Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Coś dla oka  (Przeczytany 83571 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Adollo

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Coś dla oka
    « Odpowiedź #285 dnia: Lutego 08, 2010, 23:32:35 »
    Będzie zmieniony wygląd interfejsu?

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #286 dnia: Lutego 10, 2010, 21:02:24 »
    No a ja jak głupi sięzapytam. Jak można pobrać grę z linków podanych w wątku download bo wyskakują organizacje harytatywne (wreszcie komuś pomogłem) i tyle proszę o pomoc.

Offline Vesamir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #287 dnia: Lutego 10, 2010, 21:06:09 »
    Nie ma żadnech downloadów. To była akcja Daedalusa która miała na celu pomoc ;)
    Va'esse deireádh eap eigean...

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #288 dnia: Lutego 10, 2010, 21:20:22 »
    Gratulacje deadlus, chociaż trochę się zawiodłem na braku moda pomysł dobry i szlachetny (jak rycerze w M&B)hahaha.

Offline Andre692

• Użytkownik
    • Mhroczny jak śnieg
    « Odpowiedź #289 dnia: Lutego 11, 2010, 20:40:41 »
    Pomysł z Downloadem zaprawdę interesujący ^^...
    Miło wiedzieć że po takim okresie od rozpoczęcia prac nadal są postępy :)

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #290 dnia: Lutego 11, 2010, 23:42:41 »
    Sądzę że mod nie wyjdzie za szybko, chyba gdzieś około czerwca się spodziewam, mamy przykładającego się i dokładnego twórcę, mam nadzieję że wyeliminuje też bug z wieżą oblężniczą kiedy bochatera w powietrze wystrzela, dobra byłaby też opcja założenia swojego własnego wyznania (jeśli słuchaliście na historii to n.p taj jak Mahomet) i kierowanie poczynaniami królestw wyznających wiarę, ogłaszanie Dżihadów czy krucjat na niewiernych. Ciekawe byłoby także gdyby była możliwość (na angielskim forum pisało że jest taka ale ja trochę dołożę) zwerbowania wielkich oddziałów bandytów dobre szkolenie takich jednostek, możliwość zjednoczenia bandytów, stworzenia ich obozu a także taktyczne bitwy na przykład niewykrywalne jednostki łuczników i zabójców którymi można atakować szybko od tyłu i błyskawicznie zabijać opancerzone jednostki.

Ostatnie z moich życzeń które nigdy się nie spełnią to możliwość budowy miast, zamków i wiosek, aby dodać realistyczności przy każdym miejscu (zamek, miasto, wieś i.t.p.) bochater powinien na początku znajdować się w punkcie wejścia do lokacji i wszędzie udawać się na własnych nogach.

Offline Hitex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #291 dnia: Lutego 12, 2010, 20:32:40 »
    Atom, ten wątek nie służy do sugestii, i zjade cię jeszcze z drugiego powodu...
    To o czym piszesz było naprawdę NIEDAWNO poruszane w wątku z sugestiami, więc to jest szczyt lenistwa moim zdaniem z twojej strony =/

Offline galandir

• Użytkownik
      • moja galeria
    « Odpowiedź #292 dnia: Lutego 12, 2010, 22:42:38 »
    po ostatnich wypowiedziach  uznał bym żeby Deadlus zrobił grę od nowa i dał tytuł "M&B II " ;) z mojej strony powiem ze to co juz jest w pełni zrekompensuje moje oczekiwanie. 

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #293 dnia: Lutego 27, 2010, 21:27:34 »
    Jako że dawno nic nie było, to parę screenów z połączenia nowych tekstur nieba i przerobionego moda Polished Landscapes:

Oraz coś z serii "duperele, których i tak nikt zapewne w grze nie zauważy", czyli zmieniające się fazy księżyca...

Po co to? A tak, dla własnej przyjemności. ;) Szkoda, że M&B nie obsługuje jeszcze innych szkieletów i animacji postaci, bo aż się prosi, by dodać jakieś wilkołaki grasujące po lasach podczas pełni...

Offline Vesamir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #294 dnia: Lutego 27, 2010, 21:59:02 »
    3 słowa...po prostu piękne. Chyba nikt nie zaprzeczy.
    Va'esse deireádh eap eigean...

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #295 dnia: Lutego 27, 2010, 22:07:21 »
    Prawie jak na pocztówkach...
    Co do pełni księżyca i wilkołaków -- może model zombie wykorzystać jako zakapturzone "coś" ;P ?
    Btw myślałeś o efektach tęczy?

Pozdrawiam!

Offline zasa213

• Użytkownik
    « Odpowiedź #296 dnia: Lutego 27, 2010, 22:15:47 »
    Jak Dedek będzie zajmował się robieniem jakiś dupereli to ten mod chyba ujrzy światło dzienne za 4 lata...

Ale, trzeba przyznać że te duperele bardzo ładnie wyglądają, jak już miną te 4 lata to pomyśl o sprzedawaniu tego moda, bo ciekawie się zapowiada.

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #297 dnia: Lutego 27, 2010, 22:57:03 »
    A nie myślałeś nad poprawą wkomponowania tego księżyca ? Bo na razie to kwadracik w czarnym tle na niebie...
    Lepsze by było ciemnogranatowe... Bo tylko na 2 screenie granica jest prawie niewidoczna na reszcie widać idealny kwadracik ;/
    Czy zakładasz jednak że "nikt na to nie spojrzy" ? Czy może z dołu nie widać tego kwadracika księżyca ?
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Offline galandir

• Użytkownik
      • moja galeria
    « Odpowiedź #298 dnia: Lutego 27, 2010, 23:28:33 »
    no elegancko i niesamowite. troszkę drzewka takie jak by patyczakowate no ale rozumiem ze to jest podyktowane  zmniejszeniem obciążenia procesora. nie mniej jednak można było by co 5 lub 6 drzewko dać w pełnej gamie gałęzi ;) taka moja uwaga. no ale ogólnie to piątka ;)
    a może jakieś menhiry albo kopce tj grobowce koło wioskach?? gdzieś chowano umarłych.  może się czepiam o detale ale nie wiem czy reszta lubię sobie czasem połazić  po wioskach w pełnej krasie graficznej ;) takie zboczenie.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 27, 2010, 23:55:20 wysłana przez galandir »

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #299 dnia: Lutego 28, 2010, 02:43:25 »
    A nie myślałeś nad poprawą wkomponowania tego księżyca ? Bo na razie to kwadracik w czarnym tle na niebie...

Dopiero jak na maksa rozjaśniłem monitor, to zrozumiałem o co Ci chodzi, bo inaczej ni cholery zobaczyć tego nie sposób. W każdym razie kwadracika nie miało być i zresztą już go nie ma (początkowo na teksturze księżyca nie zapisał się kanał alfa, poprawiłem to i z już wszystko gra), jednak Ty powinieneś sobie koniecznie skalibrować swój monitor. :P