 dnia: Września 13, 2009, 22:06:54 »
    Witam w imieniu już dłużej obecnych betatesterów, jak i innych użytkowników forum. Mam nadzieję, że dobrze będzie ci się grało w drużynie oraz będziesz jej cennym elementem. Taktyka, współpraca, dyscyplina. Pamietaj.

PS Na takich khergitów to może wszyscy bierzmy łuczników? Ta farma to by błąd. Nastepnym razem trzeba się przesunąć do tych ruin za rzeką.

PS2 Ale w mieście dałem czadu :) Jakis amok :D
    « Ostatnia zmiana: Września 14, 2009, 11:15:06 wysłana przez Kalpokor »

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #106 dnia: Września 13, 2009, 22:29:35 »
    Mówiłem że berserkerskie grzybki działają :D

Offline KotMroku1

• Użytkownik
    • Muwje poplawnie po pOlśkjemó:)
    « Odpowiedź #107 dnia: Września 13, 2009, 23:22:01 »
    Hmmm...nie wie ktoś kiedy wyjdzie???(Tzn wersja pudełkowa)
    Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam Spam

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #108 dnia: Września 14, 2009, 08:15:17 »
    Hmmm...nie wie ktoś kiedy wyjdzie???(Tzn wersja pudełkowa)

Wystarczy zobaczyć główną stronę- newsy oraz poszukać na forum! Ostrzegam, że blisko Ci do pierwszego ostrzeżenia.

Wczoraj wieczorem postanowiłem zrobić filmik- miałem tylko jeden powód:D Sami zobaczcie co z tego wyszło...
    http://www.youtube.com/watch?v=KzNCn6KZZaY

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #109 dnia: Września 14, 2009, 08:32:34 »
    Wczoraj bardzo fajnie się grało, fajny filmik, można by było nakręcić jeszcze lepszy filmik i póścić ją na stronę główną, albo ogólnie do promocji klanu..... a co do klanu to Dedal, jeśli ma czas, Oktawian, Soner, Nifn...wpisujcie się do rekrutacji a nie coś kombinujecie:P

Edit: Właśnie podłączyłem na chwile słuchawki i obejrzałem filmik, widzę, że mam bardzo donośny głoś i ostro zagrzewam Naszych do walki:P
    « Ostatnia zmiana: Września 14, 2009, 09:02:06 wysłana przez pwi7aaf »

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #110 dnia: Września 14, 2009, 10:56:41 »
    Dziś gramy o 18.00. Roześlę jeszcze info na gg.

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #111 dnia: Września 14, 2009, 16:57:02 »
    Oktawian, na tej mapce co jest na filmiku super się kosiło Khergitów. Tacy pewni siebie, nawet łucznicy konni próbowali taranować ludzi, a tu tylko jeden cios z włóczni i gleba :P
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #112 dnia: Września 14, 2009, 17:27:07 »
    Screeny z wczorajszego pałowania się przez moderatorów...

A po walce wspólna fotka...

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #113 dnia: Września 15, 2009, 13:41:22 »
    Witam, zapraszam wszystkich do wspólnej gry o godzinie 18.00. Roześlę jeszcze info na gg, ale od razu nalegam, żeby uszanować dzieci neo i innych graczy którzy koniecznie chcą z nami zagrać. Mam nadzieje, że ta cała chora sytuacja nikogo nie zniechęciła do wspólnej gry. 

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #114 dnia: Września 15, 2009, 21:01:19 »
    Dzisiaj stoczyliśmy kilka niepełnych meczów... udało mi się uwiecznić tylko jeden z nich... bo tylko on nie został przerwany wyjściem z serwera, no i frekwencja była w miarę przyzwoita (jakiś Titanshoe się tylko przybłąkał):

Od siebie dodam, że było śmiesznie... Czasami patrzyłem przez łzy. ;D
    Niestety, wiele osób wykopywało z serwera, więc prawdopodobnie nie zdążyli dołączyć się w czasie. ;x

Pozdrawiam!

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #115 dnia: Września 15, 2009, 22:04:05 »
    Na razie gra się masakryczne co 5-10 minut wywala do głównego menu. Mam nadzieje, że szybko ukarzę się bufix.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #116 dnia: Września 15, 2009, 22:07:57 »
    Tak, ja już czytałem na TW. Powiedzą że to nie jest wina gry, tylko coś źle jest u ciebie. ;) O dziwo mnie dziś nie wywalało.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #117 dnia: Września 16, 2009, 08:10:55 »
    Dzisiaj stoczyliśmy kilka niepełnych meczów... udało mi się uwiecznić tylko jeden z nich... bo tylko on nie został przerwany wyjściem z serwera, no i frekwencja była w miarę przyzwoita (jakiś Titanshoe się tylko przybłąkał):

Od siebie dodam, że było śmiesznie... Czasami patrzyłem przez łzy. ;D
    Niestety, wiele osób wykopywało z serwera, więc prawdopodobnie nie zdążyli dołączyć się w czasie. ;x

Pozdrawiam!

Mi się nie wydaję, że było śmiesznie.....graliśmy w skupieniu i słuchaliśmy rozkazów.....przynajmniej, jeżeli o mnie chodzi xD

Tak wywalanie z serwerów to wielki problem, czasami jest dzień tak jak wczoraj, że mało tego, a czasami to nawet 3 min nie da się pograć....

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #118 dnia: Września 16, 2009, 17:44:49 »
    Przygotowałem na dzisiaj 3 zagrania taktyczne. Jeśli będziecie chętni to je przećwiczymy. Proszę wyłącznie zapamiętać nazwy miejsc i to jak się ustawamy. Przed grą na TeamSpeaku podzielimy się na sekcje( szturmową, jeździecką i łuczniczą).

Tutaj pokazuje bardzo dobre miejsce taktyczne, dach z którego widać prawię każde miejsce na mapie i na którego trudno jest się dostać. Można go bronić w 5 osób  przed 20 osobowym oddziałem:D

« Ostatnia zmiana: Września 16, 2009, 17:46:34 wysłana przez Oktawian »

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #119 dnia: Września 17, 2009, 12:03:20 »
    Wczoraj w 2 rundach dostaliśmy łupnia od khergitów, którzy zmienili strategię i  stratowali nas konnicą. Graliśmy rhodokami. Było nas za mało aby zrobić coś skutecznego, więc poniżej parę pomysłów na takie wypadki [graliśmy w wiosce, zaczynalismy poza murami].
    1. Nie czekać, jak najszybciej przeprawić się za mury, w terenie zabudowanym, łatwiej eliminować konnych. Przy czym khergici zostawili w wiosce w wieżach paru strzelców, na to trzeba w takim wypadku uważać.
    2. Dodano w nowym patchu także domek. Można się skampić wokół niego. Należy pamiętać aby piechota miała długie włócznie na wyposażeniu, koniecznie chronić kuszników.
    3. Utworzyć coś w rodzaju "schiltorna/jeża". Rhodocy maja włócznie o długości ok. 245. Więc nie będzie to zwykły jeż, tylko wykorzystujemy do pomocy mur, który ochrania nas od jednej strony. Kusznicy siedzą w środku "jeża", chronieni przez tarcze piechoty. Oczywiscie musi być ciut luzu w formacji aby kusznicy mogli dobrze ostrzeliwać wrogów. W odpowiednim momencie dowódca formacji daje znak do przejścia z obrony do ataku.
    4. Chyba najprostsza metoda w takim przypadku. Wszyscy bierzemy konie i pokazujemy im kto rządzi [to głupie brać na takiej mapie samą jazdę, ale czasami na jedną rundę trzeba, żeby khergici nie pomysleli, że zawsze mogą sobie tak jeździc swobodnie poza murami].
    5. Ostatni pomysł o ile udało by się dobiec do tej głównej bramy [ciagle otwartej]. Wykorzystujemy osłonę murów. Przy bramie robimy im suprize!

edit: Acha, w każdej z wymienionych taktyk, dodatkowy konik dla pifcia :D
    « Ostatnia zmiana: Września 17, 2009, 12:07:38 wysłana przez Kalpokor »