Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Coś dla oka  (Przeczytany 83664 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    Odp: Coś dla oka
    « Odpowiedź #255 dnia: Stycznia 25, 2010, 15:59:37 »
    Czy rozbudowanie/położenie wioski będzie miało wpływ na jej ikonę?

Tak. Te 4 dodatkowe budynki to w sumie 60 nowych ikon (15 dla różnych wariantów budynków x 2 warianty "zwykłe/zniszczone" x 2 warianty "zwykły teren/śnieg"). Każdy dodatkowy budynek wiąże się ze znacznym wzrostem (x2) ilości ikon, które trzeba będzie przygotować i tak np. jeden budynek więcej podniósłby potrzebną liczbę ikon do 120, 2 nowe do 240, 3 nowe - 480 i tak dalej... Zatem na razie zostaną te cztery.

masz zamiar dodać jeszcze zmienione miasta i zamki?

Zamiar jest, na razie modeli brak. ;) Ale chciałbym dodać nowe ikony przynajmniej Nordom...

Czy to tylko tak na tych screena wygląda czy serio są takie przeźroczyste ?

Tekst działa tak samo, jak w Native i każdym innym modzie. Jedynie rozmiar ikon jest inny. No i jest nowa czcionka.

Na ikonce wiosek widzę konia przy stodole (?). Oznacza to, że we wiosce powstaną nowe budynki (stadnina?)?

Tu akurat są budynki znane z Native - młyn, posterunek posłańca, wieża strażnicza i szynk (zastąpi szkołę).

Jestem ciekaw, jak wyglądałaby rozbudowana na maksa ikonka wioski...

Na tę chwilę - ostatni screen. :P

Offline Zovi

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #256 dnia: Stycznia 25, 2010, 18:50:52 »
    Bedzie mozliwosc rozbudowania wioski do poziomu miasta/zamku ? :D . (nie wiem czy w native tego nie bylo - nigdy mi sie nie udalo do tego dojsc, ale pytam sie z ciekawosci :) )

Offline galandir

• Użytkownik
      • moja galeria
    « Odpowiedź #257 dnia: Stycznia 25, 2010, 19:57:25 »
    oo to jak Daedlus sie bierze za ikonki miasteczek i wsi  to już widać chyba koniec jego wytężonej pracy. ;)

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #258 dnia: Stycznia 25, 2010, 20:34:53 »
    oo to jak Daedlus sie bierze za ikonki miasteczek i wsi  to już widać chyba koniec jego wytężonej pracy. ;)

Chyba jednak nie... :P

Offline galandir

• Użytkownik
      • moja galeria
    « Odpowiedź #259 dnia: Stycznia 25, 2010, 20:36:35 »
    proponuje by ten aspekt rozwiązał sam deadlus ;) trzyma w niepewności a dobrze było by znać przybliżony termin wydania.

Offline Aroxan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #260 dnia: Stycznia 25, 2010, 21:04:41 »
    Wiem, że ktoś mi tu pociśnie zaraz ale takie mam pytanie mianowicie w jakim terminie planujesz wydać moda Deadalus??

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #261 dnia: Stycznia 25, 2010, 21:16:23 »
    Bedzie mozliwosc rozbudowania wioski do poziomu miasta/zamku ?

Nie.

Wiem, że ktoś mi tu pociśnie zaraz ale takie mam pytanie mianowicie w jakim terminie planujesz wydać moda Deadalus??

Za pytania odnośnie premiery kastruję bez ostrzeżenia.

Offline Beast_Face_666

• Użytkownik
    « Odpowiedź #262 dnia: Stycznia 26, 2010, 05:22:32 »
    Daedalusie pisałem tu wcześniej ale nie widzę tego posta więc zapewne zapomniałem kliknąć wyślij ...
    Otóż. Na pierwszym screenie widać drogę, czy to znaczy że drogi będą ? i czy takie same jak w native? System drug oraz ich działania w Native był delikatnie rzecz mówiąc frustrujący i nieraz psioczyłem na autorów za niego, a na twórce TAKIEGO moda jakoś się psioczyć nie chce:p

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #263 dnia: Stycznia 26, 2010, 09:29:04 »
    (tylko mam nadzieje ze ten mod nie bedzie robiony jak OiM czyli od ktorego tam roku do ~)

Wracając do tematu.Masz zamiar zmienić w woskach produkcje rożnych dóbr i uzależniać podatki od liczby ludności?Bo irytujące jest to ze w native jak i w innych modach w każdej wiosce są takie same surowce wytwarzane ,ba w każdej wiosce każdy dostępny surowiec w grze jest wytwarzany.A co do tych podatków mam na myśli coś takiego.1 mieszkaniec to np 10 denarów ...
    Jeszcze wracając do surowców.Przydały by się jakieś nowe:P
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 28, 2010, 13:46:58 wysłana przez Skrzetusky »

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #264 dnia: Stycznia 28, 2010, 00:47:08 »
    Drogi będą lepiej widoczne niż w Native a to za sprawą innych tekstur mapy. Działać niestety będą w ten sam sposób, czyli żaden. Niestety mapa świata w M&B jest jedną z tych rzeczy, na które ma się bardzo mały wpływ podczas modowania. Niektóre rzeczy można dodać drogą okrężną, owszem, o ile ma się pomysł, jak to zrobić. Odnośnie dróg nie mam na razie żadnego.

@Skrzetusky - się zobaczy. ;)

A tutaj macie krótki filmik prezentujący nieco nowe ikonki w akcj oraz... pogodę na mapie. Bez tego drugiego system pogodowy byłby jak wódka bez zagrychy, więc musiałem coś z tym zrobić. ;P Zatem teraz na mapie jest odzwierciedlana pogoda, jaka panuje w danym regionie. Jeśli w górach będzie śnieżyć, a na równinach czy stepach lać, to i na mapie będzie to widać. Szkoda tylko, że przy tej rozdzielczości filmu bardzo słabo widać efekty. :/ W grze to lepiej wygląda.

http://www.youtube.com/watch?v=qtqspz5xz_k

Offline Beast_Face_666

• Użytkownik
    « Odpowiedź #265 dnia: Stycznia 28, 2010, 01:58:15 »
    Pada na Twarz i bije pokłony :D Wygląda Świetnie! Nawet wiatrak się kręcił :D
    Ale mam dwa pytania.
    Po pierwsze w lordowskich wioskach było widać na przykład wiatrak itp, czy to znaczy ze lordowie będą robili u siebie budynki które da się odziedziczyć? (a może przy plądrowaniu dać niewielką szanse na zniszczenie budynku?)
    Po drugie Piszesz ze drogi jak z Native a zaraz potem ze nie działają, ale te w native działały. Myślę o tym ze kiedy chce się przejść na drugą stronę bohater lubi skręcić i przejść kawałek wzdłuż drogi. To skrajny nonsens ale pomijając to takie sytuacje podczas ucieczki lubią kończyć się zwaleniem sie nam na głowy wrogiego lorda albo nawet kilku. Da się zrobić zęby drogi były tylko tekstrurką i nie było z nimi żadnej interakcji ? Albo chociaż zrobić tą interakcje sensowną?

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #266 dnia: Stycznia 28, 2010, 09:24:35 »
    Imponujące, Daed. Mało widać, ale gdyby lepiej się przyjrzeć... Już nie mogę doczekać się premiery!

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #267 dnia: Stycznia 28, 2010, 09:57:42 »
    Hmmm... Ładnie, pięknie. Zwrócił ktoś uwagę na to, że na pasku na dole zamiast zakładki "Raporty" jest zakładka "Królestwo"?

Offline Tario

• Użytkownik
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #268 dnia: Stycznia 28, 2010, 10:16:25 »
    No no ładnie Deadalus, ty masz do tego talent po prostu;d.
    Mi się troszkę te góry nie podobają jakieś jałowe są
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 28, 2010, 10:26:38 wysłana przez Tario »

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #269 dnia: Stycznia 28, 2010, 10:24:33 »
    dead,

Już nie żyjesz ;p