Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Emanuel was wita  (Przeczytany 1491 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline emanuel

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • No pasarán!
    Emanuel was wita
    « dnia: Sierpnia 31, 2009, 11:19:33 »
    Melduję się. Ze 2-3 lata temu kolega usilnie naciskał mnie żebym pograł w Mount & Blade, była to jednak jakaś strasznie niestabilna wersja, non stop wysypki do systemu, więc dałem sobie spokój i wróciłem do mojej ukochanej serii Gothic, której kibicuję mimo wzlotów i upadków. Modyfikacje to temat który mnie interesuje od kiedy odkryłem świetną modyfikację do Gothic - Mroczne Tajemnice, oraz do Jagged Alliance 2,5 - Vietnam SOG '69 oraz Urban Chaos. Jest niesamowity potencjał w fanowskich produkcjach i ja także mam minimalny bo minimalny udziałeczek w tym temacie a mianowicie przetłumaczyłem kilkadziesiąt linijek do pierwszej części Jagged Alliance, która nigdy nie doczekała się polskiej lokalizacji i obecnie powstaje takaż dzięki wytrwałej pracy Iron Squad.

O Mount & Blade przypomniałem niedawno, ale długo nie mogłem wpaść jaki tytuł nosiła ta gra. Pamiętałem tylko że na początku grało się na jakiejś arenie celem podexpienia postaci :D Czyli nie wiele znaczący szczegół nieprawdaż? :D Ale udało mi się namierzyć w końcu co to była za gra, i ku radości odkryłem że gra została wydana i to nawet po polsku, czyli wszystko wspaniale i teraz pykając sobie w demko czekam na rozstrzygnięcia na allegro. Jak nie w jednej aukcji to w drugiej, jak nie w drugiej to w trzeciej. Mam nadzieję, że nie ofukacie mnie zbytnio, jeśli zadam pytanie banalne, ale gra mnie dopiero zaczyna czarować i nie mam nic do powiedzenia merytorycznego ;)
    W każdym systemie - ktoś walczy, a ktoś ora ziemię
    I w każdym rządzie - ktoś tyra, a ktoś ma pieniądze...

Offline Jezus

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Emanuel was wita
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 31, 2009, 12:35:03 »
    Witam. Masz szczęście bo prawie nigdy tu nie piszę ale chciałem zadać ci pytanie. To ty jesteś ten od kanapek? :D
    Jestem zajebisty a najlepszym dowodem na to jesteś właśnie Ty.

Offline emanuel

• Użytkownik
    • No pasarán!
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 31, 2009, 19:00:46 »
    jasne, ale do reklamy trochę pozmieniali mi twarz w edytorze M&B

Offline Xasan

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 31, 2009, 23:58:37 »
    Ja także witam Cię! Też się zastanawiałem czy to ty jesteś ten z reklamy margaryny( czy co to jest) :P

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #4 dnia: Września 01, 2009, 00:47:12 »
    Ładnie napisałeś więc i ja mam ochotę Ciebie przywitać. Nie żeby to było jakieś wyróżnienie, ale przeważnie nie witam nikogo nowego. W profilu masz wpisany wiek:32 lata, jest to prawdziwy wiek czy zmyślony? Wiem, że to nie ma najmniejszego znaczenia, jednak miło się robi kiedy na forum zaczyna udzielać się osoba starsza( co nie znaczy stara:D).

Offline Sir Leonidas

• Użytkownik
    • For the Emperor!!!
    « Odpowiedź #5 dnia: Września 02, 2009, 19:00:51 »
    witam nowego uzytkownika forum!
    To ty jesteś ten od kanapek
      prosze o odpowiedz ;)

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Września 02, 2009, 23:04:14 »
    Odpowiedział przecież...
    Jestem zajebisty a najlepszym dowodem na to jesteś właśnie Ty.

Offline emanuel

• Użytkownik
    • No pasarán!
    « Odpowiedź #7 dnia: Września 05, 2009, 13:09:00 »
    1. Tak mam 32 lata i niestety mało czasu na granie. Wiesz, dom praca, dziecko i tak dalej. ;)

2. Oczywiście nie jestem od kanapek, chociaż robię bardzo dobre w opiekaczu. Recepta jest taka, żeby dawać co się nawinie oprócz sosów, keczupu i majonezu. To na koniec ;)

3. Dziś, dosłownie dziś otworzyłem i pudełko z oryginałem Mount & Blade. Aż się boję zainstalować, zwłaszcza że padła mi karta graficzna. O właśnie, ponieważ to jest "mój" temat, może ktoś mi doradzić jakąś niedrogą ale skuteczną kartę na AGP. Najlepiej z pasywnym chłodzeniem. Licytuję teraz Radeona 9550 128 bit ramu chyba 256 ale już nie pamiętam. Jest szansa że nie wygram tej aukcji. Ale ogólnie przydałoby mi się takie rozeznanie jakie macie sprawdzone modele kart na AGP które w tej chwili będą kosztowały w okolicach 100 PLN lub taniej. Nie widzę sensu w kupowaniu karty za kilkaset złotych, skoro i tak nie mam za dużo czasu na granie, a chciałbym sobie czasem popykać w te kilka gierek, które przez lata zostały przy mnie najdłużej ;)

Offline Samowar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Września 05, 2009, 13:26:53 »
    Heloł. I powiedzenia na forum i w świecie M&B. :)

A przy okazji... Powie mi ktoś o co chodzi z tymi kanapkami? ;pp

Offline emanuel

• Użytkownik
    • No pasarán!
    « Odpowiedź #9 dnia: Września 05, 2009, 13:37:09 »
    kanapki im się kojarzą z margaryną Manuel.

Cóż. Przeniosę się do topika o nickach

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Września 05, 2009, 23:37:39 »
     M&B to nie Crysis, więc spokojnie możesz kupić jakiś antyk, ale, jeśli chcesz mieć epickie bitwy to radziłbym zainwestować w dobry Procek i Duuuuużo Ramy(taki "dżołk" chodziło mi o "Ram" jakby się ktoś nie domyślił ;P).  
    « Ostatnia zmiana: Września 05, 2009, 23:57:59 wysłana przez Kąbiner »

Offline emanuel

• Użytkownik
    • No pasarán!
    « Odpowiedź #11 dnia: Września 06, 2009, 09:51:47 »
    Procek nie jest taki zły. Owszem jest to muzeum bo to zaledwie Pentium 4 - 3.00 GHz z włączonym HT. Gorzej jest konkretnie właśnie z kartą graficzną. Miałem Radka x1300 ale w pewnym momencie powiedział dość. Nie wiem co się w nim uwarzyło, zewnętrznie nic nie wskazuje na awarię, więc pewnie jakiś RAM się spalił. Musiałem tę kartę wyjąć zupełnie, bo nnie miałem nawet wyświetlanego obrazu. Trochę żałuję że się pośpieszyłem z zakupem Radeona 9550 128/128 zamiast się rozejrzeć jeszcze trochę. Ale powiem wam szczerze że za cholewcię nie wiem ile moja płyta obsługuje strumieni na porcie AGP.

Aha. Jedno pytanko jeszcze. Jeśli mam wersję pudełkową 1.010 jest sens upgrade do wersji 1.011+plus spolszczenie? Jest coś poprawione w kodzie gry?
    « Ostatnia zmiana: Września 06, 2009, 10:35:54 wysłana przez emanuel »

Offline Xasan

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #12 dnia: Września 06, 2009, 11:48:55 »
    1.010 to jest praktycznie to samo co 1.011 :). A spolszczenie zrobił Daedalus :)

Offline emanuel

• Użytkownik
    • No pasarán!
    « Odpowiedź #13 dnia: Września 11, 2009, 23:35:30 »
    mam 82 ludzi jeden zamek i nową grafę. to właśnie dlatego nic nie piszę na forum. ale powiem jedno. WCIĄGA.