Wiecie ze mozna w wersji 3 beta jezdzic na koniu z armata? komicznie to wyglada -jeszcze sprubuje z niej postrzelac w biegu-wyglada na to ze to tez mozliwe :D
Ogolnie 2 dni rozpracowywalem tylko armaty(nota bene szkoda ze wszystkie nacje maja artylerzystow-mozna by w tlumaczeniu uzyc terminow "puszkarze" od puszek-jedna z historycznych nazw artylerii ,tak samo byly falkonety ,kolubryny i kartauny) Wiem wiem w finalnej wersji armat sie nie przewiduje-ale moze chociaz jako efekt rozbudowy zamku (jest wieza wiezienna i inne udoskonalenia mozna by artylerie zamontowac)
I konczac temat armat prostuje ze "zap" o ktorym pisalem wystepuje jako "zapal" , z armaty mozna oddac 2 strzaly raz za razem i potem przeladowanie ,oraz ze poruszanie sie z armata jest mozliwe po wystrzeleniu okreslonej ilosci amunicji(prawdopodobnie spada jej waga wtedy),a zasieg armat jest zdecydowanie wiekszy od zasiegu strzelby-trzeba tylko celowac wyzej.
Niestety nie idzie jej schowac do kufra-kombinowalem na wszelkie sposoby po dotarciu z armata do kufra i otworzeniu ekwipunku nie mam jej w slotach.