Melduję się. Ze 2-3 lata temu kolega usilnie naciskał mnie żebym pograł w Mount & Blade, była to jednak jakaś strasznie niestabilna wersja, non stop wysypki do systemu, więc dałem sobie spokój i wróciłem do mojej ukochanej serii Gothic, której kibicuję mimo wzlotów i upadków. Modyfikacje to temat który mnie interesuje od kiedy odkryłem świetną modyfikację do Gothic - Mroczne Tajemnice, oraz do Jagged Alliance 2,5 - Vietnam SOG '69 oraz Urban Chaos. Jest niesamowity potencjał w fanowskich produkcjach i ja także mam minimalny bo minimalny udziałeczek w tym temacie a mianowicie przetłumaczyłem kilkadziesiąt linijek do pierwszej części Jagged Alliance, która nigdy nie doczekała się polskiej lokalizacji i obecnie powstaje takaż dzięki wytrwałej pracy Iron Squad.
O Mount & Blade przypomniałem niedawno, ale długo nie mogłem wpaść jaki tytuł nosiła ta gra. Pamiętałem tylko że na początku grało się na jakiejś arenie celem podexpienia postaci :D Czyli nie wiele znaczący szczegół nieprawdaż? :D Ale udało mi się namierzyć w końcu co to była za gra, i ku radości odkryłem że gra została wydana i to nawet po polsku, czyli wszystko wspaniale i teraz pykając sobie w demko czekam na rozstrzygnięcia na allegro. Jak nie w jednej aukcji to w drugiej, jak nie w drugiej to w trzeciej. Mam nadzieję, że nie ofukacie mnie zbytnio, jeśli zadam pytanie banalne, ale gra mnie dopiero zaczyna czarować i nie mam nic do powiedzenia merytorycznego ;)