Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Coś dla oka  (Przeczytany 83398 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    Odp: Screen of the day
    « Odpowiedź #165 dnia: Listopada 12, 2009, 23:03:06 »
    Wiesz Daedalusie, już w jakimś modzie widziałem, te ikonki zmieniające się w zależności od liczebności.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 27, 2009, 16:47:21 wysłana przez Tario »

Offline Pawello

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Life goes on, come of age...
    « Odpowiedź #166 dnia: Listopada 14, 2009, 15:57:09 »
    Ile razy się już tego pytano... moda będzie można ściągnąć, jak wyjdzie! A o tym raczy nas oznajmić Deadalus.
    Co do ikonek, to na prawdę świetna robota. Zawsze o tym marzyłem żeby widzieć parę ikonek jako jedną armię ;)... I mam pytanie: czy my, jeśli już będziemy mieć większą ilość wojska, też będziemy pokazani na mapie jako kilka ikonek, czy nadal jako jedna?
    "Ach, ach! Majorze, dzisiaj żyjem, jutro gnijem, tylko to nasze, co dziś zjemy i wypijem" A.Mickiewicz "Pan Tadeusz""Dopóki walczysz, jesteś zwyciezcą."

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #167 dnia: Listopada 27, 2009, 17:27:34 »
    Jak już chcecie coś tu napisać to się zastanówcie 2 razy zanim to zrobicie. Pisać na temat, rzeczowo i z sensem. I rozwijajcie swoje wypowiedzi. Jedno krótkie zdanie nie jest dobrze widziane. Na razie ustne ostrzeżenie. I cieszcie się, że na mnie padło...inni moderatorzy mogą nie być tak łaskawi.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 27, 2009, 17:30:09 wysłana przez Kalpokor »

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    Odp: Coś dla oka
    « Odpowiedź #168 dnia: Grudnia 02, 2009, 21:26:15 »
    Zamieściłem dwa krótkie filmiki. Pierwszy pokazuje nowe modele wiatraków. Drugi natomiast jest próbą pokazania nowego systemu pogodowego w akcji. Pogoda teraz zależy od pory roku, pory dnia oraz terenu, na jakim znajduje się gracz. Zatem np. jesienią możemy się spodziewać tego, że często będzie nam towarzyszył dokuczliwy deszcz oraz mgły, lato będzie upalne i słoneczne, ale popołudniami i wieczorami mogą pojawić się gwałtowne burze... I tak dalej, i tak dalej. Obecnie kod pogody korzysta z efektów, które dostępne były w Native + trochę moich dodatków. Pracuję jednak nad całkiem nowymi efektami wizualnymi. ;)

1. Młyny - http://www.youtube.com/watch?v=tO_Vmvm6o9k

2. Pogoda - http://www.youtube.com/watch?v=uw-wMeqbkRo

edit: zmieniłem nazwę tematu, bo już dawno przestał to być "screen of the day". ;)

Offline Tripleh458

• Użytkownik
    • Suck It!!
    « Odpowiedź #169 dnia: Grudnia 02, 2009, 21:28:39 »
    Super ten młyn! Nie mogę się doczekać tego moda!Fajna muzyka w tle leci.
    Nie wiem jak wklejić obrazek.

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #170 dnia: Grudnia 02, 2009, 21:33:27 »
    Świetne oba filmiki. Muzyka w tle jest świetna! Jak mi się wydaje, ingerowałeś w tekstury postaci?

Tekstura włosów jest zmieniona, jeśli o to Ci chodzi. Twarzy starych już też praktycznie nie zobaczysz (ostała się jedna, czy dwie, ale nieco zmodyfikowane).
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 02, 2009, 21:35:33 wysłana przez Daedalus »
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #171 dnia: Grudnia 02, 2009, 21:35:55 »
    Co do tej pogody to dalej będzie tak jak w Nativie że jak już jest mgła to trzyma z tydzień albo i dłużej czy będą bardziej dynamiczne zmiany?

Bardziej dynamiczne.

Ok. Super.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 02, 2009, 22:15:00 wysłana przez sir Luca »
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Talar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #172 dnia: Grudnia 02, 2009, 22:21:03 »
    Daedalus, piękne filmiki, ale mam kilka pytań:
    1. Czy w modzie uświadczymy wszelkiego rodzaju zawiei śnieżnych albo opadów deszczu tak intensywnych, że ograniczają one nam widoczność do kilku kroków przed nami, również w trakcie walki?
    2. Jeżeli uświadczymy takich utrudnień jak wyżej nadmieniłem, będzie to w jakiś sposób ukazane na głównej mapie? Bo trochę bezsensownie byłoby czekać, dajmy na to na ranek (ja tak robię), aby było jasno i coś widać, po czym wpadamy na pole bitwy (w zamierzeniu słoneczne), a tu zawieja, gradobicie i brak widoczności. Nie musi to być graficznie, (już mi to zarzucałeś ;P), ale miło by było, gdyby jakoś było to w jakiś sposób oznaczone.
    3. Czy jeżeli będzie jakiś duży wiatr, to czy skrzydła wiatraków będą poruszały się szybciej?

Jeszcze raz gratuluję udanego moda i życzę powodzenia w jego ukończeniu.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #173 dnia: Grudnia 02, 2009, 23:27:11 »
    1. Będą rzęsiste deszcze, będzie gęsta mgła. Reszta też jest do zrobienia. Ale nie w chwili obecnej, bo z efektów cząsteczkowych jestem zielony, a bez tego ani rusz. Będę musiał pomęczyć Tula i znów poprosić go o pomoc. ;)

2. W efekty na mapie świata nie mam wglądu. Jedyna możliwość informowania o aktualnej pogodzie, to jakieś komunikaty tekstowe, lub jakieś ikonki w którejś zakładce.

3. Wiatru nie będzie, bo silnik M&B czegoś takiego nie obsługuje. ;) Wiatr można oczywiście symulować za pomocą odpowiednich dźwięków i efektów cząsteczkowych (czyli patrz nieco wyżej), ale to i tak półśrodek, gdyż z jednej strony będzie nam np. zawiewać w oczy kurzem, ale z drugiej wszystkie obiekty w lokacji (np. liście na drzewach, roślinność, pranie na sznurach itd.) pozostaną niewzruszone, nie będzie też żadnego wpływu na tor lotu pocisków, co może bardzo dziwnie wyglądać.

Obecnie jedyna okazja, gdzie skrzydła wiatraków mogłyby znacznie przyśpieszyć, to burze. Ale nie przyspieszą, bo podczas burzy całkowicie zatrzymuję wiatraki i ściągam płachty ze skrzydeł, by się nie pozrywały. ;)

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #174 dnia: Grudnia 03, 2009, 09:19:48 »
    Magnificent !!! Bardzo ładne te wiatraki i pogoda jest po prostu piękna . Wyrazy szacunu dla Daedalusa  !!!!
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline czeslav

• Użytkownik
    • trollface!
    « Odpowiedź #175 dnia: Grudnia 03, 2009, 15:03:31 »
    Kiedy sobie tak patrzałem na te filmiki, to do głowy wpadł mi taki pomysł, wg mnie nawet fajny i możliwy do zrobienia, a mianowicie:

Wspomniałeś kiedyś o tym, że można będzie zostać "bandytą", więc można chyba zrobić włamania do domów. O ile mi wiadomo, w tamtych czasach nie było żadnych zabezpieczeń przed włamywaczami, więc bez problemu dałoby się wejść do jakiegoś domu i go obrabować :) Trzeba by było zrobić kilka(naście?) scen domów (dość małych, bo tamtejsze domy były małe) i jakiś skrypt, który by losowo przypisywał wnętrza do poszczególnych domów. Jeśli by nam udało się wejść (oczywiście nikt nas nie może zobaczyć jak wchodzimy) to możemy albo tam kogoś zastać i go zabić (bądź uciec z domu), albo nikogo nie zastać i rabować do woli :). Jeśli ktoś nas zauważy jak wchodzimy to cała wieś się na nas rzuci i oczywiście pogorszą się z nią stosunki o powiedzmy -5, jeśli kogoś zastaniemy w domu i go zabijemy to też się wszyscy na as rzucą i pogorszą się stosunki o -15, a jak uciekniemy zanim nas zaatakuje w obronie swojej własnej to -3. Z domu można by było znaleźć jedzonko, jakieś produkty do handlu, jakąś słabą broń czy pieniądze. Tylko jest taki mały problem, gdyż trzeba by było zablokować TAB, bo taki jeden cwaniak by mógł wyjść z domu i od razu wcisnąć TAB i nic by mu nie groziło. Co Wy na to?

Offline strongmas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #176 dnia: Grudnia 03, 2009, 17:27:37 »
    O ile mi wiadomo, w tamtych czasach nie było żadnych zabezpieczeń przed włamywaczami

U wieśniaków to może i nie było zabezpieczeń ale w miastach były używane rozmaite zamki.

Skoro już Daedalus zrobił otwieranie skrzyń to może by mu się udało zrobić coś w stylu otwierania zamków (mini gierka jak te w olivionie). Wtedy np. jeżeli coś by się nam nie udało to by rósł jakiś wskaźnik "zauważenia" a gdyby wzrósł do odpowiedniej ilości (zależy w jakiej części miasta bylibyśmy) to musielibyśmy walczyć z kilkoma nocnymi strażnikami.

Obrażasz Sabaton = obrażasz mnie.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #177 dnia: Grudnia 03, 2009, 17:41:48 »
    Skoro już Daedalus zrobił otwieranie skrzyń to może by mu się udało zrobić coś w stylu otwierania zamków

Udało mu się już jakiś czas temu, o czym wspominał (jeśli nie tutaj, to na 100% na forum angielskim). Kłódki i zamki można otwierać kluczami (drogi sport), albo wytrychami (tańsze, ale łamliwe i wymagają szkolenia nowej umiejętności). Na razie nie dorobił jeszcze do tego odpowiedniej szaty graficznej, więc nie pokazał screenów. :P

Wytrychy i klucze będzie można wypróbować na niektórych skrzyniach i (prawdopodobnie) drzwiach w miastach i wsiach. To drugie tylko w nocy. Tu miał się pojawić motyw włamania do domu...

Offline Zdunio

• Użytkownik
    • Życie i śmierć dla narodu
    « Odpowiedź #178 dnia: Grudnia 03, 2009, 18:23:09 »
    Nowe umiejętności?! Ten mod mnie będzie dziwił 10 lat po ostatnich modyfikacjach... A te pory toku, to zima np. się przenosi w strone swadii?

Offline Belphegor93r

• Użytkownik
    « Odpowiedź #179 dnia: Grudnia 27, 2009, 19:02:54 »
    Długo jeszcze będziesz tworzył mod? Tworzysz arcydzieło i niektórzy już by chcieli w to pograć, wstaw chociaż to co już masz.