Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy podoba Ci się mod?

Bardzo mi się podoba.
    123 (31.3%)
    Całkiem fajny mod
    74 (18.8%)
    Sporo bugów, ale gra się przyjemnie.
    82 (20.9%)
    Jest taki sobie.
    27 (6.9%)
    Nie podoba mi się.
    22 (5.6%)
    Nie grałem więc nie oceniam.
    65 (16.5%)

Głosów w sumie: 392

Autor Wątek: "Wiek Smuty" (Age of Turbulence) Rosyjski mod osadzony w XVIIw.  (Przeczytany 283717 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    Odp: "Wiek Smuty" (Age of Turbulence) Rosyjski mod osadzony w XVIIw.
    « Odpowiedź #1275 dnia: Maja 13, 2010, 08:29:22 »
    Dla Visty jest to:
    C:\Użytkownicy\<Ty>\Dokumenty\Mount&Blade Screenshots\<Mod, w którym robiłeś zdjęcie>
    I już.

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline Mefisto

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1276 dnia: Maja 13, 2010, 11:02:18 »
    Mam XP, w podobnej lokacji nie ma czegoś takiego. Co gorsza nie znajduje mi takiego folderu w opcji "wyszukiwanie". Podczas robienia screena podczas gry, widać że został on zrobiony? jakaś informacja czy coś?
    "My w Polsce nie znamy pojęcia pokoju za wszelką cenę. Jest tylko jedna rzecz w życiu ludzi, narodów i państw, która jest bezcenną. Tą rzeczą jest honor."- J. Beck

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #1277 dnia: Maja 13, 2010, 11:10:31 »
    Masz na 100% odpowiedni folder w "Moje dokumenty", tak więc przeszukaj go dokładnie, a nie zawracasz dupę na forum...

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #1278 dnia: Maja 13, 2010, 11:18:01 »
    Poza tym jak robisz zdjęcie CTRL + INSERT to w miejscu, w którym wyświetlają się zadane obrażenia itp pojawia się napis "Screenshot cośtam" i ścieżka do tego folderu.

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline Mefisto

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1279 dnia: Maja 13, 2010, 14:47:51 »
    Poza tym jak robisz zdjęcie CTRL + INSERT to w miejscu, w którym wyświetlają się zadane obrażenia itp pojawia się napis "Screenshot cośtam" i ścieżka do tego folderu.
    O taką informację mi chodziło, widocznie coś mam z insertem/print screen dlatego screenów u mnie nie da rady zrobić. Dzięki
    "My w Polsce nie znamy pojęcia pokoju za wszelką cenę. Jest tylko jedna rzecz w życiu ludzi, narodów i państw, która jest bezcenną. Tą rzeczą jest honor."- J. Beck

Offline Cadd

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • "There must be some way out of here..."
    « Odpowiedź #1280 dnia: Maja 15, 2010, 01:12:15 »
    Pobieżnie poczytałem o tym modzie - wygląda na kawał dobrej roboty. Pytanie do 'wyjadaczy' - mimo nieukończonej wersji, da się z niego korzystać bez problemów i frustrujących błędów? Osobiście ciekaw jestem Waszej oceny w porównaniu do pudełkowej wersji beta Ogniem i Mieczem.

Offline Balian

• Użytkownik
    • Nigdy nie za wiele Rock and Rolla ;)
    « Odpowiedź #1281 dnia: Maja 15, 2010, 11:44:14 »
    Cóż mogę Ci powiedzieć. Nie ściągałem najnowszej wersji bo to nie jest finalna wersja, fani zamiast dać dokończyć autorom moda to zmusili ich żeby już go wydali, nawet jeśli nie jest jeszcze ukończony, z tego powodu w najnowszej wersji nie ma nowych budynków itd, autor mi pisał, że po prostu nie powstawiali ich jeszcze bo wszystkich nie zrobili. Z tego co jeszcze wiem to ukraińskie wsie straciły zabudowania z wcześniejszych wersji i teraz wyglądają po staremu, czyli tak jak w native. Co do bugów... No tu już musiał by Ci napisać ktoś kto już grał w najnowszą wersję. A co do oceny pomiędzy tym modem, a Ogniem i Mieczem.
    Na chwilę obecną według mnie:
    Mod - 5/10
    OiM - 6/10

Offline rebel9191

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1282 dnia: Maja 15, 2010, 16:24:06 »
    witam
    Od kilku dni bawie sie tym modem(przedostatnia wersja)-wrazenia wspaniale -pozostaja jednak male "ale" .O bledach textur,zawieszeniach na mostach,spawnowaniu sie wroga w niedostepnej lokacji, armatach juz sie naczytalem w tym topicu-nigdzie jednak nie moge trafic rospiski drzewek kazdej z nacji......rozgryzlem juz korone i kozakow -reszta wciaz jest dla mnie nieodgadniona,a szkoda-fajnie byloby miec w oddziale troche ciezkozbrojnej piechoty tureckiej-nazwy z pamieci nie napisze-do obrony zamku ,a i janczarow troche by sie zdalo(szybko strzelaja ze strzelb) oraz opcjonalnie strzelcow wyborowych carskich.......
    Ktos moze wskazac miejsce gdzie takie rospiski widnieja?Lub samemu wkleic tu na forum.?

Offline Mefisto

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1283 dnia: Maja 16, 2010, 19:51:47 »
    Ściągnąłem najnowszą wersję moda i przyznam rację tym którzy są zdania że lepiej poczekać do ostatecznej wersji :)
    Widać że jest to wersja wręcz wyciągnięta z warsztatu, najbardziej rzuca się w oczy brak obrażen broni palnej (poza zwykłymi pistoletami). Otóż można broni używać ale trafiając zadajesz 0 obrażen. Wygląd wiosek i miast, rzeczywiście z nativa. Można za to podziwiać nowe kozckie stroje no i co najważniejsze- trzeci wzór husarskiego pancerza i hełmu :)

Offline crusader999

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1284 dnia: Maja 18, 2010, 14:07:08 »
    Moglby ktos dac linka do trzeciej wersji beta? bo sobie ja usunalem na rzecz najnowszej wersji, ktora badz co badz jest nie grywalna.

Offline Balian

• Użytkownik
    • Nigdy nie za wiele Rock and Rolla ;)
    « Odpowiedź #1285 dnia: Maja 18, 2010, 15:52:18 »
    Musisz przeszukać... temat ;P
    Zaktualizowałem pierwszą stronę i stare linki poszły się kochać.

Aha, powodzenia w szukaniu :D

Offline crusader999

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1286 dnia: Maja 18, 2010, 15:55:29 »
    Mistrzu zlituj sie toz to prawie 80 stron jest xD swoja droga co za logika zostawiac linki do 1 i 2 bety a do 3 jak na zlosc usunac?;>

Offline rebel9191

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1287 dnia: Maja 18, 2010, 17:36:54 »
    oki doki z drzewkami jakos sobie powoli radze-wystarczy poczekac az wspolplemiency zajma jakas wroga siedzibe i latac do nowej wiochy po rekrutow.
    Nastepne pytanko do starych wyjadaczy-jak jest z przyznawaniem miast?tzn co ile zdobytych miast boss przyzna je nam?Narazie mam 1 ale maly zamek-dla jaj podbilem moskwe i krol olal moje zadanie wyplacil jakies drobne i moskwa poszla do kogo innego-teraz kombinuje sposobem-przeniesc calosc wojska do wioski (posiadlosc) i pozwolic podbic zamek wrogom-wtedy nie bede mial zamku i bedzie mozna cos sobie zajac-(zamek lezy na koncu swiata i naprawde mi nie lezy) ma to szanse powodzenia?

caly czas jade na przedostatniej wersji -poczekam na finalna z nowa rozgrywka

Offline crusader999

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1288 dnia: Maja 18, 2010, 18:07:28 »
    rebel9191 madra decyzja i w Tobie nadzieja, please wez upnij gdzies ta swoja wersje moda, bo niemam skad jej sciagnac;> a na tej ostatniej dupnej wersji grac sie nieda;>

Offline rebel9191

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1289 dnia: Maja 25, 2010, 00:02:16 »
    Oki doki zaraz gdzies wstawie i zalinkuje tu
    Jakby sie komus chcialo pobawic z armatami-znalazlem juz sposob jak z nich strzelac (robilem to 2 krotnie po kombinacjach z saveami)
    Wszystko co opisuje dotyczy pola bitwy-po bitwie niestety nie mamy juz dostepu  do armat-chyba ze pokombinuje jeszcze z tym fantem
    Jak wiadomo armata sklada sie z serpentyny(wtedy mamy "przyczepiona" armate i wywijamy nia na wszystkie strony-)
    oraz taki patyczek nazwany w grze "Zap" wszystko to mozna znalezc na polu bitwy w miejscu gdzie gineli artylerzysci-latwo trafic armaty sa postawione pionowo.
    Zblizamy sie do pobojowiska,zsiadamy z konia i podnosimy "serpentyne" i "zap" wtedy pokazuje nam sie celownik jak przy uzyciu luku lub broni palnej i mozemy siac spustoszenie (zapas amunicji jakies 34 szt mialem)
    Niestety artylerzysci maja ponad 20 sily wiec moga sie poruszac -mi sie nie udalo biec z nia ale razilem tabuny wrogow z usmiechem na twarzy
    Wykorzystalem to w praktyce podczas szturmu na moj zamek(generalnie podczas obrony preferuje luk i 2x 34 strzaly-to nam daje duza szybkostrzelnosc a ustawienie sie z boku niedaleko konca drabiny gwarantuje nam przy celowaniu w glowy wysoka smiertelnosc napastnikow)Stalem sobie w baszcie wraz z strzelcami i artylerzystami moimi i pralismy do tlumu na drabinie-wtem oberwalismy z armaty i pusto zrobilo sie kolomnie-moj artylerzysta juz nie wstal ,wiec wziolem serpentyne i zap z jego trupa i odpalalem salwe po salwie w drabine-napastnicy sie szybko skonczyli-niestety nie doszedlem jeszcze jak to schowac do kufra bez poruszania sie.
    ide uploadowac klienta
    aha mala dygresja jak bedziecie szturmowac Moskwe to 2 runda w miescie jest lekko zbugowana-3 guardow jest w niedostepnych normalnie lokacjach-trzeba kombinowac poprzeciskac sie wzdluz muru i wejsc na mur schodkami-potem spacerek do kamiennej wiezy tam wskakujemy przez okno 1 jest na gorze 2 na dole -tego na gorze wykanczamy sami a tych na dole wabimy zblizajac sie do muru -jesli mamy ze soba obstawe to ona ich zalatwia jak tylko z muru sie wychyla.

edit  wlasnie znalazlem link do moda z ktorego ja sciagalem-link dziala http://uploading.com/files/523m2m89/Mount__Blade_-_Age_of_Turbulence_._Wiek_Smuty.rar/
    « Ostatnia zmiana: Maja 25, 2010, 00:53:21 wysłana przez rebel9191 »