Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy podoba Ci się mod?

Bardzo mi się podoba.
    123 (31.3%)
    Całkiem fajny mod
    74 (18.8%)
    Sporo bugów, ale gra się przyjemnie.
    82 (20.9%)
    Jest taki sobie.
    27 (6.9%)
    Nie podoba mi się.
    22 (5.6%)
    Nie grałem więc nie oceniam.
    65 (16.5%)

Głosów w sumie: 392

Autor Wątek: "Wiek Smuty" (Age of Turbulence) Rosyjski mod osadzony w XVIIw.  (Przeczytany 284036 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline crusader999

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: "Wiek Smuty" (Age of Turbulence) Rosyjski mod osadzony w XVIIw.
    « Odpowiedź #1290 dnia: Maja 25, 2010, 01:10:54 »
    rebel9191 wielkie dzieki kolego. A co do armat to moze w item editorze da sie je jakos przestawic, tak zeby mozna je bylo kupic. Zreszta tak czy tak w wersji finalnej moda ich nie bedzie na szczescie.

Offline rebel9191

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1291 dnia: Maja 25, 2010, 14:53:00 »
    A prosze bardzo :D sam lubie tego moda i jakos mnie nie ciagnie do warband-moze jak jakies swojskie klimaty wymoduja to wejde znow powalczyc w zlotym wieku Rzeczypospolitej.Co do tego moda i artylerii -szukalem kontaktu na moderow -znam troche rosyjski wiec dogadalbym sie-artyleria moze byc fajna trzebaby tylko ja lekko zmodyfikowac(po zabiciu artylerzysty armata moglaby sie przewracac a nie stac pionowo i moznaby zmodyfikowac szybkostrzelnosc-realnie podczas szarzy armaty oddawaly 1 salwe-dlugi czas przeladowania) troszke smieszne jest widzac jak strzelcy likwiduja z daleka artylerie a ta ich nie siega)
    Moj typ na artylerie w zamku-armaty jako wyposazenie stacjonarne -male zamki po na przyklad 4 wieksze 5-6 itd a artylerzysci tylko do obsadzenia tych stacjonarek potrzebni-umieszczone z dala od drabin lub wiez oblezniczych zeby mogly razic tylko napastnikow dobiegajacych do drabiny.
    Armaty w ataku moga stac tylko z tylu i razic obroncow raz na ture-ale ich ilosc tez musi byc ograniczona do tylu ile jest w zamku.
    Ma ktos moze namiary na forum z tym modem? na talewords juz ich nie ma tzn modera zbanowali a warto by podyskutowac nad pewnymi szczegolami.
    Moim prywatnym zdaniem husaria o ktorej wygladzie bylo juz wiele tu powiedziane -powinna pozostac w tych chelmach co w 2 becie mozna by dodac jakies skory lamparda na plecy-i zmodyfikowac uzbrojenie -jesli nasi towarzysze moga miec lance i pistolet to podejrzewam(niestety nie jestem narazie w temacie moddingu) ze husaria tez moglaby miec 2 bronie.
    Nowe budynki jeszcze ciut szwankuja o czym pisalem ale wygladaja wspaniale.Szkoda ze nie mozna zapozyczyc skryptu walenia sie murow jakies dziury w wiezach lub wymiatanie obroncow z murow(spadaliby na dol wewnatrz zamku) byloby mile widziane.

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #1292 dnia: Maja 25, 2010, 19:57:26 »
    A ja mam pytanie: Kto jest na bieżąco i napisze coś na temat dalszych prac. Premiera miała być już na początku roku ;) ale prace troszeczkę się opóźniły.

Offline rebel9191

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1293 dnia: Maja 25, 2010, 21:40:58 »
    Niestety nie mam mozliwosci monitorowania postepu prac nad modem bo nie wiem gdzie ich szukac-jak ktos ma jakies info gdzie sie realizuja(moze byc rosyjsko jezyczny serwis) to poprosze o linka.
    Moze ktos mi wyjasni czy to uroda moda czy po prostu fajny bug-od krola dostalem wioche w lenno bralem w niej misje pomocy dla wujta i ludnosci i poparcie dla mnie uroslo znacznie 88 pkt obecnie-od jakiegos czasu ilekroc tam wjezdzam i chce zwerbowac troche miesa armatniego zamiast pospolitakow wies oferuje mi od razu berdysznikow pikinierow lub niemieckich zacieznych.....az tak sie podszkolili?

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1294 dnia: Maja 25, 2010, 21:45:30 »
    Jak masz wysokie stosunki z wioską to właśnie takich "wypasionych" rekrutów dostaniesz:-)
    Nie tylko w tym modzie tak jest, w Nativie też.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline rebel9191

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1295 dnia: Maja 25, 2010, 22:07:38 »
    Aaaa to wszystko jasne-dzieki za oswiecenie.
    Skoro tak ladnie idzie to sie jeszcze podpytam-irytuje mnie sytuacja kiedy podchodze pod jakis maly zamek celem szturmu i zamiast drabiny mam wieze obleznicza.......niby lepiej ale wieza albo nie rusza z miejsca albo sie "slizga" pod gore i zsuwa na dol-jest na to jakis sposob?.
    I jeszcze jedno pytanie na dzisiaj-dlaczego podczas wojny wrogie karawany pomimo zajecia wrogiego miasta uparcie kieruja sie do srodka?(zajalem Moskwe i w przeciagu doby wjechalo mi do srodka ze 3 karawany ruskie-lizalem rany w srodku to ich nie ganialem)

Offline rebel9191

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1296 dnia: Maja 27, 2010, 21:54:04 »
    Wiecie ze mozna w wersji 3 beta jezdzic na koniu z armata? komicznie to wyglada -jeszcze sprubuje z niej postrzelac w biegu-wyglada na to ze to tez mozliwe :D
    Ogolnie 2 dni rozpracowywalem tylko armaty(nota bene szkoda ze wszystkie nacje maja artylerzystow-mozna by w tlumaczeniu uzyc terminow "puszkarze" od puszek-jedna z historycznych nazw artylerii ,tak samo byly falkonety ,kolubryny i kartauny) Wiem wiem w finalnej wersji armat sie nie przewiduje-ale moze chociaz jako efekt rozbudowy zamku (jest wieza wiezienna i inne udoskonalenia mozna by artylerie zamontowac)
    I konczac temat armat prostuje ze "zap" o ktorym pisalem wystepuje jako "zapal" , z armaty mozna oddac 2 strzaly raz za razem i potem przeladowanie ,oraz ze poruszanie sie z armata jest mozliwe po wystrzeleniu okreslonej ilosci amunicji(prawdopodobnie spada jej waga wtedy),a zasieg armat jest zdecydowanie wiekszy od zasiegu strzelby-trzeba tylko celowac wyzej.
    Niestety nie idzie jej schowac do kufra-kombinowalem na wszelkie sposoby po dotarciu z armata do kufra i otworzeniu ekwipunku nie mam jej w slotach.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1297 dnia: Maja 27, 2010, 22:15:29 »
    Jeżeli zdobyłeś ją podczas bitwy to nigdy nie będzie możliwe schować ją do ekwipunku. Taki urok tej gry...
    Zawsze możesz ItemEdytorem sprawić że będzie można armatę kupić.

Offline rebel9191

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1298 dnia: Maja 30, 2010, 21:04:16 »
    heh nie chce jej w ekwipunku-za latwo z nia idzie,ciekawi mnie system ekonomii w tym modzie-bylo cos zmieniane? Wioska ktora jest systematycznie rozbudowywana(jak dla mnie troche malo tych udoskonalen-moze daloby sie zaaplikowac mozliwosc rozbudowy wioski do wiekszej wioski potem miasteczka a potem zamku?) slabo idzie w rozwoju handlu-tzn koniunktura nie wzrasta w oszalamiajacym tempie pomimo max rozbudowy i nie dopuszczenia do grabiezy lub napadu bandytow.
    Drugim elementem ekonomii sa karawany-w native skuteczne polowanie na karawany oslabialo miasta-spadala w nich popularnosc lorda,kupcy mieli mniej kasy ,w modzie jakos slabo widac skutki oslabiania gospodarczego.W wyniku ochraniania karawan zmierzajacych do mojego miasta sytuacja w miescie powinna sie poprawiac tymczasem idzie to chyba losowo-po saveach widze ze raz sie zwieksza a raz nie.
    Ale nadal ten mod jest moim ulubionym ze wzgledu na klimaty :D

Offline rebel9191

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1299 dnia: Czerwca 11, 2010, 15:27:38 »
    dla tych co chca a nie moga zdobyc zamczycho gesto obstawione armatami -znalazlem pewne rozwiazanie -potrzeba nam do tego dobrej piechoty(strzelcy wyborowi,piechota janczarska ,janczarzy lub piechota z lukami) w ilosci okolo 120-130 luda. i kilku artylerzystow-ustawiamy to przed bitwa windujac w zakladce oddzial wybrane jednostki w gore tabeli-husaria,ciezka jazda itp na sam dol.
    Nasze uzbrojenie powinno sie skladac z luku i max strzal-dlaczego wyjasnie ponizej.
    Przyjmujemy wariant wiezy oblezniczej -zatrzymujemy cala nasza ferajne w miejscu i solo podbiegamy do wiezy zeby ruszyla-w tym czasie nasza piechota ostrzeliwuje mury z daleka (po to sie luki przydaja-wiekszy zasieg maja lucznicy) Jak tylko wieza przybije do muru dajemy komende rozproszyc sie i do ataku-nasz oddzial w rozsypce dobiegnie do wiezy i wskoczy na mur-my zostajemy z tylu wypatrujac strzelcow i artylerii wroga na murach-po oczyszceniu bocznych blanek przemieszczamy sie w poblize trapu wiezy i spokojnie czekamy-po wyczyszceniu z artylerii murow artylerzysci beda sie respawnowac juz tylko na dole-jesli garnizon jest bardzo silny poczekajmy az wybija naszych na murach i trapie i zblizmy sie po trapie ku murom-obroncy (zazwyczaj zostaja wlocznicy i ciezka piechota) nie wchodza na trap wiec mozna posylac w nich strzale za strzala po skonczeniu amunicji pod trapem lezy sterta innego uzbrojenia -arkebuzy,strzelby i naboje -zbierajmy to wszystko wracamy na trap i znow strzelamy z 2-3 metrow do cizby w wylomie muru-ile by sie ich nie spawnowalo wszystkich mozna wybic wlasnie z trapu.
    Potem nastepuje najtrudniejszy etap-trzeba znow poszukac strzal i wbiec sprintem na mur i od razu w lewo lub prawo uciekac poza zasieg artylerii -potem juz na spokojnie mozna wystrzelac artylerzystow z daleka-kazda szarza spacerkiem na armaty konczy sie kleska.
    Pocwiczyc walke z armatami mozna scigajac dezerterow-zazwyczaj sa to tylko artylerzysci ustawieni w szeregu czekajacy na naiwnych ktorzy odwaza sie na generalny szturm-nie warto .
    Lepiej doprowadzic piechote w poblize armat i wystrzelac ich z daleka -jesli piechocie konczy sie amunicja wyprowadzamy jazde za plecy artylerzystow i wydajemy komende atak ale tylko konnicy-artyleria skupia sie na piechocie a jazda korzystajac ze swojej szybkosci nie da im szansy na salwe.

btw gdzies sie doczytalem ze AOT dogadalo sie z Fire Arrow -beda efekty plonacych budowli i rozsypujacych sie murow?

Offline fafnir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1300 dnia: Czerwca 12, 2010, 20:06:58 »
    Ej mam prośbe podajcie mi jakiegoś linka do pobrania tego moda bo nie chce mi sie szukać tego na forum najlepiej + spolszczenie

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1301 dnia: Czerwca 12, 2010, 20:13:10 »
    A wystarczy poczytać pierwszą stronę tematu...

(...)
    Link do najnowszej wersji moda 0.990: http://narod.ru/disk/20501969000/Age%20of%20Turbulence%200.990.rar.html
    Link do bety spolszczenia: http://www.megaupload.com/?d=252CUIPK
    (Folder, a nie jego zawartość, kopiujesz do folderu z modem, a dokładnie do folderu languages, u mnie wygląda to tak: E:\GRY\Mount&Blade\Modules\Age of Turbulence\Languages...)

(...)

Czasem zastanawiam się czy myślenie aż tak boli...

EDIT: Przecież to co dzieje się niżej woła o pomstę do nieba... Po prostu żenujące...
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 12, 2010, 20:26:35 wysłana przez sir Luca »

Offline fafnir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1302 dnia: Czerwca 12, 2010, 20:19:56 »
    pisałem ze nie chce mi sie czytać forum wiec prosze o szybka odp.

Offline fafnir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1303 dnia: Czerwca 12, 2010, 20:22:17 »
    jeęli mozna prosic prosil bym o polska stronke bo nie znam ruskiego i nie hce kliknąc w jakieś niewłasciwe miejsce
    sorki za bledy ale nie hce mi sie pisac liter ł ę ą ź ó i.t.p
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 12, 2010, 20:24:15 wysłana przez fafnir »

Offline MikiBar

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1304 dnia: Czerwca 12, 2010, 20:33:25 »
    Ej mam prośbe podajcie mi jakiegoś linka do pobrania tego moda bo nie chce mi sie szukać tego na forum najlepiej + spolszczenie
    pisałem ze nie chce mi sie czytać forum wiec prosze o szybka odp.
    jeęli mozna prosic prosil bym o polska stronke bo nie znam ruskiego i nie hce kliknąc w jakieś niewłasciwe miejsce
    sorki za bledy ale nie hce mi sie pisac liter ł ę ą ź ó i.t.p
    Wystarczy przepisać kod z obrazka i kliknąć "Скачать" na zielonym tle...
    A te twoje dwie wypowiedzi... to jest załamka... Aż mi się odechciewa to komentować... -.-
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 13, 2010, 14:45:50 wysłana przez MikiBar »